Страници: 1 ... 12 13 [14]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Lidl  (Прочетена 67542 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Linov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3387Профил
« Отговор #195 -: ноември 13, 2023, 07:20:09 »

Мдам, българинът е свикнал, щом е в кръгово да е с предимство, а това въобще не е така. В нерегулирани кръгови си важат правилата за дясностоящия, а в регулирани, правилата са си индивидуални за всяко кръгово и си гледаш знаците. Но да не бозим темата...
Активен

Във форума се ражда истината.
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5061Профил Ел. поща
« Отговор #196 -: ноември 13, 2023, 08:15:44 »

Мдааа... Получих малко инсайдърска информация по отношение на новия Лидл до спирка Товарна гара. Във форума и медиите все още има неопределеност по въпроса дали това ще бъде магазин или логистична, складова база за магазините на веригата в Русе. Оказа се, че дъщерята на моя колежка работи в централата на Лидл България в София. На въпроса какво ще представлява новият обект в Русе тя беше категорична, че ще бъде логистична база. От друга страна, проектирани са около 130 паркоместа, от които до 30 - с възможност за зареждане на електромобили. Това би трябвало да говори за обект, търгуващ с крайните потребители, тоест гражданите на Русе. Върви го разбери...

Може би решението на въпроса е в израза, използван в един от материалите за обекта, които прочетох някъде в Мрежата - че сградата "на първо време" ще служи за складова база на веригата, тоест ще започнат с това и едва по-късно ще заработят с клиентите на дребно. Ще видим...  Huh?
« Последна редакция: ноември 16, 2023, 11:59:37 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2940


Профил Ел. поща
« Отговор #197 -: ноември 14, 2023, 02:37:27 »

 Засега е така:
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5061Профил Ел. поща
« Отговор #198 -: ноември 15, 2023, 08:24:29 »

Така. След всичките тези неясноти, препирни и противоречия в медийното пространство (в което влиза и форумът) реших да изясня нещата категорично и окончателно, за което потърсих информация "от извора". Наскоро пуснах запитване през сайта на Лидл България към техния отдел за обслужване на клиенти, търсейки отговор какво в крайна сметка ще представлява новият им обект в Русе. Представих се като потребител на форума Skyscrapercity.com, упоменах съществуващия разнобой на сведенията в информационното пространство и помолих да бъде внесена яснота по въпроса. Отговорът беше бърз - още на следващия ден. Не беше обаче ясен и лаконичен - "ще бъде това", или "ще бъде онова", а беше донякъде уклончив. Мисля обаче, че е ясно за какво става дума. Съдете сами.

Здравейте,

Благодарим Ви за проявения интерес към ЛИДЛ България и нашите продукти!

Откриването на нов магазин е дълъг и сложен процес, който може да продължи с години. Във Вашия случай не можем да се ангажираме с конкретна дата, но се надяваме да имаме възможност да Ви радваме скоро с разумни цени и добро качество.

Благодарим за разбирането.

С уважение,
Екипът на Лидл
отдел Обслужване на клиенти


Поне според мен това словоизлияние означава, че ще се строи магазин, но ще отнеме време, което ни е ясно и без да ни го казват. Не разбирам защо е нужен този витиеват стил на писане, който не дава направо отговор на въпроса, а се разлива в намеци и многословие, а читателят трябва да се досети какво са искали да му кажат. Както и да е, но за мен дискусионният въпрос е решен - строи се нов магазин Лидл.
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Linov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3387Профил
« Отговор #199 -: ноември 16, 2023, 06:36:38 »

Дигането на такова хале отнема 6-8 месеца. Според мен, отговорът им е копи-пейст от папката с готови реплики. Единствено някаква документация и подбор на персонал може да ги забави. Помня, че навремето, обектът в Дружба седя готов и неотворил сигурно над година.
Активен

Във форума се ражда истината.
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5061Профил Ел. поща
« Отговор #200 -: ноември 16, 2023, 11:59:14 »

Според мен, отговорът им е копи-пейст от папката с готови реплики.

