Силистренския наистина е много по-хубав, за жалост...
Не знам каква е земята общинска ли каква - обаче е факт, че почти няма кошчета и редовните компании, които киснат там хвърлят всякакъв вид отпадък под пейки, до пейки, в Дунава и къде ли още не...
Поне някакви кошчета да сложат и да ги изхвърлят редовно. Иначе нашия кей си е супер - поддържат като гледам даже и някакви градинки с цветя... супер! Има си пейки, дръвчета и т.н.
Само кошчета ни трябват
Не знам кога си ходила за последно, но от около месец има 20-тина кошчета за смет, които стоят празни. Всички вече са изподраскани,а някои от тях умишлено са увреждани. Винаги ще е мръсно и грозно, докато пияни компании се събират там и хвърлят боклуците си навсякъде. Същите тези хора, редовно чупят уличните лампи в района. Докато този контингент се възползва от безхаберието на полицията, кеят винаги ще е мизерен.
Също така, Кеят е държавна собственост, за разлика от Силистренската и Видинската дунавски градини, които са общински. Мисля че, миналата година Сметната Палата (която следи за разходването на общинските бюджети) беше глобила община Русе, затова че е изразходвала собствени средства за поддръжката му. Проблемът с нашия кей е много голям и заплетен и датира още от комунистическо време. При подобно безхаберно отношение на държавата не съм оптимист за благоустрояването на един от най-хубавите райони на града в близките години.