Live Web Cam Rousse

Всичко за Русе => Културният живот в Русе / Cultural life in Rousse => Темата е започната от: фараша в февруари 22, 2008, 11:23:29Титла: Айде на кино!
Публикувано от: фараша в февруари 22, 2008, 11:23:29
Филмови дни на балканското кино в Русе

От утре 22 февруари до неделя, 24 февруари, в Русе ще се проведат филмови дни на балканското кино.

Прожекциите ще бъдат в Камерна зала на Доходното здание в Русе. В рамките на събитието ще бъдат показани 11 премирани филма, които вече са пожънали успехи на различни фестивали.
Програмата предвижда на 22 февруари да бъдат представени българските филми „Една студена Кока-Кола през Студената война” и „Обърната елха”. Началото на прожекцията е в 18 часа.
В събота прожекциите ще започнат следобед от 14.45 часа. Ще бъдат представени четири филма: хърватско-сръбско-босненския“Севда – Оцелелия мост“, следван от хърватско-босненския “Нашествието на Дракона“ в 16 часа, немско-сърбо-хърватския “Госпожицата“ от 17 часа и хърватския “Големи“ очаквания в 18.30 ч.
В неделя от 15,45 часа ще бъде показан македонския “Децата от 1948“. От 16,30 ч зрителите могат да видят немския “Моите приятели свирят вече сръбска музика“, час по-късно ще започне сръбския филм “Утре сутринта“. Последната прожекция от програмата, на македонско-ромския филм “Дневникът на Шутка“ ще започве в 19 часа. Входът е безплатен.
Филмите са със субтитри на английски език. След прожекциите в събота филмовата вечер ще продължи с дискусия на тема “Пространствата на спомените в съвременото кино“ в малката зала на Драматичния театър. Заедно с публиката ще се обсъждат гледаните филми, като централна тема са пространствата на спомените през перспективата на филмовото изкуство. На подиума ще бъдат някои от режисьорите на филмите, заедно с културолози и филмови критици, готови да отговарят на въпросите на публиката. Участници са проф. др. Пенка Ангелова, културологът Владимир Сабоурин и режисьорът Рената Полийак.

 8)


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Кристин в февруари 22, 2008, 11:32:15
Там съм.  ;D


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: mladen201 в март 03, 2009, 06:41:36
Извинете че повдигам темата но да не са отворили кино "Арена"  ???


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: deian в март 03, 2009, 06:47:48
Хах, къде? Откъде ти хрумна. Като направят молците, тогава.


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Orthodox в март 04, 2009, 12:54:58
Филмите са със субтитри на английски език.

Това обаче е неприемливо и недопустимо. Все пак тук е България и никой не е длъжен да владее който и да е чужд език, пък бил той и английски. На практика мнозина го ползват (me too), но не е в това работата, а в принципа. Въпрос на елементарно уважение към страната-домакин на събитието. Значи, ако аз като фармацевт продавам едно вносно лекарство с листовка на оригиналния му език, без превод на български, ще ме одерат с люта глоба. Пък щом е за филми - може, така ли?! Хай де стига, бе!...


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: di4ko в март 04, 2009, 07:29:15
аз тия субтитри хич не ги харесвам,предпочитам да гледам дублирани филми. Все по често гледам от руски сайтове ,там всичко е дублирано и то професионално


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Valentin_K в март 04, 2009, 11:49:57
А знаете ли в кой от моловете ще има кино.Знам за Mall Ruse на Ирис, но за други не знам ???


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: di4ko в март 04, 2009, 06:02:08
май там ще е.Бях чул нещо за триизмерно кино,че  ще има :o :o


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: mladen201 в март 04, 2009, 07:02:18
Еми видях билет и пуканки на тях пишеше "АРЕНА" но не пишеше Кино арена  :D :D ;D


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Zihuatanejo в март 22, 2009, 11:53:43
Хора, то и сега си има работещо кино в Русе, ама кой да знае. Днес даже видях плакат на Александровска.  :D
Вижте снимката по-долу.
Това табло и този плакат действително си стоят непокътнати до ден днешен и се намират близо до Глобул.
Даже ако се загледате внимателно в афиша ще видите че филма "ще се" излъчва в периода 16.03.-22.03. Годината обаче... не е уточнена.  :D


Русе, 22 март 2009.
"Актуален" плакат за кино прожекция.


