Прословутата от десетилетия каменна мецана се е сдобила с компания от различни бетонни зверчета, биологичният вид на някои от които е в сферата на загадките и всеки може да си ги възприема, както ги определя въображението му. На първата снимка до мечката има две котета - те поне са достатъчно ясни.
На следващата снимка фигурата на заден план поне на мен ми прилича на вълк с протегната нагоре глава, който вие към небето.
На склад встрани от строителната площадка има и други бетонни гадинки, като например този... заек... или патица... или... вие си решете.
Скейт паркът е украсен и с друг вид изкуство - дърворезба върху стволовете на мъртвите дървета на територията му. Едно от тях изобразява името на парка, а други две са просто с различни художествени изображения върху тях. (Разбира се, дървото е подходящо обработено с консервиращи препарати, за да издържи дълго на природните стихии.)
На трети, по нисък ствол е резбовано стилизирано човешко лице.
Впрочем, като се има предвид , че бетонните животни и резбите са правени не от професионален скулптор и дърворезбар, а от работниците на фирмата, строяща скейт парка - творбите са даже доста успешни. Пък и не са главното в обекта - важното е да са добре изпълнени и трайни съоръженията в него. Което предстои да се види. Впрочем, към времето на снимките преди месец по парка изглеждаше да има още доста работа - цялата му територия между съоръженията беше разкаляна гола пръст, не беше изграден санитарният възел, оградата (надявам се да има такава) и т. н. Оттогава не съм минавал покрай мястото и предполагам, че вече изглежда доста по-близо до завършване.
Последно добавям една снимка на боула - главното и най-рано завършено съоръжение в парка, които многократно сме показвали във форума, но все пак реших да снимам отново. Дано успея скоро пак да направя фоторепортаж и най-вече да го пусна тук навреме.