Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Местни и парламентарни избори 2023  (Прочетена 11249 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
SKCH
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 489

Профил Ел. поща
« Отговор #30 -: септември 12, 2023, 09:16:31 »

Малко куца история - тя не е позната с нищо друго, освен това, че е адвокат на Николай Събев. Сама по себе си никога не е била активна обществена фиигура. Лично предпочитах Белчев.
Интересно е, че уж Събев не харесва вече Кирчо и Кокорчо, пък сега негов човек ще е кандидат за кмет?
Освен на Българинов фиаското, днеска упражнението повториха и комунистите от т.нар. "Левица" - уж щели да работят за общи листи с БСП, Пенчо бил техният кандидат, след 1 час се оказа, че не било така.
ГЕРБ се чу, че май директорът на УМБАЛ Канев щели да предложат.
Като цяло постно, много подобно на миналите избори. Сега поне никой няма да се заиграва с любимия Дунав, че общината го е изоставила да се справя сам.
Активен
Slex
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 197

Профил
« Отговор #31 -: септември 13, 2023, 11:46:13 »

На "Дунав" ходят по 700-800 души на мач, а това че ходят съвсем не означава, че отношението нат ози или онзи кандидат към отбора им влияе на електоралните нагласи. Мисля, че и самите кандидати го осъзнават и кой знае какво заиграване не съм виждал аз поне на последните няколко избори.
Активен
SKCH
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #32 -: септември 18, 2023, 09:55:24 »

На "Дунав" ходят по 700-800 души на мач, а това че ходят съвсем не означава, че отношението нат ози или онзи кандидат към отбора им влияе на електоралните нагласи. Мисля, че и самите кандидати го осъзнават и кой знае какво заиграване не съм виждал аз поне на последните няколко избори.

Точно на последните местни избори вкараха отбора в рекламните клипове на ГЕРб, имаше истерия, че ако ГЕРБ спечели, ще има Дунав в А група, ако загуби - не се знае дали ще има изобщо Дунав. А кандидатката на ГЕРБ беше като рекламно чучело на фен-шопа - на 2 мача, но с всички възможно артикули - шапка, шал, тениска, гривна, какво ли не.
Но местната власт за добро или лошо тотално е изоставила русенския спорт, с изкючение на герб заигравката с Дунав, през последните поне 20 години, така че да - по-скоро няма значение.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1431

Профил
« Отговор #33 -: октомври 20, 2023, 09:51:59 »

Вече сме близо до изборите, така че дайте прогнози за резултатите от изборите в Русе. Първо за кмет -кой ще отиде на балотаж и кой ще спечели, и второ за подредбата на партиите в общинския съвет.
И аз ще се включа впоследствие, но нека да не съм първи и да влияя или дразня с прогноза Cheesy
Активен
svetlin74
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 427

Профил
« Отговор #34 -: октомври 20, 2023, 05:22:55 »

Вероятно Пенчо ще е новия стар кмет. И то не защото много заслужава, а защото конкуренцията му е много зле. Евентуално при ниска избирателна активност и пределна мобилизация на партийните ядра може да се получи някаква изненада, но едва ли.
Активен
SKCH
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #35 -: октомври 20, 2023, 10:30:43 »

Надявам се, но и очаквам - балотаж между Пенчо и Рена. После вече - зависи от сглобката в софия дали ще спусне директива да се подкрепи едния, другия или никой. Надявам се да не е Пенчо, че от неговата поддръжка цял мандат градът се разпада. За общински съвет ГЕРБ и ППДБ с почти еднакви резултати, доста различна конфигурация от сегашната, с по-малко БСП, може би без СДС и ВМРО.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2421

Профил
« Отговор #36 -: октомври 21, 2023, 10:54:31 »

За мен е странно, че СДС се явяват самостоятелно, обикновено са пришити към ГЕРБ.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #37 -: октомври 22, 2023, 09:23:37 »

За мен е странно, че СДС се явяват самостоятелно, обикновено са пришити към ГЕРБ.

Че какво му е странното? И аз бих направил така.  Cheesy
Да си пришит към Герб Русе не е файда. Доказано в годините русенци и Герб не се припознаха взаимно. Даже ако искаш да намалиш малко гласовете за ДБ в нашия град чрез разцеплние, е логично да предложиш алтернатива под формата на самостоятелни СДС кандидати. Тоест стратегията за Русе на Герб е по-близка до тази, използвана в София.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #38 -: октомври 22, 2023, 10:33:06 »

Да се включа и аз с прогноза, та да не решите, че само ви провокирам.
Кмет:
Според мен ще имаме нов кмет на общината избран на балотаж. Залагам една идея повече на доктора на Герб, но може да е и адвокатката на Еконт. Върти ми се дори еретичната мисъл, че сегашния кмет може да не добута до втори тур. Roll Eyes
ОС:
Възраждане вероятно ще са втора политическа сила в ОС, като заедно с общинските съветници на геополитическите си патньори ИТН, ВМРО и Левицата обаче ще са първа сила. Иначе Герб първи, ПП/ДБ - трети, близо до Възраждане.

