Анкета
Въпрос: За кого ще гласувате на местни избори 2019?
Диана Иванова (ГЕРБ)
Пенчо Милков (БСП)
Няма да гласувам

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Местни избори 2019  (Прочетена 83215 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2440

Профил
« Отговор #60 -: август 26, 2019, 04:12:06 »

Пенчо Милков формално изглежда добре, но с тая гнусна партия зад него няма как да е добър избор.
Активен
Slex
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 200

Профил
« Отговор #61 -: август 28, 2019, 01:29:34 »

Пенчо Милков формално изглежда добре, но с тая гнусна партия зад него няма как да е добър избор.

Същото може да се каже и за управляващата в момента партия.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #62 -: август 28, 2019, 02:49:55 »

Колкото и да са неприятни ГЕРБ, каквито и корумпирани клиентелисти да са, имат много хляб да изядат, докато стигнат БСП. Тук включвам и историческата обремененост на тази партия.
Активен
Slex
Full Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #63 -: август 28, 2019, 03:25:57 »

Не виждам ролята на историческата обремененост тук, защото БСП нито ще отворят лагери за политически затворници, нито ще национализират земята. Колкото до кадри на БКП и техни наследници, въобще не липсват такива в ГЕРБ. Да не говорим, че милиционерщината при управлението на последните достигна равнища, които социалистите и да искат, няма как да приближат.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5217

Профил Ел. поща
« Отговор #64 -: август 28, 2019, 04:21:37 »

И в крайна сметка стигаме до класическото заключение на Бай Ганя, което може да звучи простовато, но си е вярно и в наше време: "Всичките са маскари!"  Smiley
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Slex
Full Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #65 -: август 28, 2019, 05:18:33 »

И в крайна сметка стигаме до класическото заключение на Бай Ганя, което може да звучи простовато, но си е вярно и в наше време: "Всичките са маскари!"  Smiley

Да, всички са маскари, но можем да бъдем управлявани от сменяеми маскари или от несменяеми маскари. А маскарите добре осъзнават така ли е или иначе и се държат съобразно ситуацията.

Освен това има нещо друго. Дори да не харесва човек БСП, в момента те са единствената алтернатива на управлението на ГЕРБ. Последните трябва да изчезнат от политическото пространство, за да се формира нормална десница в България. При пълен мандат в опозиция вероятно ГЕРБ ще се разпадне, идеологията при тях е само параван, държи ги заедно достъпът до обществен ресурс и раздаването на порции от него.
« Последна редакция: август 28, 2019, 05:20:19 от Slex » Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5217

Профил Ел. поща
« Отговор #66 -: август 28, 2019, 05:34:34 »

С две ръце се подписвам под всичко написано от теб, особено под картинката на ГЕРБ.  Smiley
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #67 -: август 28, 2019, 06:31:24 »

Не виждам ролята на историческата обремененост тук, защото БСП нито ще отворят лагери за политически затворници, нито ще национализират земята. Колкото до кадри на БКП и техни наследници, въобще не липсват такива в ГЕРБ. Да не говорим, че милиционерщината при управлението на последните достигна равнища, които социалистите и да искат, няма как да приближат.
Чак ми е смешно да защитавам точно аз ГЕРБ, но всяко едно управление на БСП след 1989 г. било в национален, било в местен план, е било катастрофално.
Аз също смятам, че е време ГЕРБ да си ходят, но ако ще връщаме БСП, по-добре да стоят. И без да отварят лагери БСП правят огромни поразии.
Активен
SKCH
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 491

Профил Ел. поща
« Отговор #68 -: август 28, 2019, 07:31:27 »

Дон Домат, допринесъл за най-големият упадък на града от Първата световна война насам, когато България загуби десетилетие, а Русе две. И Йотов, който ни завеща новата градска традиция - пролетен ремонт на площада... Мерси за такива алтернативи.
Активен
Slex
Full Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #69 -: август 28, 2019, 08:28:18 »

Чак ми е смешно да защитавам точно аз ГЕРБ, но всяко едно управление на БСП след 1989 г. било в национален, било в местен план, е било катастрофално.
Аз също смятам, че е време ГЕРБ да си ходят, но ако ще връщаме БСП, по-добре да стоят. И без да отварят лагери БСП правят огромни поразии.

Аз пък се виждам в странната позиция да защитавам Станишев, но при управлението на тройната коалиция средният годишен ръст на БВП е близо двойно на растежа след Борисов 2 (първия му кабинет не го броя, защото застъпва по време на световна криза). По номинал нарастването на средните осигурителни доходи е три четвърти и отгоре по-висок, не толкова, ако отчетем инфлацията, но сравнението не е в полза на Борисов така или иначе (може би изостава с 50%). Държавният дълг като дял от БВП е двойно над това, което оставя тройната коалиция, която, освен че използва по-малко публични средства, има достъп само до предприсъединителните, но не и до структурните фондове. ГЕРБ се представя малко по-добре по отношение на заетостта и безработицата, но горе-долу е това. Чуждестранните преки инвестиции са се увеличили приблизително с 25% (изхождайки от последната година, за която има окончателни данни - 2017 г.), инвестициите (представени като разходи на фирмите за ДМА) падат с толкова и малко повече, така че не го броим за никого (виж Инфостат на НСИ за заетост и инвестиции).

