Анкета
Въпрос: За кого ще гласувате на местни избори 2019?
Диана Иванова (ГЕРБ)
Пенчо Милков (БСП)
Няма да гласувам

Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Местни избори 2019  (Прочетена 83138 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2440

Профил
« Отговор #105 -: септември 16, 2019, 12:28:51 »

Дали е възможен балотаж без кандидат на ГЕРБ?
Възможен е, но е малко вероятен. Всичко зависи от няколко фактора. Първият е, дали на ГЕРБ наистина им се управлява в Русе. Ако им се управлява, има няколко прийома, които са доказали, че владеят отлично през годините и за които имат пари. Те ще им осигурят процент поне за балотаж. Вторият фактор е свързан с първия - доколко пресните скандали и отсвирването на Стоилов ще предизвикат разцепление и отчуждение у партийните активисти. Стоилов имаше немалка подкрепа на местно ниво и аз лично познавам гербери, които сега на изборите ще отидат "за гъби". Третият е доколко Елеонора Николова ще съумее да мобилилизира хората, които на предните избори са гласували за нея. Четвъртият фактор е доколко Пенчо Милков ще привлече вот извън обичайните избиратели за партията си. Ако ГЕРБ претупат тук изборите, активистите им отидат за гъби, а Елеонора Николова и Пенчо Милков привлекат за себе си повече избиратели, може да се случи.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5217

Профил Ел. поща
« Отговор #106 -: септември 16, 2019, 10:38:33 »

Ново двайсет... Smiley

ВМРО и НФСБ заедно на вота в Русе
Патриотична коалиция в града застава зад Галин Григоров

ВМРO и НФCБ щe ce явят зaeднo в кoaлиция нa мecтнитe избoри в Руce. Тoвa cъoбщи в крaйдунaвcкия грaд зaмecтник-прeдceдaтeлят нa ВМРO и дeпутaт Иcкрeн Вeceлинoв.

Пo думитe му oтнoшeниятa ca рeглaмeнтирaни cъc cпoрaзумeниe. НФCБ щe имa cвoи прeдcтaвитeли в лиcтaтa зa oбщинcки cъвeтници, кaтo щe пoдкрeпи кaндидaтa нa ВМРO зa кмeт нa Руce Гaлин Григoрoв, кoйтo e и oблacтeн упрaвитeл.

,,Тaкa ниe oбeдинявaмe пaтриoтичния вoт в нaшия грaд и тoвa e в униcoн нa цeлитe, кoитo cи пocтaвямe зa cпeчeлвaнe нa кмeтcкoтo мяcтo и нa мaкcимaлeн брoй мecтa зa oбщинcкa лиcтa'', кaзa Вeceлинoв.

Тoй oбяcни, чe пoвeчe oт 50 прoцeнтa oт cъcтaвa нa лиcтaтa зa oбщинcки cъвeтници щe бъдe oт грaждaнcкaтa квoтa. Пo думитe му идeятa e дa имa букeт oт cпeциaлнocти, зaщoтo в Oбщинcкия cъвeт рaбoтaтa e рaзнocтрaннa.

,,Смятаме, че с помощта на НФСБ ще бъдем първа сила в Русе'', посочи Галин Григоров.

Източник: https://fakti.bg/bulgaria/409990-vmro-i-nfsb-zaedno-na-vota-v-ruse
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #107 -: септември 17, 2019, 12:12:56 »

Едно доста пространно интервю с Пенчо Милков в броя на Утро от 31.08-01.09.2019.

Както се казва - добре говори, но да видим какви ще ги върши. Ако бъде избран, разбира се...

(Скановете са с достатъчно високо разрешение и могат да се четат удобно, ако се изтеглят от сайта и се отворят в програма за разглеждане на графика, където да се увеличат подходящо.)

Milkov1.jpg
Местни избори 2019
* Milkov1.jpg (1023.06 KB, 3409x1404 - видяно 365 пъти.)
Milkov2.jpg
Местни избори 2019
* Milkov2.jpg (1205.94 KB, 1738x3110 - видяно 346 пъти.)
Milkov3.jpg
Местни избори 2019
* Milkov3.jpg (1209.45 KB, 1738x3126 - видяно 330 пъти.)
Активен

bgdimitrov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 682

Профил
« Отговор #108 -: септември 17, 2019, 10:23:31 »

Жалък е кандидата на БКП. Много думи и накрая нищо, същия като лидерката им. Особено като тръгнат да говорят за деца, индустриализация или заплати.