(http://lh6.ggpht.com/_jRb3eGTKKms/ScadyXT-dwI/AAAAAAAAAOM/v9VzuHuYW70/s640/STA60250.JPG)


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Orthodox в март 23, 2009, 12:58:03
Мдааа, това е достойно за някой музей... или за събуждане на носталгични спомени за времето, когато в Русе имаше десетина действащи кина и посещението в тях беше вълнуващо преживяване. А днес... всеки си гледа DVD-тата вкъщи и магията на големия екран и тъмната зала остана в историята... >:( Дали ще я възроди някой от моловете - засега е под въпрос. А аз така и не можах да заведа децата си на кино, докато все още работеха последните два-три салона. То и нямаше нещо що-годе стойностно, което да става за възрастта им, де - все касови, но кухи откъм съдържание ленти... ;D

Впрочем, видях върху стъклото на снимката надрасканите тагове (и пак тия RNC!) и отново ми прекипя! Няма ли накрая някак да бъдат озаптени тези гаменчета, да му се не види?! Тези дни минах по центъра - някои обекти като павилиони за вестници, закуски и разни други са издраскани до невъзможност, до последния сантиметър. Е трябва някак да се спре тази напаст, тези малоумници направо окепазяват вида на Русе и развалят впечатлението от него особено пред гостите му... >:D


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: mladen201 в март 23, 2009, 01:34:58
Е трябва някак да се спре тази напаст, тези малоумници направо окепазяват вида на Русе и развалят впечатлението от него особено пред гостите му... >:D

Русе градът с графитите  :D (кви ги дрънкам и аз  :( )


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: krasi_guteva в април 11, 2009, 02:14:15
 Спомням си салона срещу Странджата-с малък видеоекран,масички за двама ,малки лампички към масичките и единствената за времето си консумация на питиета в киносалон, ако може така да се нарече малкото и кокетно салонче.Там съм гледала-"Отнесени от вихъра" за пръв път..... :) :)Мисля, че и сега с удоволствие бих  седнала да изгледам някой филм,въпреки голямата лавина ,която ни залива от малкия екран и Интернет.


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: di4ko в април 27, 2009, 07:55:13
Консулството на Руската федерация в Русе организира безплатни прожекции днес и утре от 18.00часа в Пленарна зала на общината.Поводът е денят на град Русе-6 май, денят на Европа-9 май, и разбира се победата над хитлерофашизма.


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: фараша в февруари 25, 2010, 05:46:28
Цитат
СДРУЖЕНИЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОСТРАНСТВА ВИ КАНИ НА ФИЛМОВА ПРОЖЕКЦИЯ:
Future Shorts Февруари 2010*
Програма OPPOSITES ATTRACT / ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИТЕ СЕ ПРИВЛИЧАТ* Мъж се
нуждае от жена. Изток се нуждае от Запад. Стар се нуждае от млад. Future
Shorts представя февруарската опияняваща колекция от късометражни филми и
музикални клипове - докосваща хармония в която противоположности се
сблъскват.
 
РУСЕ * 25 ФЕВРУАРИ * ЧЕТВЪРТЪК * 18:30
 
ЗАЛА РУСЕ * ул. Пирот 12
вход 2 лв.

Малко късно се сетих да го постна тук, но има още 45 минути за реакция :)


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Кристин в февруари 25, 2010, 09:11:17
Също така, тази година София филм фест ще гостува и в Русе! Място: Доходно здание, датите са 15, 16, 17 април, входът е безплатен! Ще прожектират някои български филми! :)
Ако подавам грешна информация, нека някой да ме поправи :)


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: фараша в март 01, 2010, 01:34:59
само да споделя, че на т.нар. Future Shorts залата на Пирот се напълни и то предимно с млади хора, като цяло беше интересно - в смисъл имаше 1-2 много яки и също толкова слабички филмчета и няколко средна ръка.Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: фараша в април 28, 2010, 01:23:49
СДРУЖЕНИЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОСТРАНСТВА ПРЕДСТАВЯ
Future  Shorts Април 2010
Програма “ONE WORLD DREAMING”
29 април – ЧЕТВЪРТЪК - Зала Русе - 18:30


