Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Русенските пазари  (Прочетена 33949 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Русенец
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2071


Профил
« -: ноември 28, 2011, 02:20:08 »


Хм, оказа се, че във форума няма тема за русенските пазари, а попаднах на новина точно за един от тях.

Реконструираният пазар в русенския квартал "Здравец изток" бе официално открит
http://www.1kam1.com/news/otstranata/6773

Не знам за вас, но лично на мен тия девойки в национални носии ми идват в повече, то голяма тържественост за нещо толкова елементарно. Shocked

Share this topic on DiggShare this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on Twitter

Активен
Zihuatanejo
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 556Профил
« Отговор #1 -: ноември 28, 2011, 02:52:03 »

Ето и сайта на Общински пазари Русе. http://pazari.ru-se.com
Има интересна информация относно реконструкциите , които са правили през годините.
Активен
CaMaRo
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 554Профил
« Отговор #2 -: ноември 28, 2011, 11:11:40 »

Новия кмет не си играй .Напред Стоилов Cheesy
Активен
Русенец
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2071


Профил
« Отговор #3 -: ноември 28, 2011, 11:17:48 »

Напред, напред, колко напред? Wink
Активен
фараша
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1279


Профил
« Отговор #4 -: ноември 28, 2011, 11:22:25 »


Не знам за вас, но лично на мен тия девойки в национални носии ми идват в повече, то голяма тържественост за нещо толкова елементарно. Shocked

Девойките никога не пречат на един истински русенец. Може би имаш предвид носиите, те наистина понякога създават спънки на потомствените граждани Cheesy Cheesy Cheesy
Активен
Русенец
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2071


Профил
« Отговор #5 -: ноември 28, 2011, 11:48:45 »

Ооо, девойките никога не пречат (даже и в носии, даже на потомствените граждани), дразнят помпозните опити за показност, реженето на ленти - такива неща. Ама те не идват от девойките... Cheesy
Активен
JMM
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 674


Профил
« Отговор #6 -: ноември 29, 2011, 10:33:58 »

Кога най-после ще се сложи ред в названието на русенският квартал, разположен източно от ул. "Котовск" и простиращ се до 'кръговото' на КАТ. За едни това е квартал "Здравец изток", за други е само "Изток".
Според указателни табели, изработени и поставени от община Русе и според 'maps.google.bg', названието на въпросният квартал е "Изток".
Проблемът в названието май има сходен характер като легендарните русенски 'трамваи', които хем ги е нямало, хем упорито не излизаха от устите на поколения русенци.
 Smiley
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4812Профил Ел. поща
« Отговор #7 -: ноември 30, 2011, 11:17:36 »

Мисля - но не съм сигурен - че от създаването на този квартал (на мястото на бившите лозя) името му официално е Здравец-изток, но по-късно в определен момент Общината го преименува просто на Изток, само дето не зная кога точно е станало. Все пак това е мое предположение, нямам сигурна информация... Grin
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4812Профил Ел. поща
« Отговор #8 -: февруари 14, 2012, 11:58:21 »

Дават 170 000 лв. за ремонт на Централния пазар
14 февруари 2012

Реконструкция на Централния пазар в Русе ще обсъждат общинските съветници на сесия на 1 март, съобщи местното радио "Арена".


Предложението е да се ремонтира северната част на тържището.

„Общински пазари” ЕООД ще вложи собствени 170 000 лева за подмяна на покриви, водопровод, електрическа инсталация и нова настилка. Вложените средства ще се възвърнат за 6 години, благодарение на разширяване на търговските площи и привличане на нови наематели.

На публичен търг за отдаване под наем ще бъдат пуснати и седем будки и павилиони разположени в централната градска част. Началните цени са от 29 до 276 лева. Победителите ще сключат договори с общината за 5 години ползване.

http://rousse.dir.bg/news.php?id=10535173
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4812Профил Ел. поща
« Отговор #9 -: март 07, 2012, 08:58:18 »

Ремонтират Централния пазар в Русе
14:16  |  7 март 2012

Реконструкцията ще започне след Гергьовден, за да не се пречи на търговците да реализират печалби покрай празниците


Централният кооперативен пазар ще бъде реконструиран през следващата една година, съобщи управителят на търговско дружество „Общински пазари” Кунчо Кунчев.

Ще бъде ремонтирана основно група 12 в южното каре, която е на площ от 1 декар, предаде Дарик.