Активен
svetlin74
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 427

Профил
« Отговор #39 -: октомври 22, 2023, 08:57:00 »

... доктора на Герб ...

Една малка корекция "доктора" на ГЕРБ е всъщност генерал, странно нали  Smiley !

Цитат
Бригаден генерал Иван Иванов е изпълнителен директор на Университетската болница "Канев" в Русе от 2019 година. Той е инженер по радиоелектронна, радиолокационна, радионавигационна и радиотелевизионна апаратура.
През 2004 година завършва магистратура по финанси в Стопанската академия в Свищов, а през 2019 година се дипломира със специалност "Здравен мениджмънт" от същото висше учебно заведение.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/ivan-ivanov-e-kandidatat-na-gerb-za-kmet-na-ruse.html

Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #40 -: октомври 23, 2023, 11:24:38 »

Моята прогноза е по-различна:
Аз смятам, че балотаж ще има 100%. Балотажа ще е между Пенчо, Рена и Иван. За мен идеалния вариант е Пенчо да е извън, но не вярвам. Кой ще спечели балотажа е трудно да се каже, защото ще има големи преливания на гласове.
В ОС ГЕРБ и ПП/ДБ ще са водещи, кой точно ще е първи не знам, а "Възраждане" е възможно да изпревари БСП. Това ще са четирите големи фракции, ДПС са другите, които ще имат сигурни общински съветници, друг не се знае дали ще влезе.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5197

Профил Ел. поща
« Отговор #41 -: октомври 23, 2023, 02:27:45 »

Цитат
Балотажът ще е между Пенчо, Рена и Иван.

По начало балотажът е между първите двама в първия тур. Вероятно имаш предвид, че участниците в балотажа ще бъдат двама от тези тримата - и си прав. Според мен най-вероятните са Пенчо и Рена. И се надявам ако не на "pro Рена", поне на "contra Пенчо" вот от всички, които искат този неподходящ за градоначалник човек да отстъпи поста на друг, предполагаемо по-добър за целта. Обаче наблюдавам сред познати и в медиите все по-често изказване на мнението, че Рена е още по-неподходяща, а Пенчо поне е събрал опит за изминалите 4 години и затова е по-малкото зло. Лошо...
« Последна редакция: октомври 23, 2023, 10:50:47 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #42 -: октомври 23, 2023, 06:39:46 »

Вероятно имаш предвид, че участниците в балотажа ще бъдат двама от тези тримата - и си прав.
Това имам предвид, да.

Само идиоти могат да обясняват за "опит" на Пенчо и да гласуват за него. 
Активен
SKCH
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #43 -: октомври 23, 2023, 09:04:30 »

Напъните на Пенчо са жалки. Първите години не изглеждаше отлкова неадекватен заради ковид и липсата на бюджети, ама последната година е тотал щета. Поддръжката щеше да му е приоритет - то градът по-мръсен не е бил, всичко разкопано заради ВиК проекта и никаква мисъл по темата, градският транспорт - тотал щета, големи проекти - никакви. Изобщо - много тъжна картинка.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #44 -: октомври 24, 2023, 12:05:10 »

Според  данните от проучването на „Алфа рисърч", показани днес на дебата:

Пенчо Милков, издигнат от МК „БСП за България“ – 29,8%
Иван Иванов от ГЕРБ - 16,5%
Искрен Веселинов от МК „България за регионите“ - 14,4%.
Рена Стефанова от ПП-ДБ - 13,2%
Борислав Българинов от Съюз на свободните демократи – 6,7%
Златан Златанов от „Възраждане“ – 3,4%
Анатоли Станев от ИТН – 3,1%.

Имам сериозни съмнения относно тези данни, защото 3,4% за лидера на Възраждане в Русе ми се струват нереални/както и 6,7% за Българинов/, освен ако изрично не са инструктирани русенските възрожденци, че техния кандидат е ...П.Милков примерно, а Златанов е само за парлама. Има нещо гнило тук, няма да са това резултатите, според мен.

Източник:
https://rousse.info/%d0%b8%d1%81%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bd-%d0%b2%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b8-%d1%83%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b2/
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.063 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Google e прегледал тази страница септември 22, 2024, 06:35:52