Страници: 1 ... 18 19 [20] 21   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Тема за недвижимите имоти в Русе-цени, перспективи,строителство  (Прочетена 199794 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
add
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 56

Профил
« Отговор #285 -: февруари 02, 2010, 11:08:49 »

До колкото съм говорила с банкери , казват че на Банката апартаменти не им трябват , те не са търговски дружества да купуват и продават , но пък колко могат да чакат някой да си плати евентуално някога си ...незнам..Има и друго нещо , докато апартамента е още в банката т.е не е пратен на Съдия изпълнител  , си начисляват лихви дебели , глоби за просрочие , надбавки към лихвите и т.н , но отиде ли на Съдия изпълнител законовата лихва на дължимата сума е 10% .Ако се продаде апартамента първо си получава парите Съдия изпълнителя , после лихвите на банката и каквото остане се погасява от главницата. Според мойте наблюдения всеки си прави каквато си иска , някой може да отиде на Съдия изпълнител и след 3-4 забавени вноски , а пък някой ги чакат и ги предоговарят близо година и повече ,имам такива примери .Аз знам, че много кредити са с просрочия и то големи , но не всички ги дават на съдия изпълнител .
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1213

снимка 12. септември 2015 остров Елафонисос

Профил
« Отговор #286 -: февруари 07, 2010, 09:41:02 »

Бях писал, че мой приятел продава в Русе жилището на майка си, която почина наскоро. Това го пиша не като реклама или обява, защото обява вече има в русенските вестници, а просто да кажа за колко го е обявила маклерката, тъй като обявленията са подадени от нея. Той си тръгва днес за Германия.
Жилището е 46 квадартни метра с нотариален от преди 1989. Строежът е изпълнен като пълзящ кофраж. Жилището се намира в първия висок блок като се идва от Тракцията, след моста веднага вляво. Жилището е със сменена дограма и остъклено изцяло (терасата), с отварящи се прозорци, през последните 3 - 4 години, с охлаждащ/топлещ климатик от марка. И е обявено за 25.000 ?. На мен ми се вижда много, но щом маклерката е решила така ... значи това са цените в Русе, поне за нея.
« Последна редакция: февруари 07, 2010, 09:45:31 от Pfote2 » Активен
add
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #287 -: февруари 08, 2010, 08:18:47 »

Там някъде е цената , а и апартамента има подобрения ,но при продажба най-вероятно ще стане на около 23 000Е заради локацията .Сделка от петък в същия район 70 кв за 33 000Е офертната цена беше 36000Е за последните 4-5 месеца преди това беше доста по -висока всъщност от преди 1г , тръгнаха от 56 000Е  Roll Eyes.Апартамента  за ремонт без никакви подобрения и представлява 3 стаи и бокс .И още еднин пример за да се ориентирате 2-ст разширен панелен 72кв. саниран , с PVC дограма , нова баня много поддържан , срещу закрития пазар сделка на 37500Е , в същта седмица се продаде и 3-ст на 1-ет без тераси , с много подобрения ,но с лошо розпределение за 26 000Е....офертната цена беше 33-34000 и в един момент собствениците почнаха да смъкват с по 1000Е на  седмица и ето намери си купувача .
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #288 -: февруари 08, 2010, 11:51:35 »

Току що моят приятел си замина. Говорихме за апартамента му. Площта е 48,5. Обявен е за 26.000. Надява се да вземе 23.000. Така че и твоето съобщение е точно. Ако стане неговата сделка и имам време - идвам самият аз на място. В Русе.
Активен
bubu_3
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« Отговор #289 -: април 01, 2010, 04:55:55 »

Здравейте, не бих искал да прозвучи като спам-реклама въпросът ми за това ще питам по принцип, на колко бихте оценили панелно жилище около 80 квадрата, последен етаж,тец,Възраждане, в нормален вид?Питам, защото четейки обявите се натъквам на едно и също жилище с три различни цени с разлика от по 1000 евро.Ака не е жалко, направо ще е смешно, но такива сме си русенци.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1431

Профил
« Отговор #290 -: април 01, 2010, 05:48:53 »

