Live Web Cam Rousse

Всичко за Русе => Футбол / Football => Темата е започната от: Русчуклия в май 03, 2009, 09:47:59Титла: Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 03, 2009, 09:47:59
с риск за нов офтопик ще кажа на чорбарчето, че се пише "Оживено" и "Оборот"  :D


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 03, 2009, 09:56:34
OK.Чорбарчето приема забележката.Айде някъде ако няма тема да се създаде нещо за МакДоналдс и КФС, че това ни е доста болна тема.Ти да не си Левскар междъ другото, че ми викаш чорбар  :D


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: SW2FL в май 03, 2009, 11:30:45
Ето темата: http://www.ruseonline.info/smf/b10/mcdonalds-kfs/ (http://www.ruseonline.info/smf/b10/mcdonalds-kfs/) :)


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: niki67 в май 04, 2009, 09:33:07
а, Роска, твоето мнение например за МсД аз не го знам. Сигурно си го писал, ама не съм го прочел :D

Абе то сега тийнейджърите, чорбари или "говеда", все едно, всички пишат неграмотно. Това с "уживено" и "уборот" верно е върха, ами пък Младенчо като изобщо не признава например буквата "ъ"...темата е дълга. А за милите обръщение на футболните ултраси думи нямам - едните са "свине", другите "говеда". Всъщност, може би наистина са такива, щом се трепят и псуват заради едни отбори, които са жалки и посредствени и двата.

И е истинско безобразие да има отбор, наречен на името на национален герой. Такова чудо май няма в никоя страна. И да викат ужасното "Долу Левски!"  ::) Ми че това е кощунство.


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Orthodox в май 04, 2009, 11:47:20
Търговски център ,,Дунав,, има достатъчно място за макдоналдс ще ОплАтнят центъра от раз !

...ще УплЪтнят центъра...  ;)


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 04, 2009, 12:25:51
ами аз затова ги мразя! Щото викат срамното за "долу Левски" или "долу Ботев", а се бичт в гърдите, че са Българи. А отбора им е основан с пагубната за България 1944г.-нещо съвсем показателно за същността им. А това, че има отбори, кръстени на национални герои не е само у нас. А смените на имена до сега у нас до нищо хубаво не са довели така, че до тука!


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: niki67 в май 04, 2009, 04:33:48
Абе май само у нас е. И, да речем, Вашку да Гама от Португалия, но това е изключение. А пък дето викат това ужасяващото "Долу Левски" или "Долу Ботев", то е защото е налице пълната идиотия да има футболни отбори с тези имена. Просто не трябва да има.
Аз чорбар не съм, щото не съм никакъв, ама чорбата са ми по-симпатични, щото само те са направили нещо в Европа, докато вашите най-големи европески успехи са победите над чорбата. Като биете Нотингам и Ливърпул или Байерн, като стигнете полуфинал на Шампионска лига, тогаз приказвайте, щото ЦСКА-то са били на полуфинал и са били всичките тия грандове:).Иначе нито вас ви харесвам, нито тях.  :D Бях за Черно море, щото живеех във Варна, май така е най-добре, и Дунав също, ако вече не е на Барбуков, тогава мога да кажа - Само Дунав - Русе!!! :)


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: deian в май 04, 2009, 04:55:08
Ама защо правите работа на Камен не мога да разбера. Цял раздел Футбол има...


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 04, 2009, 06:50:05
Сега обаче нама как да не отвърна! Ти не се прави на неутрален, щото ти личи се си чорбар до мозъка на костите от тези глупости. Левски е създаден в 1911г. и регистриран в 1914. Това са времена, в които нацоиналната гордост и самочувствието са били отличителна черта на всеки българин. Това са времената на войните за национално обединение и няма по-нормално нещо от това хората да нарекат спортен клуб на национален герой. Тогава никой не е мислел, че ще дойде 1944 година и националните герои ще бъдат обиждани по най-отвратителен наичн. Тогва смея да твърда хората са били доста по-културни и човечни и нацията е била по-обединена.Времената са били такива и не давай, моля те мнения без да си погледнал по-задълбочено на нещата в исторически план(ако можеш да погледнеш така). Това, че Левски няма успехи не е вярно! Мнението ти е крайно субективно. Пак исторически погленато времената са били такива, че е нормално след като ЦСКА са ставали почти всяка година шампион, поради това, че е правителствения отбор, носещ цветовете на "партията-майка" и следователно най-толериран от тоталитарната власт и обиращ най-добрите кадри. Тогава в КЕШ играе само шампиона на съответаната страна. При 20 опита евала, че 2-3 пъти са направили нещо значимо. .!.
И не ми опонирай, че да свършим с този офтопик!


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: niki67 в май 04, 2009, 09:18:33
Е кво да ти опонирам, братче, такива глупости си писал, че няма накъде повече. И като не са обиждали националните герои през 1914, значи се е предполагало, че тоя отбор няма никога от никого да пада и цяла България ще са му привържници ли? А който му е противник, как ще си изрази отношението!?!

А чорбар не съм, квото и да си мислиш. Адски тъпо е такова ограничено мислене - щом не си от едните, значи си от другите. А не може ли човек да не е от никого и просто да има собствено мнение? Не харесвам нито ФК Лефкси, нито ЦСКА, но поне ЦСКА-то са по-достойни и играят добре в чужбина, докато Лефски са винаги жалки в чужбина и само у нас знаят да печелят с купени съдии. Не можете ли да проумеете това с болните си лефскарски глави??? Това не значи, че съм чорбар. И тях не харесвам, но поне представят достойно България на международния терен. А вас всички турски отбори ви биха като маче у дирек. Айде стига молим ти се "говежди" пропаганди във форума :D :D :D


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: CaMaRo в май 04, 2009, 10:55:12
Много се отклонихте от темата  :D


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 05, 2009, 12:11:36
Ето пак лъсва чорбарската ти некомпетентност и неосведоменост. А начина по който си изписал и си се подиграл святото за всеки българин име, доказва същността ти и че си не по-умен от тези по стадионите със скандиранията. Той Оня горе вижда.
А моля те преди да пишеш осведомявай се, защото чорбата паднаха от не по-малко турски отбори при това с огромна разлика, за разлика от Левски.
А и на днешната дата, всъщност вече вчерашната е роден Гунди, така че точно на тоз ден не биваше да ме засягаш на такива теми.
Извинявам се на всички четящи "глупостите" ми!


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 05, 2009, 12:26:04
Аве няма нито един отбор в България, който да е така успешен, както е ЦСКА.И какво ми казваш ти, че феновете на Левски не скандират така ли? Аз съм бил на много мачове.Да-ЦСКА скандират така, но не сме единствените.Явно не си никакъв фен че не знаеш вашите песни.ЦСКА е падал в европа от много отбори и някои от тях никой не е чувал-факт.Но да те попитам били ли сте Ливърпул на Анфилд или пък изобщо Барса някога?Ние сме побеждавали Аякс, когато са били най-силния отбор в Европа.Тогава някой чуеше ли, че ще играят с Аякс са се стаписвали.И ние сигурно сме, но ги бихме на Армията с 2:0.Вие ми се хвалите, че сте влизали в Шампионска лига.И с какво.Получихте над 10 гола и вкарахте едва 1.Ние сме влизали в КЕШ и сме стигали 2 пъти до полу-финал.За 60 г. имаме 31 шампионски титли, а вие за 94-25.
Извинявам се за оффа и за вероятно досадния за всички спор


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: n00b в май 05, 2009, 02:25:25
Да мрат прасетата и говедата.


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: niki67 в май 05, 2009, 09:46:17
Прав си както винаги, когато не говориш за икономика :D
Русчуклията, не ти ли стига акъла да разбереш, че съм изписал така името на подуенското ви отборче точно за да се различава от най-великия българин за всички времена, Апостола на свободата? Кощунствено е футболен отбор да носи името на такъв герой! Това направо си е национален скандал, не знам как толкова време се търпи такова безобразие. Левски е чисто и свято име и не бива да се цапа, като се нарича така някакъв спортен клуб, дори и най-добрият. А този далеч не  е най-добрият.
Пък това мислене - "който не е от Лески, значи е от Цецка" - е смешно. Явно няма да ти уври лескарската глава. Просто ЦСКА наистина се държат по-достойно в чужбина и дори да паднат, падат с достойнство и с игра, е например паднаха от Атлетико Мадрид 2:4, ама играха, че и два гола вкараха. А Лески са просто жалки в чужбина - винаги жалки. Милиционерско отборче. ЦСКА може да е на армията, ама пък Лески бяха на милицията, което е много по-кофти.

В един период се казваха "Средец" и "Витоша", та мисля, че това беше правилното и хубавото и така и трябваше да си остане. И сега може да се направи. Не бива да се позори името на Апостола, особено пък от такъв жалък отбор. :)


Титла: Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 05, 2009, 11:18:15
Оле, в последния момент се сетих, че днес навършваме 61 г.  :)


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: niki67 в май 05, 2009, 04:37:13
Днес на Витоша срещнах Наско Сираков :). Полафихме си. За пръв път го виждам на живо, много е готин. И като човек, и като държание, а иначе - от мъже не разбирам, но според мен и като външност е готин, много стегнат, и има излъчване. Абе пич е. А и оня гол, дето го вкара на Аржентина на световното през 1994...така че има фигури и от единия, и от другия отбор, но в момента и двата са жалки и това е от години. Лошо е, че има болни фенове и от двете страни, които хич не могат да разберат, че който не величае техния отбор, не е непременно от противния...


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 05, 2009, 05:00:28
Аве няма нито един отбор в България, който да е така успешен, както е ЦСКА.И какво ми казваш ти, че феновете на Левски не скандират така ли? Аз съм бил на много мачове.Да-ЦСКА скандират така, но не сме единствените.Явно не си никакъв фен че не знаеш вашите песни.ЦСКА е падал в европа от много отбори и някои от тях никой не е чувал-факт.Но да те попитам били ли сте Ливърпул на Анфилд или пък изобщо Барса някога?Ние сме побеждавали Аякс, когато са били най-силния отбор в Европа.Тогава някой чуеше ли, че ще играят с Аякс са се стаписвали.И ние сигурно сме, но ги бихме на Армията с 2:0.Вие ми се хвалите, че сте влизали в Шампионска лига.И с какво.Получихте над 10 гола и вкарахте едва 1.Ние сме влизали в КЕШ и сме стигали 2 пъти до полу-финал.За 60 г. имаме 31 шампионски титли, а вие за 94-25.
Извинявам се за оффа и за вероятно досадния за всички спор
Прав си както винаги, когато не говориш за икономика :D
Русчуклията, не ти ли стига акъла да разбереш, че съм изписал така името на подуенското ви отборче точно за да се различава от най-великия българин за всички времена, Апостола на свободата? Кощунствено е футболен отбор да носи името на такъв герой! Това направо си е национален скандал, не знам как толкова време се търпи такова безобразие. Левски е чисто и свято име и не бива да се цапа, като се нарича така някакъв спортен клуб, дори и най-добрият. А този далеч не  е най-добрият.
Пък това мислене - "който не е от Лески, значи е от Цецка" - е смешно. Явно няма да ти уври лескарската глава. Просто ЦСКА наистина се държат по-достойно в чужбина и дори да паднат, падат с достойнство и с игра, е например паднаха от Атлетико Мадрид 2:4, ама играха, че и два гола вкараха. А Лески са просто жалки в чужбина - винаги жалки. Милиционерско отборче. ЦСКА може да е на армията, ама пък Лески бяха на милицията, което е много по-кофти.

В един период се казваха "Средец" и "Витоша", та мисля, че това беше правилното и хубавото и така и трябваше да си остане. И сега може да се направи. Не бива да се позори името на Апостола, особено пък от такъв жалък отбор. :)


http://levski.start.bg/play.php?lid=362867&tv=v7 (http://levski.start.bg/play.php?lid=362867&tv=v7) - това е отговор на първото на малкия чорбар и на тоя, дето твърди, че не се държал достойно Левски в Европа. Единствения отбор, вкарал 5 гола в един мач на Баселона в Европа! И това ако е недостойно...За последните 20 години кой постигна най-големите успехи за българския футбол-1/4 финал в УЕФА къп и класиране в Шампионска лига? Пак ли цесекато беше?
Акъла ми си е на мястото никич666666667:1 :D . Защо спорите като не четете? Именто на Апостола го позорята такива като вас!


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 05, 2009, 07:33:21
Кощунствено е футболен отбор да носи името на такъв герой! Това направо си е национален скандал, не знам как толкова време се търпи такова безобразие. Левски е чисто и свято име и не бива да се цапа, като се нарича така някакъв спортен клуб, дори и най-добрият. А този далеч не  е най-добрият.
Пък това мислене - "който не е от Лески, значи е от Цецка" - е смешно. Явно няма да ти уври лескарската глава. Просто ЦСКА наистина се държат по-достойно в чужбина и дори да паднат, падат с достойнство и с игра, е например паднаха от Атлетико Мадрид 2:4, ама играха, че и два гола вкараха. А Лески са просто жалки в чужбина - винаги жалки. Милиционерско отборче. ЦСКА може да е на армията, ама пък Лески бяха на милицията, което е много по-кофти.

В един период се казваха "Средец" и "Витоша", та мисля, че това беше правилното и хубавото и така и трябваше да си остане. И сега може да се направи. Не бива да се позори името на Апостола, особено пък от такъв жалък отбор. :)

Не съм съгласен, че има някакъв проблем спортен клуб да носи име на национален герой. В спорта или във футбола, в частност, няма нищо срамно и не мисля, че това кръщаване на отборите е кощунство. Вярно, че възгласи като "Долу Левски" звучат абсурдно, но те са по адрес на клуба, а не на Апостола. Преди време имаше идеи тук новата ни спортна зала да се казва примерно именно Васил Левски. Сигурно и това ви се струва срамно. Напротив, именуването на някой наш герой може само да популяризира него и нас като нация зад граница. В последно време спорта ни е донесъл мн мъка, но едва ли има нещо друго, което пък да ни е донесло и толкова радост, колкото него. Назапад има и спортни институции кръщавани дори на канонизирани личности. Не се впрягайте чак толкова.
Пък относно публиката. Наитина акълът ми не е побирал как може сред цесекарчетата да е толкова масово явление да викат против Левски в Европа. Не казвам, че и от Левски няма такива, но червените са крайни до шизофрения.


