Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Българите, свободата... или къде отиде Господ, по дяволите?!?  (Прочетена 5687 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
спиро
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #15 -: април 19, 2009, 06:08:21 »

По информацията, която аз имам от баба и дядо. Пра-дядо ми е бил железничар и ръководител на инженерна бригада към нашите железници в Русе. Имал е 4 деца и е успял да ги отгледа и изучи без да се е налагало пра-баба ми да работи. Не са били богати, но са могли да живеят горе долу добре.  Сега сигурно ще е много трудно това нещо да стане.

На мен ми е интересно, преди 1944-та имало ли e проблеми с корупция, престъпност и трябвало ли е да "имаш гръб", за да можеш спокойно да си гледаш работата и да почнеш бизнес? Може ли да се каже, че сегашната шуробаджанащина в България е продукт от 50 години социализъм или е било подобно положението и преди това?

« Последна редакция: април 19, 2009, 06:44:20 от спиро » Активен

Bulls make money, bears make money, hogs get slaughtered.
niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 572

Профил Ел. поща
« Отговор #16 -: април 21, 2009, 09:15:15 »

Най-вече е продукт от 50-те години комунизъм и деградация на всякакви ценности. Уродливи явления е имало и преди това, то няма държава без корупция, но са били много по-малко и в много по-малък мащаб. Но е нямало такова безогледно ограбване на парите на данъкоплатците. Рекет и прочее мутренски изпълнения, разбира се, че не е имало.
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.068 секунди с 24 запитвания. (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)

Google e прегледал тази страница август 29, 2024, 03:22:23