Страници: 1 [2] 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Шегата настрана  (Прочетена 26983 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #15 -: април 30, 2009, 10:06:15 »

Но отзад ти върви Windows, нали Wink
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5197

Профил Ел. поща
« Отговор #16 -: април 30, 2009, 10:20:14 »

А бе то и при мене си "вървят" Прозорците, ама ще е до време. Вече съм им вдигнал мерника и решението за преминаване към Пингвина вече е взето. Отказване няма. Психологическа готовност има, най-първите стъпки вече са направени. Няма да стане изведнъж, разбира се, още доста време отрочетата на Гейтс и на Торвалдс ще съжителстват на РС-то ми, но рано или късно, щом се почувствам достатъчно уверен в пингвински води, на чичко Врати ще му духна под опашката...

Long live The Penguin!!! Cheesy
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #17 -: април 30, 2009, 10:29:58 »

Linux все още не е user-friendly OS и това си го признават и най-големите и поддръжници. Ако си слагаш нещо, слагай Ubuntu. Най-човешки е направено Smiley
Активен
СкручЪ
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 444

Защото съм пич ;]

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #18 -: април 30, 2009, 04:04:57 »

Но отзад ти върви Windows, нали Wink
Не, слава богу.
Linux все още не е user-friendly OS и това си го признават и най-големите и поддръжници. Ако си слагаш нещо, слагай Ubuntu. Най-човешки е направено Smiley
Юзър-френдли е, но не на 100%. Има мега много улеснения, които ги няма при Уин, и това го правят мега удобен. Има си и минуси, де. Например задължителната парола за по-важните неща, която си е обоснована предвид това какви неща можеш да направиш, ама е досадно (аз съм сложил точка, защото е най-лесно); проблемът с намирането на някои програми, въпреки че не се занимаваш със CD key-ове, да влизаш в сайтове да сваляш (почти всички дистрибуции си имат софтуерен мениджър, откъдето сваляш и директно инсталираш), а и като се пробвах да мигрирам обратно към Уиндоус не успях да намеря толкова добър плейър; и др. Но плюсовете според мен са повече и не мисля да се местя (пробвах се преди време, но нещо не ми се получи).
П.П. Предпочитам OpenSUSE пред Ubuntu.
Активен
niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 572

Профил Ел. поща
« Отговор #19 -: април 30, 2009, 04:15:00 »

Нямам никакъв хабер от други системи, освен Уиндоус, обаче на мен си ми харесва и не мога да разбера що всички компютърджии го плюят. Хем всички го плюят, хем цял свят работи на него, поради което Бил Гейтс е милардер.
За мен си е user -friendly и е много удобен с тия прозорци, откъдето му идва и името. Бъгав бил, съм чувал от компютърджии. Кво му е бъгавото, не знам. Едва ли ще седна да си губя времето някога да разучавам друга операционна система обаче.
Активен
CaMaRo
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

Профил
« Отговор #20 -: април 30, 2009, 04:58:29 »

Windows 7 е най-добрия,но още не е излязла финалната версия. Wink
Активен
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 774

Профил
« Отговор #21 -: април 30, 2009, 05:16:07 »

Хем всички го плюят, хем цял свят работи на него, поради което Бил Гейтс е милардер.

По простата причина, че е за лаици като мен и теб. А лаиците в света са в пъти повече от другите, оттам и това, че е най-разпространен. Но наистина това не значи, че е най-добрият.
Активен

Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
СкручЪ
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Защото съм пич ;]

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #22 -: април 30, 2009, 05:30:36 »

Не е само до това. Мас аз не съм ползвал, но М$ вземат много от "иновативните си идеи" от Аррле, а и всички викат, че е по-удобен. Успехът на Уиндоус се дължи по-скоро на успешен маркетинг и малко късмет.
П.П. Шефе, би ли бил така любезен да отделиш тази тема?
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #23 -: май 01, 2009, 12:19:39 »

Е, ами че аз тъкмо към това съм се и ориентирал, де... От някое време експериментирам с live CD с версия 8.10 - има доста впечатляващи неща на пръв поглед, но зорът ще дойде, когато почна да изучавам файловата му система, организацията на папките, инсталиранията и въобще по-дълбоките слоеве. Засега като първо впечатление ми харесва - GUI изглежда добре, има интересни ефекти (например при влачене с мишката прозорците се държат като еластични - люлеят се, изкривяват се и т. н.), бързо разпознава хардуера и се съгласува с него (например Нета тръгва с Лисицата без всякакви настройки) и още добри неща, но все пак не си правя илюзия, че ще е лесно. Твърде различен е Пингвинът от шаблоните в мисленето, наложени от Виндовса. Ще трябва яко четене, ровене в Нета из форумите, разпитване на познати с опит и много експериментиране в една пробна инсталация. Но си струва, мисля си. Чувството за свобода, което човек получава след това, е хубава награда за усилията...

Активен

СкручЪ
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Защото съм пич ;]

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #24 -: май 01, 2009, 12:31:32 »

Недей да се гмуркаш веднага в дълбокото. Първо си опознай Гнома.
Активен
niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #25 -: май 01, 2009, 10:31:26 »

Но си струва, мисля си. Чувството за свобода, което човек получава след това, е хубава награда за усилията...

Честно казано, прекалено ми е ценно времето, за го пилея по такъв начин и да разучавам нови системи, след като изобщо не ми е необходимо и Windows-а напълно ме устройва.  Cheesy Cheesy
Активен
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #26 -: май 01, 2009, 12:57:14 »

О, за свободата е напълно прав Orthodoxa!!! Много добре го нацели! Съвсем сериозно! Представете си само следната картинка в света колко милиарда човека живеят??? И колко от тях имат компютри, работят с тях, зависят по някакъв начин от тях? А колко процента ползват Виндоуса?Huh? И до какво стигаме? Че в един прекрасен момент света няма да може да съществува без Майкрософт....  Roll Eyes
Активен

niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #27 -: май 01, 2009, 02:27:34 »

Че той и сега не може да съществува без Майкрософт Cheesy
Активен
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #28 -: май 01, 2009, 04:37:51 »

Знам, ама не исках да звуча много крайно.  Tongue Иначе любителите на фантастика ще ме подкрепят с две ръце, защото знаят какво предстои  Lips Sealed
Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #29 -: май 01, 2009, 04:47:55 »

Де да беше фантастика... Angry
Активен

Страници: 1 [2] 3 4   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.055 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Google e прегледал тази страница юли 28, 2024, 03:56:14