Предвижда се да бъде направена нова метална покривна конструкция, съставена от сандвич панели. В момента част от навеса е покрит с азбестови циментни плоскости, които са вредни за здравето. Освен това много от търговците са поставяли самоделни конструкции, които също са опасни.

Ще бъдат поставени нови настилки на на земята, а дъждовните води ще бъдат отвеждани на място, което да не наводнява търговци и купувачи. Ще се изградят нови ел. и ВиК инсталации, в челната част ще се постави нова дограма. Проектът предвижда още обособяване на място в средата на пазара, което в момента не може да се ползва и поставянето там на два реда търговски маси, тъй като през лятото има недостиг.

Реконструкцията ще започне след Гергьовден, за да не се пречи на търговците да реализират печалби покрай празниците, коментира Кунчев. Ремонтът трябва да бъде завършен през 2013 година.

В момента „Общински пазари” стопанисва 11 обекта, като ще бъде направено проучване за възможността да бъде открит пазар и в Средна кула. За 2011 година дружеството има с 51 хил. лв. повече внесени пари в Общинския бюджет в сравнение с 2010-та.

http://rousse.dir.bg/news.php?id=10694549
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2692


Профил Ел. поща
« Отговор #10 -: март 07, 2012, 09:02:34 »

Като се сетя каква кална нива беше "битака" преди години  Roll Eyes Особено там където сега е входа на ъгъла, до светофара.
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035


*
Профил WWW
« Отговор #11 -: май 03, 2012, 01:47:17 »

Управителят на "Общински пазари" ЕООД - Русе Кунчо Кунчев: През 2012 година дружеството има намерение да реализира няколко проекта, свързани с реконструкция и модернизиране на стопанисваните пазари.
2 Май 2012
RuseInfo

1. Ремонт и реконструкция на гр. 12 на Централен Общински пазар.
Карето на гр. 12 на Централен Общински пазар е изградено преди 40-45 години и не е ремонтирано и поддържано от тогава. През 2003 година е възникнал пожар в едната му част и там е забранено използването на ел. инсталацията в обектите. Цялата площ е малко над 1000 кв. м. и се използва главно за складове, а търговска дейност се извършва на търговски маси пред тях. Разработен е проект разделен на три етапа включващ южна част, северна част и централна част, между първите две. Възстановена е строителната документация на съществуващите сгради. Техническия проект включва:
 изработка на цялостна метална покривна конструкция с независима от сградата конструкция, покрита от покривни сандвич-панели със снегозадържане и система за отвеждане на дъждовни води, която ще замени всички самоделни конструкции съществуващи там и вредните азбесто-циментови покривни листи;
 изграждане на нови настилки от тротоарни плочи;
 монтаж на нови дограми и зазиждане на неизползваемите входове;
 пълен ремонт и боядисване на фасади, стени и тавани;
 нова ел. инсталация и водопровод.

Предвижда се през 2012г. да се извърши работата по южната част на карето и се подготви настилката в центъра на съществуващата сграда, като размера на предвижданата инвестиция е 170 000лв. Окончателно завършване на проекта се очаква през 2013г., което ще позволи разполагане на два реда нови търговски маси в централната част на карето, което ще позволи да се посрещне недостига на търговски площи за плодове и зеленчуци и сега пустеещото място в центъра на пазара ще се започне да работи. Строителните работи започват веднага след 6-ти Май и ще продължат около два месеца. Към момента текат дейности по изграждането на временни търговски маси в централната част на пазар, където за кратко ще работят търговците от реконструираната част.


2. Пазар „Олимп“ в кв. Здравец изток“.
Пазарът в момента включва 16 търговски маси и 2 павилиона, които са в много отношения е с морално остаряла концепция за търговия и множество проблеми свързани с остарялата база. На тези търговски съоръжения в момента работят 2 наематели. Има обособени места за търговия с плодове, зеленчуци и цветя.
През последните две години се наблюдава една тенденция към намаляване на наемателите извършващи търговска дейност с плодове, зеленчуци и промишлени стоки. Подмяната на масите е наложителна поради дългогодишната им употреба и нефункционалност, както и липсата на какъвто и да било естетически вид.
След направения анализ на всички фактори определящи състоянието на обекта, е изработен технически проект и ще бъде приведен в изпълнение, като мярка за повишаване на атрактивноста му с цел увеличаване на наемателите и привличане на повече граждани да пазаруват от там. Проекта включва:
 Изработка на цялостна конструкция служеща за навес над търговските маси с гръб и страници за да има повече защита на работещите и стоката от лоши атмосферни условия и слънце;
 подмяна на старите търговски маси за търговия с плодове и зеленчуци с нови, които да са по-удобни и естетични;
 изработка на 9 бр. павилиони за търговия с промишлени стоки и дрехи и цветя които да заместят старите петограмни морално и физически остарели павилиони;
 монтаж на автоматично нощно осветление и нова ел. инсталация;
 Нова водопроводна инсталация и изграждане на канал за водоснабдяване на изградените павилиони.

