Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Идейни проекти за бившите казарми на Александровска  (Прочетена 64595 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #45 -: март 29, 2009, 12:00:40 »

Армията продава безценен имот в края на мандата
http://img27.imageshack.us/img27/4845/dsc01604i.jpg
Идейни проекти за бившите казарми на Александровска

http://img27.imageshack.us/img27/4545/dsc01605l.jpg
Активен
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #46 -: март 29, 2009, 12:02:41 »

Защо постоянно шибаната държава работи срещу града ни? Evil
Някой знае ли кои сгради там са на МО и кои са наши?
Активен
di4ko
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 704

Профил
« Отговор #47 -: март 29, 2009, 12:24:54 »

173лева на квадрат само за терена това е смешно.  Shocked който я вземе  ще спечели  доста от старата сграда.
« Последна редакция: март 29, 2009, 12:27:27 от di4ko » Активен

equinox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 562

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #48 -: март 29, 2009, 12:58:09 »

Може ли да съществува по-голямо късогледство от това?  Huh?
Активен
svilenrr
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 607

Профил
« Отговор #49 -: март 29, 2009, 01:15:32 »

Май става дума за старите сгради, които ще се падат зад МОЛ-а (т.е. бараките в които сега е ХЕИ-то). Ще е много разумно ако инвеститора в МОЛ-а закупи въпросните терени в съдружие с общината, защото тези две страни имат взаимен интерес от подобряването на инфраструктурата в района.
Активен

deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #50 -: март 29, 2009, 01:43:01 »

Че то това сгради ли са... Аз всъщност за други там не се сещам. Едното е НАП, другото е военна болница (което май ще става РИОКОЗ), третото е мола, казармите, които са с излаз на Александровска и Майор Узунов и остават бараките ако не се лъжа. Ще поогледам.
http://img21.imageshack.us/img21/240/kazarmi.jpg
« Последна редакция: март 29, 2009, 02:15:47 от deian » Активен
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #51 -: април 02, 2009, 12:38:03 »

Прочетете това:
Комисия депозира предложения за преработка на заданието за строителство на мястото на бившите казарми по ул. "Александровска"
http://www.ruseinfo.net/news_61231.html
Фрапиращо е това:
• без ограничение на етажността
Описани са и вариантите и т.н.
Активен
di4ko
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 704

Профил
« Отговор #52 -: април 02, 2009, 06:23:29 »

Там ако искат и небостъргачи да строят .Тази час от Халите до парка си я представям като т.н нов център -нови модерни офис сгради, търговски центрове,паркинги,заведения.детски площадки и др.А тази част от Халите до Историческия музей  да остане такъв какъвто е , и да се ресаврират старите красиви сгради.
Активен

ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 520

Профил Ел. поща
« Отговор #53 -: април 06, 2009, 03:47:58 »

Защо не харесвате високи сгради ? Според мен ,,Рига,, и евентуално освежения из4ислителен център ,биха влязли в композиция с още 3/5 МОДЕРНИ 20 етажни сгради достигащи до НАП и Болницата. Би се оформило ,,сити,, и би вдигнало имиджа и класата на Русе,а с това закрепи  и лидерството в сев/центр район за планиране ! За централните улици съм съгласен да се пазят и строят в 1900 г стил.
Активен
СкручЪ
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 444

Защото съм пич ;]

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #54 -: април 06, 2009, 04:44:24 »

Защото не се вържат с този "1900 г стил", а и много или малко закриват гледката към Дунава (вкусовете са отделна работа). А за "сити" и аз съм навит, ама не по Александровска
Активен
equinox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #55 -: април 06, 2009, 08:24:59 »

Нямам нищо против високи сгради там, стига да е достатъчно устойчива почвата и да бъде изградена подходяща инфраструктура. Като видях днес каква лудница е покрай болницата, просто не искам да си помисля какво ще бъде като открият мола. Необходимо е цялостно решение за района, а не на парче. За момента изглежда, че цялостно решение няма да има, а за сметка на това ще се образува една нова транспортна тапа.
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #56 -: април 07, 2009, 01:23:41 »

Кало ,представи си 4е имаш офис в една от високите сгради в ситито и си поканиш бизнес партнйорите там . Съгласен ,4е този район има нужда от краидунавска артерия ! В тези казарми няма кой знае какви архитектурни бисери . Истори4еското наследство на 5ти полк ,би се съхранило в един музеи в новите сгради !Района е достатъ4но отдале4ен от централния площад ,по тази логика трябва да се бутнат доста блокове като Плиска , Активните борци,Енергото,Пощата.......които са по близко до площада на града !Модерни сгради с прилежащите им мини градинки,пеики,4ешми4ки/фонтан4ета,скулптури,експонати,артисти,художници би направил района ,бизнес сърцето на града !Каква е алтернативата ниски 3 етажни кооперации каквито има и в Силистра,Свищов и Оряхово !Малък или Голям град е Русе?
Активен
СкручЪ
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 444

Защото съм пич ;]

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #57 -: април 07, 2009, 09:02:56 »

Илко, представи си, че си гостенин (предполага се, че гражданите ще свикнат, макар че пак няма да е приятно) на Русе и след кратка разходка от стария център до Халите си се влюбил в архитектурата (като единствения минус на гледката е стърчащите стомано-стъклени кубчета от посока на бившата казарма), а след това от Халите до старите казарми в зелената улица (като единствения минус на гледката е стърчащите стомано-стъклени кубчета от посока на бившата казарма), се сблъскваш с огромно стомано-стъклено кубче.
Според мен на Александровска (поне до Халите) не бива да се допускат сгради в различен от оригиналния стил (или стилове, архитектурата не ми е силна страна), по възможност околните малки улички (включително Петко Д. Петков) да се направят нещо такова (че въобще не ми се нравят околните кооперации) и да се осигурят повече зелени площи (градинки, пейки, чешмички/фонтанчета, скулптури), така че да получим един широк, голям и красив център, който според мен повече би подхождал на голям град. А вече отделно да се прави нещо като втори център, който да бъде като лондонското Сити (или някакъв бизнес/шопинг център)
Активен
equinox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #58 -: април 07, 2009, 09:23:39 »

Не би било редно да се прокетират нови големи сгради по методи и тенденции от преди 100 години. В центъра е друго, защото там вече има съществуващи сгради и се разваля цялостната атмосфера. Но само се замислете - би било странно да имаме нова сграда копие на Доходното. Просто не е редно според мен. Освен това по никакъв начин не се закрива гледката, нито района има кой знае какви барокови сгради (да не кажа никакви), че да разваля пейзажа.

И на мен ми се иска в Русе да има запазени сгради от римско време. Би било интересно, но не би било редно ние сега да строим сгради имитиращи тогавашните. Нека погледнем към бъдещето.
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #59 -: април 07, 2009, 09:42:54 »

Кало ,отдавна се съгласих ,4е Халите са в ,,стария град,, и района трябва да се пази като атмносфера. Зна4и НАП.Мола и болницата от изток ,хотел Рига от запад. Съществува термин за поетапно извисяване на сградите ,при което на александровска ще има 3,4 етажна сграда ,а зад нея ще се прокрадва високата бизнес сграда. Важно е лицето към Дунава.Русе трябва да вдъхва респект на голям и мощен град с потенциал !След 5 години София ще премести сев/цент район отново в Разград с аргумента ,,какво толкоз има в Русе,пове4е отколкото в Разград или Силистра.Русенското сити ще привле4е и румънски фирми със сигурност.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.105 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)

Google e прегледал тази страница юли 17, 2025, 09:38:10