Още не съм решил за кой да гласувам, но очаквам кандидат с конкретен план. Очаквам мнение по важни теми като бул. България, продължението на кея под парка на младежта, общинския транспорт, реставрация на архитектура и тн. Още повече, смятам че на града му трябват много повече IT фирми или outsourcing компании (с високи заплати които да върнат хората от София и чужбина), отколкото индустриализация където средната заплата ще бъде 1000 лв. на месец.
« Последна редакция: септември 17, 2019, 10:29:28 от bgdimitrov » Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #109 -: септември 17, 2019, 06:53:00 »

Бях се насочил към Елеонора Николова на базата на добрите ми спомени от някогашния й доста успешен (макар и непълен) кметски мандат. Обаче хора, които контактуват с нея сега, ми казаха, че времето е взело своето (все пак от онова време са минали повече от 15 години) и сега Елеонора даже трудно се придвижва самостоятелно. Това, разбира се, не е в пряка връзка с интелектуалните и управленските й способности, но все пак се питам - дали ще е на място там, където е нужен енергичен, динамичен и волеви човек, който често ще се налага да бъде на мястото на събитията, да се запознае със ситуацията, да даде някакви указания... Huh? (Разбира се, за тази цел си има служебен автомобил, и все пак...)

Като цяло, още не съм направил своя избор - срещу всеки кандидат има достатъчно силни негативни аргументи и просто не зная... Angry
Активен

SKCH
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 491

Профил Ел. поща
« Отговор #110 -: септември 17, 2019, 10:01:34 »

Лошото е, че имаме аргументи срещу абсолютно всеки кандидат, но аргументите ни "за" някого, са силно ограничени. Дано поне в хода на кампанията чуем нещо по-конкретно.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2274

Профил WWW
« Отговор #111 -: септември 18, 2019, 01:12:55 »

Ако можех да гласувам, бих гласувал за Елеонора Николова, тя е далеч по-добре от оня Божидар Идиотов или от комунистическото полуръстово недоразумение дето управляваше два мандата и се изсра просто защото е рядко необразован и прост. Единствено от Елеонора Николова имам едно лошо впечатление, злоупотреби с лични данни навремето, получих едно писмо в пощата от вида "вече сте пълнолетен, това са ви първите местни избори, гласувайте за нас защото...". Аз тогава гласувах за нея, но ми остана един кофти привкус, който с времето ми изглежда все по-кофти. Но не съжалявам за избора. От всички кметове на Русе които съм избирал, тя беше най-читавата. За жалост, няма да я изберат, но как и да е, дори Пенчо е по-добре от тая шивачка на ковачки сменила 5 партии или патриотичните недоразумения.

P.S Николова тегли един заем за оправяне на улиците и ги оправи доволно добре....ВиК им видя сметката години след това вече, да. Тоя жалък дребен капут изтегли 10 милиона и всички видяхме какво направи, та нещата си опират и до визия и желание нещо да се свърши, не отгоре нещо да дойде и на някой нещо да се раздаде и козирувай.
« Последна редакция: септември 18, 2019, 01:27:44 от n00b » Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #112 -: септември 23, 2019, 05:43:28 »

Продължавам да публикувам попадналите ми предизборни интервюта с кандидат-кметовете на различните политически сили, които (интервюта) помества на цяла страница местният всекидневник Утро.

Този път "в светлината на прожекторите" е кандидатът на патриотичния блок ВМРО-БНД +  НФСБ Галин Григоров, понастоящем областен управител на Русенска област. Аз лично се надявах да бъде издигнат Искрен Веселинов, но патриотите решиха друго. Тяхно право е. Не съм наясно с деловите качества на Григоров, но впечатлението ми е, че във форума отношението към господина не е особено положително, меко казано. Има и откровено отрицателни мнения като "патриотичните недоразумения". Доколкото такива мнения са изказани и от уважавани форумци с добра информираност и способност за вярна оценка на нещата, склонен съм да ги взема предвид при избора си на фаворит за кметския пост.

Колкото до интервюто, коментарът ми е същият, както и при Пенчо Милков (а и за всички останали кандидат-градоначалници, даже още преди да са интервюирани):

Както се казва - добре говори, но да видим какви ще ги върши. Ако бъде избран, разбира се...

То какво ли им остава на кандидатите в предизборната кампания? Въпросът е обаче от кого може реално да се очаква да свърши нещо добро за града. Тук вече избирателите си имат всеки своите преценки и съображения, а резултата ще го видим на 27-ми октомври...

