Live Web Cam Rousse

Всичко за Русе => Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects => Темата е започната от: Linov в септември 04, 2007, 11:05:24Титла: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в септември 04, 2007, 11:05:24
Реших да започна тази тема след като четох поста на Orthodox. сетих се че не сме обсъдили тази важна част от града ни, определно занемарена през последните години. все пак подлезите са за удобство на хората и за да запазят техния живот. наскоро се появиха данни за мащабно обновяване и ремонт на подлезите. не съм забелязал за сега такова нещо. ще го има ли все пак. най ми е жал за подлеза пред Централна Гара. това съоръжение е уникално най-вече със своите мащаби. помня като бях малък как беше осветено и пълно с хора, които пристигаха или отпътуваха с влакове. срамота е да е изглежда така. в никой по-голям БГ град няма толкова голям подлез или поне аз не съм се натъквал на такъв. очаквам вашите мнения, новини и ако има някъде ремонти зарадвайте ме  :)


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: marlou в септември 04, 2007, 12:04:36
преди седмица минах по подлеза м/д "Петър Караминчев" и "Найден Киров".Вътре миришеше ужасно,защото се е превърнал явно в градка тоалетна,беше мижаво осветен и обрисуван с графити...абе ужасна гледка и миризма.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в септември 04, 2007, 04:03:10
може ли да помоля някой от администраторите да оправи заглавието на темата че нещо съм се престарал. благодаря!


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Митака в септември 04, 2007, 06:56:17
В началото на тази година Йотов заяви, че ще се отделят 200 000 лв и ще се ремонтира подлеза на Гарата. Това обаче не се е случило и не вярвам да се случи. Ето го и документирано:

http://www.ruseinfo.net/news_14112.html

Според мен обаче, този подлез е обречен защото използването му зависи пряко от развитието на ЖП гарата и БДЖ в Русе. В днешно време русенците, които използват услугите на БДЖ са сигурно в пъти по-малко отколкото през комунизма. Това се дължи на изолацията, която държавата налага на Русе, като ни изключва от всички бъдещи планове за развитие на железопътната инфраструктура. Като добавим и огромната конкуренция на автобусните превози, които осигуряват приблизително същите цени, но много по-голям комфорт и в пъти по-кратко времетраене на превоза, излиза че БДЖ в Русе са обречени. Въпросният подлез може да разчита само на транзитно преминаващи през гарата русенци, живеещи в Дружба и Мальовица. И то при положение, че бъдат насилствено принудени да минават от там, чрез поставянето на заграждения по булеварда, като в зоологическа градина.
Като цяло, повечето от подлезите в града са построени на грешни места и са обречени още с построяването им. Особено тези по международното шосе.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Orthodox в септември 04, 2007, 08:11:20
Да, наистина разположението е много важно за бъдещето на един такъв обект - дали ще се използва за обществени или за естествени нужди. Не само в Русе - даже и в столицата има подлези в неудачни места, които отдавна пустеят и се рушат, и ги посещават само бездомници, наркомани и хора, които в решителен момент не са намерили близка обществена тоалетна (те и без това вече останаха малко, а се и плаща, а знайно е, че българинът при всяка възможност гледа да мине метър...).

Това лято бяхме със съпругата и децата ми в София, и там на 150-200 метра един от друг има два рязко контрастиращи примера на подлез-късметлия и подлез-несретник, от които първият е точно пред гарата, с многото магазинчета, бинго-зала, ескалатори и оригинален окачен покрив. Има връзки с близките спирки на всичкия градски транспорт, който минава покрай гарата. И гъмжи от хора. Наблизо пък, до новата автогара, е подлезът-неудачник, който в рязък контраст с нейната лъскава модернистична външност е пълна трагедия като обстановка. Само че това ние, незапознатите с нещата гости на София, го разбрахме едва когато смело слязохме долу, без да се запитаме защо никой от местните не го прави... А там долу - разруха, боклуци, мръсотия, запустение - и цяло минно поле от човешки екскременти, които разнасяха познатото "благоухание". С повишено внимание и криволичене минахме опасния участък и с облекчение се измъкнахме на повърхността. Е, вече ще знаем...

Значи, даже и София сама по себе си не е гаранция за успешното функциониране на един подлез, а само доброто обмисляне на разположението му с оглед на околната инфраструктура и човешките потоци, заедно с куп други подробности. Но явно все пак не всичко може да се предвиди... ::)


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Кристин в септември 04, 2007, 10:07:42
В Русе няма хубав подлез, поне аз не се сещам за такъв...
Софииския... хаха, не мога да го нарека хубав... чист, може би. Но чак пък добър... (до гарата)


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: фараша в септември 04, 2007, 11:09:38
А според вас редно ли е да има подлез на Халите? Айде за Кръговото май всички сме на едно мнение. И що ми се струва че на Царя няма нито един подлез, май.  ::)


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Orthodox в септември 05, 2007, 08:24:02
Абе има един между Симовата мелница и Автогара-юг, до някакъв колеж беше май, но и неговото състояние не е по-розово от тоя на Липник и другите по Международното... тоест пълна трагедия. :(


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Кристин в септември 05, 2007, 09:21:49
Тоя подлез, за който говориш Orthodox, само ще кажа две думи : ОТВРАТИТЕЛЕН Е!
Просто..... няма нужда от подлези на много места... а където има нужда ги няма. Жалко, но факт.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Orthodox в септември 05, 2007, 02:39:28
Ами отвратителен е - ама кой го е направил такъв? Пак същите тези русенци, дето иначе много обичат да повтарят колко чисти и подредени били западно- и средноевропейските държави, но самите те без колебание си хвърлят отпадъците и си облекчават естествените нужди, където и както им хрумне... Нещата опират до съзнание и манталитет, но те, уви, с пари не се купуват, пък и да се купуваха, нямаше да отделим пари точно за тях - нали трябва и да се яде нещо... >:(


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: daniels в септември 05, 2007, 03:44:45
Проблемите по поддръжката на подлезите , а трябва да има такава, биха могли да се рашат или с концесии - в случай че общината прецени ,че  не може да ги поддържа , или от самата община- т.е. всички разходи да се поемат от общинските власти . И в двата случая обаче е необходимо още нещо много важно - постоянен и строг контрол. Тъй наречения "европейски " манталитет се е формирал след период от многогодишен обществен и властови контрол.
Що се отнася до това дали са необходими всички подлези - те със сигурност са необходими поради единствената причина , че човешкият живот е без цена. Може би някъде ни се струва , че движението не е достатъчно , но все пак би трябвало да се мисли и в перспектива . Едва ли само големината  на човекопотока , като чисто пазарна  величина е необходимо и достатъчно условие за построяването на един подлез.Справка : някои държави в ЕС.
 


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в септември 05, 2007, 11:26:11
А според вас редно ли е да има подлез на Халите? Айде за Кръговото май всички сме на едно мнение. И що ми се струва че на Царя няма нито един подлез, май.  ::)

според мен няма нужда от подлез на халите. мястото е по средата на печеходната зона в центъра и мисля че именно в това е неговото очарование. сега и след ремонта на главната пейзажа е много хубав и нуждата пешеходеца да слезе под земята мисля ще повлияе негативно на самия пешеходец. иначе според мен колите там са достатъчно внимателни (така де, шофьорите) и намалят достатъчно предвид гъстия поток от пешеходци и залегналите полицаи разбира се. аз поне никога не съм имал проблем пресичайки там.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: фараша в септември 10, 2007, 09:37:41
Съгласих се за пешеходния подлез. А за автомобилен тунел? Или трафика е малък.  ::) Представяте ли си Халите без автомобилен трафик - това означава пешеходна зона от Балкан до Дървото, т.е. сигурно към 1,5 км


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Orthodox в септември 10, 2007, 09:48:48
Надали Общината ще си усложни живота с копане на тунел под Цар Освободител... Толкова ли няма алтернативни маршрути? И всъщност кое създава големия трафик по Царя, докъде пътуват всички тези возила в северна посока? Не се досещам за друг значим обект освен хотел Рига... По-нататък вече е Речна гара и Транспортна болница... но може би имат значение и малките улички след Рига, които са подходи към центъра? ???


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в септември 12, 2007, 12:02:51
според мен там няма нужда от промяна


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: deepkeeper в септември 14, 2007, 01:56:58
Всички служители в здравната каса, примерно, няма откъде да минават освен по Цар освободител (това е по въпроса с направление Север). Ако някой иска да паркира до Халите, пак по освободителя се стига до паркинга отзад. Просто Цар освободител се свързва с Придунавски, а оттам е по-удобно да се навлиза в малките улички по продължението му.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: marlou в септември 18, 2007, 10:14:09
Вчера на новините на Кис 13,казаха че до два месеца подлеза пред ЖП Гарата ще бъде открит,и че ще свързва кварталите Дружба 1 и Дружба 2 както и пл.Стамболийски.Та някой ще ми разясни ли колко за бога е голям тоя подлез и къде се намира тоя пл.Стамболийски?????


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: daniels в септември 18, 2007, 11:52:39
Поредното обещание ! Трудно ще стане за два месеца , ако не се съкрати нещо . А дали това не е целта ? Ако това все пак се случи , 90 % е сигурно че веднага след фанфарите на откриването , ще започне ремонт . Този филм сме го гледали много пъти вече . Всъщност кой даде "великата " идея целият поток от хора да преминава през гарата ? Или отново за да спестим нещо ? Въпроси ...въпроси ..без отговори , разбира се !


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в септември 18, 2007, 12:47:52
за какво става дума бе хора? нали подлзе през жп-гарата е за пешеходци. как така ще свързва квартали?? нещо не разбирам!


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: фараша в септември 18, 2007, 01:03:47
Доста хора от долните части на Дружбите близо до България минават пеш през гарата за да хванат автобус. Мисля че това се има впредвид. Конкретно се има предвид че свързва Др.1 и 2 с Гаровия площад /Стамболийски/


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в септември 18, 2007, 01:10:57
мечтая и гарата да е готова и подлеза да е оправен и да е светло и чист и пълно с хора както си го спомням като бях малък. дано го видя пак така...


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: daniels в септември 18, 2007, 03:28:24
Разбира се ,че е за пешеходци . Всъщност  , някъде гарите се затварят след 24 .00 часа. А и при това поддържане , наложило се в България ( всъщност има ли такова ) , сами разбирате  на какво ще заприлича салона на централна гара съвсем скоро . Но и това не е главния проблем . Има и други причини , в ЕС например ,  да не се смесват потоците от хора . Мисля , че се досещате защо. А що се отнася до мечтите , то с този начин на работа , те  скоро няма да се превърнат в реалност . 


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Митака в декември 03, 2007, 08:27:56
http://www.ruseinfo.net/news_23241.html

Дали?Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: deian в декември 03, 2007, 10:01:01
Ще го бъде подлеза ;)


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Orthodox в декември 04, 2007, 01:33:08
Ами ха дано, че направо ми е мъка, като го гледам на какво е заприличал, и като си спомня какво беше някога... :'(


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в декември 04, 2007, 12:44:23
Мога да кажа само БРАВО! страшно се зарадвах като прочетох новината! Русенсци заслужаваха това съоръжение да изглежда добре! Браво!  :D


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в февруари 19, 2008, 01:33:35
http://www.ruseinfo.net/news_27664.html
http://www.ruseinfo.net/news_27665.html

Ей тва можем да очакваме през 2008-ма  :D


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Кристин в февруари 20, 2008, 10:00:15
А като си спомня това лято как минах през него с огромен страх... иде ми да заплача от радост като му гледам сега снимките!  :'(


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: фараша в февруари 20, 2008, 04:54:20
"...правят се две пешеходни пътеки. Едната ще свърже подлез под бул. "България" в района на автобусната спирка, а другата ще излиза на бул. "Гоце Делчев""

Това е цитат от едната информация в русеинфо посветена на подлеза пред гарата. Как го разбирате това? :-[


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: фараша в февруари 21, 2008, 11:02:28
Май неправилно съм задал въпроса си.  :-[
Всъщност не схванах от гарата до бул. България надлез или подлез ще има?


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в февруари 21, 2008, 11:06:04
абе май ще е нещо като надлез ама го наричат подлез. така поне изглежда от снимките.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: deian в февруари 21, 2008, 04:17:33
Аз предлагам въздушен кабинков лифт  :D


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Orthodox в февруари 21, 2008, 07:13:53
Абе аз досега съм виждал само подлез, по-точно това е продължение на съществуващия гаров подлез, минаващо под последния, пети коловоз, и излизащо на юг от перона. Все още се работи по него, но е вече близо до завършване. Дали обаче мислят да го продължат още на юг, за да се съедини със съществуващия подлез на бул. България, това не зная - но би било удобно, защото така ще се избегне пресичането на булеварда с интензивния му международен трафик. Така слизащите към центъра от Дружба 1 и 2 ще могат по-лесно и безопасно през един дълъг подлез да преодоляват и булеварда, и жп линиите, па макар и да не отиват за влака - просто към центъра. Но - първо да видим какво ще се изгради на практика, после ще коментираме плюсовете и минусите му...


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в февруари 21, 2008, 07:22:12
Аз предлагам въздушен кабинков лифт  :D

още малко телепорт ше поискаш баце  ;D


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Кристин в февруари 22, 2008, 11:28:12
Orthodox, едваааааа сега зацепих... Дам... това би било много удобно!


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: dunav_rousse в февруари 23, 2008, 01:52:03
http://rousse.dir.bg/2008/02/22/news2695558.html             
     
                     ....... da no da stane ama koga ??? ???


