Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Недвижими имоти в Русе
»
Тема за недвижимите имоти в Русе-цени, перспективи,строителство
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
...
16
17
[
18
]
19
20
21
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Тема за недвижимите имоти в Русе-цени, перспективи,строителство (Прочетена 201877 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3482
Re:Тема за недвижимите имоти в Русе-цени, перспективи,строителство
«
Отговор #255 -:
декември 01, 2009, 10:03:13 »
Ееех, да имах пари да си купя сега едно евтино жилище...
Нека, нека да са нормални, даже ниски цените, да няма повече такива изкуствени балони, за да могат все повече бъдещи и текущи русенци да могат да си осигуряват дом.
Активен
Във форума се ражда истината.
niki67
Hero Member
Неактивен
Публикации: 572
«
Отговор #256 -:
декември 23, 2009, 10:35:54 »
Абе май догодина пак ще започне тренд нагоре. Засега прогнозите ми се сбъднаха, в София вече има из Люлините на 470-500 евро на квадрат, но това не са масови цени за града, разбира се. В Русе видях и за 200 евро на квадрат, като не знам дали е реална обявата -
http://www.imot.bg/pcgi/main.cgi
. Като гледам ситуацията, струва ми се, че дъното наистина вече е достингнато, а и нагласите на много хора през 2010 година са да купуват заради падналите цени. В Анкета на Дневник 38% са отговорили, че смятат да купуват имот през 2010. Като има чувствителна диференциация съгласно вида на имота. Като че ли новото строителство загуби привлекателност в очите на хората, доста проблеми с качеството има при него, което пък води до стабилно високи цени на "старите тухли". Защото те не са много, а определено остават най-качественото строителство. Панелките традиционно с всяка следваща година стават по-непривлекателни, а от новото много хора са недоволни. Затова старите тухли държат цени около 900-1000 евро на квадрат в София и според мен тенденцията е към плавно поскъпване, особено след март 2010. Тъй че Роска, ако ще купуваш, сега е моментът
«
Последна редакция: декември 23, 2009, 10:38:09 от niki67
»
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1213
снимка 12. септември 2015 остров Елафонисос
«
Отговор #257 -:
декември 24, 2009, 01:18:10 »
Желязна борсова максима: Купуването и продаването
винаги
се вършат грешно по време. Затова са въведени и понятия като stop loss или даже поговорки (тук в превод): "Купувай, когато гърмят оръдията" (когато има война). Тъй като войни в Европа вече няма, може да се преиначи на "купувай по време на криза", а стоп лос може да се обърне по посока на купувай сега, защото все пак за купуване става дума, а не за продаване. Купува се и се продава по чувство и по джоб. По джоб, защото парите - купиш не купиш - пак заминават. Имаш, купуваш, не чакаш.
Агенциите със статистиките и прогнозите щяха да са милионери и нямаше да има нужда да се занимават с глупости, ако статистиката им беше вярна, а и самите те си вярваха.
Моето мнение е, че надолу има още поне едно 10, ако не и 25%. Цялата държава е в криза. Пари имат само тия, които си ги вадят лесно и не плащат данъци. Стабилността на лева се базира на някакви 8 милиона евро. Иначе действителната, не отчитаната, инфлация е огромна. Как го правят! Не знам. Не съм икономически акробат.
На всички поздрави от слънчева Швейцария. Весела Коледа и Честита Нова година! Много здраве и успех за всички. И много подаръци за слушкалите през изминалата година. Една десета от столетието мина! Сполай на всички-
«
Последна редакция: декември 24, 2009, 01:23:51 от Pfote2
»
Активен
niki67
Hero Member
Неактивен
Публикации: 572
«
Отговор #258 -:
декември 25, 2009, 11:15:16 »
Цитат на: Pfote2 в декември 24, 2009, 01:18:10
Стабилността на лева се базира на някакви 8 милиона евро. Иначе действителната, не отчитаната, инфлация е огромна.
Вероятно се дължи на техническа грешка, но не са 8 милиона, а 8 милиарда, и то левовете в обращение. Ето балансът на управление Емисионно
http://209.85.135.132/search?q=cache:CWh4RUAo5x8J:www.bnb.bg/bnb/balances.nsf/vWebBSIMBG/%24First%3FOpenDocument%26BG+%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81+%D0%BD%D0%B0+%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg
Вижда се, че са обезпечении с 4 млрд и 200млн евро налични пари, и има още над 19млрд инвестиции в ценни книжа, а съгласно Закона за БНБ и членовете, които касаят валутния борд, това задължително са ценни книжа, емитирани само от централни банки и правителства, оценени с една от двете най-високи оценки на поне две международно признати агенции за кредитен рейтинг.
С други думи, това са ценни книжа, емитирани от държави като Германия, Великобритания, САЩ, а не например Бангладеш и Монголия, и тези 19 млрд са по текуща пазарна оценка, след като вече отдавна са реализирани най-големите спадове. Та въз основа на горните факти по мое мнение левът изобщо не е надценен и курсът си е реален и дори преобезпечен, опасност за борда няма, ако не тръгнат да правят някакви супер простотии като идеята да се дава резервът на търговски банки. Добре, че се отказаха от нея. За огромна инфлация поне през 2009 не бих казал, а иначе през годините на БУМ-а през 2008 и 2007 действително инфлацията беше доста по-висока от отчитаната от статистиката.И сега разбира се, има инфлация, а не дефлация, както отчита НСИ, така че тук съм съгласен. Но именно това показва, че е слабо вероятен по-нататъшен спад на цените, тъй като хем инфлация, тоест обезценка на парите, хем падащи цени на жилищата, не се връзва. Според мен повече няма да падат, особено качественото строителство. За новото строителство поради големите обеми непродадени апартаменти и ниското качество е възможно да паднат още малко. Колкото до инфлацията, тя е в световен мащаб и касае всички валути, покупателната способност на еврото също намалява, цените растата и в Западна ЕВропа, така че пряка опасност за борда аз не виждам.
