Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Пробив на бул. "Скобелев" до ул. "19 февруари"  (Прочетена 9540 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
deian
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875


Профил
« -: октомври 06, 2008, 01:45:38 »


Подготвя се пробив на бул. "Скобелев" от ул. "Николаевска" до ул. "19 февруари".
Като гледам, това е мястото където Скобелев излиза на Николаевска. Какъв ще е този пробив и каква е целта му?

Share this topic on DiggShare this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on Twitter

Активен
Митака
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152


Профил
« Отговор #1 -: октомври 06, 2008, 03:15:40 »

Отново глупави идеи, вместо да се концентрират в/у продължението на Бозвели, подлеза до Практикер и вземане на решение за района на бившите казарми по ул. Александровска, които в голямата си част са собственост на общината (прехвърлени от МО) и вече втора година нищо не се предприема.
Активен
platon
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 274


plamengt@hotmail.com
Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: октомври 06, 2008, 05:08:33 »

Тоя пробив трябваше да го направят още като направиха булеварда някъде към 1985/86.

Целта му явно е да се избегне двупосочната 100-тина метрова отсечка по Николаевска според мен.

Но сега има и този проект да го влачат като Бозвели 2, бул. Родина и други.  Sad
« Последна редакция: октомври 06, 2008, 05:10:09 от pgt » Активен
svilenrr
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 607


Профил
« Отговор #3 -: октомври 06, 2008, 05:29:59 »

Дам идеята за пробива е движението да стане еднопосочно. Но проблема със отчуждаването на къщите там ще е голям, както и при Бозвели. Мисля, че по-належащ обаче за момента е Бозвели, а не този пробив, защото тази недомислица с движението по Бозвели и десния завой по Борисова и после ужасния ляв завой по Мария Луиза трябва да се премахне.
Активен

platon
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 274


plamengt@hotmail.com
Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: октомври 06, 2008, 05:54:34 »

Тук поне къщите за отчуждаване са комай само 2 за разлика от Бозвели, където оптимистичния вариянт за 10 парцела, а и ще бърз да се прави че идат избори.
Активен
caligula
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6


84096515
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #5 -: октомври 19, 2008, 06:04:13 »

Здравейте,
искам да Ви запозная с един нов проект, който се мъча да реализирам - www.proekti-ruse.hit.bg - идеята му е да събере на едно място по-голямата част от проектите, свързани с града ни - реални и виртуални. Ако искате да се включите с информация по темите - заповядайте. Засега инфото е все още оскъдно, но всяко нещо с времето си Smiley

Поздрави,
Ваш съгражданин
Активен
CaMaRo
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 554Профил
« Отговор #6 -: октомври 19, 2008, 07:35:31 »

ами напиши за Търговския център Гранд плаза мол мол Русе мегик мол
Активен
Митака
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152


Профил
« Отговор #7 -: октомври 20, 2008, 06:01:09 »

Здравейте,
искам да Ви запозная с един нов проект, който се мъча да реализирам - www.proekti-ruse.hit.bg - идеята му е да събере на едно място по-голямата част от проектите, свързани с града ни - реални и виртуални. Ако искате да се включите с информация по темите - заповядайте. Засега инфото е все още оскъдно, но всяко нещо с времето си Smiley

Поздрави,
Ваш съгражданин

Идеята е много добра, поздравления. Още преди няколко месеца забелязах сайта и много му се зарадвах. Продължавайте с добрата работа.
Активен
deian
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875


Профил
« Отговор #8 -: юли 26, 2009, 11:33:15 »

Укрепването на "Николаевска" под въпрос заради нов път
Проект за продължение на бул. "Скобелев" към ул. "19 февруари" обезмисля пръскането на пари за укрепването на пропадналите къщи на кръстовището, което от началото на седмицата вече е денонощно затворено за движение, предупреди общественикът Георги Манев. Проверка на "Утро" потвърди информацията му.