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: niki67 в май 05, 2009, 08:02:25
Брех, да му се не види, Роска, никъде в Европа поне нито една държава не си е позволила да кръсти някой свой спортен отбор на името на национален герой. Няма такъв случай. Или ти можеш да ми дадеш такъв пример? Няма и няма да има.
Да се нарича спортен отбор "Левски" е кощунство спрямо България и спрямо великия подвиг на Апостола. Кво ли да ви обяснявам - щом не го разбирате, толкова по-зле.
Друга държава с такъв абсурд няма.
Спортна зала да се казва така е съвсем друга работа. Макар че и спортните зали по света избягват да ги кръщават с имена на герои.  Най-много да ги кръстят на името на някой спортист.
Леле, нямам думи направо как не осъзнавате, че това е гавра с великия Левски. Както искате-няма смисъл явно да пиша повече квото и да било по темата.


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 05, 2009, 08:14:38
Абе човече ти не си добре...ама никак  :D


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 06, 2009, 08:19:36
Добре бе, защо да е гавра!? Да не са кръстили публичен дом на него? Какво лошо има в един спортен отбор? Ами като кръщават булеварди и по тях разни пияндурници трошат, лапета драскат и който свари сере и пикае? Не е ли кощунство да сереш на бул. Васил Левски?


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 06, 2009, 09:20:59
Логиката е същата и показва колко е погрешна. По същата логика град Левски, който е пълен с цигани или селата цар Самуил, цар Калоян, град Кубрат и стотици подобни с над 90% турско население е "кощунствено' да се казват така. Така ли Ники?  :D


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Orthodox в май 06, 2009, 11:49:05
И вие сте прави, ама и Ники е прав в някаква степен. По принцип аз също съм склонен да приема, че няма лошо в това да се нарече спортен отбор на национален герой, просто защото спортът като дейност не е нещо срамно или неморално. Ами че даже има фирми, наречени на имената на светии, макар че в тях не работят праведници и дейността им сама по себе си с нищо не е свята. ОБАЧЕ!...

Ники е прав в едно - не се връзва сакралността на тези имена с някои прояви на "феновете" и "агитките", и най-вече с прословутото българско "ДОЛУ!!!". "Долу Левски!", "Долу Ботев!" - всеки знае, че не става дума за личностите-герои, а за съответните отбори, и все пак звучи грозно. Все пак се асоциират думите на отрицание с имената на светлите български личности. Никой не вика "Долу булевард Левски!" или "Долу град Левски!", обаче за футболния клуб и отбор се вика, и то яко. Така че май наистина не е добре да се намесват имената на прославените българи в една сфера като спорта, където се вихрят толкова страсти, доста грубовати и елементарни понякога... ;D


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 07, 2009, 01:17:31
Ряазберете, че проблема не е в това, че клуба се казвал Левски, Ботев, Раковски, Бенковски или подобни. Проблема е в самите хора, които имат или по-точно нямат съвестта да вкарват тези имена в такъв контекст. Нека подкрепят отбора си без да обиждат другия. Това в пълна сила важи и за феновета на Левски. Но това става все по зле с всяка изминала година така че е жалко...


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 07, 2009, 10:49:32
Тука вече мога да се съглася.Никъде по Европа няма такова нещо да се скандира по другия отбор.Нали искаме и сме с претенциите, че сме европейци? Но пък европейските отбори (не че ние не сме от европа, но сме далеч от техния футбол) получават някаква помощ от своята държава, а в България и дреме за състоянието не само за футбола, а за спорта изобщо.И все пак тя помага малко.В Европа стандарта на живот е много по-висок от колкото в България и съответно могат да се намерят много по-богати спонсори за даден клуб от колкото тук.И в крайна сметка няма и един кой знае какъв трансфер или що годе добър треньор.


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 07, 2009, 11:39:08
Тука вече мога да се съглася.Никъде по Европа няма такова нещо да се скандира по другия отбор.Нали искаме и сме с претенциите, че сме европейци? Но пък европейските отбори (не че ние не сме от европа, но сме далеч от техния футбол) получават някаква помощ от своята държава, а в България и дреме за състоянието не само за футбола, а за спорта изобщо.И все пак тя помага малко.В Европа стандарта на живот е много по-висок от колкото в България и съответно могат да се намерят много по-богати спонсори за даден клуб от колкото тук.И в крайна сметка няма и един кой знае какъв трансфер или що годе добър треньор.
Абе момче, на колко мача в Европа си ходило?! Разбира се че се скандира по другия отбор. Абсурдно е да твърдиш, че тва го има само в България. Човек, феновете на Тотнъм се радват 10 пъти повече, когато Арсенал пада, от колкото, когато шпорите бият. Стадионът им гръмва ако на таблото се изпише, че в паралелен мач топчиите падат. Самият факт, че го изписават на таблото е достатъчен. Да имаш спомен кога за последен път в Италия е минавало първенството без смътен случай особено около мачове като Рома - Лацио, когато са замесени и политически страсти. Айде недей говори, че само в БГ е така.
Това, което държавата прави назапад, в повече от нашата, е закони. Никога Испания примерно, няма да тръгне да дава пари на ФК Барселона за каквото и да било. Там отборите са си достатъчно богати, за да си развиват и инфраструктурата и школата в такава посока, че накрая те да дават на държавата помощи. И кой казва, че нямаме добри треньори!? Абе ей! Ти за Георги Василев чувал ли си? Или за Херо? Мъри? Пламен Марков, Феро. Айде недей с крайни изказвания без да си запознат напълно как стоят нещата. Туй, че нямаме закони е друга работа ма и кадърни хора си имаме във футбола, и в Европа същите ултраси си имат. Ще ти препоръчам два филма: Green Street Hooligans и The Football Factory. После пак ще говорим.


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 07, 2009, 11:48:16
Аве извинявай ма Мъри какъв треньор е.Вкара Левски в шампионска лига, обаче през какви отбори мина в предварителните кръгове, че да ми се хвали.Ами Херо? Отиде в Амкар от 2 месеца и вече ще го гонят.Има единици добри треньори.На времето може и да е имало, но за сега не мисля.Пламен Марков мога да се съглася, въпреки че започва да се изчерпва, но пак казвам единици са добрите треньори.За мен добър треньор е отбора ти да играе красив футбол и да имаш що-годе успехи в Европа.Не да падаш от БАТЕ Борисов или Жилина.


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 07, 2009, 11:59:22
Е те са единици в целия свят. Иначе и ти, и аз щяхме да сме треньори. Странно че се съгласи само за червения треньор. Кво се заяждаш ся типично по чорбарски през кви отбори е минал Левски. Няма значение. Факт е преди тва стигна 1/4 финал за УЕФА с победи като гост и можеше и още да направи ко не беше "this British homosexual". Херо пък за първи път в Историята на БГ футбол направи шампион новак в А група. Гочето в Германия за 3 години направи от аматьорския Унион Берлин професионален клуб и Превърна Старото лесничейство в лобно място на мн силни отбори. Пътя от от Регионална дивизия „Север“ до Втора бундеслига и до финал за купата на Германия не е никак лесен, повярвай ми.
П.С. бате Борисов Игра в Шамп. Лига, а ЦСКА не е нали? Бъди обективен.


Титла: Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 08, 2009, 12:06:27
Ама БАТЕ или Левски не са стигали до полуфинал на КЕШ или пък са били носители на КНК нали ? Пък и ако те питам кой е най-успешния треньор в момента в премиърлийг ще кажеш Арсен Венгер нали ?


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 08, 2009, 12:14:16
Ама БАТЕ или Левски не са стигали до полуфинал на КЕШ или пък са били носители на КНК нали ? Пък и ако те питам кой е най-успешния треньор в момента в премиърлийг ще кажеш Арсен Венгер нали ?
По детски наивен си. Тея неща са се случвали преди да се родиш и ти явно живееш с някакво измислено минало. Я ми кажи кога ЦСКА са печелили КНК? И естествено, че няма да ти кажа Арсен Венгер. Аз поне мога да съм обективен. Само не виждам защо обръщаш спора натам. Това човек да е почитател на нещо не значи непременно че то е най-доброто. Детска работа...


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 08, 2009, 12:22:21
Да, пардон писал съм финал вместо полуфинал.

Добил е прозвището „убиец на европейски шампиони“.[29] В историята си отборът се изправя срещу четири първенци на Европа, като в три от случаите европейският шампион е детрониран. Първият от тях е „Аякс Амстердам“ през 1974 г. (2:0 и 0:1), Нотингам Форест през 1981 г. (1:0 и 1:0) и „Ливърпул“ през 1982 г. (2:0 и 0:1). През 2005 г. ЦСКА отново срещна европейския шампион „Ливърпул“. Въпреки че не го отстранява, ЦСКА успява да го победи (1:0) на известния стадион „Анфийлд“.

ЦСКА е отстранявал и отбори като „Динамо“ (Букурещ) (8:1 и 2:3), „Ювентус“ (4:1 и 0:2), „Партизан“ (2:1 и 4:1), „Олимпиакос“ (3:1 и 0:1), „Панатинайкос“ (2:1 и 2:0, 2:0 и 1:0), „Реал Сосиедад“ (1:0 и 0:0), „Монако“ (0:0 и 2:0, 2:2 и 2:1), „Спарта“ (Прага) (2:2 и 3:0), „Рода“ (2:1 и 1:2 ), „Парма“ (0:0 и 1:1), „Шахтьор“ (Донецк) (3:0 и 1:2), „Байер“ (Леверкузен) (1:0 и 1:0). ЦСКА е побеждавал и „Атлетико Мадрид“ (1:0), „Байерн Мюнхен“ (2:1, 4:3), „Борусия“ (Дортмунд) (4:2), „Валенсия“ (2:1), „Аустрия“ (Виена) (3:2), но не е успял да ги отстрани.

Общата равносметка от участието на ЦСКА в европейските клубни турнири (КЕШ, УЕФА и КНК) (към 2007 г.) е 184 мача, 76 победи, 34 равни и 74 загуби при голова разлика 282:259.

31 пъти Шампион на България (1948, 1951, 1952, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1961, 1962, 1966, 1969, 1971, 1972, 1973, 1975, 1976, 1980, 1981, 1982, 1983, 1987, 1989, 1990, 1992, 1997, 2003, 2005, 2008).
19 пъти носител на Националната купа (9 пъти на Купата на Съветската армия (1951, 1954, 1955, 1961, 1965, 1969, 1972, 1973, 1974) и 10 пъти носител на Купата на България (1981, 1983, 1985, 1987, 1988, 1989, 1993, 1997, 1999, 2006).
4 пъти носител на Купата на Съветската армия (когато вече не е Национална купа) (1985, 1986, 1989 и 1990)
3 пъти носител на Суперкупата на България (1989, 2006, 2008)

И да не пиша други резултати, които обаче ще извадя от книга.Мисля, че и ти знеш, че ЦСКА е единствения отбор в България с положителен баланс в европейските клубни турнири


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 08, 2009, 12:27:42
Не ти си писал "носител на КНК". Какво ми копираш Уикипедиа. Тва всеки го може. Ето виж:
Исторически резултати

    * Левски 6-3 ЦСКА (София), 15.07.1962, "А" ПФГ
    * Левски 7-2 ЦСКА (София), 17.11.1968, "А" ПФГ
    * Левски 2-1 Дуисбург, 05.11.1975, Купа на УЕФА
    * Левски 2-1 Аякс (5:3 след дузпи), 10.12.1975, Купа на УЕФА
    * Левски 5-4 Барселона, 17.03.1976, Купа на УЕФА
    * Левски 12-2 Рейпас Лахти, 16.09.1976, КНК (рекордна победа в евротурнирите)
    * Левски 2-0 Боавища, 03.11.1976, КЕШ
    * Левски 2-1 Атлетико Мадрид, 02.03.1977, КЕШ
    * Левски 1-0 Щутгарт, 28.09.1983, Купа на УЕФА
    * Левски 2-1 Рейнджърс, 29.09.1993, КЕШ
    * Левски 7-1 ЦСКА (София), 23.09.1994, "А" ПФГ
    * Левски 5-0 ЦСКА (София), 13.05.1998, Купа на България - финал
    * Левски 1-0 Оксер, 29.09.2005, Купа на УЕФА
    * Левски 1-0 Олимпик Марсилия, 01.12.2005, Купа на УЕФА
    * Левски 2-1 Удинезе, 16.03.2006, Купа на УЕФА
    * Левски 2-0 Киево, 09.08.2006, Шампионска лига
    * Левски 10-0 ПСФК Черноморец Бургас (София), 03.03.2007, "А" ПФГ (рекордна победа за Левски в "А" ПФГ)

Нормално да е с положителен баланс. Все пак не са играли в Шамп Лига  ;D

Левски София е българският отбор, изиграл най-много европейски мачове в един сезон - 14 през сезон 2005/06.
Левски София е българският отбор, постигал най-голяма победа и като домакин, и като гост в Европейските клубни турнири.
Кирил Миланов държи два рекорда за резултатност в ЕКТ - най-много голове отбелязани от един футболист в един мач - 6, както и в два мача от един кръг на турнирите.


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 08, 2009, 12:35:52
Жалко, че нямам скенер да ти копирам цялата книга да я прочетеш.И между другото си личи, че си фен на Левски от километри


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 08, 2009, 12:38:25
Добре де, ти ще ми копираш книга, която възхвалява ЦСКА. Аз нямам нищо против. Не отричам заслугите им на национално и Европейско ниво. Просто не бива да се отрича всичко що е Левски, въпреки достойните му постижения и да се изтъкват нереални факти.


