Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Тютюн  (Прочетена 10878 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
mladen201
Гост
« Отговор #15 -: ноември 12, 2008, 06:19:32 »

Да де! И те така говореха всяко за себе си. Виж какво, малък си още за такива генерални решения. Ще влезеш в гимназията и ше видиш как готините момиченца се събират при пушещите мъжкарчета и ще се замислиш яко дали да си "лузър" или "гъзар" (по мое време такава беше терминологията). Аз никога не съм пушил за 23 години и пак не смея да кажа че никога няма да пропуша. Дано си удържиш на думата де. Имаш една бира от мен като станеш на 18 и още не пушиш 

Е ся как да ти откажа?  Cheesy Cheesy
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5216

Профил Ел. поща
« Отговор #16 -: ноември 12, 2008, 07:13:29 »

Следващият път имаш една тъмна Ариана от мен!

Улучи в десятката, Роска!

Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
mladen201
Гост
« Отговор #17 -: ноември 12, 2008, 07:43:25 »

''Един качествен завършак за студените дни''   Cheesy Tongue 
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3480

Профил
« Отговор #18 -: ноември 12, 2008, 07:59:14 »

Не е като Столичното, но пак е мн приятна с така присъщия за тъмните бири карамелен вкус. Е, Столичната е по-гъста и към карамела бих прибавил и типичната нишка аромат на кофеин, но все пак това си има и цена. Действително, тъмната бира е прекрасен завършек на студените дни. Лично моят фаворит си остава Tuborg Christmas Brew, която не е толкова плътна и тежка, а всъщност не е и толкова тъмна, но именно в тези ефирни характеристики се крие нежният й чар. Като оставя настрана моите грандовете в тъмното пиво ми остава само да спомена че е мн изгодно от МЕТРО да си вземете стек 6 двулитрови тъмни Ариани. Ще ви излезе 2 лева по-малко от на магазина. 
Активен

Във форума се ражда истината.
СкручЪ
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 444

Защото съм пич ;]

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #19 -: ноември 12, 2008, 10:08:20 »

Пич... Аз сам на 12 години и да ти кажа няма да пропуша никога така че не ме интересуват саветите ти за спиране на цигарите  Cool
Пич, и аз на 12 така хвърчах из облаците х)
П.П. Не съм те разбрал
П.П.П. Имаш още 1 бира от мен ако не пропушиш
П.П.П.П. И алкохолът не е хубаво нещо...
П.П.П.П.П. <-- Пирамидка :р
Активен
mladen201
Гост
« Отговор #20 -: ноември 13, 2008, 12:43:34 »

Проблема е че ти си бил във въздуха а аз сам на земята
Активен
krasi_guteva
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 190

Профил
« Отговор #21 -: ноември 29, 2008, 11:19:20 »

Вечер, след всекидневното шетане в къщи, сядам пред компютъра в очакване да прочета по нещо ,минавайки набързо  по темите на форума.Не съм пушачка и винаги съм се чудила на тълпите ученици пред СОУ "Христо Ботев". Дори прави впечатление преобладаващите пушачки . Та това са момичета на по 15-17 години,бъдещи майки.Да не звучат назидателно моите думи,защото там преди 5 години стоеше в междучасията и моята дъщеря.За разлика от другите ми две деца-по-голям брат и сестра, които и до днес не пушат . А съм ги възпитавала еднакво. Интересно ми е как ще се спази изискването за забрана на пушенето на обществени места от 2010 тодина,доколкото разбрах. Къде остана разделянета на заведенията и впрочем има ли такива ,където не се пуши. Говоря дори за една обикновена сладкарница или кафене,където да седна с приятелка и да изпия топло питие -без да се прибера в къщи с дрехи ,напоени с цигарен дим. Хайде ,мили съфорумци,помагайте с идеи!
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #22 -: ноември 29, 2008, 11:42:12 »