Предвиденият още преди години пробив не е отпаднал и скоро ще възложим проектирането му, заяви зам. - кметът Дончо Добрев. Реализацията му обаче нямало да засегне пропадащите сгради, защото пътят щял да мине покрай къщата с барчето и новата жилищна кооперация. За пробива още преди години било направено отчуждаване. Новото платно ще бъде 7 метра широко от двете страни с тротоари по 2,50 метра.

По тази причина укрепването на нацепените стари къщи наистина е дискусионно, първите ни реакции веднага след инцидента обаче бяха в отговор на форсмажорните обстоятелства, призна зам. - кметът Добрев. Той обаче е категоричен, че за отчуждаване на собствениците не може да става дума. Не само защото в бюджета не са предвидени средства, но и защото по закон можем да задвижим такава процедура само ако става дума за публична инженерна инфраструктура, обясни Добрев. А в случая новият път няма да засегне въпросните сгради. Според него най-чистият вариант за излизане от ситуацията бил хората да потърсят строителен предприемач, който да ги ебезщети (хаха) с апартаменти срещу петното, което ще получи. Въпросът обаче е, че потърпевшите нищо не знаят за това, а пък настоящата стагнация едва ли е най-подходящият момент за подобни сделки. Живеем в несигурност, никой нищо не ни казва, виждаме, че изцяло затвориха движението на кръстовището на "Николаевска" и "Скобелев", а какво ще се случи с къщите ни, не знаем, споделиха пред "Утро" хората само преди 2 дни. Почти 5 месеца, след като кръстовището на "Скобелев" и "Николаевска" пропадна заради продължителен теч на водопровод, а домовете им опасно се нацепиха, те се притесняват, че намеренията за бързо укрепване са отложени за неизвестен период.

Още по - странното е, че и общинският шеф по управление на бедствията и авариите Спасимир Димитров вчера не знаеше нищо за бъдещия пробив.
Активен
equinox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 562Профил WWW Ел. поща
« Отговор #9 -: юли 26, 2009, 12:09:27 »

Защо собствениците не съдят ВиК Русе? В крайна сметка пропадането е причинено от теч.
Активен
Flying spur
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 520


Nothing good comes easy


Профил WWW
« Отговор #10 -: юли 26, 2009, 05:38:40 »

Мисля, че е крайно време някой от собствениците да се свърже с "Господари на ефира", защото това вече на нищо не прилича. Само си прехвърлят топката един на друг, а това е основна пътна артерия. Трябва да се вземат незабавни мерки!
Активен
deian
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875


Профил
« Отговор #11 -: август 03, 2009, 02:22:01 »

Отворено писмо: Ние не сме виновни, че къщите ни се рушат

Уважаеми господин кмет,

Уважаеми общински съветници,

Не намираме подходящи думи, с които да изразим възмущението си към бездушието, бездействието и безотговорността ви към група граждани, чиито имоти са полуразрушени от голямото количество вода, изтекла вследствие на спукан магистрален водопровод и отмила основите на сградите по ул. "Николаевска", която вие "трамбовахте 4 - 5 месеца" /от 5 март до 20 юли/, за да затънем още повече.

Според всички проучвания, които се направиха, причината е от ясна по - ясна, но според писаното в пресата виновници няма и всички инстанции си прехвърлят топката. Доколкото ни е известно, пътят и тротоарите са общинска собственост, водопроводът и канализацията са на ВиК, където и вие /общината/ имате дялово участие. Наясно сме, че в момента има икономическа криза и няма достатъчно средства в общинската хазна. Но уважаеми госпожи и господа, ние къде да живеем и да работим? С мизерните си заплати и пенсии сме си подсигурили покрив над главите, а вие вдигате рамене и чак сега казвате, че общината не може да помогне.

Направените застраховки на въпросните сгради също не покриват щетите, тъй като застрахователите отказват да платят, защото виновни има и това е ВиК. Но надали всеки от нас ще има финансова възможност и време за живот, за да заведе дело и да съди виновните за обезщетения.