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 08, 2009, 12:40:06
Не мога да споря.Левски също имат успехи в Европа.Тука намерих един ваш рекорд за най-много спечелени мачове в "А" група, но е към края

Успехите на ЦСКА и Левски в Европа:

Колко напред:
 
Полу-финал:             

ЦСКА 3
1966-67 КЕШ
1981-82 КЕШ
1988-89 КНК

1/4-финал:

ЦСКА 3
1973-74 КЕШ
1980-81 КЕШ
1989-90 КЕШ

Левски 4
1969-70 КНК
1975-76 УЕФА
1976-77 КЕШ
1986-87 КЕШ

Елиминирани отбори в една година:

4 - ЦСКА - 1967

3 - ЦСКА - 3 пъти, Левски (веднъж)

2 - ЦСКА & Левски 3 пъти

Елиминирани (най-силни) отбори:

ЦСКА:

ЦДНА - Ювентус 4:1 1:2 КЕШ 1960
ЦСКА - Аякс 2:0 0:1 КЕШ 1973
ЦСКА - Ливърпул 2:0 0:1 КЕШ 1981 
ЦСКА - Монако 2:0 0:0 КЕШ 1982
ЦСКА - Монако 2:1 2:2 УЕФА 1984

Левски:

Левски-Спартак - Аякс 2:1 1:2 УЕФА 1975

++++++++++++++++++++++++++++++++

"A" група в цифри (1948-2004)

Най-много пъти шампион на "А" група: ЦСКА (София) - 30 пъти

Най-много вкарани голове в един сезон в "А" група: ЦСКА (София) - 95

Най-малко допуснати голове в един сезон в "А" група: ЦСКА (София) - 7

Най-много пъти шампион на "А" група: Манол Манолов (ЦСКА) - 11 пъти

Най-много голове в "А" група: Петър Жеков - 253 гола [8 за Димитровград, 101 - Берое (Стара Загора), 144 - ЦСКА (София)]

Най-много голове в един сезон на "А" група: Христо Стоичков (ЦСКА) - 38 гола (сезон 1989/90)

Най-много голове в една среща в "А" група: 6 гола - Петър Михайлов (за ЦДНА срещу Торпедо Русе през сезон 1951)

Най-много победи в един сезон в "А" група: Левски (София) - 27 (от 36 срещи през сезон 2001/2002)


.В момента да не помислиш, че се заяждам само, въпреки че така сигурно изглежда отстрани за което се извинявам


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 08, 2009, 12:46:46
Абе мен въобще не ми се спореше за Левски или ЦСКА ама както и да е. Съвсем за друго беше тоя разговор.


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 08, 2009, 12:48:02
Накрая зехме, че му напраихме нова тема.Ма кво да се прави, страстите преди дербито са огромни  :D


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 08, 2009, 12:57:31
Даже не знаех че е скоро.


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 08, 2009, 12:57:46
В събота е


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 08, 2009, 10:06:01
Аве извинявай ма Мъри какъв треньор е.Вкара Левски в шампионска лига, обаче през какви отбори мина в предварителните кръгове, че да ми се хвали.Ами Херо? Отиде в Амкар от 2 месеца и вече ще го гонят.Има единици добри треньори.На времето може и да е имало, но за сега не мисля.Пламен Марков мога да се съглася, въпреки че започва да се изчерпва, но пак казвам единици са добрите треньори.За мен добър треньор е отбора ти да играе красив футбол и да имаш що-годе успехи в Европа.Не да падаш от БАТЕ Борисов или Жилина.


Само за лична информация да попитам....аааааа Пламен Марков (Пацо Жабата) какви успехи е постигнал освен двоен провал на националния отбор и провал на цска?  :D


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 08, 2009, 10:15:26
Ма той на класира на европейското нали


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 08, 2009, 10:26:21
Ама с чии отбор ни класира на Европейското бе нашия? Той провали отбора, изграден от Стойчо Младенов (въпреки че и него не го обичам, но му признавам треньорските качества) и ти ще ми кажеш, че тоя боклук е голям треньор. Взе готов отбор и първия мач на Европейското 5:0 гоооооооолям треньор  :D


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 08, 2009, 10:30:24
ОК не ми се спори сега, ма защо тогава се натягате, че Мъри бил голям треньор ?


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 08, 2009, 10:49:34
ами защото постигна успехи и то без да е бил треньор допреди това. Абе ти си единствения човек, от когото чувам, че Станимир Стоилов не ставал за треньор  :D Аз токова приятели имам цесекари, с които гледаме заедно мачове и никой не е казал, че Стоилов не става. Което се е-си е. Не може да се отрече!


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 08, 2009, 11:29:39
Литекс ми беше най-любимия отбор в България след ЦСКА.От както дойде в Литекс и отбора за нищо не става.Има някакви си 4 ли 5 победи, не съм сигурен от целия полусезон, и стилът им на игра стана някак си се промени към лошо.За мен има един треньор в България-Милодраг Йешич, който не е българин за съжаление.Иначе като се замисля харесвам и Стефан Спасов на Черно Море.За мен Мъри не е треньор.Това е мое мнение просто.


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 08, 2009, 11:42:25
Ма той на класира на европейското нали
Интересно ми е, че цесекарчетата отричат класирането на Левски в Шамп. Лига, но изтъкват класирането на националния за Евро 2004, щото е било с червен треньор. Две неща ми се струват аналогични, просто аршинът е различен.  ;D


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 08, 2009, 11:46:12
Не признавам влизането в ШЛ, защото най-силният отбор през който мина Левски по пътя си до там бе Удинезе.В последните години да те попитам, знаеш ли ЦСКА през какви отбори е минавал в предварителните кръгове ?


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 08, 2009, 11:48:04
Това ще ми изтъкваш само като се класират.


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 08, 2009, 11:56:21
Добре бе човек не те разбирам.ЦСКА не са се класирали, но са играли с/у много по-силни отбори от Европа (някои от които е побеждавал).Сега ако аз почна да ти говоря как Арсенал не са печелили ШЛ от много години, защото не съм запознат с историята, и ти ще ми скочиш нали? Ако ти кажа, че Ливърпул е много по-успешен отбор от Арсенал все с нещо ще изтъкнеш нали ?


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 08, 2009, 12:12:37
Не мога да разбера защо постоянно изместваш темата натам. Няма да ти направя удоволствието да поразсъждавам в/у това, но като цяло Ливърпул е по-успешен - да.


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 08, 2009, 12:49:26
Измества я защото няма аргументи. Това е същото като да спориш с македонист! Говори глупости и продължава да ти ги натяква, без да обръща внимание какво му гоеориш...Знаете ли какво ме е дразнело винаги в чорбарите? - Ние никога не отричаме успехите им, браво постигнали са го, все пак български отбор е, чува се името на България. Те обаче винаги отричат успехите на Левски или ги омаловажават. Сбъркана работа.


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 08, 2009, 10:00:04
Никак не ни ги отричате.Слуша ли кокала днес? Левски били с пъти по-добри от ЦСКА в момента, след като ЦСКА има 9 от 9 във вторият полусезон, Левски едва, едва би Сливен с аванта на рефера.


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 09, 2009, 01:18:38
Абе човек, аз тези мачове въобще не си правя труда да ги гледам, защото резултата се знае и излиза в нета 3 дни преди мача. В момента всичко е една пародия...


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 09, 2009, 01:19:59
Еми като не ги гледате кво спорите.Щом не сте наблюдатели ни най-малко си имате представа кво е дереджето в отборите


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 09, 2009, 08:49:27
То не е задължително да гледам мачовете, за да знам дереджето в отборите. Има си други канали за инфо. Ти какво искаш да ми кажеш, че победите на ЦСКА са чисти ли  :)


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 09, 2009, 09:16:54
Ами сигурно има някой друг купен мач, НО като гледах левскарските мачове и видях как никой отбор не си даваше зор с/у тях.За пример Левски-Локо МЗ.Донбалон 2 часа преди мача каза точен резултат 3:1.И Локо Мз имаше само една атака, която бе и гол.През другото време Локо седеше само в своята половина и добереше ли се до топката я чистеше и нищо друго.Не казвам, че ние сме чисти, за пример ти давам Миньор-ЦСКА, който за мен си беше купен мач, пък и Миньор е единствения отбор, който е приятелски, така да се изразя, на ЦСКА


Титла: Re:Mall Rousse (Ирис) Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 09, 2009, 12:47:37
Абе и аз на твоята възраст гледах често български маочве, но и тогава не беше толкова зле положението все още. Тая болест ще ти мине, спокойно ;) Как да гледам първенство, в което се знае предварително кой ще е шампиона? Батето каза една година?: "Тая година съм поръчал цска да е шампион". Така и стана. После станаха Левски и така долу-горе си ги редуват. Истината е в Англия...


Титла: Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 09, 2009, 03:14:57
 *DRINK*


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Orthodox в май 10, 2009, 01:15:25
Без да съм особен привърженик на футбола и въобще на спорта, и без да се намесвам във вечния спор "Левски-ЦСКА", понеже нямам нужната информираност за такива мнения, ще кажа само, че тази тема ми напомня хумористичната песничка Шампиони на група Трамвай номер 5. В нея се пееше шеговито, но и критично за състоянието на футбола у нас, и съдържанието на текста май и до днес е горчиво вярно в някаква степен, а особено през соца си беше 100% истина:

Питам аз през тоз сезон
кой ще стане шамион?
Сигурен съм - моят тим -
той е трудно победим.

Само Левски, хайде наш'те!
ЦСКА, ЦСКА, ЦСКА е шампион!
ЦСКА, ЦСКА, ЦСКА е шампион!
Едно, две, три, гооол!

Днес сме ние шампион -
вие другия сезон.
Няма футбол за това,
че отборите са два.


Само Левски, само Левски!
ЦСКА, ЦСКА, ЦСКА е шампион!
ЦСКА, ЦСКА, ЦСКА е шампион!
Едно, две, три, гооол!


Е, сега като че има някакво частично доближаване между силните провинциални клубове и софийските им съперници, но комерсиализацията, липсата на идеализъм и у треньори, и у играчи, грубото интересчийство окончателно скапват футбола в частност и спорта въобще в милата ни Родина... :o


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 10, 2009, 01:17:07
Не мога да повярвам какво се случи просто  :'(  :o


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 10, 2009, 01:43:14
Честито Вальо  :P


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 10, 2009, 07:26:51
Като цяло мааалко по сино вечно дерби от тези, които гледахме през последните години. С радост мога да заявя, че не съжалявам, че го проследих. Мн глупава постъпка от страна на Кокала да тръгне с 2-ма контузени в атака, но пък резервите им, като влязоха нахъсани, направиха мача. Иначе съм много щастлив от представянето на Божо Митрев. Тва момче толкова години беше в сянката на оня лигльо - малката перука. Личи си, че зад Петков се задава стабилен вратар и което е най-хубаво от школата. Божо показа, че може да играе съсредоточено в напрегнати мачове. Не казвам, че е имал феноменални спасявания, но беше стабилен така, че да държи защитата пред себе си спокойна, а това е много важно (казвам го от опит). Та така, интригата в първенството се върна и оставащите 4 мача ще покажат до колко е било нагласено и този път  :)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: DeYordanov в май 10, 2009, 09:26:59
Всичко хубаво, но едно не разбирам. Къде са допирните точки на Левски и ЦСКА със спортния живот в Русе, както е именувана секцията  :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 10, 2009, 09:29:21
Е, айде сега - нека има кътче в тоя дорум, където фенското сърце да има място да излее емоциите си. Иначе тва тр да иде в "Общи приказки", ама все пак си е спорт. Нека е тук, нищо, че не е до Русе.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 10, 2009, 10:28:49
По-слаб ЦСКА не съм виждал от 2-3 години  :o


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 10, 2009, 11:15:56
Свиквай  :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 12, 2009, 12:33:51
Върнахме си за 2:0 при дубала  :)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 12, 2009, 08:41:02
Кой на кого за какво си е върнал?  ;D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 12, 2009, 10:15:21
Върнахме на Левски при дубълите с 2:0


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 12, 2009, 11:42:17
Утешавай се  :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 12, 2009, 11:45:48
Айде ся още водим с 1 точка.В събота ше ходя да подкрепям отбора във Варна  :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 12, 2009, 11:48:35
Абе подкрепяй си го. Дори да станете шампиони винаги ще си спомняте (и ще се грижим да е така  >:D ) мача от оня ден  :D В директния двубой се вижда кой е по-силния! Между другото вашия любимец Данчо Тодоров се зарибил да става Левскар :P


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: svilenrr в май 12, 2009, 12:04:14
Поредни журналистически спекулации. Не е вярно!  8)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 12, 2009, 12:08:32
и аз го мразя тоя боклук ама да им е гадно би било хубаво да ги предаде  >:D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 12, 2009, 06:43:43
Да отива човека, никой не го е спрял.Ще ви призная само едно.В Левски играете с дух.Но все пак единственият ви истински левскар е Гонзо.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 12, 2009, 08:28:07
А Топчо какъв е?


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 12, 2009, 08:37:27
Топчо не е в Левски от 2 г.Пък и по новините казаха, че Данчо няма да ходи в Левски.Тия от ДонБалон са големи тъпанари


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 12, 2009, 08:53:41
И какво като не в Левски от миналата година?


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в май 12, 2009, 08:54:51
Не е от миналата.Левски играха в евротурнирите без него.Пък и да е бил, говорих за в момента, някой който може да нахъса Левски.За жалост в ЦСКА липсва този елемент


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в май 12, 2009, 08:55:34
хаха вярно са големи тъпанари. Това да го бях видял нямаше да го повярвам. Най-върлия фен сред футболистите на цска да заиграе при нас...честно казано ми стана смешно като го прочетох  :D ама викам да се избъзикам


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в май 12, 2009, 08:55:53
Беше продаден Януари 2008-ма. Това според теб коя година е?


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в август 03, 2009, 02:12:16
Левски винаги ще има положителен баланс с ЦСКА!Просто има една стара песен:Когато Левски стъпи на терена,Чорбата сваля гащи до колена!...


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в август 03, 2009, 12:02:55
Едно признавам, Левски винаги играе по-мотивирано от ЦСКА в такива срещи. Имате положителен баланс, каква файда. Вие може да имате аванс от 10 мача, но ние имаме аванс от 5 ТИТЛИ. Една титла е много по-трудно да се извоюва, отколкото един мач  ;D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в август 04, 2009, 08:08:18
И много по-скъпо  ;)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в август 26, 2009, 12:10:49
Ех, ето какво направи "Евробоеца" или по-познат, като "Евроидеота" на България. Падат с 2:0 от Дебелец. Да ви е честита добрата игра, която съм сигурен, че ще ви топли, както и факта, че сте притежавали топката почти 2 пъти повече от Дебелец. А ако не си смените вратаря ще ви вкарат още много такива голове.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в август 26, 2009, 01:32:45
Чакай,още си много малък и все още нищо не си видял,за да даваш такива оценки.И няма нужда да злорадствате сега всички чорбари,от това никой не печели,включително и вие.
Истината е,че просто "Дебрецен" бяха по-добрия отбор,а и имаха късмет точно когато трябва.Тактически много грамотно подходиха.Факт,че "Левски",а и останалите ни отбори са далеч от класата за ШЛ.Иначе аз за мача съм сравнително доволен,стараха се момчетата,просто не се получаваше,а пък и толкова си могат общо-взето.Но се стараха и това ми хареса.То след първия мач вече всичко си беше ясно.Не може всеки път да се бие,но българинът е максималист,само че на какво отгоре?Ако трябва да сме честни "Дебрецен" с нищо не отстъпва на "Левски"-нито по бюджет,нито по организация,нито като обща цена на играчите.
А Гошо Петков толкова пъти сам е спасявал "Левски",че и националния,направо е носил отбора на гърба си,че бих му простил не само тези,но и още 10 гола!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: svetlin74 в август 26, 2009, 10:07:57
Истината е,че просто "Дебрецен" бяха по-добрия отбор,а и имаха късмет точно когато трябва.

