Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 41   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Площад Свобода - реконструкция  (Прочетена 168745 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035


*
Профил WWW
« Отговор #135 -: януари 20, 2011, 01:31:40 »

А всъщност в момента, в района на паметника, подземните инсталации ли се сменят?
Активен

MRC
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 69Профил Ел. поща
« Отговор #136 -: февруари 02, 2011, 06:33:28 »

Започна ремонтът на Ларгото пред Операта

http://www.ruseinfo.net/news_85088.html

Изглежда са се хванали сериозно този път с задачата си !
Активен
JMM
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 616


Профил
« Отговор #137 -: февруари 02, 2011, 08:04:58 »

Защо няма визуализация?!
Какво предвижда проекта и каква ще е съдбата на 'архитектурният цирей', проектиран и построен в недалечно минало като 'музейната сбирка', посветена на посещението на Г.Димитров в Русе, а настоящем използван като офис на КТ Подкрепа (в светлата част на деня, а през ноща като място за "облекчение").
Крайно време е това "недоразумение" да бъде премахнато и да се отвори прехода към храма "Св.Троица".
Активен
jorda
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 445Профил
« Отговор #138 -: февруари 02, 2011, 08:46:47 »

Онази барака няма ли да я махат, както махнаха чучелото? За Г. Димитров става въпрос.
Активен
SW2FL
Administrator
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1034


9842765 sw2fl@hotmail.com SW2FL SW2FL *
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #139 -: февруари 02, 2011, 09:31:44 »

Защо няма визуализация?!.....
Тук има:
http://www.ruseonline.info/smf/infrastructure-projects/oa-ooa-ekotk/msg28932/#msg28932

въпроса е, къде е оригинала Smiley
Активен
jori82
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 95


Профил Ел. поща
« Отговор #140 -: февруари 02, 2011, 10:30:56 »

Верно ,тази барака (офиса на кт Подкрепа) трябва да се премахне. Така ларгото ще добие  завършен вид.
Активен
JMM
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 616


Профил
« Отговор #141 -: февруари 03, 2011, 07:26:34 »

Защо "тази барака" ('офисът' на КТ 'Подкрепа') видимо от схемата (червенеещият покрив), е предвидено да бъде запазена ...
Несъществувала сграда на това място , без никаква архитектурна стойност, създадена да обслужва друго време и други идеали, е предвидено да бъде запазена ?!
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035


*
Профил WWW
« Отговор #142 -: февруари 07, 2011, 04:58:56 »

Продължава усилената работа по ремонта на центъра в РусеПродължава усилената работа по проекта „Реконструкция, рехабилитация и модернизация на градска зона за отдих – Централна градска градина”, съобщи Здравка Великова, ръководител на проекта. Изпълнител на обекта е „Консорциум Русе”, в който влизат три фирми – „Адис Калинов” ООД, “Интис” ООД и “Стройствет” ООД.
 
Ето и графика за ремонтните дейности по проекта:
- От 5 февруари до 30 юли 2011 г. ще се работи в пространството около Ларгото. През този период пред сградата на Операта ще бъде монтиран единственият в България сух фонтан. - От 20 феврурари до 1 април 2011 г. ще се ремонтира дясната част от пешеходната зона пред комплекс „Дунав Плаза”. Там ще се работи до изливане на бетонова настилка.
- От 20 март до 15 юни 2011 г. ще се извършва реконструкция на лявата част от пешеходната зона към Ларгото;
- От 1 юни се предвижда полагане на настилката и озеленяване на зоната около Ларгото.
 
Ето и графика на ремонтните дейности по проекта за частта от Община Русе до ул. Борисова:

- От 1 май до 15 юни 2011 г. ще се ремонтира пространството около паркинга на Община Русе;
- От 1 април до 15 юни 2011 г. ще бъде затворена пешеходната зона към сладкарница „Неделя”;
- От 5 февруари до 15 март 2011 г. ще се работи по пешеходната зона към комплекс „Евас”.
- От 15 юни до 30 юли по горепосочените участъци ще се полага настилката и ще се извършва озеленяване.

 
Всички участъци ще имат осигурени подходи за пешеходците, за да не се блокира достъпът на гражданите до обществени сгради и институции.


  
Припомняме, че проектът „Реконструкция, рехабилитация и модернизация на градска зона за отдих – Централна градска градина” се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България” по схема за безвъзмездна помощ BG161PO001/1.4-02/2008 „Подкрепа за подобряване на градската среда” по оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 213 Приоритетна ос 1 – Устойчиво и интегрирано градско развитие, Операция 1.4 – Подобряване на физическата среда и превенция на риска. Общата стойност на проекта е 10 147 032, 30 лв., от които безвъзмездна финансова помощ от ОП „Регионално развитие” в размер на 9 293 059,50 лв. или 91,58% и собствен принос на Община Русе - 853 972,80 лв. или 8,42%.
 
Проектът предвижда подмяна на остарелите, неудобни и разрушени настилки и бордюри с висококачествени и дълготрайни такива, като видът и качеството на настилките са съобразени със съвременните технологични възможности за осигуряване на достъпна среда. Проектното решение за рехабилитация на централната градска част запазва съществуващата композиция от пешеходни и зелени площи, отразява традиционните посоки на движение и акцентира подходите към значимите общоградски обекти като общината, операта, театъра, съдебната палата и пощата. В максимална степен е запазено и цветовото решение на настилките. Силно увредените бели каменни плочи и червени павета изцяло се заменят с бели (светли) гранитни и риолитни плочи, поставени върху бетонова основа с дебелина 20 см. Съществуващите фонтани се нуждаят от основен ремонт както на водопроводната и канализационната инсталации, така и на архитектурното им оформяне. Нов момент при оформянето на пространството пред Операта е предлаганият сух фонтан на мястото на демонтирания паметник на Георги Димитров. Оформянето на фонтана без наличие на водно огледало (вана) дава възможност за директно преминаване към сградата на операта.
 


