Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Общ Форум
»
Общи приказки / General talk
»
Местни избори 2019
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
Въпрос:
За кого ще гласувате на местни избори 2019?
Диана Иванова (ГЕРБ)
Пенчо Милков (БСП)
Няма да гласувам
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
19
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Местни избори 2019 (Прочетена 83218 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
DeYordanov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 500
Re:Местни избори 2019
«
Отговор #180 -:
октомври 29, 2019, 12:32:25 »
Цитат на: JMM в октомври 29, 2019, 12:22:12
БСП ясно показаха вечерта в деня на вота, че не някой си Пенчо Милков печели Русе, а БСП печели изборите в няколко града!
Това бе казано на пресконференцията на БСП!
Нека не продължаваме с илюзията, че ще има промяна! Промяна в централизираната ни държава е възможна само при промяна на статуквото в София.
БСП може да си казват каквото искат на вечеринките им, но фактите са, че дори и името им се споменаваше много срамежливо през кампанията и, че са 12% под личния резултат на кандидата им.
А ГЕРБ освен да говорят, доказаха с действията си, че това, което се мисли в Русе грам не ги вълнува. Буквално премазаха местната си структура и дадоха да се разбере, че всичко ще е на команда от София, дори и повече от сега. И поставиха всички нас да им козируваме и да им избираме неизбираемите кандидати под заплахи и шантаж. Че защо да ходим на избори, като трябва да им изберем фризьорката или шивачката, която ни посочат с пръст от Министерски съвет? Като говорим за комунизъм, култ към личността и т.н. и след като поровихме кокалите на дядото на Милков, дали пък да не вземем да видим какво аджеба става в 21 век, 2019 година? Това, което направиха ГЕРБ тук е тотално безобразие и е добре, че избирателите демонстративно го наказаха. И всичко това можеше да се преглътне, ако хората виждаха някаква перспектива за драстична промяна. Защото Северна България вече е за "план Маршал" и тенденциите започват да стават трудно обратими вече. И това беше подходящ момент, управляващата от нам си колко години партия, да вземе да ни осветли какво мащабно смята да прави тук. И понеже хората не получиха задоволителни отговори, тръгнаха да ги търсят другаде. Нормални неща.
«
Последна редакция: октомври 29, 2019, 12:35:57 от DeYordanov
»
Активен
valentino
Newbie
Неактивен
Публикации: 29
«
Отговор #181 -:
октомври 29, 2019, 01:15:18 »
Не разбирам защо все още съзнанието ни е пълно с предрасъдъци... Не знам защо Милков трябва да се сравнява с неговия дядо... Не разбирам защо на черното му казваме бяло... Нима забравихте двата мандата на Стоилов и компания, обезпечени с потресаващата простотия, безхаберие, корупция и какво ли още не. Обръчите от "наши" фирми и подизпълнители, услужливо печелещи обществените поръчки съсипаха местната икономика. Разни местни "хотелиери" се изживяваха като богомазани и разпределяха "общинския" пай помежду си, като това се случваше под зоркия, но одобряващ поглед на овластените от нас кмет, беленски спортист и други видни измекяри... Няма сила която да ме убеди в противното, и да ме накара да припозная тази партия, както и тази нефелна, мънкаща госпожа като мой избор. Не желая повече такова управление нито в Русе, нито в България. Сега е времето за промяна, и ние трябва да се обединим и да я направим!
Активен
bgdimitrov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 682
«
Отговор #182 -:
октомври 29, 2019, 01:28:13 »
Време за промяна, а отиваш и се целуваш с Нинова ахаха
Де да бяха оставили Стоилов, гаранция щеше да вземе 3 мандат. Благодарение на него тръгнаха нещата в Русе. Изглежда много хора забравиха какво беше предишния кмет на БКП и как тогава нищо не се случваше. Именно тогава най-много хора избягаха от Русе.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2274
«
Отговор #183 -:
октомври 29, 2019, 01:51:08 »
Щом като Стоилов щял да го вземе, а Иванова се мъчи втора на балотаж, това означава че тя е по-посредствен кандидат. От друга страна, според партията която "уволни" Стоилов и издигна нея, Стоилов не бил оправдал очакванията. Сега тук възниква противоречие - как не оправдава очакванията и го заменят с по-посредствен кандидат. А може би не е противоречие и идеята е просто да инсталират по-посредствен такъв, не знам, как мислиш?
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1432
«
Отговор #184 -:
октомври 29, 2019, 06:27:42 »
Като чета днес основателните съмнения за договорка при издигането на кандидати и подкрепата им м/у ГЕРБ и ДПС за Хасково и Маджарово, пак се замислям, дали ГЕРБ не искат да се освободят от един от градовете от топ 5 /вероятно най-неимиджов и с по-малък потенциал/ и да го използат като пример, че 1. не преяждат с власт, 2. там където управляват БСП въздуха е мръсен, демографията е зле, икономиката куца и т.н. Може и да съм прекалено конспиративен, знам ли...