Истината е, че за Левски всички са много добри отбори , като почнеш с Дебрецен, Бате , Темпере ... да не ги изброявам. Истината е че левскарите имат безобразен късмет с жребия , който пропиляват сезон след сезон ... и сега като им падне коефициента , ще видят не само ШЛ , но и ЛЕ през крив макарон.

А Дебрецен не знам какъв късмет са извадили , извадиха пари хората и преди мачовете купиха трима национали - Колон , Фечешин  и Боднар , които им направиха играта и ги вкараха в ШЛ, и си избиха парите предполагам :) . Ако Боратко си беше развързал кесията , да освежи отбора , Левски щяха да изглеждат доста по-прилично, но "със стари курви нов бардак не се прави" са казали умните хора :)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в август 26, 2009, 01:09:58
Това,което казваш е факт,но Боратко не е някакъв митичен супермен или поне фокусник,та да вади по желание зайци-жокери.За да не закупи играчи най-вероятно има основания с оглед финансовото си състояние.Да не говорим,че според мен,той нищо не решава,защото парите всъщност са на Чорни,но няма как да знаем със сигурност.Факт,че не само Батков,ами и никой друг не инвестира в бг футбола-нито Митал,нито Титан,вече и Гигов не го прави,само едни Гриша Ганчев и ТИМ донякъде.Явно,за да няма инвестиции хората са преценили,че не е печелившо начинание и сигурно най-добре си знаят.
Вината на Батков е другаде-аз не мога да му държа сметка,защо не вади пари,но мога да недоволствам от лошото управление и по-специално идиотско-дебилната смяната на треньорите.Тук вече си проличава глупостта и селянията на Боратко!Не харесвах Кокала,но не виждам Достанич с какво го превъзхожда?С това че е сърбин може би!?И кога го смени само?Унгарците освен всичко,определено ни надиграха тактически.
Специално за БАТЕ отново нямаха шанс,а после в групите автозаводците направиха велики игри!Гаранция давам,че нямаше български отбор,който и да е той,да направи такива игри!За Тампере си беше издънка отвсякъде и нямаше никакво оправдание!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: CaMaRo в август 27, 2009, 12:37:10
Много се смях толкова жалък отбор няма никъде.Добре че не се класираха за ШЛ , че там щеше да става страшно да падат с по 7-8 на 0 не че в Лига Европа няма да падат де.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в август 27, 2009, 12:51:30
Абе няма,ама сме шампиони!И пак ще станем!А и май само ние сме влизали в Лигата?А?


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в август 27, 2009, 01:21:59
Вальо,отговарям ти на въпроса:"Я ми кажи в последните 4 год. с кой силен отбор сте се паднали преди влизане в групите на ЕКТ ?"
Не се падаме със силни отбори,защото клубния ни коефициент е висок и сме "поставени" при жребия.Но този коефициент си е изработен от нас.Вие,въпреки,че сте жестоки евробойци,евробиячи,гробари на шампиони и тям подобни нямате нужните точки и не сте поставени.
С Тулуза не си беше издънка,те са си по-силен отбор от ЦСКА,френската лига 1 е много силно първенство,просто бяха в много лоша форма тогава и вие не съумяхте да се възползвате.Славия Прага ви буха като брашнян чувал,а Левски ги отстрани 2 години преди мача им с ЦСКА.При опитите си да влезе в ШЛ Левски загуби трудно и достойно от многомилионните селекции на Галатасарай и Бешикташ и винаги силния Динамо Киев,а вас Галата ви одръсти два пъти с по 3:0,та Стойчо стана на Тройчо...И не сте отстранили Байерн,а Байер,разликата е огромна!За това браво обаче,тогава направихте много хубави мачове.Както и с Бешикташ,малко физически сили и самочувствие не ви достигна да ги отстраните.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в август 27, 2009, 08:51:29
Браво на ЦСКА,изиграха чудесен мач!Показаха много мъжка игра,уважавам това,въпреки,че са противници.Динамо са много по-силен отбор от който и да е български такъв,но са в много лошо състояние и ЦСКА чудесно се възползва.От това печели целият български футбол-вдига се общия коефициент,влизат свежи пари.А и сега с Левски ще спорят на два фронта,повишава се и конкуренцията.Дано и Литекс да влязат в групите.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в август 27, 2009, 09:08:52
Страшен мач! Поздравявам всички с победата на ЦСКА. Надвиха един от традиционно силните отбори в първенство като Руското. Нашите играха страшно нахъсано и тактически издържано и направо им скриха шапката. Опасявах се, че дребнави заядливи и неграмотни изказвания на някой съфорумници ще ме озлобят с/у армейците, на м/ународно ниво, но това не се случи. Подхождам с цялото си уважение и признание към мача. Дано това е само една малка стъпка към нов Европоход на БГ отборите. Очаквам Литекс да вземат пример и Мъри до доубие БАцЕ. Да си кажем откровено - ако пък Левски продължи да играе така както игра с/у Дебелец (мисля, че така го нарекоха съфорумниците, за които говоря и чиито мнения изтрих), но започне и да вкарва голове, ни предстои и излизане от групите на ЛЕ. Все пак не бива да си правим илюзии. Най трудното предстои. ЦСКА победи Днамо, които обаче са 3-ти в миналогодишното първенство и 5-ти в текущото. Левски падна от шампион, но все пак едва на Унгария, които в последните години, не могат да се похвалят с кой знае какъв футбол. За БАТЕ е казано достачъно. Нашите тр да забравят колкото се може по-бързо последните си мачове - било то победи или загуби и да гледат напред. За да не изпадаме пак в утешителни статистики от миналото...


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: DeYordanov в август 28, 2009, 10:55:06
Може би ще ви е интересно как стоят нещата през призмата на неутрален фен като мен. Както всеки българин не мога да съм безразличен към нашите евроучастници и искрено им стискам палци.
Първо за отпадането на Левски от Дебрецен. Според мен е адски погрешно да се счита, че Дебрецен е някакъв мега отбор. Просто Левски беше достатъчно наивен в тактическо отношение, че да отпадне от отбор, който все пак знае какво прави. Голямата згауба беше тази в София, когато се допуснаха цели два гола на собствен терен, което е твърде много в мач от ЕКТ. В Будапеща Левски не играха никак зле, но гониха вече дивото. Допуснаха отново два наивни гола, за които сами са си виновни. Като цяло аз не смятам, че това отпадане е някакъв позор. Все пак Левски не е някакъв мега отбор, че да се счита, че отстраняването на Дебрецен е просто протоколно. Предните години го доказаха с други съперници от подобен калибър. Все пак има някакво подобрение в играта, но доста е висока средната възраст на отбора, че да се търси значително израстване на отбора. Просто ми се струва, че някъде около показаното в Будапеща гравитират реалните възможности на Левски. Дано в Лига Европа успеят да се представят добре - най-вече за клубния коефициент.
ЦСКА от друга страна ме изненадаха адски приятно. Като стил, самочувствие и факта, че не дадоха на добър отбор като Динамо да играят. Отбора им е млад и доста талантлив, съставен главно от българи, което засилва позитивите. Не очаквах така да обезличат Динамо, тъй като съм гледал доста техни мачове и те безспорно са много класен отбор. Явно в този сблъсък обаче бяха добре разучени и срещнаха много мотивиран тим, жаден да се доказва. Освен всичко друго ЦСКА бяха смели и дръзки и това винаги се възнаграждава. В тактическо отношение всичко беше подчинено на колектива, а изглежда всички си даваха сметка за реалните си възможности и не тръгваха на 'фоерверки' с финтове, пасчета и тем подобни излишни неща. Просто без да задържат много топката правеха това, което трябва и резултатът е доста логичен. Добре си постлаха и в първия мач в София, където не допуснаха грешката на Левски и изиграха срещата доста разумно, без да допуснат гол. В Москва си довършиха започнатото по блестящ начин при пълно тяхно превъзходство.
И тук някъде идва най-голямото разочарование - Литекс. От тях най-малко се очакваше този голям провал. Тук всичко се засилва и от добрия резултат в Борисов. В Европа нямаш право да пропиляваш такива възможности, но уви...
Отбора на Литекс подходи много страхливо и сам си усложни задачата, после се закла ритуално насред Ловеч. Не разбрах защо са им тези многобройни чужденци, които не стига, че са скъпоплатени, а не придават никаква класа. БАТЕ не са никакъв кой знае какъв отбор, само че ние за втора поредна година ги легитимираме. Но затова са си виновни нашите представители. Литекс вместо да се бранят за 0-0 трябваше да размажат съперника си с резултата, с който бяха размазани. Особено при добрия резултат от първия мач. Един гол в началото и всичко свършва, но не...
Получиха нелеп гол накрая и съвсем пораженчески допуснаха още 3. Това не може да е сериозен отбор с желание за пробив в Европа. Роля изигра и високата им средна възраст. Изглежда физически са много зле, но точно затова трябваше да решат мача в началото, после става трудно.
В заключение дано двата ни представителя успеят да се представят добре в групите. Мисля, че трябва да са вече спокойни, защото самото им влизане е успех, но не трябва да се задоволяват с това. Българските отбори могат да играят срещу силни отбори и не виждам защо се подценяват така.
Успех ви желая.
Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в август 28, 2009, 02:44:17
Съгласен съм със всяка една твоя дума,освен за БАТЕ.Не знам защо има такова отношение към този отбор у нас.Наричаха ги презрително "заводско отборче".Какво като са заводски отбор?Просто в Беларус още има полукомунизъм.А Волфсбург да не би да не е на Фолксваген?Доколкото разбрах от статии в печата те в първия мач са имали пълно превъзходство,но просто не са имали късмет.Стилът им е приятен,синхронът между играчите много добър,физически са перфектно подготвени,въпреки,че миналата година участваха в ШЛ са скромни и без претенции.Като игра ми напомнят на Динамо Киев от 90-те,без разбира се да имат тяхната класа.Миналата година след тези игри щяха да продължат в която и да е от групите за УЕФА,но просто бяха в наистина желязна група.Жалко за Литекс естествено,но този отбор е "посаден" в град без всякакви футболни традиции.В Плевен,Враца или Търново да бяха(бих могъл,без проблем,да изброя още десетина града,включително и Русе) щеше да е съвсем друго.Просто Ловеч не е футболен град,а липсата на атмосфера дава своето отражение и върху футболисти и треньори.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в септември 10, 2009, 07:06:30
ЦСКА отвя Левски в класацията за Клуб на 20-ти век


Червените попаднаха в топ 100 на таблицата, Левски е чак на 126-то място
31-кратният шампион на България ЦСКА буквално отвя вечния враг Левски в класирането на Международната федерация за футболна история и статистика за Клуб на 20-ти век.

Армейците попаднаха в топ 100 на таблицата, докато сините бяха класирани чак на 126-то място в ранглистата.

Червените заемат изключително престижното 60-то място с 57 точки, което делят с турския гранд Галатасарай. Те изпреварват силни отбори като Партизан, Лион, Нюкасъл, Евертън, Сент Етиен, Наполи, Шалке, Астън Вила и др.

Левскарите пък са събрали мизерния актив от едва 16т. и са на една позиция с тимчета като Дънфърмлин (Шотландия) и румънския Университатя (Крайова).

Класацията се извършва въз основа на успехите на клубовете през миналото столетие - колко шампионски титли на страните си имат, колко международни купи са спечелили, на кое място са завършили в първенствата си и т.н.

Ето и първите 20 клуба в подреждането:

1. Реал (М) 563,50 т.
2. Ювентус 466 т.
3. Барселона 458 т.
4. Милан 399,75 т.
5. Байерн 399 т.
6. Интер 362 т.
7. Аякс 332,75 т.
8. Ливърпул 300,25 т.
9. Спортинг (Л) 299 т.
10. Андерлехт 231 т.
11. Манчестър Юн 220 т.
12. Атлетико (М) 196 т.
13. Ференцварош 190 т.
14. Лийдс 154,50 т.
15. Спарта (Пр) 149,50 т.
16. Динамо (К) 144,50 т.
17. Рома 141,50 т.
18. Хамбургер 140,50 т.
19. Борусия (М) 136,50 т.
20. Тотнъм 136 т.

........................................................
60. ЦСКА 57 т.
........................................................
126. Левски 16 т.http://www.donbalon.eu/news61741.html (http://www.donbalon.eu/news61741.html)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в септември 10, 2009, 07:46:18
Да,класацията на 20-ти век.Пожелавам ти да доживееш тази на 21 век,за да видиш,че няма да е същото. :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в септември 12, 2009, 01:56:58
Ще видим до тогава има много време  :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в септември 20, 2009, 11:37:37
Е не знам. По-слаб Левски не съм виждал от много време !!!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в септември 21, 2009, 12:35:13
На умряло куче нож извадихте!С това не искам да омаловажавам добрата игра на ЦСКА.Не можеш да отречеш,че ако и да съм 100% "говедо" съм що годе обективен като цяло.Просто последните идиотщини на Батков съсипаха Левски!
ОЛИГОФРЕНЪТ БАТКОВ ВЪН ОТ ЛЕВСКИ!!!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: mladen201 в септември 21, 2009, 11:21:19
ЦСКА доказаха кой е по силния  ;)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Hamann в септември 22, 2009, 11:23:44
Армейците имат бъдеще с този отбор.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в септември 22, 2009, 01:46:10
Добре, щото до сега само минало имаха  ;)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Orthodox в септември 26, 2009, 09:55:19
Без да съм привърженик на който и да е футболен клуб (подкрепям Дунав просто от местен патриотизъм) и въобще без да съм страстен почитател на Цар Футбол, поствам тук една анимирана картинка с впечатляваща подборка от победи на червения отбор над именити противници. Предполагам, че и феновете на сините имат какво да представят като свой актив в това отношение...

