Страници: 1 ... 30 31 [32] 33 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Кой какво интересно/забавно е видял в нета?  (Прочетена 206603 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
jori82
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 95

Профил Ел. поща
« Отговор #465 -: февруари 26, 2011, 02:51:20 »

в момента (до вчера де) преброяването в Русе е на 91 % , а в Стара загора на 89 % и Русе пак си е на 5 място . Стара загора за сега е с 4000 души след нас и се предполага че няма да има изненади защото и двата града са преброени  на едни и същи проценти.
Но населението на Русе (при 91% преброени) е около 145 000 . Cry
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1213

снимка 12. септември 2015 остров Елафонисос

Профил
« Отговор #466 -: февруари 26, 2011, 06:02:15 »

Bolen mi lezi - Болен ми лежи
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5191

Профил Ел. поща
« Отговор #467 -: февруари 26, 2011, 08:56:33 »

Но населението на Русе (при 91% преброени) е около 145 000. Cry

Е, както винаги истината е по средата. Едното крайно мнение (оптимистичното) беше за около 180 000, песимистите пък говореха даже за 80 000. Така че цифра около 150 000 е горе-долу реалистична.
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
jorda
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 447

Профил
« Отговор #468 -: февруари 26, 2011, 09:48:05 »

Това е напълно реалистичната цифра - 150 хил. Бяха развенчани много митове на "доброжелатели" на Русе за население под 100 хил!? За съжаление обаче излезе и нещо по- тревожно. За годините на прехода България е намаляла с близо 2 000 000 души.На преброяването не вярвам дори да достигне 7 милиона население.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5191

Профил Ел. поща
« Отговор #469 -: февруари 28, 2011, 12:23:13 »

А като се вземе предвид и какъв е процентът на етническите българи от тази все по-скромна цифра, направо си става страховито... По думите на самия министър Сергей Игнатов за 48% от първокласниците у нас българският език не е майчин. 48 процента!!! Давате ли си сметка какво значи това?! И колко време ни дели от момента, когато ще бъдем малцинство в собствената си държава - ако вече не е станало, разбира се... Shocked
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
JMM
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 874

Профил
« Отговор #470 -: февруари 28, 2011, 08:11:19 »

А бе тоооо... дано не стане обратното, че както е тръгнало... Shocked

Колкото пък до Заарата - май е доста разпространено сред русенци мнението, че вече ни е изпреварила по население. Наскоро пътувах с такси и си говорехме с шофьора за нашия град, при това човекът изказа привързаността си към Русе и най-добрите си чувства към него. Когато обаче стана дума за подреждането на градовете по население и аз споменах за петото ни място, той рече: "Ааа, май вече не сме и пети - тия от Стара Загора са ни минали". Пък аз му отговорих (и наистина го мисля), че и десети да сме, моя Русе не го сменям с нищо - и в това събеседникът ми се съгласи с мен.

Дълги години бе допускано от русенци, в един от първите български форуми да се дава изява на неверни, измислени и злонамерени твърдения, грубо съшити с бели конци лъжливи доводи, породени навярно от криво разбрано усещане за свобода на словото, криво разбирана толерантност или поради друга причина.
Това което си наблюдавал в таксито е пряк резултат на тази дългогодишна ‘работа’ на знайните и незнайни ‘доброжелатели’ на Русе и на тактиката им - "Една лъжа, повторена сто пъти, става истина."

Лудвиг Ерхард - бащата на германското икономическо чудо в годините след ВС война е казал, че икономиката е наполовина психология. Няма икономика без психология. Това в пълна степен важи и за развитието на градовете.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1213

снимка 12. септември 2015 остров Елафонисос

Профил
« Отговор #471 -: февруари 28, 2011, 09:08:57 »

Аз се извинявам, но това буквално изказване е на най-некадърния пролéт-канцлер, оказал се след това и мутра - Герд Шрьодер, а федералният канцлер Ерхард го бил само предполагал, но това е според предположението на самия Шрьодер. При него нямаше икономика и затова трябваше психология. Ама нещо не се получи. Ето цитат:
Vorbild Erhard. Schröder mag sich dennoch „meinen Aufschwung“ nicht schlechtreden lassen. Er glaubt: „Wirtschaft ist zur Hälfte Psychologie.“ Das ahnte schon Ex-Kanzler Ludwig Erhard (CDU), der als Vater des Wirtschaftswunders gilt.
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 874

Профил
« Отговор #472 -: февруари 28, 2011, 09:48:02 »

Мисля че грешиш. След 30-те години се формират идеите на икономическата психология и малко по късно (след 40-те или 50-те) можем да говорим за появата на самостоятелна дисциплина. Това не е под влияние на пролетарски или соц. идеи. Поведението на индивидите не може да се описва само с икономически величини: цена, печалба и т.н.
Това което се приписва като думи на Лудвиг Ерхард( или на Г.Шрьодер) е може би негово обобщение на идеите и новият поглед за икономиката в периода след ВС война.
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #473 -: февруари 28, 2011, 10:54:27 »