Предполагам, че в такива малки сладкарнички като Мурсалица и Ружана например не се пуши. Също така има едно кафене на площада пред Балкан м/у Мулен Руж и Аптеката там, не се сещам името му, но в долната зала не се пуши. Та мисля че на тези места дрехите ти няма да се усмърдят. Аз също мразя, когато тва ми се случи, макар че мн харесвам русенските кафенета.
Активен

krasi_guteva
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 190

Профил
« Отговор #23 -: ноември 30, 2008, 05:24:52 »

Благодаря за идеята. Наистина в това кафене не съм ходила. Но често ходя в  Окръжна библиотека и  щом е наблизо - ще го посетя , като казваш,че не се носят "тютюневи облаци" Smiley
« Последна редакция: ноември 30, 2008, 05:27:17 от krasi_guteva » Активен
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 774

Профил
« Отговор #24 -: ноември 30, 2008, 12:20:34 »

Аз често ходя на "Шенген" - там не се пуши, обстановката е наистина приятна и успявам да се усамотя там. Препоръчвам го (и не чак толкова, моля не ми разваляйте хубавото място с пушачески изпълнения!)
Активен

Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #25 -: ноември 30, 2008, 12:51:31 »

Къде е то?
Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #26 -: ноември 30, 2008, 06:23:43 »

Е как - не го ли знаеш? Намира се на западната страна на новата кооперация, дето е успоредна на цветарското пазарче пред Операта, тоест вдясно на пазарчето, гледано от Общината към Операта. Още един ориентир - това е срещу източния вход на Общината. И още едно пояснение - намера се срещу северния край на онази, новата бизнес сградичка източно от Общината, която вече е пред завършване... Впрочем, на тази снимка на n00b заведенийцето Шенген е вляво на снимката...

« Последна редакция: ноември 30, 2008, 06:28:18 от Orthodox » Активен

Pfote2
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1213

снимка 12. септември 2015 остров Елафонисос

Профил
« Отговор #27 -: декември 06, 2008, 09:28:00 »

Пушенето е голяма тема. В България за жалост не е още. Четох форума и не мога да кажа, че мненията са като навсякъде другаде в българските форуми. Похвално. Всеки е пушил някога - в казарма след казарма, студентски нощи, дискусии с приятели, командировки, в комбинация с къде по-малко, къде повече алкохол! Поводи за влизане в зависимостта от никотина винаги има.

Аз си спомням като ме взеха войник 1967 година в санитарната школа в Русе (БВШСИ - военна болница с школа за санитарни инструктори) - още първия ден ме туриха да пренасям музея на школата от едно място на друго и първото нещо, което трябваше да пренеса беше една стъкленица с препарат на бял дроб на пушач в спирт. Още го помня - огромен сиво-черен бял дроб с дупки по половин сантиметър в него. И с това нещо е дишал жив човек до края на живота си! И се е радвал на живота. Стъкленицата беше с най-малко 2 литра спирт. Явно здрав и голям човек е бил! Изваден е бил от мъртвец, разбира се. От някой здравеняк-бабаит! Да, ама все в един момент бабаитлъкът прави лоша услуга на здравето! И здравето клеква и край! Та и с този така. Та, нося аз стъкленицата от долната част на поделенито, тъм където беше банята - по Олимпи Панов, диагонално през плаца към щаба и гледам да не се спъна с новите обувки с кабърите. Хеле занесох го. После другите експонати не си ги спомням. Запомнил съм белия дроб на пушача. После пуших 19 години и в един момент, като видях, че пуша по 30 до 40 цигари на ден, реших - КРАЙ. Съфирясах се. И от тогава не съм запалвал. Годината беше 1987, мястото Агия Триада зад Солун. Вече 21 година не пуша. Децата ми са две. Единият никога не е пушил, другият изкара алтернативна военна служба в един старчески дом и се научи да пуши ... от медицинските сестри там! Сега стаята му в къщи мирише на циганин! Нищо, че се мие всеки ден и държи чисто. Не ми се сърдете за уравнението пушач=циганин, ама така точно миришат пушачите. И колкото човек го разбере по-рано - толкова по добре.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1213

