Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: По света и у нас  (Прочетена 2405 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1432

Профил
« -: ноември 10, 2010, 10:09:22 »

Наскоро говорих с една позната в САЩ и останах доста впечатлен от условията за майчинство при тях. Положението е следното-защитата на майката и съответно платения отпуск по майчинство е точно 6 седмици.  Не се ли явиш на 7-та, без разрешението на работодателя, спокойно те уволняват. По изключение и наистина доста рядко, работодателите дават допълнително още 6 седмици, най-често неплатени, през които просто ти пазят мястото.

Предполагал съм че разните социални придобивки и защити са поорязани в САЩ, но чак пък толкова?!? Не съм проверявал, но като нищо ще се окаже, че САЩ имат по-висока раждаемост отколкото БГ или другите европейски държави и май и тези 6 седмици са им много. Roll Eyes

п.п. Не видях къде да го мацна това и драснах нова тема. А и смятам, че по темата има какво да се пише и в бъдеще, предвид доста пътуващите форумци Smiley

Share this topic on DiggShare this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on Twitter

Активен
jorda
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 447

Профил
« Отговор #1 -: ноември 10, 2010, 11:09:40 »

Аз знаех за 2 месеца майчинство. Но тези 2 месеца също са неплатени. Там има еднократна помощ за социално слаби майки от около 2000$ . След като се вземат тези пари , държавата започва да съди бащата да си ги вземе обратно от него. Има някакви помощи за многодетни майки, от които се възползват само афроамериканците и латиносите.
В Австрия социалната политика е в пъти по- добра от америка. Тук помощи се отпускат на всяко дете и с възрастта сумите растат. Турците се възпозват в най - голяма степен от тези придобивки.
Навсякъде е едно и също обаче. И в България, и в америка ,и в Австрия най -долните слоеве на обществото се възползват в най -голяма степен от системата.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.056 секунди с 24 запитвания. (Pretty URLs adds 0.005s, 2q)

Google e прегледал тази страница ноември 11, 2024, 02:19:29