Няма страшно! Като свърши преброяването по новините ще съобщят данните за области, вместо градове и така заблуждението ще продължи...
Активен
mart0s
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 805

Профил WWW
« Отговор #474 -: март 01, 2011, 07:23:54 »

Не,не съмнявам се.. точно искам да кажат за градове.. че да е ясно Cheesy
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2967

Профил Ел. поща
« Отговор #475 -: юли 07, 2011, 10:45:02 »

Една от новините на Русеинфо  Cheesy
http://www.ruseinfo.net/news_91471.html

Цитат
В допълнение на отразеното в акта твърди, че жалбоподателката излизала с единия си крак от тротоара на пътното платно и с облеклото си създавала предпоставки за ПТП.....Действително в съдебно заседание актосъставителят в показанията си сочи, като причина за съставяне на АУАН това, че жалбоподателката мятала на колите и притеснявала водачите с облеклото си. Дори и самия актосъставител в съдебно заседание обаче не установи, какво точно го е притеснило в облеклото на жалбоподателката и дали това негово субективно възприятие кореспондира с понятието “предпоставка за ПТП” по смисъла на ЗДвП. В този смисъл и движещите се по улиците на гр.Русе жени в определена ситуация с облеклото си биха могли да отклонят вниманието на някой от водачите на МПС.

Даааа, лятото наистина някои жени могат да предизвикат ПТП  Cheesy Embarrassed Cheesy
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3463

Профил
« Отговор #476 -: юли 18, 2011, 11:29:09 »

Нещо забавно от РусеИнфо, съвместно с Гугъл  Wink
http://www.ruseinfo.net/news_91788.html
Активен

Във форума се ражда истината.
SW2FL
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1035

9842765 sw2fl@hotmail.com SW2FL SW2FL *
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #477 -: юли 18, 2011, 04:43:17 »

Оффф .. Русе инфо пак е в час Smiley те почнаха да ги оправят вече .. улиците бяха 5 до преди няколко седмици.
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2967

Профил Ел. поща
« Отговор #478 -: септември 14, 2011, 11:12:12 »

Отново нашите любимци http://www.ruseinfo.net/news_93420.html
Цитат
Пътно – транспортно произшествие с материални щети стана около 10.40 часа на 12 септември. На околовръстния път Е-70, близо до бензиностанция “Петрол” товарен автомобил “Шкода Октавиа” предприема маневра “завиване на ляво”, като не осигурява предимството на идващото отсреща БМВ. Шкодата е управлявана от 53-годишна жена от Русе, а БМВ-то от 21-годишен гражданин на Белгия. Няма пострадали при катастрофата, нанесени са значителни щети по двата автомобила.

Значи служебната Фабия е микробус  Cheesy
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 520

Профил Ел. поща
« Отговор #479 -: септември 26, 2011, 08:37:58 »

Ognyan Gerassimov | 26.09.2011 13:06
Разказът на бащата на убития Ангел Петров

"Напълно целенасочено внуците на Цар Киро убиха сина ми. Като се зададе бусът, Ангел ми вика: "Татко, сигурно бият пак някого от нашите." А онзи, като ни видя, се засили чак от другия край на пътя, мина през затревения остров и закова пред нас. Синът ми се изправи пред него и вика: Спри се, бе, къде отиваш? А оня запали буса и го бутна, а после бавничко, бавничко мина върху него."

Това разказва бащата на убития Ангел - Атанас Петров, в интервю пред в. "24 часа". И продължава:

"Аз видях, че ще го смачка, и се развиках, тропах по кабината: "Спри се, бе, спри се, бе, спри се, мачкаш ми детето!?" Онзи го прекара под буса и го влачи 20 метра."

Попитан кой е бил в буса, отговаря само "една камара цигани бяха". А на въпрос защо са нападнали сина му, казва, че причината е ясна на всички в селото. "Внуците на Киро гледат, че дядо им купува гласове, политици. И малките си мислят, че са недосегаеми. Деребействат тук от години. Не работят, а само далавери. Говори се за джебчийство, наркотици."

Бащата на убитото момче казва, че ще съди извършителите. "Дело ще има. Ще ги съдя, докато не ги видя всичките в затвора. Всичките цигани, дето бяха там, когато убиваха детето ми. Нищо, че имат пари, една камара народ е измрял заради тях. Те от това ги имат парите. Аз цял живот бачкам и пак съм в батака, семейството си развалих да ходя по чужбина да печеля."

Попитан одобрява ли палежите на имотите на Рашкови, Атанас Петров успокоява друг човек, намесил се в разговора: "Недей така, мойто момче, има и хора между тях. Както ти си човек, така и те са човеци, имат семейство."

Казва още, че три часа преди убийството семейството му е пуснало жалба, че ги заплашват. "И ето какво стана. Тези Рашкови се мислят за богове, а синът ми лежи там и повече няма да стане."

източник www.dnevnik.bg
Активен
Страници: 1 ... 30 31 [32] 33 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.055 секунди с 24 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Google e прегледал тази страница септември 15, 2024, 12:15:57