Страници: 1 ... 16 17 [18]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Промени в Парка на младежта  (Прочетена 121350 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2425

Профил
« Отговор #255 -: юли 31, 2024, 01:20:06 »

Така е, но защо му се дава възможност да си развява байряка?
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3467

Профил
« Отговор #256 -: юли 31, 2024, 07:13:20 »

Един приятел разследващ полицай ми каза, че срещу него текат разни дела. Той постоянно някъде създава проблеми. Последно се беше покрил яко, синът му като блъсна жена на пешеходната с влакчето, без да има категория да го кара, ама ей го пак е обект на внимание. Абсолютен кретен…
Активен

Във форума се ражда истината.
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5200

Профил Ел. поща
« Отговор #257 -: юли 31, 2024, 10:18:50 »

Еее, няма такава наглост!!!  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

Този ще си намери ли някога майстора?
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3467

Профил
« Отговор #258 -: август 01, 2024, 07:22:48 »

В тази връзка:
https://tvn.bg/pak-spryaha-atraktsionnoto-vlakche-v-ruse-ne-bilo-registrirano-spored-zakona/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3AcNhvz9I3g3pEmbZAaMApC34DBmXJczT9KZ91_XzJoUN59G8w2OF8GaQ_aem_ZUKaa-OJxtQoCJ7w4PkbHA
 Cheesy
Активен

Във форума се ражда истината.
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2425

Профил
« Отговор #259 -: август 01, 2024, 06:27:25 »

Държавни и общински органи се занимават сума ти време с някакъв нагъл идиот, който на всичкото отгоре е обществено опасен (синът му блъска хора с влакчето без да има нужната правоспособност, УАЗ-ката е с газова уредба) и никой нищо не може да му направи...
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #260 -: септември 13, 2024, 01:09:35 »

Направих на 06.09.24 серия снимки на Норд-а (отдавна не бях надил нататък), но ги публикувам 6 дни по-късно поради недостиг на свободно време. Както обикновено, правя почти пълна обиколка на комплекса - от северозападния ъгъл над ската към релсовия път (до стария Дунавски кът), на юг по алеята, после на изток до тенис-кортовете и на север пак до ж. п. линията.

Тук добре се вижда откритият 50-метров басейн, който е близо до завършване. Не мога да си изясня за какво са многото тръбички, монтирани на дъното.

В стената на триетажната част от залата със закрития басейн е вградена редица от 8 колони с намаляваща височина, а срещу тях, на южната страна, е изградена също такава колонада. Това е носещата конструкция на покрива над басейна. На преден план, между дърветата, е детският басейн.

Още снимки в следващия постинг.
Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #261 -: септември 13, 2024, 01:17:35 »

Близки до завършване са и помощните обекти в комплекса (съблекални и т. н.). (Извинете ме за бурените на преден план, но не са много местата по оградата, където има пролука или дупка, при това с добър ракурс за снимане).

Накрая няколко снимки на залата откъм изток и североизток (тенис-кортовете).

Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #262 -: септември 27, 2024, 03:34:14 »

Точно преди един месец - на 27.08.24 - направих серия снимки на скейт парка, но после във въртележката на ежедневието те останаха назад в реда на приоритетите ми. Сега все пак реших да публикувам моите вече "брадясали" едномесечни снимки, защото:

1. През това време никой друг форумец не е поствал нов снимков материал от обекта
и
2. Работата там върви доста бавно и затова даже и снимки отпреди 30 дни са сравнително актуални.

Да, работата по този обект върви с по-бавни темпове от желаното и очакваното, но ако това означава качествено и здраво изпълнение, ще го преглътнем някак. Де ще идем?

Това, което ме изненада при снимките, беше нанесеното по съоръженията оцветяване и рисунки, което изобщо не съм очаквал да се появи на такъв обект. Виждал съм доста снимки и видео на скейт паркове по света и навсякъде повърхностите, по които се движат скейтбордовете, ролерите, велосипедите и т. н., са с проста сива бетонна повърхност. Не, че има нещо лошо в шаренийката, напротив, но с времето боята неизбежно ще се изтрие от "трафика" и ще се получи каша от гола сива повърхност и остатъци от боя с различни цветове. Което определено е по-лошо от чисто сивото оформление. Както и да е - надявам се, че знаят какво правят.

Цялата площадка на парка и периферията му са кръстосани от плитки траншеи с водопроводна мрежа. В проекта има санитарен възел и чешма.

Продължение в следващия постинг.
Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #263 -: септември 27, 2024, 03:54:22 »

Прословутата от десетилетия каменна мецана се е сдобила с компания от различни бетонни зверчета, биологичният вид на някои от които е в сферата на загадките и всеки може да си ги възприема, както ги определя въображението му. На първата снимка до мечката има две котета - те поне са достатъчно ясни.

На следващата снимка фигурата на заден план поне на мен ми прилича на вълк с протегната нагоре глава, който вие към небето.

На склад встрани от строителната площадка има и други бетонни гадинки, като например този... заек... или патица... или... вие си решете.

Скейт паркът е украсен и с друг вид изкуство - дърворезба върху стволовете на мъртвите дървета на територията му. Едно от тях изобразява името на парка, а други две са просто с различни художествени изображения върху тях. (Разбира се, дървото е подходящо обработено с консервиращи препарати, за да издържи дълго на природните стихии.)

На трети, по нисък ствол е резбовано стилизирано човешко лице.

Впрочем, като се има предвид , че бетонните животни и резбите са правени не от професионален скулптор и дърворезбар, а от работниците на фирмата, строяща скейт парка - творбите са даже доста успешни. Пък и не са главното в обекта - важното е да са добре изпълнени и трайни съоръженията в него. Което предстои да се види. Впрочем, към времето на снимките преди месец по парка изглеждаше да има още доста работа - цялата му територия между съоръженията беше разкаляна гола пръст, не беше изграден санитарният възел, оградата (надявам се да има такава) и т. н. Оттогава не съм минавал покрай мястото и предполагам, че вече изглежда доста по-близо до завършване.

Последно добавям една снимка на боула - главното и най-рано завършено съоръжение в парка, които многократно сме показвали във форума, но все пак реших да снимам отново. Дано успея скоро пак да направя фоторепортаж и най-вече да го пусна тук навреме.  Huh?

Активен

Страници: 1 ... 16 17 [18]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.05 секунди с 24 запитвания. (Pretty URLs adds 0.006s, 2q)

Google e прегледал тази страница септември 29, 2024, 07:44:24