Страници: 1 2 3 [4]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Я! Криза! ...... И газ няма ....  (Прочетена 13029 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Linov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3262Профил
« Отговор #45 -: януари 18, 2009, 02:45:06 »

Не мисля, че сме дорасли за бунт.
Активен

Във форума се ражда истината.
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 774


Профил
« Отговор #46 -: януари 18, 2009, 06:25:33 »

Това си пролича от събитията от последната седмица.
Активен

Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4810Профил Ел. поща
« Отговор #47 -: януари 18, 2009, 10:11:24 »

С бунт.

Крисе, то е лесно да се каже... Но я си помисли реалистично (хайде, не го споделяй с нас, само за себе си...) дали си готова да си подложиш главата на полицейските палки, че и по-лошо от палки даже? Дали наистина сме готови да жертваме спокойствието и сигурността си, здравето си, а в крайния случай и живота си, ако това би помогнало за нормализирането на общественото устройство на България? Защото иначе пред монитора лесно се пише в героичен дух...
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
n00b
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2206


Профил WWW
« Отговор #48 -: януари 18, 2009, 10:15:05 »

За жалост май наближава времето, когато ще се наложи  Angry

Аз не искам да живея в подобие на Беларус и цял свят да ми се смее.
Активен
equinox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 562Профил WWW Ел. поща
« Отговор #49 -: януари 18, 2009, 10:50:01 »

В обществото витае един мит, че тези които последните няколко десетилетия разграбиха и съсипаха България един ден ще се накрадат достатъчно, ще видят страданията на народа и ще се променят. Това, което ние трябва да направим е да изчакаме, да търпим. Аз лично не виждам какво би ги накарало да се спрат. От година на година стават все по-нагли и по-алчни. Ако някой не ги спре те сами няма да го направят. Обречени сме на продължителен и мъчителен упад, който ще свърши с затриването на държавата ни. Не сме първият случай в историята. Няма и да сме последният.
Активен
n00b
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2206


Профил WWW
« Отговор #50 -: януари 19, 2009, 12:43:12 »

Може би това с България е както със смъртта на големите звезди. Светили там милиарди години и се изчерпал последователно водорода, хелия, въглерода, кислорода като гориво. Последната фаза от живота на такива звезди е когато почнат да си изгарят силиция. Това трае ден-два и резултатът е желязо, сливането на железни атоми се нуждае от повече енергия, отколкото се освобождава при процеса и затова горенето се прекратява. Само за няколко секунди тази гигантска звезда престава да свети и се свива катастрофално бързо, докато се превърне в една черна дупка. Това става за секунди, просто внезапно на фона на милиардите години, в които е светила. И изчезва, става едно голямо нищо в което каквото и да попадне, дори светлината, не излиза повече. Може би това е съдбата на България.

А ако правим аналогии със звездите, понеже България е малка държава, може би нейната съдба ще е като на малка звезда като слънцето - накрая ще се свие до размерите на бяло джудже, почти няма да свети и постепенно след много години ще изстине до абсолютната нула, и не се превърне в едно мъртво парче скала витаещо из космоса.

Ха, звучи глупаво...но и много тъжно.
« Последна редакция: януари 19, 2009, 12:45:48 от n00b » Активен
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 774


Профил
« Отговор #51 -: януари 19, 2009, 10:04:47 »

Абе никак не звучи глупаво. Ама жизнения й цикъл трябва да бъде продължен.
И Orthodox - когато полицейския произвол прави нещата да протичат по един и същи начин, когато хората се събират само от болните си чувства на агресия - навярно до тогава хората като теб ще смятат, че е безсмислено. Но пък както Линов каза - не сме дорасли. Потвърдих.
Активен

Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
niki67
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 572


Профил Ел. поща
« Отговор #52 -: януари 19, 2009, 11:14:16 »

А ве стига с тоз песимизъм ве! Smiley
България е била, е, и ще пребъде! Недейте да виждате нещата в такива черни краски.
И мен ме е яд затова, че почти всичко казано от Нууб е така, ама няма все така да бъде я.
Освен това, макар и много бавно, ама все пак лека-полека се пооправят нещата. В смисъл, че разбира се, нещата са отвратителни и аз го виждам, че е така, но ако сравняваме с времето отпреди 10 години, сега сме къде-къде по-добре.
Съвсем друг е въпросът, че за тези 20 години преход трябваше да сме много по-добре. Поне преди 9.09.1944 сме били на нивото на Австрия например. И далеч преди Гърция, Испания, Португалия. От Чехия пак сме били назад де.
Ама в Австрия, Гърция, Испания и пр. не е имало комунизъм.

Активен
n00b
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2206


Профил WWW
« Отговор #53 -: януари 26, 2009, 01:45:00 »

провал

http://www.google.com/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BB&sourceid=ie7&rls=com.microsoft:en-US&ie=utf8&oe=utf8
Активен
фараша
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1276


Профил
« Отговор #54 -: февруари 07, 2009, 12:14:25 »

Напоследък ме гложди мисълта, че русенската икономика не е много кризоустойчива.
Повечето структуроопределящи предприятия са свързани със строителството и - бои, тръби, разни машини. Новите инвестиции /керамика и авточаркове/ също са пряко свързани с кризисни отрасли. Остава една Приста Ойл и шивашките фирми, но последните също ще понесат удар, най-вероятно. Няма я достатъчно хранително-вкусовата промишленост, няма фармация, е има малко енергетика /ТЕЦ-а/. Може би изпускам нещо. Но не е много добре Sad
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4810Профил Ел. поща
« Отговор #55 -: февруари 07, 2009, 07:20:32 »