Аз също заподозрях автоматичен отговор поради очебийното разминаване между посоката на въпроса и донякъде общия характер на отговора, пък и други колеги от другия форум са задавали различни въпроси и са получавали същия отговор или нещо близко до него. Може би единствено текстът, който е получил един от потребителите на Skyscrapercity, дава малко повече информация, но не по същество, а като изясняване на причината за тези общи и мъгляви приказки в отговор на зададените към Лидл въпроси. Ето го:

Здравейте,

Благодарим Ви за интереса към „Лидл България“ ЕООД & КО КД и желанието за установяване на обектите в град Русе. Бихме искали да Ви информираме, че поради конфиденциалността на информацията не можем да Ви предоставим конкретен отговор.
Благодарим Ви предварително и Ви желаем приятен и успешен ден!

С уважение,
Екипът на Лидл
отдел Обслужване на клиенти​


Ахаа, ето какво било - информацията, която искат питащите, била фирмена тайна. Брех, брех, като че ли строят секретна генноинженерна лаборатория на Щатите или филиал на ЦРУ!

Все пак ми се струва, че отговорът на моя въпрос от предния ми постинг косвено потвърждава предположението за строителство на магазин. Но, строго погледнато, той съответства на въпроса "Кога ще бъде готов строящият се магазин Лидл?", защото вероятно той е най-често задаван. Или пък се използва изкуствен интелект, който не е добре обучен.

« Последна редакция: ноември 17, 2023, 12:02:45 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5061Профил Ел. поща
« Отговор #201 -: ноември 17, 2023, 12:15:41 »

Предлагам ви серия от снимки от района на бъдещия Лидл. Някои от тях имат характера на офтопик, но все пак са свързани с мястото на бъдещия магазин.

Именно в този дух са първите няколко фотографии - там е показано нещо, което няма пряко отношение към Лидл, но е непосредствено до разчистения терен и се надявам да остане там. Става дума за частния параклис, който беше в двора на една от разрушените къщи в западната част на терена, до уличката Родопи, разделяща застроения парцел от дървесно-храстовия гъсталак западно от него.

Макар и къщата с двора да не съществуват повече, параклисът е запазен, като противното би било пълно безумие. Надявам се да се намери начин той да остане достъпен за посещение и в бъдеще, като се съчетае някак с инфраструктурата около бъдещия магазин. Сигурен съм, че това е напълно възможно при добро желание, защото във Велико Търново има дори параклис ("Св. Мина"), "вграден" в съвременна многоетажна сграда. Ето как изглежда това:
Ето пък снимки на русенския "Св. Димитър", който сега остана самотен - без двора и къщата, без стопаните си, само малка част от оградата с портата и котешкия гроб с надгробната плоча пред параклиса. Явно стопаните на дома силно са обичали своята любимка, за да оформят така мястото, където са погребали останките ѝ.
Параклисът откъм олтарната апсида.
Котешкият гроб.
Впрочем, около къщите по Родопи (част от тях вече разрушени), живееха много котки, които и досега си обикалят в района, защото, както е известно, тези животинки се привързват към дома и местообитанието си. Минавайки там, видях поне половин дузина от тях, две от които попаднаха пред обектива ми.
Снимките в следващия постинг са свързани със самия терен на предстоящото строителство.
« Последна редакция: ноември 18, 2023, 07:49:15 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5061Профил Ел. поща
« Отговор #202 -: ноември 17, 2023, 12:26:53 »

Първите две са по-стари - от времето, когато все още се разрушаваха бараките в парцела.

Поглед от юг - близо до кръговото при Млечната кухня, към север - спирка Товарна гара.
И една 180-градусова панорама в обратна посока - от перона на ж. п. спирката на юг към Здравец.
Следващите снимки са по-нови - от 05.11.23, когато теренът окончателно е освободен от пречещите на строителството сгради и растителност, разчистен и заравнен.

