Страници: 1 2 3 [4] 5 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Феноменът "Агенция за недвижими имоти"  (Прочетена 62555 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
SW2FL
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1036

9842765 sw2fl@hotmail.com SW2FL SW2FL *
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #45 -: март 30, 2009, 02:51:37 »

МММ .... и все пак да не забравяме да се молим да не става земетресение ... защото всичкото ново строителство може бързо да остарее ...
Активен
спиро
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #46 -: март 30, 2009, 05:30:37 »

Според мен цените на имотите ще падат още. Реално погледнато, България дори не е още в окото на цунамито. Тази година ще е много лоша и ако правителството и бизнеса не действат умно може сами да си усложним живота.

Един случай от тази есен. Един стоителен предприемач предлагаше апартаменти на зелено в Жабешкото ( до сегашната дупка мол) на 950 евро квадрата + само общите помещения излизаха 10,12 квадрата и те по 950 евро. А ако искаш и да имаш място в подземният гараж отдолу още 10 хиляди евро. И това било на промоция Cheesy. Как може да продаваш на такава цена в предвид, че строежа даже не е почнат, навлизаме в огромна криза и кредитите са с високи лихви и дори има риск да падне борда при което просто фалираш.  Луд свят просто.  Така че ще има затворени агенции и малки строителни компании. Няма толкова много луди хора.

За подобна сума от 80-90к евро ти може да си построиш чисто нова къща с всички удобства в Николово или Червена Вода и да си пътуваш всеки ден по 20-на минути до работа. Спиш си като човек, лятото супер, зимата супер. Перфектно за семейство.
« Последна редакция: март 30, 2009, 05:32:23 от спиро » Активен

Bulls make money, bears make money, hogs get slaughtered.
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 520

Профил Ел. поща
« Отговор #47 -: март 30, 2009, 06:23:41 »

нейният управител Добромир Ганев твърдо заяви на пресконференция в Русе, че очаква 10 - 15 % ръст и за 2008 г., което предизвика остри реакции от негови колеги. Само след няколко месеца пазарът се сгромоляса, правейки на пух и прах прогнозите му. ...Може ли коментиращите да покажат официални данни , каква е била цената декември 2007 и съответно декември 2008 ,за да видим прав ли е бил господина Ганев! Или шора бора си приказваме само !
Активен
спиро
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #48 -: март 30, 2009, 10:02:24 »

През Септември 2007 се предлагаха току що започнати апартаменти в блокове около ОУ Отец Паисий за по 600-700 евро квадрата. През Септември 2008 ходих да видя няколко от тези същите които предлагаха за 600 евро. Вече построени и се предлага на цени от 850-900 евро, това е както ги продават сега без подове, плочки, замазки. Сиреч имаш към 5,6 хиляди евро за довършителни работи. В самият блок още имаше разни строители, но беше на 95% завършено. В същият нов блок се продаваха около 5,6 апартамента от тези, които са вземали на зелено за 600, но са били на пазара 2,3 месеца и са ги видели един куп хора. Направи ми впечатление, че тези нови блокчета изглеждат много паянтови. Не съм строител, но плочите( сиреч подовете и таваните) на много от стаите имат пукнатини и вътрешните стени са от някакви паянтови итонг истории.  Същото е положението и в Жабешкото. Говорихме с няколо агентки и те си признаха, че в момента никой не купува, но и повечето продавачи още не бяха готови за "примоции".

Ще очакваме да си купим като им ги вземат банките на тези твърдоглавци.

Моят извод е, че на хартия има 15% растеж на цените, но реално сделките особено през втората половина на 2008 са много, много малко. Най-точна информация може да се даде от местните клонове на русенски банки. Може би 70-80% от сделките се правят с ипотечни кредити, така че те имат най-вярна информация за състоянието на пазара.

« Последна редакция: март 30, 2009, 10:13:18 от спиро » Активен

Bulls make money, bears make money, hogs get slaughtered.
niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 572

Профил Ел. поща
« Отговор #49 -: март 30, 2009, 10:17:38 »

Правилно казваш, Спиро. Според мен за Русе около 200 евро на квардрат може да се очаква, за Варна- около 300, за София - около 400. Наесен пак ще си говорим. Засега и в София предприемачите и агенциите си мислят все още, че има луди купувачи, та предлагат на около 700 евро, но луди вече няма. Все пак, като се има предвид, че към края на 2008 в София ново строителство нямаше под 1200 евро за квадрат, а сега масово има по 700, можете да сметнете това колко процента спад прави. Но и за 700 има мнооооооого да се надяват да им се върже някой балък.

Аз вече съм казал - според мен това е много хубаво и много положително явление. Като цяло това е оздравителен процес.
« Последна редакция: март 30, 2009, 10:19:47 от niki67 » Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3510

Профил
« Отговор #50 -: март 31, 2009, 09:04:38 »

Само да се върна на темата за Форос. Те нали пласират Дунав Мол? Там какво ще стане?
Активен

Във форума се ражда истината.
svilenrr
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 607

Профил
« Отговор #51 -: март 31, 2009, 09:40:16 »

Ами вече не го пласират  Smiley. Има банер в сайта на мола за отдаване директно от инвеститора  Grin.
Активен

deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #52 -: март 31, 2009, 01:34:19 »

Ето отговора на засегнатата страна:
http://www.ruseinfo.net/news_61152.html
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #53 -: април 02, 2009, 01:11:10 »