(http://store.picbg.net/pubpic/BF/24/9dac6e0b1bb1bf24.gif)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: ilko в януари 10, 2010, 01:29:35
Аз като дете харесвах ЦСКА ,сега по ме боли за фкЛевски . Иначе съм фен на Уро(a)жай Пиргуу и Дунав Русе . Видях един коментар и споделям с вас част от него .............. :) . А Балъков с буен нрав, вика "Любо беше прав, най-щастливата победа е над сините говеда!" Ризилът е огромян, глъвътъ ма боли И Наско нидуволин, Бая ма насоли... Защо ни ма разбират, Защо ма мъчат мьен, И дъл съм аз виновян Чи Йовув е критьен.... Фъф Хаскуу ги водих И черпих ги с каун, Ханъми изнамерих, За цьел'я син катун. И седнах нея вечер, На селския мигдан, Да люпим иедру семи Сас млад'я Бензукан Разпраам му за Лески, За Баткуфф и Танас, А той сиди и гледъ, Кат пърлье пред кумпас. Тъй млогу натъжих са, Чи седнах, поривах, Но посли пак си казах Тъй рекъл е аллах... Кажети ко да пра'я, Кажети, чи ни знам, С Тилкийски ли да почнъ Ил с брата ром Мар'ян Сидях сам в одаята И мислих си на глас "И къ ша земим мача, Кат няма гу Танас ?" Отиди на сафари, Слонови да дирье А ниа да са мъчим С туй никву Тампирье И тъй започна мача, Урсула са дире, Чурбата да напъним, Ма първу Тампире Но нещу са обърка Но нещу не е тъй Защо ни атакуват Оп, вкараха ни, въй..... Но ету мача свърши И падна ми пирдье, Въх що ли тъй са случи, Чи би ни Тампирье Звънят ми по мубилн`я И Баткуфф и Танас Кълнат ма кат разпрани "Ей Мърю, пидирас!!!" И пак ми стана тъжну, Но тоз път ни ривах, Сидяхми си самотну Аз - Мъра и Аллах Прибрахми са фъф Соф`я Фъф срядъ вичиртъ Но никуй ни нъ срещнъ На айругарътъ Т'ва идоса Баткуф Изпружи той мустак И зе, чи ма нахока Наречи ма простак Томашич йе кунтузян Пилету дади зян И Стойчув титулярин Сас черн'я Бинзукан! Гуворих вчера с Баткуф Поръчах си съд'я най-дъбре Ристоскуф Туй наш`та е мичта Ни гу щяли ут УЕФА Дибел и тромав бил И как ша бий Лефски Сас швабата дебил И тъй дуйде риваншъ С туй никву Тампире И сички чакат лефски С тройка да ги отпире Даже Сьомин от Москвата държи са за главата, Пъпчивуту как да прибере Щом дъни са сас Тампире И ету Ниеми вкара гол А Живку пули са кат вол Топката му мина прис краката И леку флезна у вратата И сичку свърши многу зле С туй никву гадну Тампире, И Лески вечи нье е фъф Европа, Няма дьерби даже със Рудопа.......


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в януари 10, 2010, 11:21:00
Аз като дете харесвах ЦСКА ,сега по ме боли за фкЛевски .
Очевидно се развиваш положително  :D .


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в януари 11, 2010, 12:00:06
Човек като израства помъдрява  :)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в януари 11, 2010, 10:34:31
no comment...


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: ilko в януари 11, 2010, 11:07:00
Причината да симпатизирам в момента на Левски ,е че винаги обичам да съм на страната на по слабите . Дано Дунав влезе в ,,А,,.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в януари 12, 2010, 12:40:30
 :D :D :D тогава минавай в левия ъгъл, червения ;)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в януари 12, 2010, 01:23:00
Причината да симпатизирам в момента на Левски ,е че винаги обичам да съм на страната на по слабите . Дано Дунав влезе в ,,А,,.
Гейовете са по-слаби! Мини към тях тогава!  :D :D :D :D :D :D :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в януари 12, 2010, 12:02:48
Имах предвид политически ляв, но и така може да се тълкува :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: niki67 в януари 12, 2010, 01:54:27
Е, недейте така че всички цесекари да са политически червени де ::) Не е вярно.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в януари 12, 2010, 04:07:33
Е, аз като дясноориентиран човек не мога да симпатизирам на отбор с червена петолъчка на емблемата и създаден през 1944г., чиито фенове вкарват в нецензурн контекст името на национални герои...Поне за мене това е неприемливо и обидно като Българин.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Hamann в януари 12, 2010, 10:57:10
До кога ще спорите? Резултатите в Европа показват колко големи са и двата отбора.Само се излагаме!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в януари 13, 2010, 12:23:08
До кога ще спорите? Резултатите в Европа показват колко големи са и двата отбора.Само се излагаме!
Резултатите в случая нямат значение!
Въпросът е, че когато си червена свиня, и шампион на Европа да станеш, пак си си свиня!!!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: ilko в януари 13, 2010, 04:30:07
Този коментар за червените свини ,имаш ли някаква специална причина , да го пуснеш ?


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: niki67 в януари 13, 2010, 05:00:23
Илко, ти цесекар ли си?


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: ilko в януари 13, 2010, 05:54:58
Не съм никакъв Ники , просто съм за добрия тон .Аз също се дракам наред с тоз и оня във форума ,но се съобразявам .Ако червените свини са обикновенните цесекарчета от махалата ,просто не го приемам . Ако се има предвид изродите в София дето се бият помежду си ,или мафиотските им босове , тогава да . Уражай до гроб  :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: niki67 в януари 13, 2010, 06:15:03
Съгласен съм с теб. И аз не съм футболен фен и деленето на "свине" и "говеда" ме шокира. Това, че казвам, че постиженията на ЦСКА в ЕВропа са безспорен факт, хич не ме прави цесекар, още по-малко пък червен и други подобни нелепи внушения. В момента и ЦСКА, и Левски са ливади. Зелени. И неокосени.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в януари 14, 2010, 02:22:11
Този коментар за червените свини ,имаш ли някаква специална причина , да го пуснеш ?
Каква причина да имам? Така смятам, така пиша. Съжалявам, ако съм засегнал някого, просто това е моето мнение.
Иначе не одобрявам футболното хулиганство от която и да е страна.
Червеният цвят обаче наистина ми действа много зле! И футболно, и политически! А и честно казано, между футболното и политическото червено не виждам голяма разлика...


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: svetlin74 в януари 14, 2010, 09:29:46
Въпросът е, че когато си червена свиня, и шампион на Европа да станеш, пак си си свиня!!!

Подобен коментар може да напише единствено човек с манталитет на говедо.

П.П. Съжалявам ако съм засегналя някой друг освен @Русенец.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в януари 14, 2010, 11:00:20
Да ви попитам в днешни времена кой БГ отбор е "ляв" или "десен" ??? Ако държавата подпомагаше някой от отборите, ни ЦСКА ни Левски щяха да са на това дередже.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в януари 14, 2010, 12:45:37
Тя държавата трябва да подпомага целия спорт, а не само Левки и ЦСКА.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в януари 14, 2010, 12:50:30
Въпросът е, че когато си червена свиня, и шампион на Европа да станеш, пак си си свиня!!!

Подобен коментар може да напише единствено човек с манталитет на говедо.

П.П. Съжалявам ако съм засегналя някой друг освен @Русенец.
Олеле, много ме засегна! Сега плача неутешимо ден и нощ!  :D :D :D :D :D
Всъщност никого не си "засегналя"  :D . Но понеже повторението е майка на знанието за такива като вас, ще се самоцитирам:
Резултатите в случая нямат значение!
Въпросът е, че когато си червена свиня, и шампион на Европа да станеш, пак си си свиня!!!
Поздрави!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в януари 14, 2010, 12:57:35
Това важи в пълна степен и за сини говеда нали знаеш  ;)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в януари 14, 2010, 12:58:03
Стига пък ти бе. Така само задълбаваш и ще се стигне до едно: "Ти си свиня", "Ти го говедо", което не води до никъде. Имаме много по-сериозни аргументи от това, че били свине ;) Ето че тоя малкия само това чака...


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: niki67 в януари 14, 2010, 01:00:04
Ами прав си, Рускучлия. Постът на "русенецът" е много краен, пък и той е доста краен и в други области. Обидите на са аргумент, а само признак на лошо възпитание.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в януари 14, 2010, 01:09:23
Стига пък ти бе. Така само задълбаваш и ще се стигне до едно: "Ти си свиня", "Ти го говедо", което не води до никъде. Имаме много по-сериозни аргументи от това, че били свине ;) Ето че тоя малкия само това чака...

Така е Русчуклия, само това чакам аз. Някой да ми каже нещо и аз да скоча да го "нахраня" както се казва. Нямам си друга работа аз.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: svetlin74 в януари 14, 2010, 01:37:38
...
Олеле, много ме засегна! Сега плача неутешимо ден и нощ!  :D :D :D :D :D
Всъщност никого не си "засегналя"  :D . Но понеже повторението е майка на знанието за такива като вас, ще се самоцитирам:...

Детска работа  :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в януари 15, 2010, 12:47:54
Ами прав си, Рускучлия. Постът на "русенецът" е много краен, пък и той е доста краен и в други области. Обидите на са аргумент, а само признак на лошо възпитание.
В кое друго, освен футбола съм краен, че не разбрах?
P.S. Обичам "неутрални" чорбари! Обожавам ги просто!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в януари 15, 2010, 12:50:34
Стига пък ти бе. Така само задълбаваш и ще се стигне до едно: "Ти си свиня", "Ти го говедо", което не води до никъде. Имаме много по-сериозни аргументи от това, че били свине ;) Ето че тоя малкия само това чака...
А те разбират ли от друго?
Разбират ли например, защо когато отборът от Москва си сменя името и те си сменят името?  :D
Така поне всичко е сведено до прости символи!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в юни 22, 2010, 12:03:22
За първи път в новата история (а може би изобщо) ще се срещнат ЦСКА и Левски в първия кръг. Ще черпиме  *DRINK*


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в юни 22, 2010, 12:07:27
Съмнява ме, че ще имаш повод да черпиш  :D :D :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в юни 22, 2010, 12:42:54
Времето ще покаже...  ;D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в юли 28, 2010, 02:41:06
Абе и МТК не са особено силни. Но викаш, друго си е Галатасарай да те бие с по 3:0. По-престижно е някакси  :D .

И да биеш Ливърпул на Анфилд също е престижно, както и да биеш два пъти Байерн Леверкузен  ;)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в юли 28, 2010, 09:03:24
Байерн Леверкузен? Няма такъв отбор  ;)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в юли 28, 2010, 01:36:05
Добре нека бъде БАЙЕР Леверкузен  :)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в юли 28, 2010, 10:21:02
Абе и МТК не са особено силни. Но викаш, друго си е Галатасарай да те бие с по 3:0. По-престижно е някакси  :D .

И да биеш Ливърпул на Анфилд също е престижно, както и да биеш два пъти Байерн Леверкузен  ;)
Не знам, ама си спомням, че победителите на Байер после ядоха много бой в групите  ;) :D . Особено от Славия (но не София).


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в юли 29, 2010, 12:25:08
Да, но тогава бяхме в група още с Хамбургер, Монако и Викинг... Дали ако вие играете с тях няма да ви сложат една тройка който и да е (айде може с Викинг да свършите справедлив Х). Между другото не ядохме толкова много бой. Загуба от Хамбургер с 0:1 загуба от Славия с 2:4, победа над Викинг с 2:0 и загуба от Монако с 1:2.(сега като се замисля, 2005г. е имало 5 отбора в група... никога не ми е правело впечатление :D)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в юли 29, 2010, 01:38:38
Славия Прага ги отстранихме 2 години преди това. Малък си просто - не помниш.
Конкретно за този сезон в турнирите не знам кой щял да ни сложи тройка, но ми се струва, че стигнахме до четвъртфинал. Също така, ми се струва, че след 1990 г. никой друг български отбор не е достигал четвъртфинал. Но само ми се струва - ти ще кажеш  :D .
Също така продължава да ми се струва, че Левски са единствения български отбор, който успя да влезе в групите на ШЛ. Аргументите на редовите чорбари-тъпаци, че там са ги били и т.н. са смешни. Ти видя, на Световното имаше слаби отбори, но те бяха там, а ние не. Кой е по-слаб - този, който се класира, макар и после да пада, или този който въобще не се класира? Продължава да ми се струва, че този, който прави жалки опити и никога не е успял, няма право да говори за този, който го е направил  :o .


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в юли 29, 2010, 03:01:54
На мене пък ми е интересно как си го признавате за успех това. В Англия, Испани, Италия и др. мн им пука, че имало някакъв си отбор от провинция България. За назапад това да влезеш в групите на ШЛ и да те дънят 1:17 не е успех, повярвай ми  ;D (все пак говорим за популярност и сравнения с назапад). И ако питаш някой на прилична възраст 35+години, който гледа фубол и като го питаш за Левски и ще ти каже или "не ги знам тия кои са" или "ааа ония дето головата им разлика беше 1:17" (Макар това да е по-малко вероятния вариант. Повярвай ми никой няма да се сети за УЕФА). Докато ако питаш някой на запад кой е ЦСКА пак е възможно да ти каже не знам, но ние имаме в пъти по-голяма история от вас... И всеки казва ЦСКА има славна история... Мисля, че безспорно ЦСКА е много по-популярния клуб назапад и в България. Да, признавам, там когато влязохте в ШЛ и после стигнахте до 1/4 финал за УЕФА, бяхте добър отбор, НО за България. Влязохте в ШЛ и ви показаха колко сте далече от истината. Мене ме е яд друго. Вие за ШЛ играхте с отбори като Удинезе, Киево и др(сред които и БАТЕ, Тампере, но хайде :D), а на нас ни се падна Ливърпул, Бешикташ, Галатасарай... Мисля, че разбираш достатъчно от футбол, за да сравниш тези отбори... Но един ден монетата ще се обърне на другата страна...  ;D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: CaMaRo в юли 29, 2010, 12:02:21
Не се карайте и двата отбора са супер западнали и НИКОГА няма да са на нивото на един среден европейски отбор


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в юли 29, 2010, 06:14:06
Само не мога да разбера защо е цялото това повтаряне "на запад" това - "на запад" онова. Какво значение има кой какво мисли за нас "на запад". Ние тука спорим на яко местно ниво. Русенеца ти го е казал всичко в прав текст и на практика нямаш никакъв аргумент с/у него освен дежурното 17/1, което звучи повече като оправдание, отколкото като аргумент. На запад хората са чували за ЦСКА, но Москва, повярвай ми, поддържам връзка с футболни фенове от Европа. Никой не е чувал за нашите псевдо-грандове. Лошо е като говориш неща наизуст, а още по-лошо е да си вярваш.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в юли 29, 2010, 06:26:47
Е какво, за да имаме голям европейски футбол, трябва да се сравняваме с Европа. И в този ред на мисли никой назапад не признава за такъв голям и огромен подвиг влизане в ШЛ, камо ли да те дънят по този жалък начин. Като ще спорим "яко местно" и не намесваме Европа, защо не спорим кой отбор има повече шампионски титли? Ще ви видим какво ще свършите срещу калмарите довечера.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в юли 29, 2010, 07:00:07
Бе да ти кажа доста велики отбори мечтаят за Шампионска лига, а не са играли от много години. Не случайно в големите първенства битката за последното място даващо право на участие в ШЛ често е по интересна от това кой ще стане шампион  ;)

Влизането в ШЛ за всеки отбор е едно от най-престижните неща, а за отбор редовен участик там некласирането е посрещано като трагедия и провал. Така че не ми говори, че никой назапад не го признава, най-малкото като се има предвид колко пари ти осигурява.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в юли 29, 2010, 07:04:32
Сред тези велики отбори слагаш и ЦСКА предполагам...