В програмата ONE WORLD DREAMING са включени филми като култовия “Тeleglobal Dreamin'”, спечелил награда от фестивала SXSW, историята за мъчителната загуба на разсъдък в “Терминус“, разкрити фантазии в „Ще изчакам следващият“, и кризата на юношеството от “Не ме зарязвай у дома“. Незабравимата Кейт Буш с разказ за групата музиканти, който ще ви напомни как да пуснете на свобода собствените си мечти.  “5 метра коридор” от Дим Ягодин - история за живота като случка, за Вселената като случка.
В априлската селекция смесваме комедиен разговор от грешки “Какво значи Virgin”, добавяме изумително сложната верижна реакция във видеото на OK Go “This Too Shall Pass” - и получаваме пълен набор от преживяванията, блясъка на мечтите и тъмните дълбини на въображението. Това е свежо кино. Това е Future Shorts.

www.futureshorts.com/bulgaria
http://twitter.com/futureshortsbg
www.facebook.com/futureshortsbg

Източник: Аренамедия, Русеинфо

Предните "фючърси" бяха добри/повечето/, препоръчвам визуалната им употреба.  :D


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: фараша в април 28, 2010, 01:40:43
и...още нещо, ако някой е пропуснал да се запознае:

Кинофестивалът "София Филм Фест" гостува в Русе

На 1 и 2 май предстои реализацията на Първото издание на "София Филм Фест" в Русе, съобщиха от пресцентъра на общината. Проектът е част от "Операция КИНО", който българският представител - Арт Фест разработва заедно с екипи от водещите фестивали на България (София), Турция (Истанбул), Румъния (Клуж) и Босна и Херцеговина (Сараево) и програмата МЕДИА Интернешънъл.

Съорганизатор на инициативата е Община Русе, а домакин – Доходното здание.

В съботния фестивален ден (1 май), публиката на "София Филм Фест в Русе" ще има възможност да види носителя на "Златната палма" на кинофестивала в Кан – "Бялата лента" на австрийския режисьор Михаел Ханеке. В колекцията си филмът има още три европейски филмови награди (за филм, режисьор и сценарий), "Златен Глобус" за чуждоезичен филм и е сред основните претенденти за "Оскар" в същата категория. Решена в черно-бяло, творбата проследява кризата в германското общество в навечерието на Първата световна война и се превръща в оригинален опит за изследване на корените на нацисткия терор.

Със специална прожекция (премиерна за Русе) на "Зад кадър" – новия филм на режисьора Светослав Овчаров, ще бъде официално открит фестивалният маратон. Директорът на "София Филм Фест" Стефан Китанов лично ще представи гостите от екипа на филма – режисьора Светослав Овчаров и продуцентите Галина Тонева и Кирил Кирилов. След прожекцията зрителите ще имат възможност да разговарят със създателите на филма.

Сюжетът е базиран на действителен случай от края на 70-те години на миналия век. Изграден е на база досието на оператора Христо Тотев, чиято съдба се превъплъщава в тази на Антон Кръстев и на съпругата му Диана - разделени от Желязната завеса – тя е избягала с детето им в Западен Берлин, а той е останал в България. Тя вярва, че само там детето им ще бъде здраво. Той не може без любимата си работа. Снима с най-добрия режисьор, част от партийната върхушка. Служителите на Държавна сигурност педантично наблюдават оператора. Телефонните разговори на семейството се подслушват, писмата им се отварят. Близките му отношения с хората от властта го правят още по-подозрителен. Тайните служби смразяват отношенията в семейството. Чувствата между съпрузите преминават през любов, отчуждение и омраза. Когато могъщите партийни покровители на Антон рухват, той загубва всичко, което е обичал – семейството си, работата си, смисъла на живота си - да бъде оператор. Трийсет години по-късно операторът снима историята на своя живот. Онези, които са го преследвали навремето, днес режисират филма.

