Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Общ Форум
»
Общи приказки / General talk
»
Какъв GSM имате?
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
...
6
7
[
8
]
9
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Какъв GSM имате? (Прочетена 49957 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Pfote2
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1213
снимка 12. септември 2015 остров Елафонисос
Re:Какъв GSM имате?
«
Отговор #105 -:
януари 03, 2011, 09:55:26 »
Добавих един HTC Desire HD, с карта 32 GB. Има предимства пред HTC WP 7 Mozart, но тонът му е на тенекиена кутия в сравнение с долбито на Моцарт.
Наблюденията ми
за Андроид
са следните: претрупано като WM 6.x, някои приложения ги търся по два-три пъти докато ги намеря, а знам, че съм ги инсталирал.
За Windows Phone 7 (WP7) следните: По-добрата програма, много прегледна, по-приятна, но засега с много малко приложения. Вероятно с първия ъпдейт ще се разширят възможностите на WP7. Майкрософт да вземат да побързат, че народът изпонакупи Анадоиди и Айфони. Ако успеят да се впишат скоро, ще поведат хорото.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #106 -:
януари 03, 2011, 10:00:00 »
Един въпрос. Имам един HTC Black Diamond 2, който е с брандинг на Дойче Телеком (T-Mobile).
Може ли да се отключи за други карти.
За да взема да го подаря на някого в България - да си го ползва някой за навигация примерно, защото телефонът е практически нов - два пъти го сменях в Дойче Телеком и два пъти, разбира се, ми даваха нов.
Активен
deian
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2875
«
Отговор #107 -:
януари 03, 2011, 10:53:33 »
Мисля, че тук успешно разкодират всякакви телефони, то си е бизнес в България
.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2274
«
Отговор #108 -:
януари 03, 2011, 07:19:18 »
HTC-тата засега да. Скоро този бизнес ще умре обаче. Твърдя го с много голяма сигурност, примерно следващите модели на Нокия няма да си заслужават усилията. Изчислителното време е прекалено много, изхабения ток няма да се покрие от цената на телефона при препродажба.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #109 -:
януари 04, 2011, 07:03:48 »
И двете ми HTC-та са от Т-Mobile (branded), но вече стават всякакви карти. Единственото е, че искат винаги да са в Интернет мрежата на Т-Mobile, но и за това сигурно има решение без да се ходи в сервиз. Аз съм и без това клиент на Т-Mobile от 1992 година и не ми е проблем. А и така - вече няма нужда от отключване.
Въпросът ми горе е за HTC Black Diamond 2, който е с WM 6.x и не съм го пробвал с други карти, но мисля, че няма да върви с други.
Има един сайт, от който след внасяне на IMEI и компанията, може да се получи код за отключване, но струва към 17 евро и то не е в еврото проблемът, ами в неясния сайт, на който човек си дава картите!
http://www.unlock-now.com/
«
Последна редакция: януари 04, 2011, 07:06:05 от Pfote2
»
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2274
«
Отговор #110 -:
януари 04, 2011, 10:23:31 »
Цитат
И двете ми HTC-та са от Т-Mobile (branded), но вече стават всякакви карти. Единственото е, че искат винаги да са в Интернет мрежата на Т-Mobile, но и за това сигурно има решение без да се ходи в сервиз. Аз съм и без това клиент на Т-Mobile от 1992 година и не ми е проблем. А и така - вече няма нужда от отключване.
Това е въпрос на GPRS/HDSPA настройки предполагам, по-добре е да поискаш такива от новия ти оператор.
Цитат
Въпросът ми горе е за HTC Black Diamond 2, който е с WM 6.x и не съм го пробвал с други карти, но мисля, че няма да върви с други.
Има един сайт, от който след внасяне на IMEI и компанията, може да се получи код за отключване, но струва към 17 евро и то не е в еврото проблемът, ами в неясния сайт, на който човек си дава картите!
http://www.unlock-now.com/
С отключване на телефони не се занимавам, криптографията обаче ми е доста занимателна тема. По стечение на обстоятелствата, наскоро се наложи да се образовам по въпросите с отключването на телефони, леко дълга история. В общи линии си пиша в свободното време един софтуер, който се оказа че с леки модификации може да се използва в една от стъпките при отключването на разни нови Нокия телефони. Та реших за експеримента да го допиша, дори разни заинтересувани хора ми намериха истински извлечени двойки IMEI/кодирани данни, които да чупя. Още работя върху това де
покрай което от любопитство изчетох доста материал по въпроса. HTC-тата изглеждат доста по-лесни за отключване, освен ако в по-новите модели не са сменили нещо. Вероятно онзи сайт не е измамнически, макар че ми се виждат доста парите
В общият случай, с разни изключения, производителите на телефони не се стараят да правят отключването изчислително сложна операция, по-скоро разчитат на недокументирана функционалност, която онези GSM ненормалници съответно reverse-engineer-ват. Очевидно обаче в последно време нещата се затягат (заради хамериканците предполагам, там бизнесмоделът е такъв че е почти невероятно да си купиш телефон, без да е обвързан с някой оператор). Та отключването на тези нови нокии е изчислително сложна задача - трябва да налучкаш правилния код измежду 10 на степен 15 такива (демек 1 квадратилион такива). Този код, минат през определени аритметични/побитови трансформации ти дава друга стойност, която ако съвпадне с предварително заложената в телефона, значи си уцелил кода. Съответно трябва да направиш до 1 квадратилион такива трансформации, докато нацелиш правилния код и това изисква адски много изчислително време. Поради някакво щастливо стечение на обстоятелствата, модерните видеокарти, които принципно са правени с друга идея, много добре се справят със смятане на голям брой такива аритметики паралелно. Това позволява въпросният код да бъде открит до няколко дни/седмици (CPU-тата дори да са супер-модерни 6-ядрени освинени с много процесорен кеш интелски дзверове това има да го смятат месеци, ако не години). Та благодарение на видеокартите, това е възможно.