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в юли 29, 2010, 07:06:21
Не. Аз не мисля, че някой от нашите отбори е велик. Просто един успя да влезе в групите, което на фона на останалото представяне си е подвиг. Не виждам защо правиш самопризнания.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в юли 29, 2010, 07:07:16
Защото спомена велики отбори, които не са влизали отдавна в групите заради това...


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в юли 30, 2010, 12:30:45
И всеки казва ЦСКА има славна история... Мисля, че безспорно ЦСКА е много по-популярния клуб назапад и в България.
Е, стига бе момче! Ще ме умориш от смях! Лошото е, че си вярваш! Всичко това, Ду(ду)чето ли ти го каза?  :D :D :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в юли 30, 2010, 01:56:00
Не е той, спокойно... Просто съм фен  ;)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в юли 30, 2010, 11:21:23
Ясно е, че си фен.  *DRINK*
Виж сега, ЦСКА до 1989 г. наистина има най-големите успехи и това е факт. След 1990 г. обаче настъпва упадък и Левски категорично доминира и на вътрешно и на международно ниво като успехи. Вземи дори самият прословут четвъртфинал. Ами че, това е изравняване на най-доброто постижение на отбора въобще. При това, при едни много по-различни и неблагоприятни за българските отбори условия. Все едно ЦСКА сега да достигне полуфинал за ШЛ! Представяш ли си го? Сега разбираш ли, че въпросният четвъртфинал и влизането в ШЛ като постижения за български отбор са си направо подвизи? И ще става все по-трудно някой отново да го направи.
Преди контактувах с доста чужденци и те уверявам, че не знаят нищо за ЦСКА. Нито пък за Левски. И наистина като им кажеш ЦСКА се сещат за московския. Ние тук си мерим п...ките, но истината е, че нямаме български отбор, който да е оставил нещо значимо като постижение. Ако ЦСКА беше станал европейски шампион като Стяуа или Цървена звезда щеше да е друго. Полуфинал наистина е голямо и значимо постижение, но само за България.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в юли 30, 2010, 04:31:03
Вальо, постави се за няколко минути на мястото на проф. Бакалов и отговори на тези въпроси. Наистина ще ми е интересно мнението ти:
http://topsport.ibox.bg/news/id_1237641969


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в юли 30, 2010, 05:52:11
Това е и причината поради която не трябва футболни отбори да носят имената на национални герои. Никъде по света го няма това животно кръвните врагове да не се псуват. То е просто нормално. Не може някой отсреща да ти изказва всякакви звучни реплики за отбора, с който си израснал и който обичаш, а ти да го гледаш и да му ръкопляскаш. То до някъде е вързано, че ако Батков е кур*а, то една кур*а е собственик на Левски, а още по-лошото е, че тази кур*а вкара Левски в ШЛ, с коетое се биете по гърдите толкова много. Вашите фенове не псуват по Ботев, защото не им пука за Ботев и защото са под чергара на Левски и не представляват опасност. Я питай феновете на Локомотив дали не псуват Ботев? Това с комунистическата част не съм много навътре в нещата, но ако случайно дойде нечия приумица това да стане, то трябва да се преименуват, Стеауа, Партизан, Славия Прага, Цървена Звезда и съм сигурен, че има още. Просто назовах най-популярните. Това ниминуемо ще доведе до обществен отзвук и то голям.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в юли 30, 2010, 06:00:29
Това с комунистическата част не съм много навътре в нещата, но ако случайно дойде нечия приумица това да стане, то трябва да се преименуват, Стеауа, Партизан, Славия Прага, Цървена Звезда и съм сигурен, че има още.
Славия Прага пък защо? http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%9A_%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%8F
Както виждаш, даже от ЦСКА е по-стар.  :D :D :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в юли 30, 2010, 06:11:13
Червената петолъчка, която е в пъти по-видна на екипите на футболистите от тази на ЦСКА.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в юли 30, 2010, 06:43:44
Ами като не си навътре в нещата просто недей да спориш, бе момче. Не ми каза дали смяташ, че въпросите са основателни!? Не псуваме по "Ботев", понеже носи името на национален герой и е грозно да се обиждат имената на националните герои. Естествено един промит мозък, който си татуира свастика на едната ръка и червена петолъчка на другата му е трудно да  асимилира такъв обем информация.

Другата тема. Много ми е много смешно като кажете, че видиш ли, никъде го нямало това да се кръщават отбори на национални герои. Аз веднага се сещам за "Обилич" от Сърбия, носещ името на Милош Обилич, Велез Сарсфийлд от Аржентина, Вашку да Гама в Бразилия и т.н.

Другото нещо.Чорбарите като се бият в гърдите че били наследник на АС-23, един прекрасен отбор, които е създаден от Офицерите на Военния съюз, защо тогава не бяха нетърпеливи да падне Живков и веднага да си "върнат" старото име. Не стана така, щото този ЦСКА има нещо общо и историята на АС-23 точно толкова, колкото горите и резиденциите са на Симеончо  :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в юли 30, 2010, 08:08:38
Ти май си ми прочел през редовете това което съм написал. Пак казвам. Ако Ботев ви беше вечния враг, щяхте да си съдирате г**овете да се псувате, но те не са ви вечния враг и няма причина да го правите... Никъде по света го няма това явление, вечните врагове да не се псуват. Кажи ми само 1 държава. Все едно феновете на Дунав да ходят да псува отбора на Арда (Кърджали)-просто няма причина. Левски и Ботев също са така. По-добре прочети отново това, което съм написал внимателно. Комунизма съм го зачекнал страшно вяло, че да казваш такива думи. Единственото, което казах, че ако се вкараме в тази логика, не само ЦСКА трябва да бъде преименуван, но и много други популярни отбори. И ако това, което казах ти се струва като спорене по някаква тема просто... преувеличаваш. Иначе не забравяй какви са били Гунди и Батков, а съм сигурен, че не само те (за тези знам)...


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в юли 30, 2010, 08:58:02
И какъв е бил Гунди? Я дай пак.
Аз много добре те разбрах, но и теорията ти не издържа. Им милиони начини да обидиш един отбор ако е самоцел да обиждаш. Особено ако този отбор носи такова свято име по никакъв повод ако си достоен човек не можеш да си позволиш да вкараш това име в подобен контекст. Прави впечатление обаче, че феновете на четирибуквието вместо да си подкрепят отбора,  предпочитат да викат това позорно словосъчетание *** за Левски по всякакъв повод, независимо с кой отбор играят, пишат го по стените, като така написано или произнесено просто е изключително грозно.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в юли 30, 2010, 09:37:04
Гунди е бил агент в ДС... Иначе, това дето го викат шнур за Левски е единствената песен, която съм против да се пее на всеки мач... Иначе с милионите начини не съм съгласен. Има една поговорка: Каквото почукало, такова се обадило.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в юли 30, 2010, 10:19:14
Абе ти на 14 години знаеш и какво е ДС? WoW  :D Айде стига глупости. Покажи документ!Затова ли му късаха некролозите? Щото е бил предан комунист? Затова ли го убиха? А и да е бил вербуван, няма да се очудя, знаейки как е действал комунистическия репресивен апарат. Ама ти няма от къде да ги знаеш тези неща. Само не се изказвай неподготвен, имаш още доста години за тази подготовка.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в юли 30, 2010, 10:26:18
Нали на определено време издават списъци с бивши членове на ДС. Гунди е сред тях. Поне така съм чувал или ако не е агент то имал някакви връзки с ДС (не съм сигурен на 100%). Точно документ ти е ясно, че няма как да ти покажа, но утре ще се опитам да потърся нещо по този случай в интернет.

П.С: Естествено, че не съм подготвен, но и най-малкото, което знам мога да го използвам срещу вас  >:D  :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в юли 31, 2010, 08:54:34
Червената петолъчка, която е в пъти по-видна на екипите на футболистите от тази на ЦСКА.
Петолъчката не е само комунистически символ. Тази на Славия е обърната - двата лъча нагоре, единия надолу, ако не си забелязал. Ако не си забелязал и бирата Хайнекен има петолъчка (при това "нормална"!), но хората не припознават Милко Балев и Добри Джуров за свои месии.  :D :D :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в юли 31, 2010, 09:05:15
Нали на определено време издават списъци с бивши членове на ДС. Гунди е сред тях.

Дай списъка!


П.С: Естествено, че не съм подготвен, но и най-малкото, което знам мога да го използвам срещу вас  >:D  :D

Там е тя, че нищо не знаеш. :o


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в август 01, 2010, 12:19:37
http://www.epochtimes-bg.com/2007-01/2007-09-14_03.html

Склонен съм да вярвам на това...


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в август 02, 2010, 12:33:56
1:0
Кратко, ясно и точно!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в август 02, 2010, 10:36:24
Вальо, имаш безплатен билет от мен от гара Левски до гара Дембеле  :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в август 05, 2010, 01:39:55
Билетът трябва да е от гара Подуяне, но това е друга тема. Надиграхме ви с втория отбор и с третия нападател, но уви късметът беше на ваша страна. Ако играете по този начин и с Калмар, ще ви разкрият много бясно. Не бързайте да се радвате толкова много още. Просто самия факт, че нападението ни е пълна дупка си оказа влиянието. Иначе много щяхте да го отнесете.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в август 05, 2010, 07:57:56
Ти май не си гледал мача  ;)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в август 05, 2010, 11:49:13
Не май, със сигурност не го е гледал  :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: jorda в септември 04, 2010, 10:38:22

Това каква връзка с темата има???
А футболът на Пената до какво доведе? До равния с Малта! Сега не сме 1994!
Чорбари, застреляйте се!!!!

Комплексарче , време е да се вземеш малко в ръце, защото ми писна от малоумните ти драсканици!

БЕЗ ОБИДИ ВЪВ ФОРУМА!!!

Прощавай, не разбрах, че това е приятелско обръщение.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: jorda в септември 04, 2010, 10:42:16
Цитат
Щото с червените ръководители последните години беше чудо  Cheesy

И кои са тези последни твои години?
Батето и Перуката са последните ти години, и кой е "червен"?


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в септември 04, 2010, 12:45:16
И на мен ми е доста интересно да ги чуя тия червени ръководители?


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в септември 04, 2010, 02:15:08
Хаха яд ме е, че всички сини ръководители на българския футбол, ме накраха да мисля, че подценихме Англия, защото едва ли не казаха, че щяхме да ги разгромим...

П.С: А, ако сега играем с Малта ще ги бием ли? Много добре знаем, че умеем да падаме от футболни джуджета под каквото и да е ръководство. Да не забравяме, че точно този същия Пенев който ни докара до Х с Малта ни закара и до полуфинал на световното точно 1994...

Беззъбата и слаба Англия надви правилния футбол на Мъри!!!  >:D

Вальо мисля че имаш сериозен проблем, тъй като явно за теб Националния отбор и БФС (чиито зам. шеф е праволинейния моралист Лечков) са олицетворение на Левски, което от своя страна води до твоята неприязън и елементарна злоба, въпреки факта, че всъщност говорим за България. Такова първично пещерняшко поведение само може да ме накара полека-лека да викам с/у ЦСКА в Европа, което естествено би било най голямата глупост и абсурд. В момента говорим за БГ а не за отборчетата вътре. Мъри беше треньор и на Литекс, както сега е чичовото, какъв подтекст намираш в това? Може би, че Литекс става сателит на червените? Нека спорим цивилизовано, без излишно напрежение и обиди.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в септември 04, 2010, 03:29:47
Националния отбор никога не съм го олицетворявал на Левски. Аз продължавам да смятам, че има огромен потенциал, но няма нито един БГ треньор, който да може да го разгърне. Затова не удобрявам Стоилов нито който и да било БГ треньор за този пост към днешна дата. Колкото до БФС... Предполагам си чел какви гръмки изказвания имаше преди мача. Мене основно това ме ядоса - подценихме мача!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в септември 04, 2010, 03:50:28
Чорбари, застреляйте се!!!!
Това горното е вследствие на емоциите от и след мача! Защото заради малоумниците от БНТ трябваше да го гледам на заведение. Там пък трябваше да ставам свидетел на радостта на чорбарите след всеки гол! Радваха се на головете в българската врата, защото мразеха Мъри! Аз колкото и да не понасях Стоичков, винаги съм бил за България, когато беше треньор! Разбира се, патриотизмът е чудно и непознато чувство за привържениците и наследниците на отборчето, носещо гордо червена петолъчка на емблемката си и име на московско спортно дружество! Не можем да искаме толкова много от тях! Когато Левски игра с Галатасай и Бешикташ викаха и се радваха, че турските отбори са ни отстранили. Даже с ограничения си интелектуален потенциал измислиха "Вай вай Галатасарай" и "Задна прашка бешикташка". По-късно, когато самите те играха с тези отбори, не просто хапнаха дръвцето, ами и Галатасарай дори станаха кръстници на Стойчо. Кръстиха го Тройчо! Изобщо се чудя на злобата на тези хора. Жалка работа! После аз съм бил комплексар...

За мача.
Не Мъри, ами и Господ не може да ни помогне! Нямаме играчи, това е! И нямаме дори не само затова, че занемарихме детско-юношеските школи. Някои хора си мислят, че футболистите са зарзават. Вземаш хубави семена, садиш, поливаш, ториш, пък то цъфти и върже. Да, ама не. Не винаги става. Има и други фактори. Я вижте Франция в каква криза е. А има чудесни ДЮШ! Сигурно, заедно с холандските и немските са най-добрите в света. И това е 60 милионна страна, а в момента няма достойни заместници на предното славно поколение. Ами Германия? Те са над 80 млн., но докато извадят сегашните таланти бяха десетина години в дупка! Чехия и Хърватска и те имат добри ДЮШ, но са в криза, след смяната на поколението. Разбира се, с футболни школи е по-вероятно да успееш, отколкото без, макар че, в Южна Америка ритат по улиците и футболисти да искаш.
Някои хора си мислят, че треньор чужденец ще оправи нещата. Грузия и Албания като имаха чужденци да не би да се оправиха? Рехагел в Гърция е по-скоро изключение. Пък и нямаме пари за наистина класен треньор като Адвокаат или Хидинк. Най-много да вземем някой тарикат с уж име (пълно е с такива безработни и се самопредлагат на килограм), да ни изкрънка повечко пари и накрая нищо. Просто не виждам при настоящия избор от футболисти в България кой може да направи чудо! А Бербатов и да беше играл, пак щеше да е все тая!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в септември 04, 2010, 03:52:21
Предполагам си чел какви гръмки изказвания имаше преди мача. Мене основно това ме ядоса - подценихме мача!
Абе Вальо, не са подценили мача! Просто Мъри и Наско се опитаха да ги надъхат! Да им внушат, че не са обречени. За футбола, освен физически качества, трябва и дух!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: jorda в септември 06, 2010, 08:50:40
Чао засега приятели. Заминавам на училище и няма да съм толкова активен със снимковия материал.