Здравейте!
С риск да прозвуча жалко или направо смешно, трябва да ви уведомя, че тук пишат /включително и моя жалост/ предимно русенци, затова не разчитайте много на коректна информация.
Пробвайте в пазарджишки или пернишки форуми, доколкото съм чувал там хората НИКОГА не продават жилища през 1000 евро.
Извинявам се, че няма да дам конкретна цена, но както вече споменах съм местен, така че...няма смисъл. Embarrassed
Активен
add
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #291 -: април 12, 2010, 07:53:50 »

Eдно и също жилище на три различни цени ....много често срещана ситуация , която може а има няколко обяснения : 1/ Едната цена е с комисион за кантората сложен върху цената на продавача.,2/ Цената е продажната цена, с включен в нея комисион за това е по-ниска ,3/ Продавача е намалил цената ,но не всички са го отразили в обявите си .....мога да се сетя и за още варианти ...,но мисля че и тези са достатъчни .Относто цената на панелен  апартамнт във Възраждане 80кв. на последен етаж без подобрения бих казала 36 000Е, зависи от моментното предлагане на такива жилища ,сделка може да стане и на по-ниски нива , но като за начало може да се тръгне от тази цена или малко отгоре .
Активен
reloaded
Гост
« Отговор #292 -: май 26, 2010, 06:07:14 »

Здравейте,

Pyсенец сам, от дълго време не живея в Русе. а след София заминах и в чужбина. В края на 2009 г. наслeдиx апартамент в жск. Малина, кв. Родина 2. Това е тухлена монолитна кооперация строена 1990 г. и е построена изключително солидно. Aпартаментa e от 103,18 кв.м. с гараж на партерният етаж от 17 квадрата и мaze от 16 квадрата. Скоро ще го обявя за продажба, интересува ме, ако има специалисти, а доколкото прочетох това което сте писали има, каква цена бих могъл да му взема. Апартамента е със сменена дограма, сложена е алуминиева, сменена е ел и вик инсталацията и от всяка стая има изход към тераса. Апартамента е с кухня, трапеzария, хол, 2 спални, баня, тоалетна и перално помещение. Има дървена ламперия в кухнята и коридорите. Минусите му са че е на 4/я етаж, които обаче не е последен, тъй като над него са таванските стаи и няма асансьор. Бях в Русе за Великден и мислех да го предложа чрез агенция, но искаха  4 % комисионна и от мен и от купувача, което ми се стори множко. Ако може някой да удари едно рамо с цената sте сам много задължен. Мерси.
« Последна редакция: май 26, 2010, 07:36:59 от reloaded » Активен
add
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #293 -: май 29, 2010, 10:40:37 »

Здравейте , за апартамента в ж.к. Малина ,мога да кажа по описание е едно наистина чудесно жилище .Слабото му място не 4 етаж без асансьор , а локацията, там са близо до ЖП линията , което е минус.Но пък нали съвсем наблизо трябва да мине бул.Родина .Понеже в Родина голяма част от продажбите са на панелни апартаменти мога да кажа ,че средната цена за тях /не на оферта , на реални сделки /  е 300-350 Е/ кв.м.Сматам ,че за монолитен апартамент оптималната офертна цена е 400Е /кв.м. отделно за гаража да речем около 4500Е , което не означава .Мога да се обосновя за тези цени .Тази седмица , оценител към банка даде цена 500Е /кв.м на апратамент ,в кв.Възраждане , супер лукс на ул. Алеи Възръждане , коопреция на 9г., с ТЕЦ.Относно гаража - продадохме гараж 29 кв.м , в Идеален център за 7500Е , към гаража имаше и 43 кв. земя. Хайде за гаража е по -индивидуално .По тази логика би трябвало да се офертира имота целия с гаража за 45700Е. Това са доста пари .Ако някой има 50000Е дали би си купил апартамент в Родина , аз бих ги дала за тристаен в центъра , например на ул. Оборище 125кв. +таван 23кв. и маза 18кв. за 48000Е тази оферта е от няколко месеца като има опция за договаряне на цената още надолу ,реално на 46 000 може да стане сделка .Аз бих ви посъветвала да обявите отделно гаража , отделно апартамента .Незнам какви са ви очакванията , но пробвайте , пазара ще си покаже .Вашия брокер би трябвало да ви информира постояно какъв е интереса и колко огледа е провел ,какви са коментарите на кандидат купувачите , за да може вие сам да си направите преценка .....Относно комисионите на агенците са в порядъка от 2-3 % , по-често 3% от продажната цена , която последно се договори между страните .Изберете си агенция и си подпишете договор , за да сте наясно с какво точно се ангажират те и какво точно вие трябва да платите при сделка . Всеки договор се коментира и коригира докато страните по него постигнат съгласие .Незабравяйте най-добрата сделка е тази ,която успеете да финализирате тук и сега .Всичко друго е  много  хипотетично и с условности .Желая ви успех.
« Последна редакция: май 29, 2010, 10:54:13 от add » Активен
reloaded
Гост
« Отговор #294 -: май 29, 2010, 03:28:29 »

