Live Web Cam Rousse

Общ Форум => Общи приказки / General talk => Темата е започната от: фараша в август 26, 2007, 03:02:37Титла: "Глобален" нихилизъм!
Публикувано от: фараша в август 26, 2007, 03:02:37
Не знам дали някой е гледал предаването Глобусът по БТВ вчера /25.08-събота/, но в него се скъсаха да хвалят крайбрежието на Халкидики, като често обобщаваха и за цяла Гърция. Водещата поне десетина пъти повтори "Невероятно!" и всякакви други суперлативи. Няма такава реклама - беше изключително добър ПР. При това все още сезонът в България и Гърция не е завършил!!!
При положение че България и Гърция са преки конкуренти на туристическия пазар, да пуснеш  такъв филм при незавършил сезон, каквито и да са нашите хотелиери и туроператори, си е ОТВРАТИТЕЛНО ГРОЗНА И НИХИЛИСТИЧНА ПОСТЪПКА. 
Вярно е, че тази телевизия определено си има такъв уклон, но това надмина всякакви граници. Вие как мислите?


Титла: Re: "Глобален" нихилизъм!
Публикувано от: Orthodox в август 26, 2007, 07:36:50
БТВ си е една еврейска и антибългарска телевизия от самото си начало. Въпреки външния блясък и професионализма, с който се прави (много пари се наливат там, все пак, но с каква цел?), духът и целите й са гнусни и низки спрямо народа ни. Стига ми дори това, че там върви шоуто на Слави, което отдавна ми е опротивяло с циничния си дух и въобще не го гледам. Нито пък това предаване за Гърция е първото с антибългарски характер и цел, нито ще е последното. Познавам доста български патриоти, които въобще са махнали БТВ от телевизорите си - и ги разбирам напълно...


Титла: Re: "Глобален" нихилизъм!
Публикувано от: Митака в август 26, 2007, 11:54:37
БТВ? Има ли такава телевизия? ;D


Титла: Re: "Глобален" нихилизъм!
Публикувано от: Orthodox в август 26, 2007, 03:17:24
В сравнение с нея дори Анал1... пардон, Канал1 стои по-добре, а НоваТВ е още повече за предпочитане (от ефирните телевизии, де...).


Титла: Re: "Глобален" нихилизъм!
Публикувано от: n00b в август 26, 2007, 04:11:33
Да бе, как няма такова предаване по гръцката Нова :)

Що се отнася до бТВ...не знам, аз телевизия почти не гледам. Че е бозава, така е. Ама това с еврейска, намсиква са си атакистки простотии. Ако не ти харесва, просто не я гледаш и толкова. Нихилизмът на българите идва от нямането на пари. За което не вярвам да са виновни точно евреите, а един друг много приятелски славянски и православен народ, живеещ на изток. Както и една сбирщина школувани при този народ мошеници, за които все още няма правила.


Титла: Re: "Глобален" нихилизъм!
Публикувано от: Orthodox в август 26, 2007, 06:44:26
По въпроса за "атакистките простотии" пак ще говорим. Не че Атака не направи простотии, но поне като замисъл тя стои зад патриотичната идея - а тя никак не е простотия, напротив! В такъв смисъл аз съм симпатизант на Атака - защото съм патриот по дълбоко вътрешно убеждение и смятам, че всеки българин трябва да е такъв, за да я има България. Или мислите другояче? Но ако в даден момент се убедя без съмнение, че патриотизмът на Атака е менте - веднага ще я оставя да си върви по пътя, а аз ще си тръгна по своя - път на български родолюбец.

Колкото до евреите - темата е парлива и аз ще се въздържам от споменаването й тук, за да не навредя на форума, но едно все пак ще кажа - уви, много от лошотиите, които се казват по нея и които изглеждат измислици и фантасмагории на мнозина незапознати, са горчиви истини! Както например фактът, че онзи "много приятелски славянски и православен народ, живеещ на изток", вече поне стотина години е управляван и владян от същите тези, за които току-що споменахме - само че те обикновено не излизат от сянката...Титла: Re: "Глобален" нихилизъм!
Публикувано от: n00b в август 26, 2007, 07:24:57
Няма да споря, само ще кажа че преди години вярвах в точно такива неща. Понеже оттогава съм видял достатъчно, ходил съм и до доста чужди държави вече, някак си такива тези много трудно бих могъл да ги възприема. Жалко само за хората, които се връзват, политици-идеалисти няма на този свят, просто професията им го изключва. За мен тези хора са си жертва на манипулация, а на българина, особено в тези дни, тези теми са чувствителни. И между другото не само Атака са такива, ДПС разчитат точно на същото. Мене ако питаш, и двете партии трябва да ги забранят, и лидерите им да ги вкарат по затворите всичките, за доброто на нацията.


