Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Общ Форум
»
Река "Дунав" / Danube River
»
Виена и Будапеща
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
]
2
3
4
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Виена и Будапеща (Прочетена 10978 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1629
Виена и Будапеща
«
-:
август 26, 2008, 09:54:18 »
Хора, таман се връщам от Виена. Мога да кажа само....УАУ. Ние трябва да се гордеем, че сме попили от тяхната архитектура и че също така сме на Дунава. Това е един от най-красивите градове, които съм виждал. Бил съм и преди там...но сега....не знам. Според мен Виена е по-красив град и от Париж. Единствено мога да псувам глупавите комуняги и селяндури, които така са ни съсипали държавата (не че това не го правя винаги като се върна от чужбина де...).
Иначе както и да е, искам само да кажа, че града е насочен към реката и тя е на фокус....докато русенци много глупаво я пренебрегваме. Мисля, че трябва час по-скоро кеят да стане собственост на общината, това което става там в момента е СРАМНО - държавата, управлявана от копанари, тиквеници, червени мутанти и селяндури от кол и въже се разпореждат с най-хубавото място в нашия град. Егати отврата.
Същото се отнася и за моста.
P.S ето малко снимки
http://flickr.com/photos/12578974@N04/sets/72157606966087354/show/
«
Последна редакция: август 28, 2008, 01:13:17 от SW2FL
»
Активен
dunav_rousse
Sr. Member
Неактивен
Публикации: 358
Re: Виена
«
Отговор #1 -:
август 26, 2008, 11:16:03 »
Ми за целта трябва кмет, областен управител и министъра на транспорта да направят една среща и да се разберат за кея, а не да прехвърлят топката. Кмета трябва да удари по масата и да настоява за развитие на тази зона без значение чия собственост е. В крайна сметка дори ивицата да е общинска тя пак част от държавното имущество
... или греша!!!
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #2 -:
август 26, 2008, 11:28:09 »
Въпросът е че за държавата тази площ единствено е нещо като част от бъдещо разширение на пристанище-запад което да бъде харизано на бъдещия концесионер. Докато местната власт вижда в тази зона туристически потенциал. И на мене второто определено ми се вижда по-логично.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1037
«
Отговор #3 -:
август 26, 2008, 11:41:33 »
Цитат на: n00b в август 26, 2008, 09:54:18
Хора, таман се връщам от Виена. Мога да кажа само....УАУ. Ние трябва да се гордеем, че сме попили от тяхната архитектура и че също така сме на Дунава. Това е един от най-красивите градове, които съм виждал. Бил съм и преди там...но сега....не знам. Според мен Виена е по-красив град и от Париж.
...
Иначе както и да е, искам само да кажа, че града е насочен към реката и тя е на фокус....докато русенци много глупаво я пренебрегваме...
Наистина изглежда много красив град на снимките.
Аз пък се връщам от Будапеща и без да се заяждам, смея да твърдя, че тя е дунавската столица обърната най-много към реката.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #4 -:
август 26, 2008, 11:47:51 »
Дамм, Будапеща е повече обърната към реката, в сравнение с Виена, съгласен съм
И Белград също е силно-ориентиран към Дунава. Може би при нас проблема е че сме гранична зона...може би сега покрай ЕС това ще го променим? Нашето бъдеще е една урбанизирана агломерация от двете страни на дунава...подобно на Копенхаген-Малмьо. Може би ще трябват години докато това стане факт, но е неизбежно.
«
Последна редакция: август 26, 2008, 11:49:35 от n00b
»
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1037
«
Отговор #5 -:
август 27, 2008, 12:02:37 »
Цитат на: n00b в август 26, 2008, 11:47:51
Нашето бъдеще е една урбанизирана агломерация от двете страни на дунава...подобно на Копенхаген-Малмьо. Може би ще трябват години докато това стане факт, но е неизбежно.
А всъщност може ли тази агломерация реално да се случи само с 1 мост в покрайнините на двата града?
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #6 -:
август 27, 2008, 12:16:51 »
За това има време както казах
Хубавото е че го има поне този един мост - единствен е за цяла България и Румъния. Доколкото знам, обмисля се и втори мост (далечна идея, надали ще стане в близките 20 години). Засега сме бедна държава, и ние, и Румъния. След 10-20 години може би няма да стоят така нещата. Това което ме дразни е че нашите глупави общинари още не са се сетили да направят поне един градски влак Русе-Гюргево, би имал голям успех и ще разкаже играта на всички такси. Може би това, че отсрещната община прибира таксите е проблема. Ние ако сме хора, а не овце, трябва да ги натискаме да разкарат всякакви бюрократични пречки. Рано или късно обаче е сигурно,че свободното придвижване и общото ни членство в ЕС ще види сметката на дъртите комуняги и бюрократи, които спъват процеса, така че съм спокоен
Активен
equinox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 562
«
Отговор #7 -:
август 27, 2008, 01:17:50 »
Цитат на: фараша в август 27, 2008, 12:02:37
Нашето бъдеще е една урбанизирана агломерация от двете страни на дунава...подобно на Копенхаген-Малмьо. Може би ще трябват години докато това стане факт, но е неизбежно.