Един поглед откъм улица Родопи на изток към бъдещата строителна площадка, като вдясно е параклисът, а вляво някакви сгради, които може да са фирмени или жилищни - по-вероятно второто.


Източно от параклиса има частично съборени фирмени бараки, които явно ще продължат да се използват - вижда се как са "срязани" при събарянето, а тази на заден план има нова тухлена преградна стена, за да може останалата част от помещението за бъде използваема. Жалко, че около бъдещия модерен супермаркет ще има такава "хубост". Надявам се да не е за дълго, че инак срамота...
Накрая две обзорни снимки на разчистения терен - първата с поглед към север, в дъното е спирка Товарна гара.
Втората е широка панорама на цялото пространство от Тулча до Родопи - пълен полукръг от 180 градуса. Поради големия зрителен ъгъл черният път на преден план (в подножието на южния железопътен перон) изглежда силно извит, но си е съвсем прав в действителност.


Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5061Профил Ел. поща
« Отговор #203 -: ноември 19, 2023, 10:26:56 »

Още един постинг с характер на офтопик, за който се надявам да бъдете снизходителни, защото той е продължение на друг офтопик от предните ми простинги, който е по важна тема.

Надявам се да се намери начин той да остане достъпен за посещение и в бъдеще, като се съчетае някак с инфраструктурата около бъдещия магазин.

Да, аз се надявам, но други хора мислят другояче и ето плодовете на това...


Откраднаха камбаната на параклис в Русе

Крадци посегнаха на параклиса "Св. Димитър" в Русе

Днес стана ясно, че параклисът "Св. Димитър" в русенския квартал "Здравец Север" стана обект на кражба. Неизвестни злодеи отнеха камбаната, икони, полилея с украса, радиатор, печка, бравата и ред други вещи от храма.

Сигнал за инцидента беше изпратен до редакцията на Dunavmost от г-н Михаил Криваков. Той изрази загрижеността си за инцидента и призова за бърза и ефективна реакция от страна на полицията.

"Кой се погрижи за параклиса, това ли са българите?" - се запита той, изразявайки съжаление за случилото се.

"Моля от пунктовете за скрап да не вземат камбаната, а да сезират полицията. Пазете параклиса без значение коя душа го е съградила. Тежко и горко на този град и хора. По Родопите такова нещо няма" - добави г-н Криваков.За втори път русенци - навремето безбожните комунисти, разрушили стария "Всех святих", а сега крадливи и също толкова безбожни цигани или българи - стоварват тежка карма върху града ни с безумните си деяния. И после се питаме защо не сме добре... Angry

Явно това е станало скоро, защото на снимките в предишните ми постинги камбаната все още е на мястото си. Значи само няколко дни след изчезването на дома и стопаните му безумниците посегнаха на това, що е Божие! И сигурно са доволни от придобитото, без да си дават сметка какво са стоварили върху себе си, но косвено и върху града като цяло. Но, както са коментирали някои хора в Мрежата:

Хубаво от парите, които изкарат от подобно посегателство, няма да видят! Има закономерност в тези неща. Трябва да си много ограничен, за да посегнеш на Божия храм.

И още:

В дунавмост репортери има статия за параклиса.Там снимките са правени в началото преди обира и той е в съвсем друг вид. Има си всичко - свещници, постелки. Кръстовете са изкрали. Има печки за отопление. Сега е ошушкан и следва ред на дървенията и покрива. Ужасни хора. Тежко и горко на тази държава и тоя народ. Господ да ни е на помощ. Да не се чудим защо сме паднали под робство. Състоянието на държавата е било като сега, а хората не са се променили.« Последна редакция: ноември 19, 2023, 10:34:52 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Страници: 1 ... 12 13 [14]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.073 секунди с 24 запитвания. (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)

Google e прегледал тази страница ноември 21, 2023, 10:38:33