Дървесната растителност в градината е на средна възраст над 60 г. Проектното предложение включва: подобряване на общата композиция на растителността - балансиране на обемите, олекотяване на пренатоварените пространства за постигане на по-добро визуално въздействие и естетика, внасяне на повече колорит чрез подбора на видовия състав, техники на поддържане в определени форми и обеми при храстовите видове; запазване на традициите и тяхното развитие в съвременен вариант. Ще се подчертае геометричният характер на градината и ще се открият по-добри гледки. Проектът предвижда оборудването на алеите с градински пейки и кошчета за отпадъци.
 
Към момента в централната градска градина на Русе има изградено осветление, което се осъществява предимно с паркови осветителни тела. В настоящия проект се предвижда реконструкция и рехабилитация на съществуващото парково и ефектно осветление на централната градска градина. За осигуряване на нормална и равномерна осветеност се предвижда монтаж на нови стълбчета за осветление. Предвижда се и монтиране на осветителни тела и осветителни системи за ефектно осветление. Проектът включва изграждане на мрежи за видеонаблюдение на централната градска градина в Русе. Основната цел е опазване на парковото обзавеждане и наблюдение за посегателства върху паметниците на културата, разположени в централната градска градина.
 
Крайният срок за приключване на проекта е август 2011 година.

http://www.dunavmost.bg/1835-continued-hard-work-in-the-repair-center-in-ruse.html
Активен

n00b
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2154


Профил WWW
« Отговор #143 -: февруари 07, 2011, 05:53:39 »

Таман щях да кажа, че ми се ще да бутнат бараките на лайното и да направят нещо по-приятно на тяхно място и те наистина ги бутнали Smiley
Активен
jori82
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 95


Профил Ел. поща
« Отговор #144 -: февруари 07, 2011, 06:04:01 »

а коя е "лявата пешеходна зона към Ларгото" че не ми е много ясно
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035


*
Профил WWW
« Отговор #145 -: февруари 07, 2011, 06:15:54 »

Не съм сигурен, но си мисля, че е пространството пред Хотел Дунав.
Активен

Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4749Профил Ел. поща
« Отговор #146 -: февруари 11, 2011, 10:12:46 »

Днес минах пред сладкарница Неделя и видях, че и там вече се демонтира старата настилка на пешеходното пространство. И понеже бях с фотоапарата в ръка, реших да цъкна някой кадър за личния си фотоархив и, разбира се, за форума. Първо снимах по-отдалече (от северния край, където почва Борисова), после се приближих до работниците за по-едър план. И тук един от тях (с малко... как да го кажа?... възтъмничък цвят на кожата) се обърна към мен и с почти генералски тон ме запита: "Господине, кой ти е разрешил да снимаш, а?!" Отговорих му, че това е обществен обект пред очите на всички русенци и не виждам какъв е проблемът, но той продължи: "Трябваше да отидеш да вземеш разрешение и тогава да снимаш!" Писна ми от глупости и си тръгнах, без да продължавам този нелеп диалог. На връщане към работното си място посетих офиса на фирма Интис, основният изпълнител в консорциума, ремонтиращ центъра. Запитах ги дали наистина са дадени такива инструкции на работниците и ако да, какъв е аджеба този секретен военен обект, дето се снима с разрешение. Хората с усмивка ме увериха, че това е било изхвърляне по самоинициатива на работника (е, може нещо да му е докривяло на човека...), но все пак уточниха, че работата пред Неделя не се извършва от тяхната фирма, а от друг участник в консорциума. Та така...

Май ще излезе, че човек, като тръгне да се прави на фотожурналист, си поема и всички "рискове на професията", а те не са малко в случая. Всяка година по света има десетки пострадали, че и погинали медийни труженици, та човек трябва да внимава къде и какво прави... Shocked

Street1.jpg
Площад Свобода - реконструкция
* Street1.jpg (824.72 KB, 1714x2285 - видяно 691 пъти.)
Street2.jpg
Площад Свобода - реконструкция
* Street2.jpg (809.88 KB, 2285x1714 - видяно 676 пъти.)
« Последна редакция: февруари 11, 2011, 10:20:43 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
jorda
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 445Профил
« Отговор #147 -: февруари 15, 2011, 09:43:12 »

http://www.dariknews.bg/view_photo_topic.php?photo_topic_id=3210
Снимки
Активен
jorda
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 445Профил
« Отговор #148 -: февруари 20, 2011, 04:51:58 »Тази барака си е още там. Писах и на кмета и на областния за проблема още преди седмица, но явно са доста заети, и отговор -ЙОК
Активен
JMM
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 616


Профил
« Отговор #149 -: февруари 20, 2011, 05:12:18 »

Въпросният 'архитектурен цирей' или 'барака', както го наричаш, не бе въобще на това място и не изглеждаше по този начин. Това е 'стилизиран образ' на оригинала който бе семпъл и без никаква архитектурна стойност - старо складово помещение в което Г.Димитров се е срещал със свои съратници, превърнато в музей след 9-ти сеп. 1944г, но оригиналът се намираше на ул. Хр.Ботев - входът бе срещу началото на ул.Г.С. Раковски.
Определено тази постройка няма бъдеще на това място. Ако кмета има сантименти към сградата, това обяснява и мълчанието на писмата които си писал.
« Последна редакция: февруари 20, 2011, 05:33:29 от JMM » Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 41   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.128 секунди с 26 запитвания. (Pretty URLs adds 0.025s, 2q)

Google e прегледал тази страница февруари 27, 2020, 08:32:11