И , ако може, по малко активност в тази тема, и по- голяма във всички останали. ;D, и някой да прехвърли снимките на мол Русе от ССС


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: svetlin74 в септември 06, 2010, 11:49:49
...Абе Вальо, не са подценили мача! Просто Мъри и Наско се опитаха да ги надъхат! Да им внушат, че не са обречени. За футбола, освен физически качества, трябва и дух!...
Трябва отбор, колектив, тим ( да не се чете ТИМ :Р ) ...

Какво толкова бистрите мача, Капело ни подсказа какво да правим -
Цитат
България ще се брани с девет човека и ще разчита на контраатаки. Очаквам да излязат с един нападател. Отборът им притежава класа, но ние трябва да спечелим и да играем добре.

само, че нямаше кой да го чуе. Незнам Мъди и Насраско на какво разчитат, но е очевидно, че нямаме качествени играчи. Или по-точно имаме само 4 , от които единия не играе - Бербатов, двамата Петрови и Божинов. Останалото е торба с лайна, като почнеш от синчето , минеш през зетя и прочее ... а когато нямаш играчи , единственото което може да направиш е да градиш отбор и да бъркаш бетона. Но ние нямаме и отбор и тук е вината на треньора  ... не на феновете


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в септември 07, 2010, 01:07:58
Аз пък започвам да си мисля, че вината не е само у треньорите на националния отбор, които се изредиха да падат от Швеция 5:0, Сърбия в една контрола 6:0, сега англичаните ни го набиха до диафрагмата. Явно на треньорите им се нарежда кого да пускат да играе. Всичко е лобита в БФС за определени футболисти, от които менидрърите им искат да дръпнат колкото се може повече парички от тях и налягат некадърници, като Иван Иванов примерно, които правят фрапантни грешки. И другото основно нещо е лип0сата на школи и от там липсата на таланти. Един град като Русе в последните 20 години не е изкарал почти нищо на футболната сцена в България. Ами Плевен, Търново и т.н. Децата няма къде да тренират и да се развиват и после се чудим що ни е слаб футбола...


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в септември 07, 2010, 08:18:01
Така е, само за Хичо се сещам...


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в септември 16, 2010, 10:19:37
Голям "Левски"!  *DRINK*


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в септември 17, 2010, 12:07:44
Играхте по-добре от Гент. Заслужено победихте. Естествено обаче мене много ме е яд за ЦСКА. Заслужавахме поне Х.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в септември 17, 2010, 12:14:33
Така е!
Тъпо се издънихте! Бешикташ играха доста слабо, но имаха късмет, точно когато трябва!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в септември 17, 2010, 12:20:41
Мене много ме е яд на тоя Шеридън. Той се провали като за световно. Не пресира, седи на едно място (?!?), седи в засада нон-стоп (?!?) не скочи когато трябваше да спре Ернст (?!?), не пое нито 1 топка! Имам чувството, че най-елементарните елементи на играта не ги знае. Да беше пуснал Муши титуляр щеше да се справи много по-добре. Единственото, което не ми хареса от тактическа гледна точка е, че седяхме прекалено затворени и се оставяха много празни пространства в центъра. Можеше да играем една идея по-напред. Иначе като цяло не играхме зле, но пак казвам тоя Шеридън е абсолютна ливада.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: CaMaRo в септември 17, 2010, 12:42:19
Тоя Шеридън голямо дърво .Подават му топката оня сам срещу защитник на Бешикташ бие извън рамките на стадиона и то на няколко пъти тцтцтц


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: svetlin74 в септември 17, 2010, 03:17:23
Тоя Шеридън голямо дърво .Подават му топката оня сам срещу защитник на Бешикташ бие извън рамките на стадиона и то на няколко пъти тцтцтц

Чак пък "дърво"... не се е сработил с отбора още. Тя нашата къща, пълна с неуредици - почна сезона ние сменяме треньор , тепърва нови играчи се купуват, не се прави така. Трябва да се обиграе отбора, играчите да чувстват сигурност и в резултат да бъдат мотивирани , и да играят ... а не този хаос ... >:D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в септември 17, 2010, 09:57:27
Левски показа защо има най-много фенове в България! Невероятен мач. Най-важното е, че Левски показа, че е преодолял българския синдром и вместо на нас да ни обръщат мача, ние го правим и то за втори път, което показва, че не е случайно. Долавя се европейски манталитет, това което ако искаме да бием в Европа е задължително.
За ЦСКА жалко. Играха учудващо добре и имаха доста положения. Ако имаха един като Дембеле турците щяха да глътнат вода още през първото полувреме. Бешикташ са страшно прехвален отбор и то главно то нашите медии. ЦСКА си е евробоец и имат в пъти повече мачове и опит от турците в Европа, така че да ги оределят като фаворит беше глупаво. Жалко за глупавия гол накрая.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в септември 17, 2010, 10:13:27
Тоя Шеридън голямо дърво .Подават му топката оня сам срещу защитник на Бешикташ бие извън рамките на стадиона и то на няколко пъти тцтцтц

Чак пък "дърво"... не се е сработил с отбора още. Тя нашата къща, пълна с неуредици - почна сезона ние сменяме треньор , тепърва нови играчи се купуват, не се прави така. Трябва да се обиграе отбора, играчите да чувстват сигурност и в резултат да бъдат мотивирани , и да играят ... а не този хаос ... >:D

Какво сработване бе брат? Колко пъти му пускат топката на крака и не си я спира както трябва? Ами след онова центриране от пряк свободен удар на Маркиньос, където той остана сам срещу вратаря докато се натюхка да бие и зе че уцели задника на бранител. Той няма въздух този. Изтърва не шепа, ами цяла кофа положения...


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в септември 17, 2010, 10:29:05
Феновете ви да бяха откраднали поне някоя бира или водка, а не шоколади и шампоани. Голям срам... :o


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в септември 18, 2010, 01:22:44
Феновете ви да бяха откраднали поне някоя бира или водка, а не шоколади и шампоани. Голям срам... :o
Стига бе, Линов, не ги подценявай!  :D
Като нахлуха на терена в Мездра, задигнаха и мобилни телефони!  :D
Добре, че ги концентрираха в един сектор, защото, ако бяха пръснати, щяха да почнат да джобят и сегашните домакини.  :D


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в септември 18, 2010, 09:13:43
Пак им е стигнал акъла да го направят в наша бензиностанция, щото ако беще в турска, мачът щеме да има продължения с много голове в нашата врата... :-[


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в септември 18, 2010, 12:23:41
Феновете ви да бяха откраднали поне някоя бира или водка, а не шоколади и шампоани. Голям срам... :o
Стига бе, Линов, не ги подценявай!  :D
Като нахлуха на терена в Мездра, задигнаха и мобилни телефони!  :D
Добре, че ги концентрираха в един сектор, защото, ако бяха пръснати, щяха да почнат да джобят и сегашните домакини.  :D

Тези фенове, които си бяха на мястото в Мездра не са мръдвали от там. Тези, които бяха извън кошарата обаче е въпроса, защо бяха там? Този мач изобщо не трябваше да започва. Гафа е на домакина. Иначе какво да задигнат? Резрвната скамейка или топките? А това колко някой е задигнал нещо от Мездра не е гаранция, че не е плод на някой от дълбокомислените ни журналя.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в септември 18, 2010, 02:06:03
Тези фенове, които си бяха на мястото в Мездра не са мръдвали от там. Тези, които бяха извън кошарата обаче е въпроса, защо бяха там? Този мач изобщо не трябваше да започва. Гафа е на домакина. Иначе какво да задигнат? Резрвната скамейка или топките? А това колко някой е задигнал нещо от Мездра не е гаранция, че не е плод на някой от дълбокомислените ни журналя.
Задигнаха, задигнаха. Не е измислица, знам го от първа ръка.
Вальо, едно време, когато играха Ливърпул и Ювентус и публиката на Ливърпул започна да безчинства, не наказаха организаторите от Белгия, а всички английски клубове за пет години извън евротурнирите, а Ливърпул и за повече.
Хората в Мездра не са виновни, че агитката ви е съставена от дебили.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в септември 18, 2010, 02:27:40
Моля? Ти май не си гледал мача. Част от агитката на ЦСКА бе оставена да гледа мача ИЗВЪН кошарата, НА ПИСТАТА, която бе от КАМЪНИ. Оправданието им беше, че са били свършили билетите. Еми като са свършили, няма да ги пускаш на мача, а не да вкарваш над 1000 от най-върлите фенове на ЦСКА да гледат мача от ПИСТАТА. Това е недопустимо. На всичкото отгоре нямаше полиция, а охраняваше фирма частник. Ако бяха нахлули от кошарата, да, ЦСКА щеше да е виновен, но от пистата... Много ме съмнява феновете на Ливърпул да са гледали мача от пистата в Белгия, нали?

П.С: За капак на всичко след гола на Мездра, техен футболист извърши полов акт с над 2000 души. Защо не е наказан и до днес не се знае.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в септември 18, 2010, 03:53:52
Вальо, ти от какви работи се интересуваш?  :D Какво ти пука за тази агитка, съставена от наркомани и пияници. не го казвам, щото са чорбари. По принцип агитките на тази отбори имат такъв контингент. Какво ги защитаваш не мога да разбера. Гладай си мача по телевизора или от цивилизованата трибуна и да не ти пука за тези лумпеняци ;)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в септември 18, 2010, 04:41:10
Моля? Ти май не си гледал мача. Част от агитката на ЦСКА бе оставена да гледа мача ИЗВЪН кошарата, НА ПИСТАТА, която бе от КАМЪНИ. Оправданието им беше, че са били свършили билетите. Еми като са свършили, няма да ги пускаш на мача, а не да вкарваш над 1000 от най-върлите фенове на ЦСКА да гледат мача от ПИСТАТА. Това е недопустимо. На всичкото отгоре нямаше полиция, а охраняваше фирма частник. Ако бяха нахлули от кошарата, да, ЦСКА щеше да е виновен, но от пистата... Много ме съмнява феновете на Ливърпул да са гледали мача от пистата в Белгия, нали?

П.С: За капак на всичко след гола на Мездра, техен футболист извърши полов акт с над 2000 души. Защо не е наказан и до днес не се знае.
Напротив, гледах го.  :D
Вальо никъде по цивилизования свят, гостуваща агитка гледа мача в кошара.  ;)
Освен това, фирмата е била лицензирана за охрана на подобни мероприятия. Ти какво, да докараме американската морска пехота да ни охранява жалките мачлета ли искаш?  :D
Никой не ви е виновен, че Дучето (защото съм сигурен, че има пръст) реши да извива ръцете на шефовете ви, за да им докаже колко е велик и как винаги може да ги прецака.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в септември 18, 2010, 06:14:11
Значи само ти не си ги видял така ли?

Дучето:"Този мач не трябваше да започне. Не е работа на председателя на фенклуба или на собствениците на ЦСКА да намерят места за феновете, които са си купили билети. Още в първата минута около страничната линия и мястото за изпълнение на ъглов удар имаше поне 50 фена, които в началото на второто полувреме станаха 300 човека."

Борисов:"Нахлуване на фенове се случва и в Европа. И в Англия привържениците отиват на мач след като са изпили 50 бири. Там обаче няма фенове на пистата."

А ето къде има фенове: (долу вляво)

(http://www.cskasofia.com/gallery/61/8_1269207740_cska.jpg)

Съмнява ме да дрънкат простотии след като всчки видяха къде са били (без теб).

Иначе изобщо по принцип избягвам да защитавам сякакви ултраси и тем подобни, но просто в случая ЦСКА не носи вина! Отбора носи отговорност за феновете, които са в сектора отреден за тях, а както се вижда ясно на снимката - те не са там!Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в септември 18, 2010, 06:29:10
Иначе какво да задигнат?

МОЛЯ??? Кражбата задължителна ли е?


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в септември 18, 2010, 06:35:45
Щях да го редактирам на "Какво очакваш да задигнат?...", но не ми остана време  ;)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Linov в септември 18, 2010, 06:54:51
Пак кажи на даскала ти по литература, че не става.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в септември 18, 2010, 06:59:22
Значи само ти не си ги видял така ли?

Дучето:"Този мач не трябваше да започне. Не е работа на председателя на фенклуба или на собствениците на ЦСКА да намерят места за феновете, които са си купили билети. Още в първата минута около страничната линия и мястото за изпълнение на ъглов удар имаше поне 50 фена, които в началото на второто полувреме станаха 300 човека."

Борисов:"Нахлуване на фенове се случва и в Европа. И в Англия привържениците отиват на мач след като са изпили 50 бири. Там обаче няма фенове на пистата."

А ето къде има фенове: (долу вляво)

(http://www.cskasofia.com/gallery/61/8_1269207740_cska.jpg)

Съмнява ме да дрънкат простотии след като всчки видяха къде са били (без теб).

Иначе изобщо по принцип избягвам да защитавам сякакви ултраси и тем подобни, но просто в случая ЦСКА не носи вина! Отбора носи отговорност за феновете, които са в сектора отреден за тях, а както се вижда ясно на снимката - те не са там!


Феновете ви стояха на пистата, защото бяха нагли! Иначе места на стадиона имаше. Охранителите пък не искаха да ескалират напрежението излишно и да ги изгонят, защото реално не можеха и просто бяха безпомощни (както се и видя по-късно)
Ти видя ли обаче как Дучето доволно се подсмиваше? И това, при положение, че беше наясно до какво ще доведе подобно нахлуване! Даже и не направи опит да спре хората.
Мисли малко с тая глава!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в септември 18, 2010, 08:05:35
А сега вече има фенове по пистата. ОК... Места в клетката нямаше. Няма как да пуснат фенове на ЦСКА в секторите, с редовите привърженици на Локо. Дучето отговаря за хората в клетката, не за тези извън тях. От тази снимка къде виждаш места в кошарата?