Измина по - голяма част от лятото, ремонти на пътя, тротоарите и сградите не са извършвани и не са започнати, освен фалшивите подпори и канализация, които не вършат никаква работа, и новата открита водопроводна инсталация, която монтирахте върху тротоарните плочи и която след 4 - 5 месеца ще замръзне!

В деня на аварията общинските съветници си гласуваха 6 пъти по - големи заплати и по - малки санкции при отсъствия за тях криза няма. Далновидните им решения ви осигуриха чрез общински проект по ОП "Регионално развитие" почти 10 млн. лева за поредната нова настилка и за още един фонтан в Градската градина. За нескопосания и злополучен транспортен участък, причина за аварията на водопровода, проекти и пари няма! Въпреки сигналите и жалбите, които сме ви изпращали като граждани /при всички кметове от 1995 г. насам/.

Общинските съветници гласуваха заем и преасфалтираха пътищата, без да подменят подземните комуникации, които сега ви изиграха този лош номер, за съжаление - и на нас. Веднага след асфалтирането през 2003 г. непосредствено до последната авария ВиК разкопа пред бившия магазин за хранителни стоки, който е собственост на общината, и отстрани водопроводна авария /влизаше вода в мазата/. Кръпката се вижда и там е най - потънало в момента. Не знаят ли вашите аксперти и съветници, че един път намокрен и след това усилено трамбован от транспортното движение, льосът пропада и принуждава надлъжната водопроводна тръба Ф250 мм да се огъва докато се спука накрая.

Уважаеми управляващи, искрено се надяваме, че през август на й- сетне ще започнете необходимите действия и "няма да оставите хората без помощ", както казахте още на 12 март, и в несигурност вече 5 месеца. Ние не сме виновни, че къщите ни започнаха да се рушат и предстоящите ремонти на сградите до възстановяването им е невъзможно за нас като разходи.

С последна надежда: Невяна Славова, Рейхан Чакъров, Павлина Цолова, Бисерка Балканджиева, Никола Василев и други.


Източник:
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4801Профил Ел. поща
« Отговор #12 -: август 03, 2009, 08:30:55 »

Какво да кажа освен "Горките хора!" и "Господ да им е на помощ!"... Sad
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
deian
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875


Профил
« Отговор #13 -: август 10, 2009, 01:33:07 »

Проблемът на живущите на ул. "Николаевска" зависи от община Русе
Проблемът с потъващите къщи на живущите на ул. "Николаевска" след водопроводната авария зависи от община Русе. От кмета зависело да им се издаде констативен протокол, но такъв още няма. Те са били на среща с кмета. По време на приемната с участието на народните представители Пламен Нунев и Даниела Миткова станало ясно, че нещата се проточват във времето и от ресорния зам.- кмет. И са в очакване. На 12 август от 18.30 часа в кафене на ул. "Николаевска" пострадалите са поканили на среща отговорните институции за яснота по темата.

Два от проектите са в МРРБ. Няма да се дадат 300 000 лева за асфалтиране преди преодоляване причината за проблема. Росен Плевнелиев ще разговаря със Симеон Дянков по въпроса. Утре има вероятност Симеон Дянков да дойде в Русе и лично на място ще бъде уведомен.
http://www.ruseinfo.net/news_65491.html
Активен
deian
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875


Профил
« Отговор #14 -: септември 19, 2009, 03:37:43 »

Цитат
Близо 600 хиляди лева ще получи Русенската община от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за да възстанови пропадащия район на „улица „Николаевска” и булевард „Скобелев”. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев, като уточни, че тази сума е достатъчна, за да бъдат завършени аварийно-строителните работи.
През март, заради спукат водопровод, бяха наводнени и пропукани пет жилищни сгради с магазини и близката джамия „Саид паша”. Тогава бяха отпуснати 150 хиляди лева за проектиране на аварийния ремон, а по- късно още 320 хиляди. И до сега районът е отцепен и предизвика промяна на маршрутите в градския транспорт, от което по данни на дружеството загубите са по 40 хиляди лева на месец.
Активен
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.115 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.021s, 2q)

Google e прегледал тази страница януари 07, 2021, 05:21:19