Активен
DeYordanov
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #185 -:
октомври 29, 2019, 08:04:49 »
Боко не дойде ли да вози с джипката шивачката значи му е все тая дали печели или губи в Русе.
Активен
DeYordanov
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #186 -:
октомври 29, 2019, 08:41:28 »
Ето интересни данни и разбивки от гласуването
https://www.dnevnik.bg/politika/2019/10/29/3984119_koi_kakvi_glasopodavateli_privleche_v_bitkata_za_kmet/
Доказва се, че Пенчо Милков дължи победата си на първи тур на десни и гласове на хора без ясна политическа ориентация, които са подкрепили различни листи под етикета "Други". Едва 55% от резултата си дължи на гласоподавателите БСП, докато останалите 45% от гласувалите за него идват почти в равна пропорция от блока на десните (ГЕРБ, ДБ, СДС), независими партии и такива, останали извън Общинския съвет, както и останалите партии в Общинския съвет. Нетипично за кандидат на БСП, Милков е най-силен в най-младата възрастова категория 18-30 години.
При Диана Иванова 70% от гласовете идват от ГЕРБ. Ако съдим по първия тур, избирателите на ВМРО са по-склонни да подкрепят Пенчо Милков, отколкото Иванова. Същото важи и за тези, гласували за СДС.
«
Последна редакция: октомври 29, 2019, 09:14:18 от DeYordanov
»
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #187 -:
октомври 29, 2019, 08:48:21 »
Едит: изпревари ме
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен
Публикации: 880
«
Отговор #188 -:
октомври 29, 2019, 09:20:09 »
Не помня за последните 30 години, БКП/БСП да е имала успешно управление на България.
Не разбирам, кое поражда оптимизъм от избора на БСП в местното управление на Русе.
Защо има хора които си мислят, че Пенчо Милков ще е различен от "технократа" Калчев или от "независимия" Йотов.
Защо алтернатива на ГЕРБ не се търси в средите на други демократични и прозападно ориентирани формации, било то в "Демократична България" или местна коалиция "Съюз на демократичните сили", издигнала кандидатурата на Елеонора Николова, а за пореден път трябва да се нанижем на БКП/БСП разсипия. Колкото и да е обаятелен и читав, Пенчо Милков е пионка в ръцете на БКП/БСП
Активен
Slex
Full Member
Неактивен
Публикации: 200
«
Отговор #189 -:
октомври 29, 2019, 09:30:12 »
@ фараша
Има някаква логика, но мисля, че просто решиха да набият канчетата на цветановистите, дори с риск да изпуснат Русе. ГЕРБ са преяли с власт и това е огромен проблем, особено в съчетание с милиционерския им стил на управление. Сами по себе си БСП не са непременно по-добри, не че са същите, там проблемите са други, но дори да се докопат до властта, ще са много по-уязвими, което в някаква степен би имало дисциплиниращ ефект. Докато ГЕРБ се чувстват без реална алтернатива и се разпореждат с държавата по най-безцеремонен начин. Лошото е, че опозицията наистина е много слаба - Корнелия Нинова е с поведението на отрядна ръководителка от зрелия соц и БСП няма как да отлепи при нея, а пък градските десни са напълно неадекватни по отношение на проблемите на повечето хора в страната и каквито и успехи да имат, ще се ограничат до София. Другите управляват с Борисов - пред или зад кулисите. Ако поради някаква причина ГЕРБ изпуснат властта, има шанс за размесване на картите и поява на по-приемливи - първо десница и после левица. Но възможностите за това ще са редки и при случайна комбинация от обстоятелства.
@ DeYordanov
Не бих взел за чиста монета резултатите от екзит пола. Тук някой пусна връзка към секционните протоколи в Селяметя и там Диана Иванова е с огромна преднина пред всички други. Ако бъркат за това, сигурно бъркат и при разбивката по другите показатели.
Друго прави впечатление от статията. Първоначално бяха сложили снимка на Пенчо Милков и Диана Иванова на фона на ... Дунав мост 2. Оправиха го чак после. При това "Дневник" минава за сериозна медия и въобще не е близка със сегашната власт. Смятайте за какво неглижиране на Северна България става въпрос, все пак статията е за Русе, не за някое село или малко градче, а Дунав мост е емблематичен обект. Подобно отношение просто потвърждава, че градът ни се възприема като далечна периферия. То намира отражение в политиките на централната власт, но да не се залъгваме, нито е почнало с ГЕРБ, нито ще свърши с тях. И ако русенци не си отстояваме своето в пълната степен, която позволяват сегашните управленски механизми, така ще си остане. Имам чувството, че ако утре астероид удари града и го заличи напълно, на правителството ще му е все едно. Стига да продължи да събира таксите от моста.
«
Последна редакция: октомври 29, 2019, 09:56:36 от Slex
»
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1432
«
Отговор #190 -:
октомври 29, 2019, 10:47:45 »
Цитат на: JMM в октомври 29, 2019, 09:20:09
Не помня за последните 30 години, БКП/БСП да е имала успешно управление на България.
