Страници: 1 ... 4 5 [6]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Феноменът "Агенция за недвижими имоти"  (Прочетена 50477 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
bubu_3
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3


Профил
« Отговор #75 -: март 30, 2010, 02:36:19 »

Искам да попитам, всичките ли агенции за имоти вземат кмисионна от 3 процента, има ли някъде регламент по който се определя процентът комисионна, къде е записано?И още един въпрос: къде може да се провери дали дадена агенция е легална, т.е. регистрирана и плаща данъци?В Русе има ли представителство на сдружението на агенциите за недвими имоти?Струва ми се доста пресилено, напр. за жилище от 30000 евро, купувачът да плати 900 евро комисионна, на това може би се дължи и затапеният пазар на жилища в Русе, а и опитите да се прескочат агнциите също зачестиха!
Активен
SW2FL
Administrator
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1035


9842765 sw2fl@hotmail.com SW2FL SW2FL *
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #76 -: март 30, 2010, 03:05:29 »

Няма такова място където да се провери легалността на агенциите. По принцип всички що-годе работещи агенции са регистрирани като ООД или ЕООД. Така, че може да се провери фирмата под която работят и от където си плащат данъците. Сдружението на агенциите за недвижими имоти е една неработеща организация /не съм сигурен даже дали организация е точната дума/. Това сдружение не опражнява никакви фунцкии, не издава препоръки за работата на агенциите и не следи какво в крайна сметка се случва с членовете му. Единственото което прави, е да събира членски внос!
Колкото до комисионната - всичко подлежи на договорка. Няма точно определен процент.
Активен
bubu_3
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3


Профил
« Отговор #77 -: март 30, 2010, 03:31:52 »

Благодаря за отговора! От това което казвате излиза, че дадено капаро може да се вземе и от фирма фантом, тъй като клиентът първоначално няма достъп до булстата на дадената агенция, и от там става невъзможно да се провери актуалтото състояние на агенцията! В такъв случай как да се защити клиентът? Питам защото преди ден едва не изпаднах в подобно положение! Поразрових се в търговския регистър и с потрес установих, че иначе известни русенски агенции за имоти нямат пререгистрация за дейността си за тази година.Някои от тях са "замразили" дейността си още през 2009г. и не са  възобновили дейността си. Няма да е зле тези неща да ги провери и някои "по-нависоко"!
Активен
SW2FL
Administrator
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1035


9842765 sw2fl@hotmail.com SW2FL SW2FL *
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #78 -: март 30, 2010, 04:23:45 »

Абсолютно вярно! Сдруженията, които трябва да се занимават с това, се занимават с всичко друго, но не и с това заради което са създадени! Националното сдружение, което е "по-високото" въобще не го интересува какво се случва, важното е да прибира членския внос на членовете си. И в никакъв случай няма да изключи членове, точно поради тази причина. Пълно безхаберие .... Да не отварям пак старата тема, как всяка агенция се мъчи всячески да прескочи конкурентите си, защото знае, че това и действие ще остане безнаказано.
Активен
madjo_74
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1Профил Ел. поща
« Отговор #79 -: юни 27, 2010, 09:43:03 »

На мен ми е по-интересно,тези "агенциии",за по-простите ,кавичките означават пренебрежение или съмнение,че са нещо такова,дават ли гаранция,че закупувания имот от вас-мен,дали не е под запор,уреждат ли предвижването на документите,пред всякакви там необходими инстанции,уреждат ли заем от най-изгодната банка,смъкват ли или вдигат максимално цената на имота,според това дали  си копувач-продавач.На тези 4тири въпроса ми е необходим отговор да знам дали да ги ползвам,иначе аз съм от градъ и винаги бих могъл да намеря,желан от мен имот или да продам наследствения,без "агенция".ЧЛЕНове на агенции да не ми отговарят.Няма кавички да не става банално.
Активен
SW2FL
Administrator
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1035


9842765 sw2fl@hotmail.com SW2FL SW2FL *
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #80 -: юни 27, 2010, 11:15:01 »

Да, агенциите които държат на името си правят всичко това. Държа да отбележа, че колкото и да Ви е чудно има и такива в Русе Smiley
Активен
add
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 56


Профил
« Отговор #81 -: юни 28, 2010, 09:23:33 »