Обаче на Нокия им трябва просто да направят въпросния код да речем от 15 цифри на 20 цифри и всичко се обезсмисля. Там където са ти били достатъчни няколко дена, сега ще трябват няколко години. Разбира се можеш да си купиш още машинки с още мощни видеокарти, обаче в крайна сметка няма да си избиеш сметката за електричество с отключването на телефончето. И между другото Нокия точно това планира да направи.
Та затова казвам, вероятно до няколко години този "бизнес" ще умре. Не че няма други начини, примерно да флашнеш телефона с някакъв кракнат фърмуер, ама трябва да си голям мазохист да го направиш.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #111 -:
януари 04, 2011, 02:26:36 »
Много ми беше интересно.
Сега за мене.
1. С двете HTC-та бранднати с Т-Mobile, а аз
съм
при Т-Mobile и няма да сменям нищо. Тоест нямам нов оператор. Ако река да си сменя номера е равностойно на професионално самоубийство, защото клиентите ми няма да ме намерят повече. А и не си струва да си апортирам номера към друг оператор, защото от тоя съм доволен. Има някакво предимство, когато и стационарният и мобилният са при един и същ оператор.
Както са при мене.
2. Въпросът беше за Black Diamond 2, който е просто един хубав телефон. Нов при това.
3. И аз междувременно мисля, че сайтът
не е
фалшив, но същевременно се опасявам, че ще си платя, пък аз самият няма да се справя.
4. Ще мисля какво да направя.
Благодаря ти за мението, съветите и разказа.
«
Последна редакция: януари 04, 2011, 02:29:22 от Pfote2
»
Активен
letiashtia valiak
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 50
«
Отговор #112 -:
януари 25, 2011, 11:00:31 »
Баси вече не се правят хубави GSM-и. Всичките са някакви големи неудобни тухли-със сензорен екран. Голяма простотия-бъкани със сума ти неща които не се използват. Ами то ако някой работи сериозно с интернет няма да си влиза през GSM в пощата а си носи лаптоп. И всичките едни и същи-от всички марки едно и също-телефона дето тежи задължително над 120 грама и ти раздува целия джоб дотолкова че да не можеш да клекнеш от него и трябва да му търсиш клавиатурата да ти се появи на екрана. А колко е чувствителен на изтърване сензора да не говорим. Вече ги няма свръхлеките компактни и със свръх бързи процесори и опростени за работа телефончета с капак на самсунг. Онуй нещо/примерно E730 E760/ е леко като перце 80 грама-и въобще не се усеща в джоба,толкова малко че се носи като дрънкулка на китката, с цифрово меню с бързи команди и можеш да достигнеш всяко кътче на менюто за една трета от секундата по тоя начин като му свикнеш-натискаш само бутон меню и набираш няколко цифри и си мигновено там. И амат всички неща които реално му трябват на човек от един GSM-MP3, Камера и органайсер и опростен интернет като резервен вариант ако ти спре от компа, и достатъчно памет. Намеря ли такъв някъде-модел 2004-2005 на Самсунг-веднага изхвърлям последния ми модел Нокия със страшна сила. Да ги наредиш всичките тия тухли със сензорен екран че да мине един валяк върху тях. Лошото е че и самсунг вземат някой малки идеи от Нокия и само се развалят така, като си мислят че хората като Купуват толкова много Нокия значи е марка от която могат да научат нещо ,а всъщтност цялата работа е че хората не разбират.
Активен
Arrogant enough to be Troll
vesel
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2971
«
Отговор #113 -:
януари 25, 2011, 11:19:33 »
Това, че ти нямаш нужда от нет или мейл клиент на телефона, не значи че никой няма. Аз пътувам често и влаченето на лаптоп само заради едната поща си ми е тежест, да не говорим че трябва да го мисля и да не ми го откраднат от колата
Телефона, който ползвам изобщо не е тежък, нито пък обемен ( Nokia E52). Има и GPS, който също не ми е никак излишен като се забатача из нашата "изпълнена" с указателни табелки Родина
Така, че всеки си преценява
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2035
«
Отговор #114 -:
януари 25, 2011, 11:25:52 »
Цитат на: vesel в януари 25, 2011, 11:19:33
Това, че ти нямаш нужда от нет или мейл клиент на телефона, не значи че никой няма. Аз пътувам често и влаченето на лаптоп само заради едната поща си ми е тежест, да не говорим че трябва да го мисля и да не ми го откраднат от колата
Телефона, който ползвам изобщо не е тежък, нито пък обемен ( Nokia E52). Има и GPS, който също не ми е никак излишен като се забатача из нашата "изпълнена" с указателни табелки Родина
Така, че всеки си преценява
Твоя GPS минава ли през интернет? Защото, за да се активира, на моя Samsung иска връзка с интернет.