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в февруари 23, 2008, 11:03:10
Оф, той тоя подлез е в ужасяващо състояние! Мисля си вече че дори наркоманите и бездомниците не го ползват (преди да са го затворили). Все пак всеки си има достойнство. А е на мн хубаво място, мн удобен и полезен може да бъде. Най вече за децата от МГ. Не знам каква е обстановката и дали има място за заведения, но там някое кафененце или бърза закуска ще се впишат идеално в гимназиалната обстановка. Навремето си спомням, когато учих началното си училище в Иван Вазов как поне по едно дете беше блъскано на година, пресичайки Скобелев и после монтираха мигащия светофар. Винаги съм предпочитал подлезите пред това да се пресича улицата, така че дано стане!


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: фараша в април 17, 2008, 10:48:56
Във вторнишкия Бряг пишеше, че подлеза на ЖПгарата е почти готов - до месец се очаква да вземе Акт 15, т.е. да може да се ползва. Имаше снимки на изхода му под бул. България, а също и снимка на монтирани 2 асансьора за инвалиди и майки с колички. Пишеше още, че подлеза ще се ползва през светлата част на денонощието, защото хората ще преминават през чакалнята на гарата.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в април 17, 2008, 10:53:59
Е тя гарата си има охрана, пък и нали не затваря нощем?


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: фараша в април 17, 2008, 01:22:00
Предполагам, че затваря. поне чакалнята. За варненската знам, че затваряше нощем. Пишеше още, че се очаквало проблеми с фирмата стопанисваща гарите в България, тъй като транзитния трафик от хора, значително ще оскъпи поддръжката на тези съоръжения


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: deian в май 16, 2008, 11:09:12
През юни ще откриват официално удълженият подлез на Централна гара
Тази вечер министърът на транспорта Петър Мутафчиев заяви пред в. "Утро", в. "Дневник" и RuseInfo, че ремонтът на Централна пътническа гара - Русе е започнал през 2005 година. "Вече сме пред приключване с двата лота. Единият е изцяло реконструкция на приемното здание, а вторият е завършване на подлеза, който трябва да свърже двата края на града. Знаете, че с подлеза имаше малко забавяне, което се дължеше на пресичането на един водопровод. Но, може да се каже, че всичко е добре, когато свършва добре. В момента сме пред подписване на Образец 15. това означава, че приемането на съоръженията ще бъде някъде в средата на юни и са ни обещали, че ще ви бъдем гости в края на юни, за да открием обекта, включително и озеленяването на прилежащата инфраструктура..."
РусеИнфо.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Митака в май 17, 2008, 01:10:31
...Знаете, че с подлеза имаше малко забавяне, което се дължеше на пресичането на един водопровод. Но, може да се каже, че всичко е добре, когато свършва добре.....

Съвсем мааааааалко забавяне. И с гарата също имаше съвсеееем мъничко забавяне. :D

BTW ремонтът на гарата изобщо не прилича да е пред завършване. :o


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Кристин в май 17, 2008, 09:09:59
Е тя гарата си има охрана, пък и нали не затваря нощем?

Не затваря ;) (ж.п.) Само че чичко полицай идва да те пита по каква работа си тук и с кой влак си тръгваш т.е. избягват хора на случаен принцип, които просто искат да спят там  ;)


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в май 17, 2008, 11:34:40
Съвсем мааааааалко забавяне. И с гарата също имаше съвсеееем мъничко забавяне. :D

BTW ремонтът на гарата изобщо не прилича да е пред завършване. :o

До колкото си спомням инфо табелата на гарата казваше че ремонтът тр да приключи към края на 2006-та...
Освен че не изглежда през завършване има и вече поправени неща, които са повредени от вандали.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: n00b в май 17, 2008, 11:37:30
А с подлеза пред гарата какво става?

И има нещо като малък площад пред бившия магазин за килими (някой каза че щял да става поредния офис на банка). Няма ли да вземат да го облагородят, тия изкъртени плочки там са гадни :(


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: platon в юни 06, 2008, 09:30:49
Вчера минах покрай подлеза над гарата - имаше учудващо много работници, копаещи и оформящи градинка. Направих и няколко снимки. Според мен ще го пуснат до месец-два може би :)

(http://www2.imgshare.eu/i/tn_qvJ33620.jpg) (http://www2.imgshare.eu/i/qvJ33620.jpg)(http://www2.imgshare.eu/i/tn_qpz33719.jpg) (http://www2.imgshare.eu/i/qpz33719.jpg)Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Cobaca в юни 06, 2008, 09:41:49
Ето, че вече са му изгърмяли едното стъкло още преди да е открит.  :-[


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: deian в юни 06, 2008, 10:03:44
Тцтцтц, нищо ново и хубаво не заслужава простия българин...


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: n00b в юни 06, 2008, 10:21:55
Готино, дали може да го пуснеш тва в SSC? :)


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: platon в юни 06, 2008, 10:24:21
Ето, че вече са му изгърмяли едното стъкло още преди да е открит.  :-[

Такива като ги хванат трябва да плащат х 10. Много ме дразнят. Току виж следващото за чупене ще са лампите .


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: niki67 в юни 06, 2008, 11:18:00
Винаги съм предпочитал подлезите пред това да се пресича улицата, така че дано стане!

Абе, Росене, личи си, че живееш във Варна и мислиш като варненец :D :D /шегувам се/

Там, във Варна, има подлези буквално на всяка крачка. Аз пък, да ти кажа честно, хич не ги обичам. Много мразя да слизам под земята и после пак да се катеря нагоре, и време се губи, и стъпала се катерят :) Винаги съм предпочитал да пресичам отгоре.
 ;D

А сериозно ако говорим, за подлеза при гарата си абсолютно прав, трябва да се възстанови, обаче много подлези не му трябват на Русе, според мен. И в София няма толкова много, да ти кажа, а тези, дето ги има, аз не ги ползвам :) Пресичам отгоре с риск за живота :(


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: svilenrr в юни 06, 2008, 11:29:56
Предназначението на подлеза е да се пресича безопасно и там където го има трябва да се ползва. Ако не трябва да има санкции за нарушителите  >:D Много се дразня като шофьор ако някой пешеходец пресича неправилно и ако стане нещо после шофьора виновен - да ама не пешеходеца трябва също да носи отговорност за постъпката си  >:D Така че ако пресичаш там където има подлез отгоре и се случи нещо недай си боже ти трябва да си виновен не шофьора!


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: niki67 в юни 06, 2008, 11:35:55
Свилене, абсолютно си прав, разбира се. :) Аз обаче живея в София, където никакви правила не се спазват, и където всяка секундичка е страшно ценна. Такъв е животът тук - гледаш винаги да спестиш няколко секундички, това ти е станало несъзнателен рефлекс дори. Иначе няма как - щото и без това пътувам 3 часа на ден, а ако се спазват всички правила, пътят ще стане 5 часа - защото никой не ги спазва ;)

Разбира се, че не съм прав - изобщо не споря :) - но не всеки има щастието да живее в европейски град като Русе, където не е такава лудница и има възможност да се спазват правилата :D :D :D


А това за счупеното стъкло на подлеза на снимката е истинско безобразие. Национален манталитет, за съжаление.