Титла: Re: "Глобален" нихилизъм!
Публикувано от: Orthodox в август 26, 2007, 09:01:40
Чул те Господ за ДПС! Ако то изчезне, Атака също ще стане в някаква степен ненужна, защото тя възникна като естествена и даже доста закъсняла защитна реакция на българите спряма наглата, повсеместна и брутална турцизация на икономиката, политиката и територията на България. Даже се питам кой народ по света би изтърпял това, което допуснахме да стане у нас, без да скочи в своя защита?! Цели региони от България (Родопите, Лудогорието) вече са почти обезбългарени и турцизирани до степен да бъдат на ръба на искане на автономия, а после - евентуално присъединяване към Турция. Да отричаме това, значи да си крием главата в пясъка, само защото злото не е опряло до нас. Но я питайте кърджалийци или дуловци например!

Впрочем, даже и да изчезне турската опасност (което обаче няма как да стане), една патриотична партия (независимо дали ще се казва Атака или другояче) ще остане все пак нужна и актуална, защото всички виждате другата опасност за българите - вървящата с бесни темпове циганизация, която досега беше заложена като бомба със закъснител при несравнимо по-високата им раждаемост от българската. И бомбата е на път да експлодира, ако не е и почнало вече със събитията в София (нещо като генерална репетиция). В никакъв случай това не са изолирани действия, които ще отшумят и след тях ще се възцари мир - напротив, сега се започва. Защото "критичната маса" от циганско население е натрупана вече. До няколко години ще се убедите, че съм бил прав - чака ни страшна етническа война, идва българското Косово. Пък вие, ако искате, ме обвинявайте във всички мислими грехове за тези думи - аз ще замълча, занапред вместо мен ще говорят събитията около нас...


Титла: Re: "Глобален" нихилизъм!
Публикувано от: Linov в август 29, 2007, 12:50:43
изказваш се прекалено крайно и драматично. имам чувството че патриотизма ти граничи с мания. от тази гледна точка не виждам какво против слави имаш след като по това си приличате. не виждам какво имате против бТВ. канал 1 ли да гледам? само като им погледна комп. графика и се разсмивам до сълзи. нищо и няма на телевизията. какво ще рече еврейска? ще рече американска. лошо ли им е? мисля че тази омраза към евреите ми напомня на един псевдо българин а от там и на един псевдо германец. лошо...


Титла: Re: "Глобален" нихилизъм!
Публикувано от: Linov в август 29, 2007, 12:54:34
ако под низки цели разбираме печалба то трябва да анатемосаме цялото си капиталистическо общество. аз не виждам какво низко може да прави медия като бТВ. Скат ли да гледам???!! ако там няма пропаганда и жалък опит за манипулация на зрителя то не знам къде. кавам жалък защото малцина са феновете на тая телевизия. сигурно дори хората които я управляват или работят за нея не я гледат


Титла: Re: "Глобален" нихилизъм!
Публикувано от: Orthodox в август 29, 2007, 07:15:50
ОК! - да оставим тази тема! Нека всеки си остане на своята позиция, защото ако продължим да се дърлим, надали някой ще промени мнението си, само ще политизираме форума и ще си опъваме нервите. Нека пак насочим внимението си към това, което ни обединява - нашия Русе - а за другото времето ще покаже кой крив, кой прав...(http://www.vestnikataka.com/forum/Smileys/default/icon_idea.gif)


Титла: Re: "Глобален" нихилизъм!
Публикувано от: фараша в септември 01, 2007, 04:17:46
След злополучното предаване, днес Глобусът беше посветен на Русе. Склонен съм да го приема като форма на извинение от страна на телевизията
 ;D ;D ;D


Титла: Re: "Глобален" нихилизъм!
Публикувано от: Linov в септември 01, 2007, 09:20:11
мамка му! не знаех. трябва да го има на запис в нетера. ще потърся