Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Общ Форум
»
Общи приказки / General talk
»
Местни избори 2019
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
Въпрос:
За кого ще гласувате на местни избори 2019?
Диана Иванова (ГЕРБ)
Пенчо Милков (БСП)
Няма да гласувам
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Местни избори 2019 (Прочетена 82139 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Slex
Full Member
Неактивен
Публикации: 200
Re:Местни избори 2019
«
Отговор #255 -:
ноември 05, 2019, 11:18:11 »
@ Русенец
Пенчо Милков е бил общински съветник и депутат, а докторантурата му по право е нещо свързана със строителството, което е доста подходящо с оглед кметската позиция. Поне на книга досегашното му участие в публичния сектор и управленските структури, дори в качеството му на опозиция, е доста ценен опит. Пламен Стоилов преди това е бил ВКР, Божидар Йотов - директор в Хлебозавода, Елеонора Николова - освен адвокат и председател на районния съд. Предполагам всички са управлявали хора в някаква степен и от тази гледна точка са имали някакъв управленски опит, но нито един от тях преди това не е бил кмет, за да е напълно подготвен за спецификите на управлението на една община. Това, че е бил охрана и общак е по-скоро плюс, защото е виждал и едното, и другото. А пък как ще се оправя при разнородния общински съвет и какви ще са му взаимоотношенията с централната власт, ще покаже времето. Първото е по-вероятно да се получи успешно, отколкото второто.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2431
«
Отговор #256 -:
ноември 05, 2019, 12:53:44 »
Първо, нищо лошо не искам да кажа с това, че е бил общак и охрана като студент. Това го е посочил той самия. Аз също като студент съм бил епизодично примерно раздавач на флайери, барман, дори хамалин. Всеки е почнал отнякъде. Дали е плюс да си работил на ниски позиции? Плюс е, ако си бизнесмен. В конкретния случай не е особен плюс. Е, добре де, ще знае как се чувстват корсаджиите на вратата на края на смяната, но пак не го виждам като особен плюс.
Дали е ценен опит да си бил опозиция в Народното събрание? Сигурно. Сега обаче ще е в много по-различна роля. Опозиционният депутат може да "хапе" управляващите, да си напада, той не зависи от тях по никакъв начин. Кметът обаче, ще-не ще, трябва да е диалогичен. В централизирана България, от София могат да ти "спрат кранчето". Факт, че иначе Пенчо Милков досега показва диалогичност. Друг безспорен факт обаче, че като управленски и административен опит, предишните кметове бяха много по-подготвени. Не е необходимо да си бил кмет, но е важно да ти се е налагало да управляваш структури. Възможно е, П.М. да превърне дефекта в ефект - липсата на управленска обремененост да стане по-скоро плюс и да се справи добре. Много неща са възможни, но ще е труден мандат.
«
Последна редакция: ноември 05, 2019, 03:16:28 от Русенец
»
Активен
Orthodox
Hero Member
Активен
Публикации: 5216
«
Отговор #257 -:
ноември 05, 2019, 03:58:06 »
Цитат на: Slex в ноември 05, 2019, 11:18:11
Пламен Стоилов преди това е бил ВКР, Божидар Йотов - директор в Хлебозавода,
Елеонора Николова
- освен адвокат и председател на районния съд. Предполагам всички са управлявали хора в някаква степен и от тази гледна точка са имали някакъв управленски опит, но
нито един от тях преди това не е бил кмет
, за да е напълно подготвен за спецификите на управлението на една община.
Е как?! Елеонора беше кмет, и то един непълен и един пълен мандат. Бих казал, че кметуването й беше доста успешно. Затова на първи тур заложих на нея, но, както се казва - път на младите!
«
Последна редакция: ноември 05, 2019, 03:59:44 от Orthodox
»
Активен
Четете и русенските теми във
форума на SkyscraperCity
!
Slex
Full Member
Неактивен
Публикации: 200
«
Отговор #258 -:
ноември 05, 2019, 07:19:51 »
Цитат на: Orthodox в ноември 05, 2019, 03:58:06
Цитат на: Slex в ноември 05, 2019, 11:18:11
Пламен Стоилов преди това е бил ВКР, Божидар Йотов - директор в Хлебозавода,
Елеонора Николова
- освен адвокат и председател на районния съд. Предполагам всички са управлявали хора в някаква степен и от тази гледна точка са имали някакъв управленски опит, но
нито един от тях преди това не е бил кмет
, за да е напълно подготвен за спецификите на управлението на една община.