Добре, че в Русе такива вандалски прояви са значително по-малко, отколкото в други градове. Да оставим София, където всичко, което може да се потроши, е потрошено, ама ужасни изпочупени, изподраскани и о.рани места има и в Пловдив, и във Варна, и т.н. Русе е просто цвете в това отношение - очевидно е, че хората са най-културни там :D

Няма майтап, ако видите състоянието на панелките в София например - ще се ужасите. Но това е показател за нивото на културата на хората. Русенските входове на блоковете са направо росни китки по сравнение със софийските ;)


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: deian в юни 06, 2008, 11:42:20
Това за входовете може и да е така, но и в Русе напоследък много се драска. Идващото поколение меко казано си проси боя.
А колкото повече подлези - толкова по-добре. Хем може да се спести някой светофар на и без това ужасния трафик, хем е безопасно. Някои хора в София опитваха да пресичат Цариградско не през подлез... обаче само някои успяха.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: platon в юни 06, 2008, 11:51:08
Готино, дали може да го пуснеш тва в SSC? :)

Какво означава термина SSC?

П.С. Пратих съобщение до n00b за това, но нямам отговор а и не знам дали го е получил  :(


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: niki67 в юни 06, 2008, 11:55:31
Виж, Цариградско не съм рискувал да го пресичам отгоре...не ми е омръзнал още животът :D

Бе чудя ви се, за какво са ви тия подлези. И без това в Русе няма такива булеварди като Цариградско / и слава Богу, че няма! Нам за кво са ви/- много е по-удобно да си има места за пресичане, регулирани със светофар и пешеходна пътека например. Сори, ама аз подлезите ги мразя :)
Това за входовете може и да е така, но и в Русе напоследък много се драска. Идващото поколение меко казано си проси боя.

Хм, Деяне, голям майтап е човек като тебе на двайсе и няколко години да говори за идващото поколение :) То нали знаеш, всяко поколение е по-лошо от предишншото, та излиза, че светът страшно се е изродил /като се замислиш, има нещо вярно де/

Ми не знам, в началото на май си бях в Русе и не видях чак пък такова драскане. Доста чисто и прилично изглежда, ако го сравняваш със София:)Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: n00b в юни 06, 2008, 12:00:44
Мм...аз съм пресичал Цариградско. Ммм то сега с тия задръствания сигурно е още по-лесно :)


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Cobaca в юни 06, 2008, 12:04:30
Ето, че вече са му изгърмяли едното стъкло още преди да е открит.  :-[

Такива като ги хванат трябва да плащат х 10. Много ме дразнят. Току виж следващото за чупене ще са лампите .

После идват циганите с каруците и каквото е останало от хулиганите го връщат за скрап.  ;D


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: n00b в юни 06, 2008, 12:09:41
Уау :)


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: platon в юни 06, 2008, 12:12:19
За драскането в Русе темата е коментирана доста нашироко. Там трябват яки глоби и обществено полезен труд независимо от годините на нарушителя.  >:D


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: niki67 в юни 06, 2008, 12:13:22
а къде е коментирана?


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: platon в юни 06, 2008, 12:16:49
Бе чудя ви се, за какво са ви тия подлези. И без това в Русе няма такива булеварди като Цариградско / и слава Богу, че няма! Нам за кво са ви/- много е по-удобно да си има места за пресичане, регулирани със светофар и пешеходна пътека например. Сори, ама аз подлезите ги мразя :)
Не си прав има доста натоварени булеварди с подлези отдолу.
Например Печатни платки/Кауфланд2 е доста натоварен булевард - а там отгоре все още се намират нарушители да пресичат и най- лошо впечатление ми прави, че повечето са възрастни хора.  >:D  


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: platon в юни 06, 2008, 12:20:29
а къде е коментирана?

Русе - Озеленяването на Русе


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: niki67 в юни 06, 2008, 12:26:49
Мерси, ще погледна.

Ами възрастни хора са, защото за тях е мъчително да слизат и после да катерят толкова много стълби. Макар че точно до печатни платки подлез си има /макар че не знам, в какво състояние е - не съм влизал в него сигурно от повече от 15 години/, но по-нагоре на кръстовището, нали си има светофар и пешеходни пътеки, могат от там да си пресичат.

Добре де, явно феновете на подлезите сте мнозинство, няма да ви убедя - аз пък не ги харесвам и туйто :) Според вас тогава, Варна трябва да е идеалния град, щото там са подлез до подлез :)


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Orthodox в юни 06, 2008, 05:41:53
Тцтцтц, нищо ново и хубаво не заслужава простия българин...

И прост, и див, и вандалски... :( Но все пак трябва да се признае, че това го има основно при тийнейджърите - после на повечето "им увират главите". Ама докато стане, правят маса бели и поразии...


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в юни 12, 2008, 11:13:36
Да си кажа и аз мнението за подлеза над ЖП-гарата. Изглежда много добро съоръжение. Не съм очаквал чак такова. Явно е сериозна работа. За подлезите във Варна - да, предпочитам да ги използвам от гледна точка на безопастността, защото ми се с случвало въпреки че съм пресичал на зелено, шофьор да излиза от колата си и да ми налита, понеже и неговия десен завой е зелен и заради мен му се наложи да намали.
Иначе с изключение на тези които са в самия център, подлезите във Варна са общо взето адски надраскани и въпреки че се заключват нощем, пак са кенефи на курви и сводници. Преди няколко дни четох, че някакъв, дето нападнал момиче в един подлез, го тикнали в затвора след половин година. После се оказа че я е нападнал в подлеза пред блока ми на Владислав дето секи ден минавам за работа през него...


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: niki67 в юни 12, 2008, 11:25:11

Иначе с изключение на тези които са в самия център, подлезите във Варна са общо взето адски надраскани и въпреки че се заключват нощем, пак са кенефи на курви и сводници. Преди няколко дни четох, че някакъв, дето нападнал момиче в един подлез, го тикнали в затвора след половин година. После се оказа че я е нападнал в подлеза пред блока ми на Владислав дето секи ден минавам за работа през него...

А стига бе, Роска, наистина ли е така! В подлезите на Владислав като деца и футбол сме играли даже, бяха чисти и поддържани...ама сега - ето кво става! Аз за кво не ги харесвам хич.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Митака в юни 12, 2008, 10:25:23
Нали идеята беше въпросният подлез над Гарата да се свъже със съществуващия под бул. България, за да не рискуват хората живота си пресичайки? В сегашния си вид няма да е много функционален, изобщо даже.

BTW някой знае ли каква е строящата се сграда, която се вижда от 2-рата снимка? Да не е в терена на Автомивката до Автогарата?


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: n00b в юни 12, 2008, 10:28:49
Оф, това беше сграда за някаква общинска фирма май.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Митака в юни 12, 2008, 10:37:42
Общината да извади пари да строи сграда ?!?  Това не се е случвало от десетилетия.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: deian в юни 13, 2008, 08:56:56
Този строеж не е ли доста стар... недовършен.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Митака в юни 13, 2008, 09:23:32
Този строеж не е ли доста стар... недовършен.