Поне като макрорамка пълният мандат на правителство на БСП (+2) трудно може да се окачестви като катастрофа, освен ако не опишеш управлението на ГЕРБ като много голяма катастрофа.

И пак, проблемите ми с ГЕРБ не са толкова с числата на макроикономическите показатели, а с корпоративно-милиционерския стил на управление, който се самовъзпроизвежда и има тенденцията да издига нагоре посредствени като качества, но дебелокожи като мислене хора, които имат достатъчно социален интелект, за да знаят, че в средата, която сами са създали, успехът идва от раболепието пред тези над теб и (не задължително, но помага) мачкането на тези отдолу. При ГЕРБ един скандал се потушава с избхуването на друг. Правораздавателната система е на практика приватизирана от определени кръгове и е в тотален колапс, образованието дълбае дъното, а един неприятен като външност и поведение човек овладя почти цялото медийно пространство. Тези хора трябва да бъдат свалени от власт колкото се може по-бързо, последиците от тяхното управление ще тежат на българското общество за години напред и колкото по-късно се махнат, толкова по-трудно обратимо ще бъде тяхното наследство.
« Последна редакция: август 28, 2019, 08:32:29 от Slex » Активен
JMM
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 880

Профил
« Отговор #70 -: август 28, 2019, 10:35:38 »

БСП(БКП) не може да е алтернатива на ГЕРБ, ЗАЩОТО-БеСеПе поставят под съмнение геополитическият избор на България, да бъде част от Европа и Запада. Точно от средите на БСП идва ретроградното скимтене-"Не на НАТО", "Не на ЕС", "Не на F-16", "Не на Еврото"
Управлението на ГЕРБ има нужда от алтернатива, НО в никакъв случай това не бива да е БСП и нейните политически деривати.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2274

Профил WWW
« Отговор #71 -: август 28, 2019, 11:16:25 »

За щастие или жалост, външната ни ориентация, отдавна не зависи от нас и се определя в чужбина. БСП могат толкова да ни изкарат от ЕС и НАТО, колкото ГЕРБ може да ни вкара в Шенген и еврозоната, т.е не могат дори много да искаха. Ако някога станем от натовска държава руски сателит, това ще е защото някой някъде ни е изтъргувал, не защото тук са сменили курса. Пишман-социалистите могат да приказват каквото си искат за да мобилизират електората си, така както и герберугите могат да шикалкавят вечните си глупости за магистрали и видими резултати, но нека не забравяме че по време на тяхното управление влезнахме в ЕС, а в дефакто коалиция с НДСВ влезнахме в НАТО. Ако бяха толкова принципни и държаха на излизането (което не е така, аз не съм чул корнелията да казва че ще ни изкарва от ЕС и НАТО, ще се радвам да бъда опроверган), то дефакто плюят върху това което са творили навремето. Или па ГЕРБ, гаранта за нашето еврочленство, хаха, ще падна от смях. Те търпят говедо като Орбан, че тоя балкански циганин Борисов няма да изтърпят, хаха.

Що се отнася до БСП и ГЕРБ за мен са един дол дренки, хора с безнадеждно остаряло мислене, неадекватни и некомпетентни хора. И все пак, БСП е малко по-малкото зло от ГЕРБ, в ГЕРБ некомпетентността и корупцията е посевместна и всяка секунда в която са на власт, убиват всякаква държавност. Тяхното е властта на завършените тъпанари.При все че е малко по-малкото зло от ГЕРБ, на парламентарни избори не бих гласувал за тях, не споделят моите виждания за развитието на страната. Кметските избори обаче са изначално мажоритарни, гласуваме за личности, не за партии в крайна сметка, Така че на местни избори бих могъл да преглътна че гласувам за кандидат, издигнат от БСП, стига да съм убеден в качествата му.
Активен
Slex
Full Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #72 -: август 30, 2019, 01:22:37 »

@JMM

Освен може би някакви маргинални групи в партията, не знам някога БСП да е заявявала сериозно намерения за излизане от ЕС и НАТО. Ако дойдат на власт, най-много да реализират някой енергиен проект с руско участие. Което може да се случи и при управлението на Борисов и само по себе си не е лошо, а зависи от условията, които са договорени.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #73 -: август 30, 2019, 04:25:48 »

Аз пък се виждам в странната позиция да защитавам Станишев, но при управлението на тройната коалиция средният годишен ръст на БВП е...
Само го каза: тройната коалиция, не БСП. Икономическата политика на този кабинет я водиха не БСП, а НДСВ и ДПС. Финансов министър пък беше Орешарски, който може да е ренегат, но не е БСП. Поради всички тези горни причини, не мога да приема плюсовете в икономически план на това управление за плюсове на БСП. Този кабинет като цяло продължи политиката на предходното правителство на НДСВ.
Активен
Slex
Full Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #74 -: август 30, 2019, 05:39:10 »

По същата логика може да се каже, че постиженията на Борисов 2 се дължат на АБВ и Реформаторския блок, а на Борисов 3 - на Обединени патриоти.
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.068 секунди с 27 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Google e прегледал тази страница януари 04, 2025, 05:26:55