Е как?! Елеонора беше кмет, и то един непълен и един пълен мандат. Бих казал, че кметуването й беше доста успешно. Затова на първи тур заложих на нея, но, както се казва - път на младите!
Имам предвид, че не е била кмет преди да стане кмет, не при явяването ѝ на сегашните избори. Божидар Йотов и Пламен Стоилов сега не бяха кандидати.
Активен
Orthodox
Hero Member
Активен
Публикации: 5216
«
Отговор #259 -:
ноември 05, 2019, 09:02:27 »
Аха, ясно! Така може.
Ето, впрочем, и една последица от изборния провал на ГЕРБ.
Ръководството на ГЕРБ-Русе подаде оставка
Оставките им идват дни след загубата на местните избори
Ръкoвoдcтвoтo нa ГEРБ - Руce хвърли ocтaвкa.
Oт ръкoвoднитe пocтoвe в грaдcкaтa oргaнизaция ce oткaзвa Рoceн Дacкaлoв и шeфът нa пaртиятa във Вeтoвo Aдриaн Рaйкoв.
Ocтaвкитe им идвaт дни cлeд зaгубaтa нa мecтнитe избoри, cъoбщи nоvini.bg.
Припoмнямe, чe в Руce нa бaлoтaжa зaгуби кaндидaтът зa кмeт нa ГEРБ инж. Диaнa Ивaнoвa c 36.63% oт Пeнчo Милкoв oт БCП c 60.53%.
Източник:
https://fakti.bg/bulgaria/422326-rakovodstvoto-na-gerb-ruse-podade-ostavka
Активен
Четете и русенските теми във
форума на SkyscraperCity
!
JMM
Hero Member
Неактивен
Публикации: 875
«
Отговор #260 -:
ноември 05, 2019, 10:36:46 »
"Ако изведнъж сте станали лоши за някого, значи за този човек сте направили прекалено много добро..." Еврейска мъдрост
" И същевременно тая кампания да се води от един новосъздаден лидер на местната структура, който даде такъв ход на кампанията, че тя бе основана изцяло на оплюване на постигнатото в последните осем години, на черен пиар, на възможно най-неправилните методи за партийна работа. Не може да се караш на хората, не може да ги ругаеш, не може да ги заплашваш. Тези хора работят за идеята, те 12 години работят за каузата ГЕРБ. И ти да ги плашиш, че ще ги уволняваш от работа, да им забраняваш да контактуват с кмета, да пращаш хора, които да следят кой влиза и кой излиза при кмета. "
"Как се печелят избори в град, където имаш успешен кмет, след като си изолирал кмета? Аз не бях извикан да участвам в нито едно предизборно мероприятие. Не бях поканен на номинациите на партията. Не бях питан как да бъдат подредени листите. Те насочиха цялата злоба, кампания и всичко останало към мен. И ако сега се опитват да се оправдаят, че аз съм виновен за техния провал, това няма как да стане. Защото ето го другия, новия кмет – една интелигентна, съвременна, модерна кампания, която няма нищо общо с кампаниите, които БСП някога е водила. Но тя бе позитивна, изцяло надградена на базата на стъпване на успехите на успешния кмет на ГЕРБ , никакви атаки срещу него, никакви оплювания, и гарантиране, че ще надгражда и ще работи за още по-високи резултати. Така че ако търсим причините, не търсете някаква вина в лидера на партията или Изпълнителната комисия. Просто те са излъгани, а аз бях предаден."
"Защото 500 млн. са налети в тоя град. И това е станало с подкрепата лично на премиера и на правителството. Никога нямаше да ги направя тези добри неща, ако нямах пълната подкрепа на премиера. Но хората, които са работили за моето сваляне, поне година назад са започнали целенасочено дискредитиране на кмета. Нека да кажа колко пари са дали по сайтовете, за да ме плюят в продължение на месеци. Последната година ме заливаха с помия. Някой казал – този е крадец, корумпиран и т.н., което е абсурдно, защото хората ме познават, знаят къде живея, знаят какво имам – нито къщи имам, нито вили, нито нищо."
"
Обикновено кмет се сменя, когато се е провалил, когато не вървят нещата, когато машината не работи. А тук в Русе не е така.
Той наследява една изключително подредена община, със 160 млн.лв. бюджет близо, с инвестирани предишните години 500 млн. лв. в инфраструктура. Има проекти, които са безвъзвратно спечелени и успешни, на които догодина просто ще им отреже лентите. Това са кейовата стена, кеят, бул.“Липник“, ул.“Потсдам“, ще довърши 150-те улици, ще започне водния цикъл на „Средна кула“ и „Долапите“. Просто успехът му е предопределен, той просто не трябва да прави груби грешки.