Определено не е стар строеж. Последно като съм минавал към автогарата, този обект беше най-много на 2 етажа. Явно има прогрес от тогава. Не че е нещо особено, просто ми е любопитно какво приложение може да има подобна сграда, на метри от ЖП линията.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: deian в юли 09, 2008, 05:52:50
До август трябва да е готов новият подлез на Централна гара в Русе
Това стана ясно на заседанието на областната комисия за развитие на инфраструктурата. В региона се работи по още няколко големи проекта, които трябва да бъдат завършени до 2013 година. Сред тях са рехабилитацията на пътищата Русе-Разград и Русе-Бяла, както и разширението на моста над Янтра при Бяла. Построяването на четирилентов път между Русе и Велико Търново ще се финансира от Кохезионния фонд на ЕС, стана ясно още на заседанието, като и за него крайният срок за изпълнение е до 5 години. Членовете на комисията трябва да попълнят въпросници за проектите, по които работят в момента или планират да започнат работа. В заложените от областна администрация инициативи са отдаването на концесия на летище Щръклево, изграждане на канализация и пречиствателни станции в Сливо поле и в Мартен, както и обезопасяването на ЖП линията, преминаваща през града. Експертите предвиждат да се изградят шумоизолиращи съоръжения по протежение на релсите и да се построят надлези за пешеходците.
Източник: РТВЦ - Русе


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: n00b в юли 09, 2008, 06:21:33
Ей, за жалост Русе няма да е първият град с шумоизолиращи панели на инфраструктурни обекти. В София вече видях такива сложени на моста дето ще минава метрото. Винаги съм се чудил защо в България няма такава практика - в нормалните европейски държави има навсякъде където магистрала минава през жилищни райони...и много често където ЖП линия минава близо до жилищни блокове. Браво, напредваме бавно и славно :)


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Кристин в юли 15, 2008, 11:08:29
Минах през новия подлез (води се недовършен), но е много чисто изпълнение на майсторите...Браво!
МНого е хубав и съответства на стила на цялата гара!


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: deian в юли 15, 2008, 01:07:52
Ей, нарушител! :D
(пак се беше изгубила, welcome)


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Кристин в юли 16, 2008, 04:32:41
Аз съм си тука, ама няма какво да кажа по темите просто...  :-[


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Zihuatanejo в юли 21, 2008, 05:52:30
Значи "държавния подлез" до ЖП Гарата е почти готов, а какво става с "общинския" пред гарата, за който пишеше, че ще вложат 200 000 лв за ремонт. Има ли някакво развитие там. Ако някой качи и снимка, ще е добре.  ;D


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Кристин в юли 21, 2008, 06:01:26
КАква снимка да ти качвам, като си е състоянието му едно и също вече години наред. Нищо ново. Тавана са го оправили, но е много нисък... но пък бял за сметка на това. Все старата социалистическа подтискаща среда...


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: n00b в юли 21, 2008, 06:11:04
Мдам, определено трябва да се измажат стените.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в юли 21, 2008, 11:10:22
Те тъкмо бяха изчистили мрамора от графитите и уродчетата пак ги надраскаха.


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Orthodox в юли 22, 2008, 07:01:41
Ами това е то - гадният просташки вандализъм, който за секунди осира метеното и обезсмисля труда, който други хора са положили в продължение на дни и седмици, че и месеци!!! Аман от тези идиотчета! Толкова е отблъскващо и широкомащабно това явление, че не случайно сме му посветили и отделна тема. Но трябват и практически мерки, не само писане по форумите. И не е работа само на Общината или на някой конкретен човек, а на всеки русенец, осъзнал колко много отнема от добрия облик на града ни това повсеместно загрозяване на екстериора...


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в октомври 22, 2008, 04:42:09
Днес реших да ида до подлеза пред ЖП гарата с надежда и фотоапарат в ръка, да видя до къде е стигнал ремонтът му. Ако не се лъжа имаше изказвания на кмета, че до септември ше е готов. Може и да греша, може да е ставало дума за този над гарата. Както и да е, гледката беше ужасна. Не че е нещо фрапантно, просто не е мърдало от месеци. Така е, както го видях в началото на лятото, но тогава поне се работеше там. А сега нищо. Реших да не снимам. Малкото надежда дойде от горе обаче. Целият площад пред самата гара заедно с изходите на подлеза е ограден и кипи бурна ремонтна дейност. Възстановява се осветленето и се полагат плочки. Оградено е чак до стълбите за автогарата. Айде дано да стане хубаво и да се пренесе под земята. Дано и осветят хубаво цялата ни прекрасна ЖП гара. Ето и малко снимки от облагородяването:


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в октомври 22, 2008, 04:44:50
Мисля също и че пилоните за знамената са нови:


Титла: Re: Пoдлезите в Русе
Публикувано от: mladen201 в ноември 10, 2008, 03:34:41
е там гарата го поуправиха барчето си работи.Раиграс посадиха пред нея стана хубаво само тея дето чакат автобуса си:NO COMENT: Шлюпки от семки хартиики от бонбоки,опаковки от сокчета-(картонени котиики).


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: фараша в април 15, 2009, 11:50:02
http://www.ruseinfo.net/news_61695.html (http://www.ruseinfo.net/news_61695.html)

Материалът не е много лицеприятен, но вероятно верен... :'(
Всъщност дали? Някой да минава оттам?


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Valentin_K в април 16, 2009, 11:35:15
Не знам, но според мен ако направят подлезите като в София да има някакви магазинчета ще се поддържат много по добре.


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Orthodox в април 16, 2009, 08:42:57
В Русе такива подлези (освен занемарения пред гарата) са този под бул. Скобелев при СБА и другият под бул. Христо Ботев при Печатни платки. И двата не са цъфнали и вързали, обаче все пак са далече от мизерията, разрухата и мизерията на другите тунели под улици...


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Кристин в май 12, 2009, 05:06:28
Малко ме е яд на хората, които държат подлеза при Печатни платки.
Как може толкова малко място да има за разминаване? С тези магазинчета, дето не процъфтяха, само си стоят затворени, мизерствуват, но само пълнят място... заемат място... много дразнещо.
Някаква информация кой ги притежава?


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: di4ko в май 12, 2009, 05:53:29
Малко ме е яд на хората, които държат подлеза при Печатни платки....
Иво Иванов -общински съветник от ,,Новото време,,( П.П на снимката съм го щракнал без да искам :D)


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Valentin_K в май 12, 2009, 06:45:28
 :D Ше те праиме папарак


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: фараша в юни 05, 2009, 03:26:56
http://www.ruseinfo.net/news_63599.html (http://www.ruseinfo.net/news_63599.html)


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: bX3m в октомври 13, 2009, 07:22:00
по темата за подлезите

http://www.bgregio.eu/News.aspx?ActivePage=1&newsId=438

на кратко

Подкрепа за интегрирано  и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда”

2. Изграждане, реконструкция, рехабилитация на пешеходни алеи и тротоари, изграждане на велосипедни пътеки и алеи, пешеходни зони, подлези за пешеходци и велосипедисти, включително свързани дейности, като поставяне на указателни знаци и др.