Активен
www.kiss13.net
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #115 -:
януари 25, 2011, 11:34:54 »
Ами то ако някой работи сериозно с интернет няма да си влиза през GSM в пощата а си носи лаптоп.
Има сериозно работещи с интернет, които искат да си четат мейловете и факсовете нощем - от нощното шкафче, без да чакат да се зареди ОС на лаптопа в друга стая. Или докато са някъде - в ресторант, влак, на опашка в аерогара, на паркинг по автобана, в кревата в хотел, или някъде на почивка. Или да им трябва диктофон, фотоапарат или видеокамера, които да са им постоянно в джоба.
Или да си сложи като app. разписанията на влаове, самолети, автобуси, градски транспорт в релевантен за него регион на света: Лодон, Атина, Цюрих, Белград или цяла Европа, целите САЩ ... После като не му трябват вече ги деинсталира. Или app.-ове за най-подробни речници, справочници, таблици...
Освен това човек носи със себе си цялата си банка данни, писма, сметки, адреси, календар - и ги синхронизира автоматично с РС-тата си в къщи или офиса, ако се намира на път. Да оставим, че навигацията на смартфоните е по-добра от тази в колите, били те BWW или Daimler. Винаги актуална, а за другите искат по 120 евро за актуализация. И много други аспекти. Или като се качи в колата си да му се включва блутутът веднага към хендсфрито. В същност комуто както му харесва. За хора с по-малко потребности има Нокии за 23 Евро
http://www.amazon.de/gp/offer-listing/B0037259Q8/ref=sr_1_12_olp?ie=UTF8&qid=1295948902&sr=8-12&condition=new
евро. Нови. Идеално се телефонира с тях. Днес всеки има избор.
«
Последна редакция: януари 25, 2011, 12:03:04 от Pfote2
»
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #116 -:
януари 25, 2011, 11:39:20 »
Отговарям за себе си. Моите навигационни програми, с GPS на телефоните, нямат нужда от Интернет. За Нокия Symbian има една прекрасна програма IGO. Винаги с най-новите програми. Аз бих си сложил нея. Има я на сто места. Най-често при руснаците
http://www.google.de/search?q=%D0%B8%D0%B3%D0%BE+%D0%B4%D0%BB%D1%8F+%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%8F&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:de:official&client=firefox-a
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2971
«
Отговор #117 -:
януари 25, 2011, 03:29:04 »
Винаги при руснаците
Valentin_K
, това за което говориш е подпомогнат GPS. Използва 3-4 kB трафик към мобилния оператор за по бързо начално позициониране. От там нататък се ползват сигналите от спътник ( тоест безплатно). Този трафик е нищожен като цена (стотинки), но наскоро един приятел си занули сметката към Глобул по този начин
Оказа се, че при b-connect картите таксуването е по кофти начин.
Цитат
Минималното първоначално таксуване на GPRS данни е 100 KB, след което отчитането става с точност до 1 KB.
Функцията подпомогнат GPS може да се изключи от настройките, но това понякога довежда до няколко минути чакане за позициониране.
Аз
не
ползвам OVI Maps. Качил съм си Garmin.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #118 -:
януари 25, 2011, 04:18:00 »
Може Гармин, може ИГО. Може Навигон. Може и трите. И за няколко други съм чувал и знам, вече им забравих имената. На мен ми харесва ИГО заради хубавата графика и изключително честото обновяване.
Във всеки случай не трябва да се взема нещо, което има нужда от интернет, дори човек да има flat rate за интернет. Просто навигация през интернет е глупаво начинание при положение че става и без интернет. Ползването на сателитите е безплатно. Тях ги плаща Пентагонът.
Но ако човек си вземе смартфон няма след време как да мине без постоянен интернет. А и самият смартфон става малко безпредметен. Но това е заради другите приложения. Не заради навигацията.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3482
«
Отговор #119 -:
януари 25, 2011, 09:01:02 »
Цитат на: Valentin_K в януари 25, 2011, 11:25:52
Твоя GPS минава ли през интернет? Защото, за да се активира, на моя Samsung иска връзка с интернет.
Вальо, виж в характеристиките на телефона ти дали имаш вграден GPS приемник или си с A-GPS. Ако е второто няма начин да не ползваш интернет, тъй като навигаторът ти ще те позиционира посредством клетките на оператора. Имаш ли си GPS обаче нета си е до настройка и можеш да го изключиш. Можеш да си ползваш навигацията без в телефна ти да има СИМ карта, включително и в чужбина (стига да си инсталирал съответната карта де).
Активен
Във форума се ражда истината.
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
Нагоре