Дрънкате само празни приказки ! Има си статистики и там се вижда 4е цените макар и променливо .но си вървят нагоре . При условие 4е заплатите се вдигат ,нормално е и жилищата също . Който има пари ще се изнесе от ръждясалата панелка и ще си купи съща квадратура ,но по ка4ествена на по висока цена . Старите и ефтини блок4ета ще се пълнят с цигани ,докато собственика реши да събори сградата и построи нова с по висока стоиност . Кварталите в който ,темпа на обновяване е бавен ,ще се превърнат в гета. Ходете са тръшкаите ,ама за 2008 има ръст на цените в Русе ! The overall housing prices in Bulgaria in 2008 have registered an increase of 22%. The increase has been the highest in Plovdiv - 32%, followed by Sofia - 30%, Veliko Turnovo and Ruse - 27%. Вси4ко добро
Активен
equinox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 562

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #54 -: април 02, 2009, 01:15:37 »

Явно България е някакъв странен феномен. Тук простите икономически правила не важат. Да ама не. Не искам никой да плаша, но доста трудни месеци ни чакат.
Активен
niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 572

Профил Ел. поща
« Отговор #55 -: април 02, 2009, 10:25:39 »

Важат бе, Екуинокс.
Илко е писал пълни глупости. Пък интересно къде е видял това вдигане на заплати от есента на 2008 насам?! Всеки ден ни заливат новини за съкращения, за преминаване от пълен на непълен работен ден и за намаляване на заплати. Абе въобще толкова несъстоятелни са му писаниците, че не виждам и какво има да се коментира.
Да, за 2008 като цяло има ръст на цените, разбира се, защото спадът в посдледните 2 месеца на 2008 е по-малък от растежа в първите месеци. Но 2008 беше последната година на надуването на балона. Сега няколко години поред цените само ще падат, и още в края на тази година ще са наполовина на сега и купувачи пак няма да има.
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #56 -: април 02, 2009, 03:39:07 »

Съгласен съм 4е последните 5 месеца кризата навлиза съвсем нормално и в Русе .Съгласен съм 4е и заплатите последните 5 месеца не са мръднали а на туи отгоре има и по много безработни ! Но тенденцията в следващите 10 години е българския стандарт да се изравнява с останалите в ЕС и на това се гради моята теория . Жалко ще е ако се сбъдне това за ефтините жилища в гетото РУСЕ където бедните хора ще завещават ръждясалите си стари умирисани апартаменти на внуците си . Ниски заплати,ефтини мизерни жилища и ефтини жени ! Предпо4итам високи постове,скъпи и ка4ественни жилища и обществени услуги на ниво . Надявам се някък вси4ки в Русе и околностите да могат да си позволят по високия стандарт ! В4ера бях на балкона на апартамент за 1 милион евро 3 етажа над луксозните яхти ,дъха ми спря ! Не вярвам в бога от книгите, ама ,дай боже на вси4ки вас подобно ! Нека сме наи скъпите ,но и наи проспериращите ! Другите да си ходят по гетата и да 4акат за социални помощи !Niki67 имаш много по големи познания от мене по икономики и подобни ,аз пиша принципно !javascript:void(0) бъдете здрави, богати и щастливи !
Активен
equinox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 562

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #57 -: април 02, 2009, 05:11:25 »

За съжаление няма толкова бързо да стигнем средното ниво на ЕС. Нека си представим, че растем със 7% годишно, а ЕС с 2%. Тогава ще ни трябват около 25 години. По принцип това са прогнозите, но ако се включи и влиянието на държавата и политиците годините стават 50. И на мен много ми се иска да сме добре, обаче в крайна сметка бъдещето зависи от това, което правиш днес. Българският модел на растеж, до сега е неустойчив. Не може да градиш икономика базирана само на строителство.
Активен
add
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 56

Профил
« Отговор #58 -: април 06, 2009, 03:20:46 »

Сега е времето на глемите аномалии в цените ,както има сделки за по 350Е  в кварталите ,за 600-700 в центъра и за 1100Е....в топ център ,така че един имот струва толкова колкото някой плати за него ....Ще има имоти на ниски цени , ще има ...всъщност вече има имоти, които никога не биха излезли на пазара за продаване, ако не беше тази ситуация .Новото строителство има себестойност 300-350Е на кв.м и то завършено по БДС...,така че да си построиш една къща в някое село въобще няма да ти излезе толкова ефтино ....а и къщата иска повече подръжка...., а пък ако има малки деца да ги караш на училище ...да ги прибираш ...а пък после на извънкласни занимания......мерси ,мерси тоз филм съм го гледала ....а като пораснат пак е сложно .... къщата на село за мен е за почивка ....събота и неделя .....
За цените на имотите в Русе мисля, че продавачите, още не реагират адекватно ....не правят разлика между реалното и мечтите ....бавно реагират ...и догато дадат адекватна цена на имота си ....тя пак не е адекватна .Немога да бъда така категорична  в прогнозите си до къде ще стигнат ....изключения винаги ще има и много ниски нива и по-високи...ще има хора, които ще загубят имотите си ...моето мнение е,че малко ще са тези ,които ще излязат сухи от кризата ....всеки ще загуби малко или много , а единици ще спечелят ....ще има и такива..
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1457

Профил
« Отговор #59 -: април 06, 2009, 05:39:21 »

Ади, имам чувството, че мнението ти страда от дребна шарка Cheesy

Иначе нямам какво да добавя към това което си написала, освен че най-засегнати ценово ще са големите, но стандартни имоти, които са неатрактивни за богатите и скъпи за бедните.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.055 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)

Google e прегледал тази страница април 11, 2025, 11:26:47