Краен срок за подаване на проектни предложения: 08 януари 2010 година.

Проектите са за Бенифициенти Общини
мин сума 1 000 000
макс сума 10 000 000

Бюджет 40 000 000


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Orthodox в януари 05, 2010, 11:27:16
Мдааа, май до тук бяхме - а отвън изглежда толкова хубаво... Кога бе, да му се не види, ще почне да се строи качествено у нас?! Нали вече не е социализъм?... ??? (Не става дума за подлеза пред гарата, а за НОВИЯ, от южната страна, към булевард България!  >:()

Таванът на подлеза в гарата пада на парчета
05 януари 2010 / News.dir.bg


Таванът на новия подлез в Централна гара, свързващ жителите на кварталите "Дружба" 1 и 2 с централната част на Русе, продължава да тече.

На две места дори са се откъртили цели парчета, а подът зад асансьора на долния етаж е покрит с локви. Фаталният лампион, през който течеше на й- много вода, е изолиран от елмрежата, токът е пуснат и подлезът отново е осветен, установи проверка на "Утро".

Проблемът с нескопосано направения таван на модерния подлез е на дневен ред, обясни вчера началникът на гарата Димитър Паунов. В края на декември той е изпратил подробен доклад до директора на БДЖ в Горна Оряховица Пенчо Събев. Тепърва той ще уведоми генералния директор на компанията, след което ще се вземат мерки за спиране на теча. Кога ще стане това, Паунов не можа да каже.

http://rousse.dir.bg/2010/01/05/news5641106.html (http://rousse.dir.bg/2010/01/05/news5641106.html)


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: mm201 в януари 10, 2010, 02:31:51
Като знам тромавата бюрократична машина в БДЖ -тоя писал  на оня ,оня писал на другия ,другия ще прати комисия на място да види.После конкурс коя фирма да извьрши ремонта
(ще се спечели от наша фирма)  и ремонта ако скоро има такьв ще е много качествен.Дано до тогава някое парче от тавана не осакати някого.


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: спиро в януари 10, 2010, 05:55:16
Ок, нали вече е имало търг за строител на обекта и те са го направили некачествено! Не трябва ли те да си го оправят и да поемат всички разходи по поправката включително неустойки за причинени неудобства на клиентите на БДЖ?

Журналистите що не ги питат това тези директори в БДЖ? За пореден път ставаме свидетели как БДЖ бива тотално прецаквано и обрано заради очевидно корупционни практики в търговете, които прави.


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: n00b в януари 10, 2010, 06:17:24
БДЖ няма нищо общо - това е работа на НКЖИ. Обаче последните са изпаднали доволно много в дългове, абе грозна работа.


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: mm201 в януари 10, 2010, 06:39:44
PS      И вече Паунов не е нач.гара ,тъи че кои на кого писал,...вятър работа


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Orthodox в януари 10, 2010, 08:52:57
Еех, жалко! Когато направиха този подлез, си казах - ето, че най-сетне и при нас нещата почнаха да се правят по новому, по европейски. А то било само краткотрайна видимост, а зад нея - същата до болка позната балканска история... :o


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: mm201 в януари 17, 2010, 08:52:00
По време на строежа на новия подлез би трябвало да има инвеститорски контрол.Да се следи дали се спазват всички технологични операции.Вчера минах през него -ми то директно върху бетоновата конструкция е шляпнат окачен таван от гипскартон ,без изолация без нищо.А то вода и гипскартон какво да стане?Ако има желание ,виновните са ясни -да отговарят.Ама парите от икономисаните процедури по строежа сигурно са делени м/у изпълнител и БДЖ,тъй че виновни няма да има. Само дано вземат мерки навреме , че ще се срути целия таван както е тръгнало.


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Orthodox в януари 17, 2010, 11:51:12
БДЖ няма нищо общо - това е работа на НКЖИ. Обаче последните са изпаднали доволно много в дългове, абе грозна работа.

Има логика в това мнение на колегата n00b, защото не става дума за подвижен състав, но пък в цитирания по-горе от мен материал от dir.bg се споменава шеф от БДЖ. Върви ги разбери... Но във всеки случай ситуацията е гадна и тъпа... :(


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Valentin_K в януари 18, 2010, 11:47:30
Ремонтират подлезите по бул. "България"

    Осем месеца след трагедията с 16-годишната Петя Митева, булевард „България" в Русе e обезопасен. Ситуацията на пътя-убиец, отнел осем човешки живота през 2009-та е под контрол, убедени са от общината.

Между пътните платна бяха поставени прегради - огромни съоръжения, които биха затруднили дори хора с алпийски умения да пресекат пътя. Указателни табели приканват русенци да ползват подлезите. А ремонтът им ще приключи докрая на април. Вече са монтирани няколко вандалоустойчиви камери, датчици отчитат движението, осигурено е непрекъснато видеонаблюдение. Предстои да се смени осветлението, да се измажат стените и тавана. Спирката вече има почти европейски вид.

Подлезът е оборудван с рампи за инвалиди и детски колички. И, може би, най-важното - изкуствено наложеният вечерен час за жителите в района е отменен. Защото няма врати, които да се заключват в 22 часа. А полицията охранява почти денонощно.

http://news.ruse24.bg/132144.html (http://news.ruse24.bg/132144.html)


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в юни 20, 2012, 08:20:51
Някой да е чул нещо за подлеза пред СБА? Вчера минах през него и видях, че всички обекти са опразнени, включително и автоматът за закуски.


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: vesel в юни 20, 2012, 12:12:53
Там не стана ли някакъв мини скандал между наемател и община? Сещам се, че наемателят имаше претенции, понеже бил правил сериозни ремонти за своя сметка...


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Orthodox в юни 20, 2012, 09:00:34
Преди време, като минавах през подлеза, се спрях да огледам вече опразнените магазинчета, и тогава някакво полицайче, пазещо там, ме запита защо разглеждам. Отговорих му с въпрос - защо са се изнесли магазините и игралната зала, и човекът обясни, че Общината им вдигнала наемите, а те пък си вдигнали чукалата. Може да има и някакви други подробности, но в основата е вечният спор за пари. Само че в случая общинарите, опитвайки се да напълнят хазната повече, останаха и без тези наеми, които са вземали досега... :o


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: vesel в юни 20, 2012, 10:47:28
Ето я статията по въпроса
Цитат
Прекратен е договорът на търговец в подлеза на СБА в Русе
17 Януари 2012 15:02:01
http://www.ruseinfo.net/news_96899.html (http://www.ruseinfo.net/news_96899.html)


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Valentin_K в май 02, 2013, 11:52:25
От преди около седмица:
Заградиха подлеза до математическата гимназия в Русе заради клошари. След като преди няколко дни ученици изчистиха от боклуци стълбите, днес работник от поддръжката в гимназията завари метална ограда, за да няма достъп до съоръжението.
ЗАГРАЖДАНЕ (http://www.youtube.com/watch?v=UZ9HDQpKC9k#ws)

И от вчера:
Ученици украсяват подлеза до математическата гимназия в Русе. Съоръжението е затворено от години и беше свърталище на наркомани и клошари. Сега се опитват да направят така, че това място да не буди възмущението на гражданите като минават покрай него.
АРТ ПОДЛЕЗ (http://www.youtube.com/watch?v=zR7Z2wZczYU#ws)


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: twingo в ноември 26, 2015, 11:43:20
Здравейте!