Това са основните задължения за Агенциите на недвижими имоти , плюс още ред други неща . Успех в раследването ,имай напредвит, че не е задължително името на агенцията да съвпада с името на фирмата , така че доста проучване ти трябва .Моя  съвет е бъди по-позитивен , от това което пишеш разбирам,че си в час и знаеш какво да изискваш ,така че ще се справиш .А относно дали да ползваш Агенция , ти си решаваш ,ако нямаш друга работа пробвай и сам.Аз не съм от най- пестиливите хора ,за това по-добре да не ти давам съвет .През годините така се случи ,че имах няколко сделки с имоти.За едната сама си намерих апартамента , случайно от строителя ,но и те не ми казаха всичко за обекта, скриха някои неща, който в последствие разбрах относно изпълнтението на сградата , но какво да се прави ...все пак плюсовете бяха много повече.За другите сделки  ползвах агенции, като продавач ...всичко си мина нормално ,намериха ми купувачи , взех си парите които исках , платих си комисон както си беше уговорено и въобще не ми свидеше /казах че не съм от пестиливите /.Сега се сещам за една интересна случка преди 4г. давах апартамент под наем 400Е исках на месец  Roll Eyes беше много висок наем въпреки, че апратамента е супер и на Топ място .Дадох го на Агенция да ми го отдава и след  3 -4 седмици ми намериха наемател шеф на голяма чуждестранна компания . Супер доволна бях ,на всичко отгоре човека отвреме навреме пребиваваше в Русе . Та отивам аз да правим договора в агенцията ...всичко точно и викам сега да си платя ...ииии....Агенцията ми казва , а не наемодателя не плаща комисион само наемателя .Ееее как така ....и аз каво да правя пратих им една торта от Неделя и някаква бутилка ...все пак да се отблагодаря ...за хубавата сделка .В този случай без агенция ,никога този наемател нямаше да стине до мен .
Хайде стига съм ви забавлявала ...че се забравих ...изводите ги оставям за вас .
Активен
Siko
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 12


Профил
« Отговор #82 -: ноември 11, 2012, 11:40:02 »

След последните злоупотреби с недвижими имоти, по-добре без АНИ - крещяща некомпетентност от тяхна страна.
Активен
add
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 56


Профил
« Отговор #83 -: януари 17, 2013, 08:16:17 »

Обичам си работата! Започвам с това изречение, защото за мен то е в основата на всяка професия. Думата брокер на недвижими имоти е като "мръсна" дума, голяма част от клиентите, с който се срещам всеки ден и някога са имали контакт с брокер са негативно настроени и с право. Но, аз брокер на недвижими имоти и се гордея с това, защото както и преди работейки в Русе, така и сега вече 2г. в София, основата на всичко е да изискваш много от себе си и непрекъснато да ставаш по-добър и по-добър. На професионалната си страница във Фейсбук съм написала: "Да предоставям най-качествената услуга за недвижими имоти в София, основана върху по-високи стандарти на етика и професионализъм, ценности и грижа за клиента. Правейки това, аз ще заслужа лоялността и доверието на купувачи и продавачи, които ще се превърнат в мои клиенти и приятели за цял живот, защото винаги поставям техния интерес над моя."
и това не е клише. Ако си мислите, че в Русе нивото на АНИ е ниско, да видите в София какво е...
Когато дойдох преди две години това ми беше едно от притесненията " Как са брокерите в София? ",  "Ще бъда ли на високо ниво спрямо тях?" Точно за 1 месец видях реалната действителност. Масова некомпетенция, лошо обслужване с една дума- страшна работа. Но както във всеки бранш, има и некомпетентни, не лоялни, измикяри, но има и супер професионалисти, хора , които изграждат бизнеса си, а бизнес се изгражда само с доволни клиенти.
И понеже на всеки човек в един момент му се налага, да купи или да продаде имот, ще ви кажа едно : това е много сериозна крачка, преди да предприемете каквото и да е проучете, поразпитайте, близки и познати, да ви препоръчат някой. Най-малкото още на първа среща с брокер поискайте да разберете- кой е той? за коя компания работи? как работи? препоръки от минали клиенти? С една дума като интервю за работа. Помислете си, че на този човек ще поверите най-ценният си капитал и този човек ще работи за вас. Ако сте управител на фирма бихте ли наели човек, за който не знаете нищо? Със сигурност -не.
Желая успех, на всички, които в един момент опрат до АНИ.

 
Активен
add
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 56


Профил
« Отговор #84 -: януари 17, 2013, 08:23:29 »

И за да разведря обстановката, ще ви разкажа един виц или истинска история без значение;

Нотариус изповядва сделка.
И пита: Вие кои сте?- Ние сме продавачите...
Вие кои сте?- Ние сме купувачите....
А вие кои сте ?- пита двамата брокери застанали прави до врата.
Аааа ..ние сме за парите...

Този виц казва всичко!!!
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.228 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.012s, 2q)

Google e прегледал тази страница април 02, 2021, 02:42:02