Не трябва да тръгне на една чистка и подмяна на администрацията, защото машината ще спре.
"
https://www.rusemedia.com/%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b8%d0%bb%d0%be%d0%b2-%d0%bd%d0%b5-%d0%bc%d0%be%d0%b3%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b4%d0%b0%d1%8f-%d0%b8-%d0%bf%d1%80/?fbclid=IwAR2mPoURG_T5axf-b0hFY-sE8Bs3WrWlTqxuK-in85ua0JBesGxs5RdpEOw
«
Последна редакция: ноември 05, 2019, 10:57:45 от JMM
»
Активен
SKCH
Sr. Member
Неактивен
Публикации: 491
«
Отговор #261 -:
ноември 05, 2019, 11:23:13 »
Далеч съм от мисълта, че Стоилов беше някакъв супер кмет, но начина по който се отнесоха с него го превърна в мъченик, по същия начин, по който преди това носеше върху себе си всички негативи от поведението и на колегите си в партията. И като видиш за кого го смениха и как, наистина почва да изглежда все повече като човекът просто не е могъл да се справи с вътрешната опозиция, за да се случат много неща по-добре.
Кметът Милков има шанс да влезе с летящ старт, но още от началото трябва да се справя с проблеми - футболния клуб. Никой, който е имал власт и е закрил "Дунав", след това не се е връщал в местната власт - така че герберите от Бяла да му мислят.
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #262 -:
ноември 06, 2019, 12:22:16 »
Цитат
Далеч съм от мисълта, че Стоилов беше някакъв супер кмет …
Разбира се, винаги трябва да мечтаем повече и целите ни трябва да са по високи …
«
Последна редакция: ноември 06, 2019, 07:37:54 от JMM
»
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #263 -:
ноември 06, 2019, 04:33:38 »
Стоилов беше кмет средна ръка - нито много добър, нито много слаб. Направиха се много неща, защото както казва самия той "наляха се 500 млн.". Обективната истина е, че предишните кметове не разполагаха с такъв ресурс от европейски пари, просто защото не бяхме в ЕС. Друга обективна истина е, че за 500 млн. свършеното е сравнително малко, а качеството му - потресаващо ниско. Трета обективна истина е, че по-голямата част от крупните изпълнители на обществени поръчки, не са избирани от кмета и екипа му, а от София. По шестобалната система му слагам четворка.
Никак не съм убеден, че Стоилов казва пълната истина в тези интервюта. Едва ли не го изкарва междуличностен конфликт. Очевидно е, че има омерта, но да не ни прави на прости. "Cherchez la femme" написа Дюма-баща, когато някой проявява необичайно поведение. "Търсете парите" ще кажа аз за българската политика. Ясно като бял ден е, че Стоилов е сгазил лука пред София заради пари.
«
Последна редакция: ноември 06, 2019, 04:38:20 от Русенец
»
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #264 -:
ноември 06, 2019, 06:29:02 »
Цитат на: Русенец в ноември 06, 2019, 04:33:38
Обективната истина е, че предишните кметове не разполагаха с такъв ресурс от европейски пари, просто защото не бяхме в ЕС.
Лека корекция - преди Стоилов да стане кмет, България от 4 години е член на ЕС.
Божидар Йотов е кмет на Русе от 2005 до 2011 г., а България е член на ЕС от 2007г.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #265 -:
ноември 06, 2019, 06:47:30 »
Прав си, знам това, но Йотов беше в началото. Всяка една европейска програма има период на съставяне, после период за кандидатстване, после за оценка на проектите, после сключване на договори. Реално първите две години от членството ни минаха в това. Някои проекти бяха подготвени и спечелени от администрацията на Йотов - сещам се на прима виста за площада и бул. "Тутракан". Иначе Йотов беше пълно недоразумение и дано Пенчо Милков си е взел някои поуки от неговите мандати.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2274
«
Отговор #266 -:
ноември 07, 2019, 10:52:51 »
Уж щеше да се реже до корен, да се махали дерибеите и главанаците....а главният виновник за изборния разгром го пожалиха. Нищо, халал да им е.
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2971
«
Отговор #267 -:
ноември 08, 2019, 05:45:08 »
Кого имаш предвид, беленския?
Активен
Русенец