Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Музиката и книгите, които четат русенци.  (Прочетена 23893 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 774

Профил
« Отговор #15 -: октомври 28, 2008, 09:22:15 »

Още една моя страст, която вероятно пак хората споделят - The Phantom Of The Opera на Lloyd Andrew... Нещо красиво, страстно, невероятно Smiley
Активен

Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
equinox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 562

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #16 -: ноември 04, 2008, 10:38:13 »

Май си харесах една книжка.

Юрген Рот "Новите български демони"

Има няколко откъса от нея публикувани във вестник Дневник.
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=575093
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=575703

Общо взето всичко казано ми е известно, но е добре систематизирано...

Боже, пази България... Sad
Активен
спиро
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #17 -: ноември 04, 2008, 02:41:53 »

Още една моя страст, която вероятно пак хората споделят - The Phantom Of The Opera на Lloyd Andrew... Нещо красиво, страстно, невероятно Smiley

Четох книгата преди 4,5 години и също имах възможност и да отида на театър и да гледам мюзикъла преди време. Хубава история и въобще страхотно преживяване.  Определено съм съгласен с твоя коментар.
Активен

Bulls make money, bears make money, hogs get slaughtered.
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 774

Профил
« Отговор #18 -: ноември 18, 2008, 12:27:28 »

Pink Floyd - The Wall *поклон* *поклон* *поклон*

Имам го вече и оригинално. Просто... наистина нямам думи. И 1000 пъти да го гледам... пак няма да имам думи.

Отчайващото е, че в момента не се правят такива филми. Не се пишат подобни книги. Жалкото е, че творците не са на времето си. Висят... някак си, или са прекалено забулени от твърде многото излишна информация, която минава покрай масата...

Тъжно е. Ще ми се някой да застане и да говори за проблемите на нашето време. Ще ми се някой да "възпее" модификацията на хората по стереотип. Ще ми се да има повече хора, които да не са част от масата. Ще ми се да не сме просто тухли в стената... ще ми се системата да се промени, или дори да не се промени, то поне да се опитваме да я променим... докато не потънем в нея. Ще ми се на хората да не им е все тая...

Ще ми се...

Но нямаме творци на нашето време!
Активен

Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035

*
Профил WWW
« Отговор #19 -: април 17, 2009, 09:57:02 »

Не знам аз почитам само един тип музика и това е хаус музиката.С нетърпение чакам да дойде Networx House Party 7  Smiley
Активен

martin1991m
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 238

Профил Ел. поща
« Отговор #20 -: януари 04, 2010, 10:13:07 »

аз си слушкам испанско - много яка музика
Активен

Déjales decir que no es de verdad
Sé que nuestro amor siempre durará
Piensen lo que quieran pensar de mí
A mí me da igual
Yo vivo por ti
rusev_ivo
Гост
« Отговор #21 -: април 12, 2012, 06:35:20 »

http://www.nationallibrary.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0126&n=&vis=
"Библиотеката притежава уникални екземпляри на редки и ценни музикални български издания. Музикалният отдел съдържа най-богатата и добре запазена сбирка на музикалните издания от края на ХІХ век и следващите десетилетия. Единствено чрез нея може да се добие сравнително по-пълна представа за продукцията на първите български музикални издателства във Варна ("Нитче"), Русе ("Ст.И.Риголев"), София и други градове на страната."

Някой има ли по-подробна информация по въпроса?
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1374

Профил
« Отговор #22 -: февруари 16, 2022, 03:09:28 »

Френски писател представя в България романа си, вдъхновен от Елиас Канети

Френският писател Ерик Ноло ще посети България, за да представи дебютния си роман "Последна спирка Русе", съобщи издателство "Колибри". Книгата му излезе във Франция през 2020 г. със заглавието "Ruse". Българският превод е на Красимир Кавалджиев.

Първото представяне на романа, в който има ярка българска следа, ще се състои на 19 февруари в столичния клуб Yalta Art Room ("Цар Освободител" №20). Следващата спирка от литературното турне на Ноло е Русе - срещата му с читателите ще се състои на 21 февруари в зала "Константин Димчев" на Доходното здание. На 22 февруари Ерик Ноло ще бъде в Сливен, където ще говори за романа си в зала "Май" на общината. И трите премиери започват в 18 ч.

Ето и цялата статия:
https://www.dnevnik.bg/knigi/2022/02/16/4312868_frenski_pisatel_predstavia_v_bulgariia_romana_si/?ref=home_NaiNovoto
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.072 секунди с 24 запитвания. (Pretty URLs adds 0.006s, 2q)

Google e прегледал тази страница май 19, 2023, 02:36:38