Необходимите финансови средства за тази реконструкция възлизат на 120 000 лева. Окончателният икономически ефект от тази инвестиция е увеличаване на годишните приходи от увеличение на обособените търговски площи и възвръщаемост на финансовите средства в рамките на 6 години. Ремонтът ще даде отговор на засилващата се конкуренция в района от ново-изградени търговски обекти и осигуряване на условия отговарящи на нормалните потребности на наемателите.
Предвижда се тези ремонтни дейности да се извършат през втората половина на 2012 година. На този етап техническата документация е внесена за одобрение и издаване на разрешение за поставяне в Община Русе. Обекта е с нова партида за електрифициране и има съгласуван проект с „ВИК“ ООД за водоснабдяване.
„Общински пазари“ ЕООД вече има кандидати за наемане на новите обекти, които дори са повече от броя на предвижданите нови повилиончета.


3. Електрифициране на обновения пазар „Лилия“.
Пазарът се намира в близост до бул. „Мидия Енос“ зад бензиностанция „ОМВ“. На него се осъществява търговска дейност само през лятото, но с цел запазването му, като действащ пазар вече е факт електрифицирането му, и е изградено автоматично нощно осветление и да е възможно използването на касови апарати и кантари.


4. Създаване на малък пазар в кв. Средна Кула.
В русенския квартал не е имало пазар до този момент, но има интерес от местни производители да предлагат стоката си там. „Общински пазари“ ЕООД направи проучване за начините по които може да се изгради малко печелившо пазарче, което да отговори на нуждите на местните производители. В бъдеще при засилващ се интерес е възможно пазарът там да се разшири. С цел по-предпазлива първа стъпка ще се монтират вече употребявани, но ремонтирани търговси маси и покривни модули от Цетрален пазар. Има изпратено запитване до НАП за проучване на възможността таксуването там да се извършва с билети.

С тези проекти, се предвижда обновяване на материалната база на стопанисваните пазари, елиминирайки появилите се с времето амортизации на търговските обекти, ведно с тяхната модернизация, прилагайки съвременни и актуални правила за изграждане на нови конструкции и търговски маси, предназначени за търговия със земеделска продукция и цветя. Всичко това ще отговори адекватно на потребителските нужди и естетическите нагласи на гражданите на гр. Русе.
Активен

Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4812Профил Ел. поща
« Отговор #12 -: септември 27, 2012, 07:50:26 »

Откриват обновения градски пазар
08:57  |  26 септември 2012

Реконструираната част на централния градски пазар ще бъде официално открита днес. Лентата ще прережат кметът Пламен Стоилов, председателят на общинския съвет засл.проф Васил Пенчев и управителят на „Общински пазари“ ЕООД Кунчо Кунчев.


На церемонията ще бъде представена обновената част на карето на група 12 на централен общински пазар, което е било изградено преди 45-50 години и не е било ремонтирано и поддържано от тогава, предаде Дарик радио.

Ремонтът продължи в рамките на три месеца. През това време за всички наематели в реконструираната част бяха осигурени временни търговски маси. Наемните цени за търговските маси и складовете ще останат същите, но заеманата площ и възможностите, които предлагат за търговия са многократно по-добри. Това гарантира на клиентите на общинския пазар, че няма да има увеличение цените на плодовете и зеленчуците.

http://rousse.dir.bg/news.php?id=12067243
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035


*
Профил WWW
« Отговор #13 -: септември 27, 2012, 06:18:25 »

Ето и видео от откриването.
ОБНОВЕН ПАЗАР
Активен

Zihuatanejo
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 556Профил
« Отговор #14 -: септември 28, 2012, 01:00:50 »

Вижда се, че вече има достатъчно място под тези навеси, но стоката пак е изкарана навътре в алеята и пак старите чадърчета забодени в джанти или подпряни в купчина камъни.
Активен
Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.115 секунди с 24 запитвания. (Pretty URLs adds 0.027s, 2q)

Google e прегледал тази страница февруари 04, 2021, 05:46:00