снимка 12. септември 2015 остров Елафонисос

Профил
« Отговор #28 -: декември 06, 2008, 09:52:47 »

Мой приятел, русенец, от руската гимназия, който е понастоящем водещ лекар-ПУЛМОЛОГ, с научна титла, в София, до скоро в Медицинска Академия, е примерът за пушач. Пуши от студент, сега е на 58 години и го е страх да спре, защото пациентите му, които били спирали тютюна на неговите години, ги хващало веднага рак. Може и така да е. Той е лекарят, не аз. Пушат и той и жена му, дробовете им хъркат, те сумтят,задъхват се, не им стига въздуха, кашлят през 20 секунди, задират се, насълзяват се, текат им носовете, секнат се звучно. Ама пушат! Не се траят! А пък са иначе чудесни хора! Ха сега де! Как се поддържа приятелство с такива! Не е ли жалко!
Престанах да ги каня в жилището си в София, когато съм, защото един два пъти преди вечерята и главно след вечерята започва едно ходене на върволица до балкона да пушат, не ви е работа. После се връщат в чистите, светлите и прибраните стаи с миризма на турски аскер на пост пред погреби! Да не кажа на цигани. Каних ги, каних ги. Престанах да ги каня. Миналата година вече не ги поканих да караме Нова година заедно у нас. Поканих само другите приятели-непушачите. Тия като разбраха им казах - много пушите и с вас вече не е удоволствие, а бреме. Може да са се обидили, ама на компромиси вече не съм склонен. Ако сме навън, на плаж - може, ама вътре - вече не.
Сега бях у тях като бях в София, купиха си ново жилище - умрях от студ. Те пък за да не ме удушат, оставили един прозорец наклонен/отворен. Вън - 2 градуса. Нито така, нито иначе.
Така че в заключение - всеки пуши или е пушил, ама в един момент трябва да си помисли колко иска да живее, какви деца ще възпитава или какви ще ги ражда първо, че отровите и без пушенето са достатъчно и във въздуха, и в храните. Че и в минералната вода! Какво са виновни децата! А пък ако не иска да има деца, нито приятели-непушачи - няма проблем! Само да не стане късно като на моя братовчед от Русе - цял живот пуши и пи - сега му извадиха миналия месец хранопоровода и му туриха пластмасов, гофриран маркуч. Може да се случи на всеки, ама човек като е пушил и пил концентрати е близко до ума, че е главно от това.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #29 -: декември 06, 2008, 01:47:22 »

Категорично съм против димящото зло и възпитавам децата си в същия дух, още повече, че имам християнски убеждения, а от тяхна гледна точка пушенето (и разни други съмнителни "удоволствия") си е един вид бавно самоубийство - а то пък е най-тежкият грях за християнина. (Не зная дали сте наясно, обаче по каноните на Православната църква на самоубиец не се извършва опело, нито е редно да бъде погребван в общото гробище - в миналото за целта е имало отделни места...) И, слава Богу, мисля, че в това отношение (поне!) постигнах целта си - и синът ми, и щерката засега демонстрират ясно отрицателно отношение към тютюневите продукти. (Един църковен писател сполучливо беше нарекъл запалването на цигара "палене на свещ на дявола"...) Не че аз не съм минавал през серия "опити" на пушаческото поприще, докато се саферясах, дето вика Pfote2, не че и наследниците ми няма от любопитство, гъзарлък или конформизъм да направят някой друг опит, но си мисля, че все пак добрата основа е поставена - дай, Боже!
Активен

Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.054 секунди с 24 запитвания. (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)

Google e прегледал тази страница ноември 26, 2024, 01:51:24