Виждам, че в темата не е публикувано отдавна, но в момента е актуална темата за подлезите на бул. "България", които се ремонтират от известно време, и реших да направя няколко снимки как върви реконструкцията. Също поствам снимки и на надлеза над ж.п. линиите /т.нар. "пасарелка"/, която вече е (частично) покрита.

Започвам с общ изглед на наздлеза:
(http://s23.postimg.org/dji3t9rvv/IMG_20151124_150006.jpg)

(http://s23.postimg.org/yqgsk5y7f/IMG_20151124_150031.jpg)
Това са стълбите, ремонтирани преди няколко години. По мое мнение, станаха супер :)

(http://s23.postimg.org/7hah2s3fv/IMG_20151124_150052.jpg)
Интересното е, че не е покрит целия надлез, а само горната част, като при по-силен дъжд или виелица, този покрив няма да върши особена работа. Друг проблем е, че материалът ми се струва лесно чуплив - пластмаса или някакъв плексиглас, а и училището, в което учат децата от махалата е близо, така че си представям на какво ще заприлича. Също е интересно дали ще продължат да редят плочки по целия надлез, или ще оставят така, но дори и да остане така, не изглежда зле.

(http://s23.postimg.org/bsz2rsacr/IMG_20151124_150114.jpg)
Тук преди ремонта положението беше трагично и виждам, че са го оправили, но мисля, че е можело разстоянието до парапета да е по-малко.

(http://s23.postimg.org/xgo128aqz/IMG_20151124_150146.jpg)
Така ще се осветява надлеза нощем - отново чуплив материал. Лампите ще бъдат доста на брой, и мисля, че по тъмно ще е добре осветен, но дано да останат здрави :)

Идеята ми беше да мина през подлеза на бул. "България" но ми се видя, че вътре се работи, и се върнах по булеварда до другия, до подлеза на жп гарата.

(http://s18.postimg.org/at63yv8i1/IMG_20151124_150508.jpg)
Това е рампата за инвалиди. До другия подлез, от двете страни на булеварда, също се изграждат рампи, и положението там е приблизително същото.

(http://s18.postimg.org/z8ebzx7ex/IMG_20151124_150534.jpg)
Този изкоп ми е непонятно така и не разбрах защо е направен, ако някой има идея или знае нещо, да каже :)

(http://s18.postimg.org/b9rblaw95/IMG_20151124_150632.jpg)
Стълбите от другата страна на булеварда - състоянието им беше добро, както и на отстрещните, и не знам защо беше нужно да ги преправят. В момента са почти готови, защото снимките са от вчера, но скоро ще постна и актуални :) Интересното на снимката е отводнителната шахта, на която решетката преди време беше открадната и я бяха циментирали. Сега се вижда, че я правят отново.

(http://s18.postimg.org/m82l3hkuh/IMG_20151124_150712.jpg)
И последно - спирката до бл. "Левента" - също нямам идея защо разкопаха и тротоара. Виждам, че са положили някаква настилка, не знам какво ще има над нея. В момента събира доста вода, така че, се надявам да оправят положението там.
Надявам се да не сложат и там от новите спирки, в които се събират по петима души. Още не мога да прежаля големите спирки по бул. "България", в които можеха да се скрият поне 20 човека от дъжда или снега. А сега новите спирки капят отвсякъде.

Липсват снимки от вътрешността на подлеза, където на тавана и стените сложиха изолация /нещо като фибран/ и след това шпакловаха с мрежа, вероятно за да няма влага в подлеза и да капе през дъждовните дни, но засега се вижда, че няма да свърши работа. Шпаклована беше също и мозайката навсякъде по стените, а и също и новата, която направиха след изграждането на съоражението за велосипедисти и майки с колички. Лично аз много много харесвах мозайката :)

Също подлеза вече е много добре осветен, с LED /или други/ лампи с бяла светлина, съвсем различно е от тъмницата преди. Също ми се струват пластмасови, дано да се задържат по-дълго. По подлеза се работи и вечер, явно целта им е да привършат докато не са паднал снега.

Това е засега, ще ви държа в течение :)


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: bgdimitrov в ноември 27, 2015, 12:34:25
Все пак добре, че се направи нещо за подлезите и най-вече надлеза над жп линията. Но и тук евтинията личи както с електронните табла с този полу-покрит надлез. Трябваше да се направи нещо такова.

(http://s22.postimg.org/xt91cxxap/image.jpg)


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Orthodox в ноември 27, 2015, 01:38:21
Благодаря за репортажа, колега twingo! И добре дошъл във форума - освен ако не си отдавнашен "наблюдател" и нов "писател".

Живея до Младежкия парк и отдавна не съм бил в тези части на града. Затова ми е беше интересно да видя какво и как се променя там. Лично аз не намирам за оправдано покриването на пасарелката, най-малкото защото преди нея и след нея пешеходецът пак е под открито небе и ползата от това, че известно време ще повърви под покрив, не е особено голяма. Отделен въпрос е, както и ти и колегата bgdimitrov сте писали, колко качествено е направен този покрив и колко време ще устиска.

Надявам се и занапред да поснимваш и качваш тук според възможностите си, особено ако в обичайните ти маршрути се намира някоя от "горещите точки" на града, където се случва нещо ново и актуално за Русе.


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Русенец в ноември 27, 2015, 02:59:06
Все пак добре, че се направи нещо за подлезите и най-вече надлеза над жп линията. Но и тук евтинията личи както с електронните табла с този полу-покрит надлез. Трябваше да се направи нещо такова.