Вечерта завършва в 21.00 часа с музикалния филм "Кумбийска връзка" на мексиканския режисьор Рене Виляреал. На фона на високите планини, които ограждат град Монтерей, трима младежи изживяват своите страсти и дилеми, бродейки из стръмните бедняшки квартали и луксозните райони. Докато зяпа по витрините, амбициозният млад режисьор Нето случайно среща красивата Кори и моментално се влюбва. Той забелязва как тя и приятелят й Гуирипи задигат чифт кецове от магазина и я проследява до дома й. Обсебен от момичето, Нето започва да я дебне. Кори обаче забелязва, че я следят и побягва. Когато Нето й връща изпуснатата от нея обувка, тя най-накрая го харесва и между тях започва любовна връзка. Но Гуирипи отвръща на удара. Той има изненада. Кори трябва да избере един от двамата младежи. Но може би понякога най-добрият избор е да не избираш? Може би не е задължително любовният триъгълник да е нещастен.

Източник: Банкерь
http://www.banker.bg/?Issue=780&Section=71&NewsEntry=36036&NewsPortion=0 (http://www.banker.bg/?Issue=780&Section=71&NewsEntry=36036&NewsPortion=0)


И една добавка от Русеинфо - билети ще се продават от 26 април в Доходното здание на цена от 2 лева.
Интересно дали наличието на цена ще рефлектира върху качеството на прожекцията? Ако не друго, поне тия 2 лв се надявам да филтрира част от тийновета идващи да подгряват на тъмно преди кръчма или купон. Досадни си ;)

Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Linov в юни 21, 2010, 08:19:43
Очертава се да има кино още преди МОЛ Русе. До колко обаче мястото е подходящо не знам. Аналогична идея с Дома на културата не потръгна. Тук обаче комбинацията за лятно кино ми звучи мн добре:
http://www.ruseinfo.net/news_77052.html


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Valentin_K в юни 21, 2010, 08:47:30
Ама защо само два пъти седмично ще има прожекции? Няма да има голям успех за мен.


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Linov в юни 22, 2010, 07:22:25
Бе да ти кажа преди да затворят кината в Русе стояха празни. Рискова инвестиция си е. Сега всички сме зажаднели за кино, но докога ще трае еуфорията на русенци трудно може да се предвиди. Нормално е да се стъпва предпазливо на тоя пазар. Ти да не мислиш че във вторник следобед 10-те зали на Cinema City ще бъдат пълни?


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: DunavFc в юни 24, 2010, 12:08:37
Евала на човека за идеята,но не виждам как неговата инвестиция би била успешна.Молът,ще обере абсолютно всички киномани в Русе (които въобще не са толкова много ) Помните всички,че по едно време в Русе,остана само 1 кино ( Импулс ) и то,дори беше с капацитета на 30-40 човека и пак си седеше празно.Представете си какво би било сега положението,при наличието на 10 супер луксозни киносалона..


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Valentin_K в юни 24, 2010, 01:26:42
Много неща се промениха от това време. И аз си спомням много добре, как съм гледал филм в Интим в полупълна зала. И какво. Това са повече от 4 години може би. За 4 години интересите на младежта се промениха много. Доказано е, че българина във времена на криза пести от много неща, но що се отнася до това да му е кеф.. изобщо не го боли фара. Аз се цепя от колектива и си мисля, че киното ще има успех  :P


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: фараша в юни 24, 2010, 02:52:24
Евала на човека за идеята,но не виждам как неговата инвестиция би била успешна.Молът,ще обере абсолютно всички киномани в Русе (които въобще не са толкова много ) Помните всички,че по едно време в Русе,остана само 1 кино ( Импулс ) и то,дори беше с капацитета на 30-40 човека и пак си седеше празно.Представете си какво би било сега положението,при наличието на 10 супер луксозни киносалона..