Мда, то въобще неблагоприятната структура на промишлеността в Русе и русенско май си е печален факт още от социализма. Всички видяхме, че при срива на соц-икономиката в края на 1980-те и началото на 1990-те в града ни излязоха от играта много по-голям процент от предприятията, отколкото в други райони на страната. Съответно много повече хора загубиха работата си, напуснаха Русе и това дойде като продължение на обгазяванията в тъжната сага на стопяването на русенското население. Истината е, че Русе беше недолюбван на най-високо държавно ниво през ония 45 години и умишлено тук бяха натикани доста неблагоприятни промишлени обекти, пък и общинският ни бюджет редовно беше доста мизерничък в сравнение с другите окръзи. Помня го това, защото ме впечатляваше, когато четях изнасяните в соц-пресата данни. Градът ни четвърти по население (тогава), а бюджетът му - примерно десети... И това обедняване на Русе откъм население, финансови ресурси, добра икономическа инфраструктура ще си казва думата още доста време и няма да е лесно да се преодолее. Да се надяваме обаче, че оттук нататък ще има достатъчно здравомислещи хора с възможности, които ще имат доброто желание да извадят града от ямата и застоя, в които беше попаднал задълго, и да го насочат към едно благоприятно и перспективно развитие. Макар че това засега ще става по-бавно и трудно поради кризата, която ни нагази... но тя няма да е вечна, надявам се...
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
equinox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 562Профил WWW Ел. поща
« Отговор #56 -: февруари 07, 2009, 11:25:12 »

Русе, Сандански и Черноморието най-ударени от кризата, София - защитена

Русе и черноморското крайбрежие се очаква да бъдат най-засегнати от световната финансова криза и отражението й върху България и региона. Основна дейност в София, която ще действа като котва срещу кризата, са аутсорсинговите дейности по програмиране, архитектура и кол-центрове, който работят за чужбина и в условията на кризата има информации за увеличаване на заетите в тази дейност в България за сметка на западните централи и филиали.

Русе

Дунавският град се характеризираше с бум на строителството на търговски площи и цялостно благоприятно развитие поради близостта на Букурещ – около 20 пъти по-голям град, с по-високи от българските средни заплати. Мечтата Русе да се превърне в шопинг център на Букурещ обаче рухна като картонена кула с девалвацията на румънската лея и цялостната криза в Румъния. Нещо повече, русенци вече ходят в Букурещ да купуват поради вече по-ниските цени там. Така русенските търговски центрове губят дори местните клиенти.

На 23 февруари акционерите на Оргахим АД ще гласуват за нов договор с румънския мажоритарен собственик Поликолор за прехвърляне на производство за 15 млн. евро годишно от Румъния в Русе. В последните години прехвърлянето на производства от Румъния в Русе беше тенденция. Ако обаче сривът на румънската лея обърне тенденцията, икономиката на Русе ще пострада значително, защото при продължаваща слабост на румънската валута може за производителите да е по-евтино пренасяне на русенски производства в Гюргево и Букурещ.

През 2008 г. румънски търговци изкупуваха и значителни количества селскостопанска продукция, например зеленчуци от широк район от Варна до Велико Търново. През 2009 г. скъпият лев ще затрудни тази тенденция.

Така основен ключ за развитието на Русе е докъде ще стигне икономическата криза в Румъния. Доказателство за силната изложеност на кризата в Русе е понижението с над 20% в цените на наемите на офис площи в града през 2008 г., което е най-високото сред големите градове у нас.

...

http://www.investor.bg/?cat=85&id=75540

Активен
niki67
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 572


Профил Ел. поща
« Отговор #57 -: февруари 08, 2009, 06:22:23 »

Русе, Сандански и Черноморието най-ударени от кризата, София - защитена

Нещо повече, русенци вече ходят в Букурещ да купуват поради вече по-ниските цени там. Така русенските търговски центрове губят дори местните клиенти.http://www.investor.bg/?cat=85&id=75540Така де. Не беше толкова отдавна, когато писах тук, че цените в Русе са всъщност много високи, и че в София е по-евтино. Много яростно ми възразиха тогава някои форумци. Е, вече и в статиите го пишат...за съжаление, така е - в София е по-евтино от Русе като цяло, и по принцип животът е по-евтин.
Някои изключения може да има, но те само потвърждават правилото. Като обща картина издръжката на живота в Русе е по-висока, отколкото в София.
И приказки от сорта на това, че 1000лв в Русе се равнявали на 2000 в София, са глупости на търкалета. По-скоро е точно обратното - 1000лв заплата в Русе се равняват на 850 в София.
« Последна редакция: февруари 08, 2009, 06:25:34 от niki67 » Активен
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2678


Профил Ел. поща
« Отговор #58 -: април 27, 2010, 10:38:24 »

Изрових стара тема, защото видях тази новина: "Газов апокалипсис в Русе заради търговски спор" http://www.ruseinfo.net/news_74875.html
Дразнещото в случая е защо изобщо този спор трябва да достига до крайните потребителите при положение, че има държавен регулатор, където със сигурност вземат добри заплатки  Evil Толкова ли е трудно в милата ни Родина всеки да си гледа работата за която е нает?
Активен
Страници: 1 2 3 [4]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.101 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.016s, 2q)

Google e прегледал тази страница февруари 10, 2021, 02:51:50