Активен
irisblue
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 56
«
Отговор #259 -:
декември 25, 2009, 01:55:05 »
Не съм убеден, че данните за инфлацията са некоректни, тъй като НСИ прави изследване въз основа потребителска кошница от 500 стоки и услуги. Такава голяма кошница определено може да претендира за представителност.
И например, ако през 2008 г., храната е поскъпнала с 30%, обаче колите втора употреба и техниката са се запазили на същото ниво, средно инфлацията става 15%. Това е и причината на пръв поглед на обикновения човек да му се струва инфлацията по-висока от отчитаната - наистина стоките, които най-често купува, са поскъпнали доста повече, но пък и 1 кола на старо струва колкото храната за 1 човек за цяла година.
По-просто казано скъпите продукти имат малък оборот, евтините (като храната) имат голям оборот и всъщност реално се уравновесяват.
Точно сега е и удобният момент инфлацията да е много ниска или дори да има лека дефлация, че ЕЦБ ни мотае вече доста години. Тъкмо с покриване и на последния критерий за инфлация под 2% не би трябвало повече да има извинение да не влезем в ERM II.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #260 -:
декември 25, 2009, 08:15:51 »
8 милиарда, разбира се. Благодаря. А за това, че няма инфлация, а даже лека дефлация. Също.
Идеята беше - човек ако има сега готови пари и иска да купува, нищо не му пречи.
Активен
mai4eto
Newbie
Неактивен
Публикации: 3
«
Отговор #261 -:
януари 05, 2010, 06:42:12 »
Може би въпросът ми не е по темата, но все пак да попитам,как мога да разбера кои жилища в града са собственост на Жилфонд. Ако някой знае моля да ме "светне" по въпроса плс
Активен
Hamann
Full Member
Неактивен
Публикации: 199
«
Отговор #262 -:
януари 08, 2010, 11:25:11 »
Мисля,че не са малко.Общината трябва да даде най-точен отговор.
Активен
Разбира се,че победата не е всичко,тя просто е най-важното!
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #263 -:
януари 09, 2010, 09:33:18 »
Тия дни мой приятел, от Германия, ще продава апартамет в Русе - 40 квадрата. Не знам дали не се казва гарсониера. Остъклен имот. Ще гледа да го махне бързо от главата си, което ще намери израз и в цената, предполагам.
Намира се във високия блок срещу тракцията. Фактически в първия висок блок като се мине моста, отляво. Като стане актуално ще се обадя. От там само на ЛС.
Активен
krasi_guteva
Full Member
Неактивен
Публикации: 190
«
Отговор #264 -:
януари 09, 2010, 01:50:48 »
На въпроса на
mai4eto
- намерих текст в Интернет от лятото на 2009 год. Но има адрес в него за повече информация.
http://news.ruse24.bg/101808.html
«
Последна редакция: януари 09, 2010, 01:52:59 от krasi_guteva
»
Активен
mai4eto
Newbie
Неактивен
«
Отговор #265 -:
януари 10, 2010, 08:42:19 »
Цитат на: krasi_guteva в януари 09, 2010, 01:50:48
На въпроса на
mai4eto
- намерих текст в Интернет от лятото на 2009 год. Но има адрес в него за повече информация.
http://news.ruse24.bg/101808.html
Благодаря ти за линка.....това долу горе ми е познато, но имаше и полезни неща
На нас (на майка ми ) и казаха от Жилфонд да посочи конкретен апартамент(понеже сме за настаняване ) и след това да го предложат на Комисията.... и аз за това се убих да търся свободни апартаменти но няма никакъв резултат..
Активен
SW2FL
Administrator
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1035
«
Отговор #266 -:
януари 10, 2010, 10:18:07 »
Не съм сигурен, но мисля, че последно построеното блокче след бензиностанция ОМV по пътя за Разград, в ляво е на жилфонд. Беше започнато по време на панелното строителство, после сума време стоя неповършено, накрая го направиха полупанел, полутухла, с керемиден покрив. Не знам дали се сещате за кое говоря .... Изглежда много добре за панелен блок.
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2971
«
Отговор #267 -:
януари 11, 2010, 10:14:52 »
Блокчето си има и име - "Пелистери". Не го бъркайте с "Пелистер", той е в "Здравец - Север"
Активен
mai4eto
Newbie
Неактивен
«
Отговор #268 -:
януари 11, 2010, 09:11:16 »
мисля че се сещам за кой блок говори SW2FL още утре ще отидем да го огледаме миси мн за инфото
Активен
Hamann
Full Member
Неактивен
Публикации: 199
«
Отговор #269 -:
януари 12, 2010, 11:10:53 »
Аз знам за един тристаен които се освободи наскоро в дружба 3.Блок 51 мисля,бл.50 също е за нуждаещи се и още няколко съседни.
Активен
Разбира се,че победата не е всичко,тя просто е най-важното!
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
21
Нагоре