По въпроса с пълните салони съм на малко по-различно мнение. Да видиш пълен салон на 8-ма прожекция/примерно/ на някоя холивудска боза, не е особено за хвалене, даже напротив. Относно идеята за кино в ДНА, не съм чак такъв песимист. Едно че цената вероятно ще е по-достъпна /за сметка на качеството естествено/, но и може да се профилира примерно с "пенсионерски" прожекции със стари заглавия + неконвенционално кино за ценители. Ако се мисли може и да се получи


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Кристин в юни 25, 2010, 10:14:35
Разбира се! Съгласна съм с фараша. Има пазар за всичко, стига да се знае как това всичко да се поднесе. Не всеки е запленен от 3Д и т.н. Примерно серия прожекции старо кино, или тематично кино за мен биха представлявали много по-голям интерес от 3Д на някаква "американска боза с ефекти". Вярвам, че и на много други хора.


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Русенец в юни 25, 2010, 10:18:47
Примерно серия прожекции старо кино, или тематично кино за мен биха представлявали много по-голям интерес от 3Д на някаква "американска боза с ефекти". Вярвам, че и на много други хора.
За мен също!


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Valentin_K в юни 25, 2010, 10:20:17
Вярно, но болшинството не е на това мнение...


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: n00b в юли 04, 2010, 06:13:24
Хора, има ОГРОМНА разлика между онези кина и сегашните. Доколкото помня Интим и Роял от преди време, нямаше дори отопление като хората, седалките бяха антични, смърдеше на мухъл, вътре мръсно, озвучението калпаво, тоалетни...даже не помня имаше ли, нямаше като хората откъде да си вземеш нещо свястно за ядене вътре, няма food court, въобще яко соц. И аз не бих давал пари за нещо такова, бих предпочел да си дърпам торънти.


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Русенец в юли 04, 2010, 08:24:13
Мене пък ме дразни консумацията в салоните. Сигурно съм с безнадеждно соц. разбирания, но винаги съм се дразнил. Все се намира някой, който да възпроизведе цялата гама от звуци, които надава прасе, ядейки от копанка, плюс шумолене на опаковка!


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Митака в юли 04, 2010, 08:38:08
Хора, има ОГРОМНА разлика между онези кина и сегашните. Доколкото помня Интим и Роял от преди време, нямаше дори отопление като хората, седалките бяха антични, смърдеше на мухъл, вътре мръсно, озвучението калпаво, тоалетни...даже не помня имаше ли, нямаше като хората откъде да си вземеш нещо свястно за ядене вътре, няма food court, въобще яко соц. И аз не бих давал пари за нещо такова, бих предпочел да си дърпам торънти.

Така е, в Роял от години знаеха, че сградата ще бъде разрушена и не беше оправдано да влагат и стотинка.
По едно време киното в Дома на Културата проработи и реших да гледам последната част на Карибски Пирати. Беше август месец и едвам издържах на жегата до края на филма. Да не говорим за разфокусираната картина и калпавия звук.
Не са виновни киноманите в града, а предприемачите които държаха киносалоните.


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: n00b в юли 04, 2010, 09:18:09
Че тя консумацията по време на соца си съществуваше дори в още по-грозен вид.


Моите спомени от дете, от соца...абе имаше едно кино с тераса, май сега е бингото на главната, но вече нямам спомени. Тези на най-предния ред на терасата хапваха слънчогледови семки и плюеха долу върху хората. "Звуците" не ги помня, но сипещите се отгоре семки ги помня. И по принцип, другият ми спомен от тези неща беше как столчетата се смъкваха, за да седнеш, защото бяха вдигнати по принцип. Понякога имаше такива дето не стояха вдигнати, а като минаваш по редицата, за да си сгигнеш до мястото, трябваше да ги вдигаш, за да минеш. Като ги вдигнеш, се оказваше че отдолу газиш върху слънчоглед. Не знам на колко време ги чистеха тия кина, ама основно с такива спомени съм останал. В Арена и Синема Сити поне със сигурност слънчоглед няма :) освен което си е чисто, топло и уютно.


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: DunavFc в юли 06, 2010, 01:43:11
Трябва да знаете нещо,отностно консумацията на храни и напитки в салоните на Cinema City.Изрично се забранява,вкарването на всякакви консумативи извън кинокомплекса,дори едно сандвиче от МcDonalds,не може човек да вкара.И друго всички хранителни артикули в киното ( пуканки,безалкохолно,начо чипс и др.) ще бъдат на изключително високи цени.


