Страници: 1 ... 3 4 [5]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Изчезнали сгради в Русе или елементи от тях, които трябва да бъдат възстановени  (Прочетена 28762 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4685Профил Ел. поща
« Отговор #60 -: август 28, 2016, 03:58:54 »

Още повече, че биха могли да изливат отпадните си води и направо в Дунава, който е наблизо....
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
JMM
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 553


Профил
« Отговор #61 -: август 28, 2016, 10:02:46 »

Абсурдно е да си помислим към днешна дата да изливаме директно в която и да е река битови септични (фекални) отпадъчни води или промишлени води ...
Активен
Русенец
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1850


Профил Ел. поща
« Отговор #62 -: август 28, 2016, 10:18:56 »

За да не правим твърде голям ОТ, нека продължим в темата за Русенски Лом: http://www.ruseonline.info/smf/a-ometaem-otoo-eeto-a-e/ek-om/  Smiley
Активен
Kokal
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2


Профил
« Отговор #63 -: април 06, 2017, 02:13:21 »

На Тодор Александров и Църковна независимост!
Фасадата отдавна е съборена, терена е разчистен за строителство Smiley
Активен
Kokal
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2


Профил
« Отговор #64 -: април 06, 2017, 02:17:03 »

Някой има ли снимки на съборената сладкарница до х-л Дунав и на книжарница срещу с-ца Тетевен, че вече забравих как излеждаха.
Активен
Linov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3207Профил
« Отговор #65 -: април 13, 2017, 07:28:47 »

Ето тук можеш да потърсиш:
http://www.ruseonline.info/smf/otoaeto/
Активен

Във форума се ражда истината.
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4685Профил Ел. поща
« Отговор #66 -: август 27, 2017, 12:21:51 »

Препубликувам новина от форума на сайта Skyscrapercirty.com заедно с няколко мнения на участници, сред които и нашият колега bgdimitrov (който е и авторът на публикацията).bgdimitrov

Една новина която повечето медии не отразиха. Сградата на старата полиция на централната улица, една от най-важните сгради на Русе, получава временен покрив който да спре процеса на разрушаване. Инфо: Вестник Утро.
Stinger

"Тъй като обаче сградата не е само на общината, а има още ЧЕТИРИ фирми съсобственици, се стигна до дело, като съсобствениците обжалваха визата за временния покрив, издадена от главния архитект." и накрая "...така че който реши да инвестира, САМО трябва да си направи самия технически проект..."

За един временен покрив не могат да се разберат общината и съсобствениците, камо ли да се съгласят да се продаде сградата на някой който е готов да инвестира и е готов да чака години за разрешителни от Националният институт за недвижимо културно наследство.


dunav_rousse

А защо изобщо, частните собственици са против укрепването на сградата остава мистерия! Кои са тези фирми и как се е стигнало до там зданието да има 5 различни собственика, също не е ясно. След едно десетилетие по съдилища, какво бе окончателното решение на съда? Защо не се си стиснат ръцете и най-накрая да продадат сградата. Никой не печели от подобна развръзка. Напротив, всички губят. Общината с тези 100 хил. лева за временен покрив, можеше да преасфалтира някоя улица.


bgdimitrov

Вероятно са обжалвали против временния покрив, защото без него сградата ще се разруши по-бързо и после бързо може да се продаде и там да се построи нещо... Не знам защо мислиш, че тези 100 хил. от общината са грешка - това е скромна, но много важна стъпка от процеса да се запази сградата.


dunav_rousse

Не, не мисля, че са грешка, не си ме разбрал правилно!

Колкото до самия покрив, аз мисля, че тук става дума за крилото от сградата което е на ул. Черно море. Ниското крило, където липсва какъвто и да било покрив наистина. Не знам дали се водят като две отделни здания, част от общ комплекс или като едно цяло, но действия за спасяването им са неотложни.

Не разбирам напълно, защо частните собственици биха искали бързо събаряне! Та те могат да продадат дела си, дори и сега. Общината опитвала ли е да откупи тези части? Ако не, защо? Ако да, но са получили негативен отговор, какъв е мотива на частника?

Никой не печели от сегашното статукво, а евентуално, бъдещо реконструиране на сградата би ставало все по скъпо, колкото повече бива отлагано...
Ако аз съм собственик на нека речем 15% от този комплекс, какво бих спечелил от това зданието да падне? Хипотетично мога да продам моите 15% и сега! Събират се петте собственика, обявяват търг, продават имота и всеки си прибира неговия процент от тръжната сума.
« Последна редакция: август 27, 2017, 12:25:02 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2340


Профил Ел. поща
« Отговор #67 -: август 27, 2017, 12:41:23 »

Като прочетох "Тръгва дългоочакваният ремонт на..." и си помислих, че ще възстановят сградата, а то само за временен покрив иде реч. Това трябваше отдавна да се случи, но проблемът със собствеността явно е много сериозен, щом и една "времянка" е предмет на дело. Съвсем на място са въпросите поставени под статията, кои са фирмите съсобственици и защо са против запазването на сградата? Това би трябвало да са го проучили журналистите и да го поднесат на широката публика.
Активен
SKCH
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 355Профил Ел. поща
« Отговор #68 -: август 31, 2017, 12:38:42 »

Справката в имотния регистър показва, че:

- 1,23778% ид.ч. има ЕТ Асен Стоянов. ЕТ е заличен съвсем наскоро - 28.07.2017 г., а констативен нотариален акт за тези ид. ч. е издаден на 15.05.2017 г. Регистриран е бил в Русе. Преди Асен Стоянов да го поеме, е било ЕТ КУТИНЧЕВ-90 - НИКОЛА КУТИНЧЕВ. Няма някаква информация из медиите за тези лица.

- 25,074645% ид. ч. има ХИДРА ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ЕАД. Дружеството е регистрирано в Казанлък. В съвета на директорите са Ванюша Петкова Денева, Благовест Ананиев Дженков и Махмут Кълъч, а едноличен собственик на капитала - ИМОТ ИНВЕСТ БГ. Хидра интернешънъл притежава редица стари имоти в Русе, на обща стойност около 1 600 000 лв. или поне на толкова са оценени през 2015 г., когато е създадено дружеството от сегашния си собственик - Имот Инвест БГ. Последното е русенско дружество с управители Валери Николаев Николов и Надя Георгиева Апостолова. От своя страна дружеството майке е Редин Корп. Негови управители са ДОБРОМИР ВЛАДИМИРОВ ЧЕРВЕНОВОДСКИ и АЙДЪН МУСТАФОВ ДЕМИРДЖИЕВ. Собственик е сейшелско дружество със същото име. Тези идеални чести преди това са били собственост на Магик ООД (сега: Кигам ЕООД) - русенско дружество, собственост на ДЕЯН НИКОЛОВ КУТИНЧЕВ и МАГДАЛЕНА НИКОЛОВА СТОЯНОВА. Редин Корп има няколко други дружества, едно от които е Хека Интернешънъл ЕАД, Хасково, която също има няколко имота в Русе.

- 68,14764% ид. ч. има Община Русе.

Губят ми се едни 5,53% ид. ч. чии са, но са или на общината, или на Хидра Интернешънъл.

Подозирам, че е възможно лицата с фамилия Кутинчев да имат връзка със семейството на ген. Васил Иванов Кутинчев. Дали е така обаче - нека някой с повече познания по темата да каже. Изобщо, ако на някого нещо му говорят имената или дружествата - ще се радвам да чуя повече, за мен лично са напълно непознати.
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.083 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.016s, 2q)

Google e прегледал тази страница Днес в 03:46:41