Grigorov1.jpg
Местни избори 2019
* Grigorov1.jpg (1453.08 KB, 3389x1714 - видяно 243 пъти.)
Grigorov2.jpg
Местни избори 2019
* Grigorov2.jpg (964.24 KB, 1707x2810 - видяно 262 пъти.)
Grigorov3.jpg
Местни избори 2019
* Grigorov3.jpg (1068.9 KB, 1721x2811 - видяно 165 пъти.)
« Последна редакция: септември 23, 2019, 05:53:42 от Orthodox » Активен

vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2978

Профил Ел. поща
« Отговор #113 -: септември 23, 2019, 10:19:05 »

Това са рекламни материали, предполагам? Удобни въпроси, клиширани отговори.
Що не го питат Григоров какво свърши като областен? Нещо за прословутия булевард "България" успя ли да издейства? Магистралката към Търново напредва ли? Ремонтът на I-5 как се движи тази тази година, никак? Пътят към Кубрат кога ще се рехабилитира, за да не се чувстват откъснати от света хората от малките населени места? С какво господинът помогна за решаване на проблема с чистотата на въздуха в областния град? Как подпомогна местните и чужди фирми да развият успешно бизнеса си в областта?

« Последна редакция: септември 23, 2019, 10:21:23 от vesel » Активен
bgdimitrov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #114 -: септември 24, 2019, 12:12:04 »

Aбсолютно съм съгласен, Григоров не става! Единствено бих предпочел него пред БКП.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #115 -: септември 24, 2019, 01:58:58 »

Нещо като открити дебати ще организират ли местните медии или не става ако не е спуснато отгоре и няма екшън групи русенски журналисти Smiley Досега май само с фенклуба на Дунав ще организират събеседвания, а той фенклуба оредял горкия от слагачество, там ще се чудят не кой какво ще им обещае, ами те какво на кого да обещават....трагична история след уж 30 години демокрация.
« Последна редакция: септември 24, 2019, 02:01:14 от n00b » Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2440

Профил
« Отговор #116 -: септември 25, 2019, 12:11:35 »

11 са кандидатите за кметското кресло в Русе, и Венци Чикагото е сред тях

11 са кандидатите за кметското кресло в Русе. Това стана ясно след изтичане на крайния срок за регистрация на политическите партии, местните коалиции и граждански инициативи за участие в местните избори на 27 октомври. На изборите през 2015 г. претендентите за кметския пост бяха 15.
Освен кандидатите на основните политически играчи, за които ТВН вече информира, най-любопитната личност сред тях е кандидатът на ПП Българско национално обединение Венцислав Ангелов, по известен като Венци Чикагото, който преди около три месеца излезе от затвора. Той беше сред кандидатите за кметския пост и през 2015 г., но дни преди вота напусна страната, след като беше потърсен за да излежи влязла в сила присъда от 3,5 години затвор за международен трафик на около 52 кг. кокаин. През юни миналата година беше установен в Германия, откъдето беше екстрадиран за доизтърпяване на наказанието.
Независимо че в биографията му са записани няколко криминални присъди, няма законова пречка Ангелов да се кандидатира за най-високия пост в местната власт, тъй като, според прието през 2016 г. изменение в Изборния кодекс правомощията на кметовете и общинските съветници ще бъдат прекратявани само когато след избирането им те са били осъдени с влязла в сила присъда на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер, или на лишаване от право да заемат държавна длъжност.

Кандидати за кмет на Русе:

ПП ГЕРБ – Диана Иванова

МК "Обичаме Русе" – Пенчо Милков

МК ВМРО-БНД – НФСБ – Галин Григоров

МК "Съюз на демократичните сили" (СДС, ДБГ, ССД, БНД и Движение 21) – Елеонора Николова

МК МИР – Стелиян Стефанов

ПП Възраждане – Петър Иванов

МК "Алтернативата на гражданите" – Даян Тачев

МК "Демократична България" – инж. Деана Тонева

ПП Подем – Мариян Димитров

ПП ДПС – Дауд Ибрям

ПП "Българско Национално Обединение" – Венцислав Атанасов Ангелов

По неофициални данни кандидатите за общински съветници са 395, предложени от 20 партии и местни коалиции. Има и един независим кандидат.
https://tvn.bg/11-sa-kandidatite-za-kmetskoto-kreslo-v-ruse-i-ventsi-chikagoto-e-sred-tyah/?fbclid=IwAR1X3Kr_1KxfbXWQtNl70VtuWGbkG3OeHZhs5t9gRjrhEEUlWxeoSWhcgh8
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #117 -: септември 26, 2019, 01:18:51 »