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Valentin_K в юли 06, 2010, 01:58:55
Хмм... Чичо ми е разправял как като ходят на кино в Mall of Sofia (където също е Cinema City) си нагъват бутове от KFC в киносалона без проблеми. Съмнително е, че ще ги забранят, защото това ще бъде колосален автогол за мен.


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Русенец в юли 06, 2010, 02:57:42
Айдее, чак бутове от KFC? Ами то ако е така, по-добре да направят един бар в киното и да сервират и студена биричка  :D .


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Valentin_K в юли 06, 2010, 03:44:27
Може и пилешки крила да са били не помня  :D


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Русенец в юли 06, 2010, 03:55:03
Аз и с крилца я пия!


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: DunavFc в юли 06, 2010, 08:12:47
Явно,чичо ти е скрил храната,за да влезе в салона.


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: n00b в юли 07, 2010, 12:11:20
Какви са тези изключително високи цени? Аз обикновено си вземам чипс, пуканки и минерална вода, не помня да са били на изключително високи цени. Верно не са като в магазина, ама все пак. А иначе, те си продават всичко каквото се очаква да ти трябва. В смисъл няма кюфтета, кебапчета или слънчогледово семе, ама какво да се прави, такъв е живота. Между другото много по-добре от Арена, където не можеш наистина нищо да вкарваш вътре с много малки изключения.


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: DunavFc в юли 07, 2010, 01:50:29
Ако цените за храните и напитките в Русе бъдат,като тези в София,мисля че изключителн е много подходящо да се каже.Безалкохолно и пуканки са ти 5 лв + 5/9/12 (билет) и става много симпатична сума за "богати" хора,като нас русенците...


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: jorda в юли 07, 2010, 09:00:19
Все пак на кино не се ходи всеки ден. А и не е задължително всеки път да си вземаш пуканки


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Sashoko в август 05, 2010, 02:24:06
Месля,че това е темата, зада ви споделя :) От Понеделник в дома на културата ще има прожекции. Предвид плаката на МИСИЯ ЛОНДОН отпред и поради големия интерес към филма ви съветвам да проверите  :P


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: martin1991m в август 07, 2010, 02:18:18
колко ли ще е билета?


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: rusev_ivo в август 07, 2010, 04:29:41
Откога почват прожекциите. Някой ще снима ли плаката?


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: martin1991m в август 07, 2010, 06:01:00
аз ще ходя към 7 часа и ще проверя какво има - дали нещо има изобщо  :-X

има само изложени 2 плаката на филма Мисия Лондон,но нито пише час,нито дата...нито цена за евентуални билети  \m/ дали изобщо ще има прожекция на филма  ???


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: rusev_ivo в август 17, 2010, 10:01:57
http://news.ruse24.bg//185027.html


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: di4ko в август 21, 2010, 01:05:10
Цитат
Любо Нейков и режисьорът на „Мисия Лондон” идват за прожекция на филма в Русе. По 150-200 киномани се стичат на ден за култовата лента в Дома на културата. Любо Нейков от култовия актьорски състав на шоуто „Комиците”, както и режисьорът Димитър Митовски ще присъстват на една от прожекциите на хитовия български филм „Мисия Лондон”, който върви от 14 август насам в Дома на културата в Русе.   
200 човека на ден не е зле като посещаемост


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: sisi86 в август 30, 2010, 09:05:23
Tук ми се струва най-активната тема за Русе,затова да ви попитам-има ли кино в Русе?Другата седм.ще идвам по работа там,мъжът ми ще ме придружава ,но му трябва  някакво занимание докато е сам.А ходенето на кино  е  любимото му хоби,но google нещо не ни помага в това търсене.Благодаря предварително.


--------- ADMIN------
Постът Ви че бъде преместен в раздел: http://www.ruseonline.info/smf/cultural-life-in-rousse/!-t284/ (http://www.ruseonline.info/smf/cultural-life-in-rousse/!-t284/)


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: deian в август 30, 2010, 09:55:21
Здравей, киното го чакаме след месец. Сега няма действащо, само от време на време има прожекции в различни зали в града.