Не разбирам, кое поражда оптимизъм от избора на БСП в местното управление на Русе.
Защо има хора които си мислят, че Пенчо Милков ще е различен от "технократа" Калчев или от "независимия" Йотов.
Защо алтернатива на ГЕРБ не се търси в средите на други демократични и прозападно ориентирани формации, било то в "Демократична България" или местна коалиция "Съюз на демократичните сили", издигнала кандидатурата на Елеонора Николова,
а за пореден път трябва да се нанижем на БКП/БСП разсипия. Колкото и да е обаятелен и читав, Пенчо Милков е пионка в ръцете на БКП/БСП
Поне от анкетата тук се видя, че алтернативата беше точно тази, но съгражданите ни решиха друго. Според мен, много надценяваш значението на външнополитическата ориентация на БСП и ГЕРБ, особенно на местно ниво. По мое мнение тези партии /средни и високи нива/ са основно корупционно-кариеристично ориентирани. Те затова и добре се разбират в Общинския и в момента. Не знам дали и каква пионка би бил Милков на БСП, при положение, че ОС и централната власт са доминирани от ГЕРБ.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #191 -:
октомври 29, 2019, 11:09:56 »
ОС не се доминира от ГЕРБ, ГЕРБ имат само 1 (един) съветник повече от БСП в новия ОбС както стана ясно. Но е вярно също че в общинските съвети често се формират тематични плаващи мнозинства, включително от уж леви и уж десни съветници, например ГЕРБ и БСП, като такива наблюдавахме често и по време на вече изминаващия мандат на текущия кмет. Алтернативно, различни (често бизнес) интереси създават разцепления между съветници от същата група. Просто движещите мотиви за решенията са на различно ниво от тези примерно на депутатите в народното събрание.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #192 -:
октомври 30, 2019, 12:47:15 »
Цитат
Не бих взел за чиста монета резултатите от екзит пола. Тук някой пусна връзка към секционните протоколи в Селяметя и там Диана Иванова е с огромна преднина пред всички други. Ако бъркат за това, сигурно бъркат и при разбивката по другите показатели.
Аз бях. Между другото, върти ми се в главата да нахвърлям малко код, да издърпам всички протоколи на ЦИК за секциите в Русе, да напиша един парсър дето взема данните и да плотна върху гугъл мапс секциите за да може нагледно да се види в кои части на града подкрепата за кой кандидат е била най-голяма и прочее, би било интересна визуализация. Няма да е технически много сложно (не знам само за на гугъл API-то, не съм го ползвал отдавна, а те промениха малко условията в посока по-затворено и по-платено). Но ще изисква относително доста ръчен труд - да се нахвърлят ръчно приблизително върху картата всичките двеста и кусур секции. Предвид и че нямам много свободно време и имам и други занимания, все се надявам да ми остане малко време за едно такова проектче, би било любопитно.
А иначе за разминаванията между резултатите от ЦИК и данните от екзит пола на социологическата агенция цитиран в Дневник, обяснението е просто според мен. Екзит пола е базиран върху доброволни отговори дадени от неизвестна но предполагам неголяма извадка от гласуващите. Тук играят съвсем субективни фактори, например ромите често се идентифицират като "турци" или "българи" (в Селеметя предполагам повече "турци", в Тракцията - повече "българи"). Всъщност, вероятно това и обяснява пристрастията към г-жа Иванова при категорията "турци", а може би не е това, няма как да знаем. При всички положения, самоидентификацията е хлъзгава работа. Вече за възрастовата група и образованието съм по-склонен да вярвам, тези неща са по как да кажа...дискретизирани, висшист няма причина да каже че е с основно образование или пенсионер че е на 20 години.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2440
«
Отговор #193 -:
октомври 30, 2019, 01:05:15 »
Цитат на: DeYordanov в октомври 29, 2019, 08:04:49
Боко не дойде ли да вози с джипката шивачката значи му е все тая дали печели или губи в Русе.
Аз смятам, че цялото поведение на Боко е неглижиране на местната наша кампания. Боко се държи сякаш Русе не съществува и сякаш тук нямат структури - оставени са да се оправят както могат. Докато с други градове изобщо не е така.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #194 -:
октомври 30, 2019, 01:10:45 »
Може би причината се корени в това:
https://www.dnevnik.bg/politika/2019/10/23/3980579_borisov_sled_izborite_shte_doizchistim_gerb/
Да цитирам слънчицето: "Експериментирах и с нещо друго - оставих кандидатите сами да си направят щабовете, листите, кампанията, сами да се преборят. Това е като една фирма. Първо човек работи за фирмата, после фирмата работи за него".
Сега това с фирмата е леко плашеща аналогия с един филм, но както и да е - напълно възможно е да сме в този сценарий. Явно г-н Нунев като протеже на Цв.Цв е оставен да се доказва.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...