Ясно, мерcи за анализа. Истана си е за линията. Съвсем честно мога да кажа, че влака изобщо не се чува, аз лично го цувах първата седмица като живеех там, после изобщо не правеше и впечатление, а и се чува единствено от станата на кухнята и хола, а спалните са от другата страна и не се чува. Също така е и истина, че може да се продаде и гаража и апартамента и заедно и поотделно, и за 2-та варианта имах оферта.  Както и да е. Мерcи add.
Активен
спиро
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #295 -: май 29, 2010, 04:59:41 »

Според мен не е време да се продава, освен ако не ви трябват парите на всяка цена. Пазара за недвижими имоти е цикличен и зависи как върви икономиката. Сега сме на дъното... след 1,2 години, ако не задълбаем още повече може да вземете повече пари.
Активен

Bulls make money, bears make money, hogs get slaughtered.
reloaded
Гост
« Отговор #296 -: май 31, 2010, 06:55:34 »

Според мен не е време да се продава, освен ако не ви трябват парите на всяка цена. Пазара за недвижими имоти е цикличен и зависи как върви икономиката. Сега сме на дъното... след 1,2 години, ако не задълбаем още повече може да вземете повече пари.

То си е така, наистина може след 1-2 г. нещата да се поправят, а може и да се влошат. Мисля, че ще има стабилизация след 2012. Също факт е, че ако продадеш евтино, ще купиш и евтино. Аз тоя апартамент бих го продал, само и единственно, ако мога с парите от продажбата да си купя друг в София, макар че никак не ми се иска да напускам завинаги Русе, но така ще стане ако продам апартамента. И още нещо, сега БГ не е на дъното, на дъното ще бъдете/м, след около година и половина или две.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1431

Профил
« Отговор #297 -: юли 01, 2010, 10:48:53 »

Румъния вдига данъците за собствениците на повече от един имот

Румънското правителство прие постановление вчера, с което определя по-висок данък за собствениците на повече от един недвижим имот, независимо дали е даден под наем или не, съобщи местната агенция Mediafax.

Досега се предвиждаха по-високи данъци за всяко жилище извън основното, на което е адресната регистрация на лицето, с изключение на имотите, дадени под наем.

Според новото постановление собствениците на повече от един имот ще бъдат обложени допълнително с 65%, 150% и 300% от данъка в зависимост от броя на имотите.

С 65 процента по-висок данък ще плащат собствениците на първо жилище извън основното, със 150 процента - на второ жилище, а с 300 процента - на трето и всяко следващо.

Източник: http://www.investor.bg/news/article/102007/122.html

Не знам защо, но от известно време си мисля, че това ни чака и нас. Особенно ако кризата се позастои...
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 520

Профил Ел. поща
« Отговор #298 -: юли 01, 2010, 11:57:04 »

Собствениците на много имоти ,предполагам правят фирми за да укриват данъци .Поне така е в ...........
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #299 -: юли 07, 2010, 09:50:09 »

Не знам защо, но от известно време си мисля, че това ни чака и нас. Особенно ако кризата се позастои...
Заиграе ли мечката у съседите ...
Е, тогава ще си продаваме имотите в България, които седят и без това празни. Доста хора ще са принудени да продават и цените ще паднат още повече. Въобще има да гледаме нови неща в тоя театър.
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.062 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.006s, 2q)

Google e прегледал тази страница септември 15, 2024, 11:05:43