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: фараша в септември 29, 2010, 10:36:56
Цитат
Промоция "Двама с един билет" за киното в зала "Филхармония"

Филмът "Чиракът на магьосника" ще бъде показан в киното в зала "Филхармония" от 4 до 10 октомври от 16 часа

"Непобедимите" - от 4 до 10 октомври от 18 часа

"Здрач 3" - 8, 9 и 10 октомври от 13.45 часа

"Принцът на Персия" - 9 и 10 октомври от 10.30 часа

Промоция: !!двама с един билет !!

"Мисия Лондон" - от 4 до 10 октомври от 19.45 часа

"От Париж с любов" - на 8, 9 и 10 октомври от 21.30 часа

Цената на билета за всички прожекции е 4 лева.

Източник: http://www.ruseinfo.net/news_80348.html (http://www.ruseinfo.net/news_80348.html)

Явно киното продължава своето съществуване.
Встрани от темата, но като ходих на "Мисията" ми направи впечатление, че сградата си е направо за ремонт, поне отвътре. То вярно, че на последните ММД май не се ползваше сградата, а и филхармонията отиде към операта. Интересно какви са идеите на общината /ако сградата е нейна/за бъдещето на Дома на Културата? ???


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: martin1991m в септември 29, 2010, 09:10:25
олеееееееееееее - не мога да повярвам - ще гледам любимият си филм и на голям екран / 3драч 3 /  ::)


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: martin1991m в октомври 09, 2010, 05:54:54
изгледах Здрач 3 но за огромно мое съжаление в залата нямаше повече от 15 души  :'(

а четвъртък от 6 вечерта мисля,ще дават БГ филма " HDSP - Лов на дребни хищници " - билета отново е 4лв.


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Nikoloff в октомври 09, 2010, 08:09:56
изгледах Здрач 3 но за огромно мое съжаление в залата нямаше повече от 15 души  :'(

Е, аз пък се радвам, че точно на този филм не е имало много хора :) Днес гледах Чиракът на магьосника и залата беше доста празничка, но аз не съм очаквал да видя Дома на културата пълен... Просто самата зала е много остаряла и почти не се поддържа, техниката не знам каква е, но качеството на звука и картината са далеч от перфектни. В момента, в който отворят по-модерно кино, надали някой ще ходи там все още. Аз това кино го виждам като уплътнител на мястото, докато отворят истинското :D


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Русенец в октомври 09, 2010, 08:26:47
Доколкото разбирам, продължава да има прожекции в Дома на културата?


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: martin1991m в октомври 09, 2010, 10:01:35
да - прожекции има и занапред ще продължава да има,поне в близкия 1 месец


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: channing в октомври 09, 2010, 10:10:21
И аз гледах Здрач:3 днес...Ами какво да кажа,не е първа хубост киното ама си е хубаво  8)


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: фараша в декември 12, 2011, 03:22:28
Ако някой е пропуснал да разбере, тази седмица има Вечери на арабското кино в Русе. Ето повече подробности за филмите:

http://bgeufest.blogspot.com/ (http://bgeufest.blogspot.com/)


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: фараша в декември 21, 2011, 10:38:25
Само да спомена, че прожекциите минаха,поне първите две вечери, с подобаващ интерес, нямаше празни места, а тя и стаята повече от 30-ина човека не събира де. ;) Като забележка към организаторите - малко твърдички бяха столовете за зрителите, след час и половина арабско кино, почва да те боли д...то. :D


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Русенец в октомври 18, 2014, 03:15:29
То програмата вече започна, но нека да я има и тук - за пети път СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ гостува на Русе. :)
Едно кино, различно от това, което прожектират в "Синема сити". Аз със сигурност ще посетя поне "Миграцията на паламуда".
http://siff.bg/ontheroad/images/news/news_main_342_84.jpg (http://siff.bg/ontheroad/images/news/news_main_342_84.jpg)
http://siff.bg/ontheroad/index.php?page=news&id=342 (http://siff.bg/ontheroad/index.php?page=news&id=342)


Титла: Re:Айде на кино!
Публикувано от: Русенец в декември 27, 2017, 01:07:35
Тази вечер гледах "Възвишение" и определено ми хареса доста. Един интересен поглед на Милен Русков към българската история, освободен от клишета. Препоръчвам го на всички, които се интересуват от история, а и от българско кино.