На поканата на фенклуба все пак се отзовали Елеонора, Пенчо и Галин. И се получил напротив на очакванията ми всъщност хубав дебат за бъдещето на клуба в неформална обстановка. Госпожа директорката от ГЕРБ не се явила, но привикала фенклубчето в офиса на ГЕРБ да им чете монолози. С което си е вкарала един хубав автогол ама така или иначе няма вероятност да я изберат, та не пречи.
Активен
bgdimitrov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #118 -: септември 26, 2019, 09:20:41 »

Случайно имах среща с инж. Деана Тонева, направи ми добро впечатление и беше много резонна. Спомена част от плана си за града ако стане кмет и като цяло нещата които каза бяха обосновани и реалистични. За жалост вероятно няма шанс да стигне до балотаж, малко публичност има.

В същото време отправих няколко съвсем ясни и кратки въпроса към кандидатката на ГЕРБ през социалните медии. Отговор изобщо не получих! Стана ми ясно какъв кмет ще бъде тази госпожа ако спечели... Даже не знам дали бих я подкрепил на балотаж, може би единствено ако е срещу Милков.

Дано Елеонора Николова излезе с добра кампания, май е единствената надежда.
« Последна редакция: септември 26, 2019, 09:23:47 от bgdimitrov » Активен
SKCH
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 491

Профил Ел. поща
« Отговор #119 -: септември 26, 2019, 11:05:46 »

На поканата на фенклуба все пак се отзовали Елеонора, Пенчо и Галин. И се получил напротив на очакванията ми всъщност хубав дебат за бъдещето на клуба в неформална обстановка. Госпожа директорката от ГЕРБ не се явила, но привикала фенклубчето в офиса на ГЕРБ да им чете монолози. С което си е вкарала един хубав автогол ама така или иначе няма вероятност да я изберат, та не пречи.

Разбирам, че всичко и всички в Русе те дразнят с нещо, доскоро си го обяснявах с това, че си от "пострадалите от герберизма" - натирени партийни назначения на БКП от преди това. По отношението ти към "фенклубчето" заключвам, че си един обикновен хейтър, дето светът му е крив, че не е прокопсал. Сериозно - като не си запознат с някакви неща защо ги коментираш. Естествено, че фенклубът ще отиде на среща с кандидата на най-голямата партия, тъй като именно тя малко или повече е отговорна за сегашната ситуация назначеният собственик да се оттегля. И за фенклубът е важно Дунав да продължи да го има, в А група. Защо е важно за града, няма смисъл да обяснявам, няма и да разбереш. И той ще направи всичко, което му е по силите.
Страхливото поведение на г-жа кандидатката на ГЕРБ говори достатъчно за нея като кандидат кмет - спотайване и навеждане, криене - че то това е назад от нивото на Йотов даже. Но това не омаловажава усилията на фенклуба в името на Дунав. А на който не му се занимава с футбол - може просто да замълчи. Или да даде добра идея какво да се направи.
Аз лично за себе си, след тази проява изцяло зачеркнах г-жа директорката като опция. Да видим другите какво ще сготвят до края на кампанията.
Случайно имах среща с инж. Деана Тонева, направи ми добро впечатление и беше много резонна. Спомена част от плана си за града ако стане кмет и като цяло нещата които каза бяха обосновани и реалистични. За жалост вероятно няма шанс да стигне до балотаж, малко публичност има.

В същото време отправих няколко съвсем ясни и кратки въпроса към кандидатката на ГЕРБ през социалните медии. Отговор изобщо не получих! Стана ми ясно какъв кмет ще бъде тази госпожа ако спечели... Даже не знам дали бих я подкрепил на балотаж, може би единствено ако е срещу Милков.

Дано Елеонора Николова излезе с добра кампания, май е единствената надежда.

За съжаление драмата с ДСБ е, че доста често имат читави кандидати, които обаче са напълно неизбираеми. Сегашният кандидат е непознат дори в средите на партията, какво остава за обществото. Като добавим и тоталната липса на каквато и да е харизма, и посредственото отношение на партията към всичко (на фейсбук страницата още седят снимките от 2014 г.), шанс за повече от 1% едва ли има. Но ДСБ извън София, където няма как да набутат съученици на Радан Кънев, е оставена на самотек и всеки се спасява както може. 

Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.066 секунди с 27 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Google e прегледал тази страница август 02, 2024, 05:16:03