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в септември 18, 2010, 08:21:14
Пак кажи на даскала ти по литература, че не става.

Добре образовай ме и ми кажи как да стане ;)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в септември 18, 2010, 10:39:49
Добре, виновни са Локомотив Мездра, Боби Михайлов, Наско Сираков, БФС, извънземните и т.н., че вашите привърженици са лумпени и не могат да се държат прилично! То не бяха нахлувания (не само в Мездра, още заради случая в Ловеч трябваше да има драконовски мерки), не бяха побои над чуждите агитки (като на финала за купата на България с Черно море, когато с нищо непредизвикани прескочиха загражденията къд другия сектор), не бяха рязане на греди, не бяха побои над свои футболисти!  ::)

Какво следва?  :o

Дучето не знам за кого отговаря, в клетката или извън, но поне можеше да се намеси, а той само самодоволно се хилеше!

Ето ти за нахлуването в Ловеч: http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?id=0002021&issueid=3672&sectionid=12
Там кой ви беше виновен? Бяхте си в клетката, имаше и полиция...


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в септември 18, 2010, 10:45:27
Не съм оправдавал действията на лумпените в Ловеч и където и да било другаде освен в Мездра.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: jorda в септември 18, 2010, 11:12:18
Цитат
Какво следва?

Следва бой на вратар, нанесен от "великите" сини футболисти. Следва хвърляне на бомбичка и убийство на момче от "великите" сини фенове. Следва бой на момиче, носещо фланелката на ЦСКА от десетина от същите сини "герои"..и още, и още..

Ето това следва!!!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в септември 18, 2010, 11:40:07
В агитката на Левски също има страшни лумпени. Лично познавах някои от тях.
Убийството на човека (много е нелепо да си отидеш по този начин заради някакви олигофрени) или боят над момичето са моментни проявления на вандализъм. Просто на един или на няколко дебила им хрумва нещо и го правят. Разбира се, с плачевни последици, защото не мислят, дори и после да съжаляват.
Акциите на феновете на ЦСКА обаче са от друго естество. Това са организирани провокации. И масови. Затова умишлено не слагам сред тях онова момиче, върху което взривиха бомбичка на мач на ЦСКА и то едва оцеля. Това с момичето също е моментно хрумване на дебили. Нахлуването в Мездра и побоят над футболистите на ЦСКА от "неизвестни извършители" обаче са предварително замислени и добре организирани вандализми!


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: jorda в септември 18, 2010, 11:50:47
Това се нарича- "Пропуски в организацията и провеждането на футболен мач" от страна на организаторите.
И това , че в агитката има няколко идиота, и покрай тях на провокация/ от каквото и естество/ се хващат други , води до тези сцени .
'


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в септември 19, 2010, 12:20:24
Стига бе!
В белите страни публиката е до тъч-линията.
Факт, че все вашата публика нахлува. Бронетранспортьори ли да сложат, че да я опазят?
Ами побоят над футболистите? На тях какво, от НСО (Националната служба за охрана) ли да им зачислят гардове?


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: jorda в септември 19, 2010, 12:29:47
Повтарям -ПРОПУСКИ В ОРГАНИЗИРАНЕТО И ПРОВЕЖДАНЕТО НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ ПО ВИНА НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ Как за гостуванията на отбора от Подуене има охрана от Полицията, а за ЦСКА слагат или малко, или десетина пишман охранители? И защо?


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в септември 19, 2010, 12:42:26
А така!
Ето това е международния заговор срещу ЦСКА!  :D :D :D  :o
Ама тия Боби Михайлов, Наско Сираков, БФС и извънземните, много подли бе!

А в Ловеч като имаше полиция, какво стана?  ;)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: jorda в септември 19, 2010, 12:54:13
Ама тия Боби Михайлов, Наско Сираков, БФС и извънземните, много подли бе!
Тук се съгласявам с теб до голяма степен! Само не съм убеден за извънземните ;)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в септември 19, 2010, 12:59:24
Е, ако още малко се поразмислиш, ще видиш, че за всичко съм прав!  :D :P


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: jorda в септември 19, 2010, 01:15:25
 :D
Проблема е в това гадно усещане за безнаказаност в някои фенове. Всеки може да си прави каквото си иска , а после най- много някоя глобичка ,и всичко приключва. Мисленето и манталитета на тези идиоти няма как и кой да промени. Но може да се промени закона. Да се въведат големи глоби и недопускане на стадиона за първо провинение и ЕФЕКТИВНА присъда за второ. Естествено това няма да се случи , точно защото сме в България, а не
Цитат
В белите страни публиката е до тъч-линията
Всичко ще си продължава по старо му. Аз никога няма да заведа детето си на мач, както и всички други нормални хора, които искат да живеят в нормална, Бяла държава..
И един ден когато на някой стадион се случи тргедия като на "Хейзъл" ще излязат известни и неизвестни журналисти, политици , общественици/любимата ми дума/ и ще кажат: " Виждате ли, аз като ви казвах..."


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: DeYordanov в септември 19, 2010, 07:59:25
В България за футболно хулиганство практически е абсурдно да се говори. Осоебно на фона на другите балкански страни, направо е смешно. Сам съм свидетел какви мерки за сигурност се вземат дори и на мачове в Б група, така че нека не се говори наизуст. Законовата база, свързана с футболното хулиганство непрекъснато се подобрява, работата на полицията също бележи някакъв напредък в това отношение. Това, че има единични инциденти не означава, че  като цяло сигурността на българските стадиони е лоша. Дори напротив. Ако видите Гърция, Турция, Сърбия, Румъния, там има в пъти повече инциденти от много по-тежък характер даже спрямо въпросния в Мездра.
Сега влезе в сила ново правило - всеки клуб да има отговорник по сигурността, който ЗАДЪЛЖИТЕЛНО (!!!) да е имал стаж преди в такава сфера. Това ще подобри допълнително координацията между клуба като организатор на спортното събитие, официалните фенски организации и полицията.
Иначе останалото в този 'спор' си е типичното за феновете на двата родни гранда тра-ла-ла...


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в септември 19, 2010, 09:20:43
Напълно съм съгласен с fcdunav. За футболно хулиганство у нас е доста трудно да говорим. Та тука стадионите се пълнят по 1-2 пъти в годината! Това, че има агитки, които дивеят, това не е местен проблем. Това е общосветовен проблем. Имаше една поредица на Дискавъри с Рос Камп за футболните хулигани. Нашите не ги показаха. Има много по-луди. Дано тук нещата се пресекат в зародиш. ;)


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: DeYordanov в септември 19, 2010, 09:45:17
:D
Проблема е в това гадно усещане за безнаказаност в някои фенове. Всеки може да си прави каквото си иска , а после най- много някоя глобичка ,и всичко приключва. Мисленето и манталитета на тези идиоти няма как и кой да промени. Но може да се промени закона. Да се въведат големи глоби и недопускане на стадиона за първо провинение и ЕФЕКТИВНА присъда за второ. Естествено това няма да се случи , точно защото сме в България, а не
Цитат
В белите страни публиката е до тъч-линията
Всичко ще си продължава по старо му. Аз никога няма да заведа детето си на мач, както и всички други нормални хора, които искат да живеят в нормална, Бяла държава..
И един ден когато на някой стадион се случи тргедия като на "Хейзъл" ще излязат известни и неизвестни журналисти, политици , общественици/любимата ми дума/ и ще кажат: " Виждате ли, аз като ви казвах..."

Това съществува като законодателство, че и се прилага доста успешно в България. Тенденцията е към постоянно намаляване на инциденти от подобен род и тази тенденция ще продължи. Няма да изреждам всички тонове наредби и изисквания, които от година на година се въвеждат и спазват все по-строго (аз специално съм запознат с разпоредбите, касаещи клубовете от Б група, но те са почти на 100% сходни с изискванията в "А" група). Истината е, че даже и да е имало зародиш на футболно хулиганство в България, то властите го пресякоха навреме и в скоро време дори и тези епизодични инциденти като този в Мездра ще са част от миналото. Полицията дори се вживява понякога доста повече и стига до крайности в предпазните мерки дори на мач от Б група, но може би така е и по-добре.
Всеки може да си заведе детето на футболна среща без никакъв риск и това трябва да е ясно, за да се приключи с митовете колко опасни са стадионите. Все пак да напомня, че един стадион се състои от различни сектори...В момента никой български стадион не е по-опасен от дискотека или друго увеселително заведение, където родителите пускат децата си без никакъв проблем до късни часове... Така че това е доста лицемерно като цяло (не говоря за теб конкретно, а попринцип).


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: jorda в септември 19, 2010, 11:42:10
Цитат
където родителите пускат децата си без никакъв проблем до късни часове... Така че това е доста лицемерно като цяло (не говоря за теб конкретно, а попринцип).
Аз говорех за нормалните хора, които се интересуват и искат най- доброто за децата си. Не за голямата част , която се интересува само да има ракия и салата на масата, а децата да се оправят както могат.
 И пак да намеся Белите страни / Балканите и Източна Европа не ги броя/ Там просто няма начин да пострадат обикновени зрители и запалянковци преди, по време или след мач, да бъдат бити от банда олигофрени. Не че няма , и тук има всякаква паплач, но тук има респект и страх от полицията и закона! В България лекенцата /особено много има по София/ си знаят, че каквото и да направят мама и татко ще извадят парички и ще оправят нещата. Докато в Белите страни не е така..
 И защо да водя детето на градския в Русе/ а и колко деца си виждал по стадионите всъщност, защото аз не съм/ . Дори да седнем във вип ложите, на централната трибуна, ще чува едно и също от всеки втори-"как ще осемени майката , жената , дъщерята, било то на играчи ,съдии, треньори и т.н.. Като цяло само люпене на семки и псувни.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: DeYordanov в септември 19, 2010, 12:20:42
И тук няма как да пострада обикновен зрител, бъди сигурен.
И друго. Съжалявам много, че ще го кажа, но ако това е причината да не водиш детето си на мач, то за съжаление, би трябвало да живеете в пещера. Такова ни е обществото, че ако не го чуе на стадиона, ще го чуе на улицата или в училище. Не си и мисли, че в 'белите държави' на стадионите ходят само възпитани джентълмени, чиято реч изключва напълно въпросните реплики. Това не пречи да си водят децата по мачове.
Иначе на мачове на Дунав виждам много деца, включително и малки и не виждам никаква реална опасност за тях като цяло. Аз говоря за конкретния случай, защото имам наблюдения, не мога да твърдя нещо за другите места в България. Колкото до въпросните обиди и тем подобни - те ще понамалеят значително съвсем скоро, но това са вече странични неща, а и като цяло няма как да издам някои неща.
Не искам да те убеждавам в нищо обаче. Искам да кажа, че нещата не са нито само черни, нито само бели. Има много митове, а и българите сме много склонни към един специфичен нихилизъм, отричащ всичко от край до край. Никога нещата не стоят така просто, че да се охаркетризират  само с положителни или само с отрицателни краски. И тук не говоря само за футбола, а и за всичко, което ни заобикаля в нашето общество.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русенец в септември 19, 2010, 12:40:19
По принцип, в България има няколко агресивни агитки (естествено не всички фенове, а част от тях). Агитките на останалите отбори са сравнително кротки и разбрани хора. Е, не са ангели, но с тях рядко има проблеми. Та проблемните агитки са на Миньор, ЦСКА, Левски, Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив. Това са! Ако полицията се разшета и излови по 100-200 лумпена от всички тях, които правят золумите, после съдът да им налага адекватни наказания, нещата по бг стадионите и около тях ще са различни.


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: jorda в септември 21, 2010, 12:50:34
Мога да коментирам само ситуацията в САЩ - наистина не ходят само джентълмени, но тези неща, които можеш да чуеш на градския стдион за 5 минути там не съм ги чувал въобще- нито на футболен, хокеен , баскетболен и какъвто и да е мач! Само на регионалното по футбол на Чикаго , може би малко! Около Европейското ,единствените ексцесии, които видях, бяха от страна на Поляците. И се състояха в замерване с пластмасови чаши с бира.Просто във Виена и Чикаго такива неща, като чупене на автобуси и сбивания в центровете на градовете няма как да се случат.
 
Цитат
И тук няма как да пострада обикновен зрител, бъди сигурен.
Не говорех само за обикновения зрител , говорех, за всички хора, които са в близост до стадионите или по пътя на агитките. За тяхната безопасност няма какво да говорим- нулева е, ако наоколо няма засилено полицейско присъствие. Дано както казваш нещата да се променят към добро- и ходенето на мач да е празник,какъвто и трябва да бъде.

 
Цитат
Съжалявам много, че ще го кажа, но ако това е причината да не водиш детето си на мач, то за съжаление, би трябвало да живеете в пещера. Такова ни е обществото, че ако не го чуе на стадиона, ще го чуе на улицата или в училище.
В България , а и не само тук, аз и смейството ми сме заобградени от приятели и познати, които не си позволяват такъв език, камо ли и когато сме със децата си. По центъра и в парковете на Русе също не съм срещал хора, които се държат като много от тези по стадионите. А силно се надявам и в училищата да не е така.
И аз пиша само за неща, които съм видял. И изобщо не се показвам като някой невероятно културен и прилежен човек. Просто съм си поставил граница и норми на поведение, в различните ситуации. В този момент аз лично смятам , че стадионите ни не са подходящо място за деца. Дано за в бъдеще променя това мое мнение


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в септември 21, 2010, 09:15:17
Пишеш глупости! Псува се в цяла Европа.
А тука можеш да погледнеш на поляците "пластмасовите чаши"  :D  :

http://www.youtube.com/watch?v=neYtGpmezfM


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Valentin_K в септември 21, 2010, 11:53:00
Доста интересно филмче. Изгледах и петте части. Това тяхното граничи с тероризъм направо. Те са цели организирани престъпни групи от биячи и тем подобни. При наличието на такава публика бе дадено домакинство на Евро 2012 на Полша???


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: jorda в септември 21, 2010, 12:43:51
Цитат
А тука можеш да погледнеш на поляците "пластмасовите чаши"    :

Май много филми гледаш ;) Ходи повече по мачове


Титла: Re:Левски/ЦСКА
Публикувано от: Русчуклия в септември 21, 2010, 02:27:29
Ти се опитваш да ни убедиш как в България сме едва ли не пионери на футболното хулиганство. Е, не мога да се съглася с теб. Да казваш, че тук проблема е най-голям от всякъде е глупаво. Не казвам, че го няма, но има и много по-зле от нас!