(http://s22.postimg.org/xt91cxxap/image.jpg)
Хе хе, това при нашата реалност е не научна фантастика, че тя понякога се сбъдва, а чисто фентъзи! :D

И аз не разбирам, за какво е да се покрива по този начин пасарелката, нито ще пази от вятър, нито от дъжд при силен вятър, но те и спирките на градския транспорт са ни такива... ;)


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Cobaca в ноември 27, 2015, 01:26:53
Хе хе, това при нашата реалност е не научна фантастика, че тя понякога се сбъдва, а чисто фентъзи! :D

И аз не разбирам, за какво е да се покрива по този начин пасарелката, нито ще пази от вятър, нито от дъжд при силен вятър, но те и спирките на градския транспорт са ни такива... ;)

Само се прибират едни пари, от едни хора.  ;D


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: vesel в ноември 27, 2015, 09:44:40
Абсолютна порнография е този навес на пасарелката  >:D Разбира се, че трябваше да се направи нещо затворено и прозрачно като на снимката на  bgdimitrov. Зимата тая леко напудрена наша пасрелка ще се обледява, никаква полза от глупавия покрив.
Що се отнася до изкопите пред спирките, мисля че са някакви опити за ремонт на тавана на подлеза. Може би за спиране на теч. Лепенето на топлоизолация по стените на подлеза е идиотска идея.

twingo, благодаря за снимките  :)


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: фараша в юни 25, 2019, 12:57:56
Днес минах през подлеза на гарата и чак се отвратих дори да снимам! Тавана е в плачевно състояние, изоставени магазини и заведения /само 1-2 фриз. салона работеха/, мърляви стъпала и стени, сякаш си в някой изоставен сибирски град. Чак не искам дори да си помислям, какво му минава през главата на турист, пристигнал с влак и решил да мине оттам. :o


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: n00b в юни 26, 2019, 12:47:52
Спокойно, няма такива балъци-туристи които да пътуват с влак, предвид красотата която е БДЖ...може би освен екстремни такива, но на тях може и да им хареса подлеза.


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: vesel в юни 26, 2019, 05:39:09
Подлезът пред жп гарата наистина е в ужасно състояние. Единият вход дори е затворен със някакви тенекии грозни.
Дори да приемем, че общината (като стопанин) се е отказала от това съоръжение, то защо вече години не се прави нова организация на движение на предгаровия площад. По никакъв начин не е осигурено безопасното пресичане на пешеходци. Всеки се оправя както може, тук-там са се оформили кози пътечки през градинките.
Вече близо година откак преасфалтираха част от "Борисова", точно в зоната на предгаровия площад, а все още няма маркировка. Това са елементарни неща, няма оправдание за подобна немарливост.


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Русенец в юни 26, 2019, 08:33:13
Предгаровият подлез е типичен пример за безсмислен реликт от комунизма. Първо, от самия подлез като съоръжение няма особена нужда, трафикът позволява безпроблемно преминаване на пешеходци и второ, многобройните търговски площи няма никакъв шанс да бъдат заети. Общо-взето, хвърлени пари на вятъра.
Иначе като деца помня много добре как ходихме да го видим, когато го откриха, беше оживен и първия подлез в Русе с магазини, такова нещо имаше в София и Пловдив, за Варна не знам, но ние нямахме. Бръснаро-фризьорският салон, който сега изглежда като пълен анахронизъм, беше един от най-модерните в града. Но времената се менят...


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Orthodox в август 27, 2019, 03:40:09
Цитат
Предгаровият подлез е типичен пример за безсмислен реликт от комунизма. От самия подлез като съоръжение няма особена нужда, трафикът позволява безпроблемно преминаване на пешеходци... Общо-взето, хвърлени пари на вятъра.

21.08.19 Работата по другия не по-смислен и необходим подлез - този при Математическата - за който обаче Общината все пак реши да отдели половин милион за възстановяване и дострояване, напредва бавно. Външната промяна, която забелязвам, е покритите с плочки площадки около входовете му. А дали успоредно се работи и в подземната част - не зная, но поне засега не съм забелязал признаци за това.

(https://i.postimg.cc/qq1sytGP/Subway1.jpg)

(https://i.postimg.cc/wBDDF4Vc/Subway2.jpg)


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: vesel в август 27, 2019, 08:46:21
Като оставим настрани факта за безсмислеността на това съоръжение, на очи се набива това, че седи като кръпка. Ползвали са различни плочки от тези покрай МГ, че и отделени с бордюр. Откъм пътното платно ще граничи с асфалтов тророар, а откъм блокчето пак не е довършено. Типична работа на парче, целяща просто усвояване на пари от фондове.


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: vesel в юли 26, 2020, 11:38:19
Време му е за ремонт.


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Русенец в ноември 07, 2022, 07:17:13
Ремонтираният подлез на бул. „Липник“ отново е достъпен за минувачите

(https://rousse.info/wp-content/uploads/2022/11/2-2-820x410.jpg)

Достъпът до цялостно ремонтирания подлез на бул. „Липник“, при бившия завод „Петър Караминчев“, е възстановен.

Напълно обновени са стените и таваните, като преди полагането на новата подова настилка е коригирано и водоотвеждането. Положена е нова мозаечна мазилка по челата на бетоновите козирки, гредите, колоните и бетоновия цокъл.

По време на ремонта е положена нова хидроизолация на бетоновите козирки, поставени са и нови водосточни тръби. На мястото на старите метални пана е изградена зидария с газобетонови блокчета, а удобните места за сядане в най-скоро време ще бъдат оформени като дървени пейки.
Подлезът е с ново осветление, като са поставени 7 камери за денонощно видеонаблюдение срещу евентуални вандалски прояви.

(https://rousse.info/wp-content/uploads/2022/11/3-2.jpg)

(https://rousse.info/wp-content/uploads/2022/11/1-3.jpg)

https://rousse.info/%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BB%D0%B5%D0%B7-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D0%BB-%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%BD%D0%B8%D0%BA/?fbclid=IwAR0AuyjTmA06fhhntr0bEsh0U4_os-uyyeaSBwv3_eg2VLGrPFc_Ct6GmZc


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Linov в ноември 08, 2022, 07:15:59
Достъп за хора на колелца?


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Русенец в ноември 08, 2022, 06:12:32
Очевидно няма достъп...
Има обаче и нещо друго - на много места, както и на този подлез, никак не е помислено за "хората на колелца" още конструктивно. Да, често се отбива номера - монтират се едни метални шини и уж имаме достъпност. А това, че наклонът е ужасен и никоя майка или инвалид няма да рискуват да минат с количката, е съвсем отделен въпрос. Получава се така, че имаме "рампа", но никой не я ползва.
При този подлез само асансьор би могъл да осигури достъпа, но той е много скъпо решение. За хората на колелца остава повдигната пешеходна пътека малко по-надолу, в посока "Олимп".


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: vesel в ноември 09, 2022, 08:52:45
Вариант има и с подвижна платформа. Във Варна наслагаха доста такива, обаче не съм сигурен дали работят и дали имат адекватна поддръжка.

Срамно е, че сигурно над половин година не функционира асансьора откъм полицията на кръговото. Колко пък да е скъпо да се оправи? Не парите са проблем, а желанието да се свърши работа.


Титла: Re:Пoдлезите в Русе
Публикувано от: Orthodox в ноември 09, 2022, 10:09:50
Освен неработещи асансьорите на Кръговото са надраскани с маркери и подобни на сметище вътре. Тъжна картинка. Каквато общината, такова и гражданството - или поне част от него... >:(