А всъщност може ли тази агломерация реално да се случи само с 1 мост в покрайнините на двата града?
За сега мисля е достатъчен, стига да няма такива убийствени такси. n00b и аз като се връщам от чужбина съм така надъхан.
Виена е наистина много подреден град (един от любимите ми заедно със Стокхолм). Будапеща обаче е истинската Дунавска перла. Града малко е повяхнал от 45-те години комунизъм, но сега бързо наваксва. Една снимка от там:
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2870
«
Отговор #8 -:
август 27, 2008, 08:09:20 »
Цитат на: n00b в август 26, 2008, 09:54:18
Хора, таман се връщам от Виена. Мога да кажа само....УАУ. Ние трябва да се гордеем, че сме попили от тяхната архитектура и че също така сме на Дунава. Това е един от най-красивите градове, които съм виждал. Бил съм и преди там...но сега....не знам. Според мен Виена е по-красив град и от Париж. Единствено мога да псувам глупавите комуняги и селяндури, които така са ни съсипали държавата (не че това не го правя винаги като се върна от чужбина де...).
P.S ето малко снимки
http://flickr.com/photos/12578974@N04/sets/72157606966087354/show/
Мдаа, наистина като архитектурен облик, ако се изключат мащабите, има общо с духа на Русе - дори и в това, че тук-там в някаква еклектика съжителстват XVIII-XIX и XXI век... Като цяло - красив и стилен град, който лично на мен също май ми допада повече от Париж (без да съм ходил и в двата, просто по фотовпечатления
)...
Активен
За Вяра и
Оте
чес
тво
!
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2656
«
Отговор #9 -:
август 27, 2008, 08:49:23 »
Цитат на: equinox в август 27, 2008, 01:17:50
Цитат на: фараша в август 27, 2008, 12:02:37
За сега мисля е достатъчен, стига да няма такива убийствени такси. n00b и аз като се връщам от чужбина съм така надъхан.
Виена е наистина много подреден град (един от любимите ми заедно със Стокхолм). Будапеща обаче е истинската Дунавска перла. Града малко е повяхнал от 45-те години комунизъм, но сега бързо наваксва. Една снимка от там:
equinox, ако не се лъжа снимката е точно на парламента им. Сграда, по чиито образец е построено нашето Доходно здание. Действително като се вгледа човек единствено цялостния облик съвпада, но като архитектурни елементи нямат почти нищо общо. И все пак съм го чел като факт.
Активен
Във форума се ражда истината.
variant
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 79
«
Отговор #10 -:
август 27, 2008, 05:37:47 »
Ама това последното не е ли Будапеща?
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1021
«
Отговор #11 -:
август 27, 2008, 07:52:46 »
Да, Будапеща е. Парламентът и отсам квартала Krisztina и реформираната (калвинистката) църква на площад Дежьо Силаги. Снимано е от Рибните кули, точно меджу двете долни кули. Будапеща е по-красивият град от двете бивши столици на Австро-Унгария, но какво се каза по-горе е била запусната масивно цели 60 години. За Будапеща може много да се говори. Само хубаво. Прекрасен град.
Активен
ftubusa
Sr. Member
Неактивен
Публикации: 493
«
Отговор #12 -:
август 28, 2008, 12:27:44 »
Аз бях преди три седмици и потвърждавач думите ти. Страхотен град е наистина.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #13 -:
август 28, 2008, 07:07:59 »
Защо някой не отвори нова рубрика: Пътувания и дунавски градове, дунавски мостове, дунавски впечатления: Рени, Измаил, Сулина, Тулча, Галац, Силистра, Русе, Калафат, Видин, Чернавода, Белград, Комарно/Комаром, Братислава, Будапеща, Виена, Линц, Пасау, Дегендорф и пр. и пр. Снимки, впечатления и пр. Ако има някой желание и място на сървъра!
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
Re: Виена и Будапеща
«
Отговор #14 -:
август 28, 2008, 04:52:19 »
Това е мостът на Дунава, идвайки от Комарно (Словакия), отивайки към Комаром (Унгария). Снимката е от 11.05.2007 - още се виждат стъклените будки на унгарските митничари. Сега вече и тях ги няма. По моста се минава като по моста на въздишките над дълбокия път в Русе. Свободно, по всяко време и без пари.
По този мост минава най-късият път за България (а не по унгарския автобан).
Снимката е правена от унгарския колега Szeder, László на тази дата.
Активен
Страници: [
1
]
2
3
4
Нагоре
Изпечатай
« назад
напред »
Отиди на: