Страници: 1 [2] 3 4 ... 18   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Новооткрити заведения  (Прочетена 41228 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2656

Профил
« Отговор #15 -: юни 16, 2008, 05:58:47 »

Това е точно до нас - те затова ли й правеха ремонт на тая къща. Навремето в нея живееше едно момче, с което си играехме като малки. Уличката се казва Олимпи Панов.

Share this topic on DiggShare this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on Twitter

Активен

Във форума се ражда истината.
MARY
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #16 -: юни 19, 2008, 03:09:34 »

Koi e nai-dobroto zavedenie sega v Ruse?

Share this topic on DiggShare this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on Twitter

Активен
svilenrr
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 573

Профил
« Отговор #17 -: юни 19, 2008, 03:43:51 »

Офф: Добре дошла във форума и се надявам да пишеш по-често в дискусиите  Smiley Само те моля да спазваш едно от правилата тук - да се пише на кирилица. Край на офтопика  Smiley

Активен

mariobi
mario
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 12

Профил Ел. поща
« Отговор #18 -: юни 19, 2008, 05:16:52 »

neznam dali znaete za raboteshtiqt uspeshno piqno bar avantgart?vsqka vecher ima karaoke i si izkarvam chudesno!a v restoranta si hapvam pri gotvacha mario!struva si da se vidi!kazvat che bilo na mqstoto na starite gradski toaletni na burdo,i kakvo ot tova?

Активен

zdraveite!
denko
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 47

Профил
« Отговор #19 -: юни 19, 2008, 05:29:43 »

MARY, mariobi, моля ви да си редактирате мненията и да ги напишете на кирилица.  Ако имате проблеми с настройките, можете да пуснете нова тема в "Общи приказки".

И добре дошли във форума!

« Последна редакция: юни 19, 2008, 05:32:15 от denko » Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2870

Профил Ел. поща
« Отговор #20 -: юни 19, 2008, 07:21:46 »

Ха, че това с тоалетните е факт и при заведението до Вазата, и при новия Дунавски кът - всичките заедно с Авангарда са построени върху бившите обществени тоалетни. Така са постигнати две неща - премахнати са старите грозни кенефи, и са използвани водопроводът и канализацията им, което е улеснило строителството на новите заведения. Практично е. А иначе - винаги се намират разни прекалено чувствителни и истерични люде, които няма да стъпят в тия заведения, защото си внушават разни глупости... Roll Eyes

Активен

За Вяра и Отечество!
niki67
Гост
« Отговор #21 -: юни 21, 2008, 03:11:28 »

А иначе - винаги се намират разни прекалено чувствителни и истерични люде, които няма да стъпят в тия заведения, защото си внушават разни глупости... Roll Eyes

Точно, аз съм от тези люде, затова два пъти сядахме в заведението на Вазата и аз не си поръчах абсолютно нищо Cheesy Cheesy Хем им казах на спътниците ми, че това е бивш кенеф, ама те решиха, че нищо му няма на заведението Smiley

А заведенията в Русе са много скъпи. Много, много скъпи. Като цяло, общо казано, по-скъпи са, отколкото в София. Не знам, това добре ли е, или зле - показва, че хората имат пари ли, или пък обратно - са недостъпни за доста хора? Не приемам тезата, че това е заради румънците - просто една седмица стоях, и румънци почти не видях. Преди няколко месеца имаше доста, но сега няма - явно и на тях вече им е скъпо. Като цяло с учудване видях, че Русе е станал един доста скъп град, с много високи цени на всичко по принцип, включително и на стоките в магазините. Иначе заведенията са хубави, лъскави, много приятни. Новия "Френдли Хаус" е доста добър, само че едно кафе в него е 2 лв. И не е само това заведение, всичките и новоткрити, и старооткрити, са на доста баровски цени. Smiley

« Последна редакция: юни 21, 2008, 03:17:51 от niki67 » Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #22 -: юни 22, 2008, 09:30:02 »

Абе Ники, влизай си и си консумирай спокойно, от кенефите е останал само споменът и напълно преработените водопровод и канализация, както споменах по-горе. Не мирише, уверявам те... Cheesy

А колкото до цените - май си прав. Миналата година бях за кратко в София и се изненадах от по-евтините таксита в сравнение с Русе. Вероятно си казва думата по-голямата конкуренция, както и това, че печелят от по-дълги курсове (все пак, голям град...), както търговците от оборот...

« Последна редакция: юни 22, 2008, 11:42:47 от Orthodox » Активен

За Вяра и Отечество!
niki67
Гост
« Отговор #23 -: юни 22, 2008, 11:12:54 »

E разбира се, че не мирише - то само това оставаше Cheesy ама знам ли каква е канализацията например...

Такситата да, на км цената е доста по-ниска, обаче пък софийските бакшиши са страшни мошеници, освен че са големи простаци и поне 80% от тях са си и бандити. Така че не се знае точно какво плащаш, докато таксиджиите в Русе са нормални хора и са доста по-възпитани. Аз такси в София вземам не по-често от веднъж годишно, по възможност и по-рядко Smiley.

Но цените на заведенията и на магазините в Русе са много високи. Дори и от веригите - например някои стоки в Кауфланд - Русе са по-скъпи от същите стоки в Кауфланд - София. За Билла да не говорим - такава скъпотия е в русенската Билла, че ми се уплаши окото / а уж билла на немски значи евтино/. Кръчмите също са по-скъпи от кръчми от същия клас в София. Услугите също. Отидох при един майстор на климатици за коли с наивната мисъл, че в Русе би трябвало да е по-евтино, като си мислех да си оправя климатика там. Майсторът такава цена ми каза - поне с 10% по-висока от цената на софийските майстори. И частите щяха да струват по-скъпо. Та се отказах от русенските услуги. Дойдоха и от ВиК да засичат водата и така разбрах, че кубикът струвал в Русе 1,36 и щели още да го вдигат. В София мисля, че е 1,05 - и това е по-скъпо в Русе. Явно, живеещите в Русе са големи баровци, щом ежедневно плащат такива цени за всичко Cheesy

Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #24 -: юни 22, 2008, 11:47:31 »

Доколкото знам, немалка част от софийските бакшиши са мангали, което обяснява много от неприятните им черти. А от русенските таксиджии (не ми се обръща езикът да ги нарека "бакшиши") съм напълно доволен - сравнително често ползвам такси и всичко си е наред и с цената, и с обстановката в таксито, и с отношението на шофьора. По отношение на такситата Русе си е направо бял град в сравнение със София. Ами какво да кажем освен да поздравим столичани със столичното им битие... Wink Пък като си оправят и боклуците - цена няма да имат... Cheesy

Но темата е за заведенията, все пак... Embarrassed

« Последна редакция: юни 22, 2008, 01:17:45 от Orthodox » Активен

За Вяра и Отечество!
niki67
Гост
« Отговор #25 -: юни 22, 2008, 11:56:07 »

Напълно подкрепям всичко писано от теб, нали и аз това казвам. Само последно изречение офтопик - "немалка част от софийските бакшиши са мангали, което обяснява много от неприятните им черти." - казваш ти. Не е съвсем така, повечето са българи, но за съжаление с нищо не са по-хубави - просто са ужасни простаци и тъпанари.

А темата е именно за заведенията и затова коментирах цените. Но понеже никой не взема отношение, оставам с впечатлението, че за русенци тези цени са нормални. Явно ходите си, плащате си ги, не ви прави впечатление и затова и тук не ги коментирате....ако е така, евалла - значи хората в Русе са добре материално, тези цени по заведенията не са им проблем, което много, много ме радва! Дай Боже наистина да е така.

Честно казано, наистина ме шокира това, че кафето във Френдли хаус е 2 лв. В Мястото също е към 2 лв. В Пикадили е 1,60. Не помня вече къде  пих чай, който беше 1,35. Порцийка малко пилешко месце с малко картофки беше 8лв...да продължавам ли? Че това са цени почти като в Гърция, егати.

Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил WWW
« Отговор #26 -: юни 22, 2008, 12:03:25 »

Ооо, в София наистина има много бакшиши-мангали. Имаше един истински бисер дето не знам откъде имаше книжка. Мустакат мазен манго. Псуваше...лелеееее ама баш като циганин. Имам предвид най-брутално...щото всяка втора дума му беше "путка майна". Престрояваше се как му дойде та се наложи няколко пъти да му правя забележка къде да кара. И понеже трябваше да влезе в локалното и да спре, това локално колко му се обяснява и не знам дали накрая разбра за какво става въпрос. Оправихме се със сочене на посоки и  "тука вляво". Ужас. И друг път съм се возил с мангали. А иначе около централна автогара и ЖП гарата една голяма част са цигани.

Активен
niki67
Гост
« Отговор #27 -: юни 22, 2008, 12:09:46 »

туй твойто пък беше супер офтопик Cheesy Cheesy я кажи за цените в Русе, как ги намираш Cheesy Cheesy че аз виж как се впечатлих, само за това говоря Cheesy Cheesy Cheesy То вместо да е по-евтино, точно обратното - бая е по-скъпо. Почти като във Варна.
 Roll Eyes Roll Eyes

Не ми е било проблем, ама просто се чудих - в Русе ли съм отишъл или на Златни пясъци Huh?

Активен
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2874

Профил
« Отговор #28 -: юни 22, 2008, 12:10:35 »

Оттам е по-добре да не се взема такси - "ОК Автотранс" и какви ли не наподобяващи големи фирми имена на фантастични цени.

Активен
niki67
Гост
« Отговор #29 -: юни 22, 2008, 12:23:12 »

А що ми правите забележки на мене, като вие се скъсвате да пишете офтопици? Темата не е за такситата в София, а за заведенията в Русе. Всички бакшиши в София са отвратителни, това го уточнихме, така е.  Cheesy А заведенията в Русе са хубави Cheesy Прави ми много добро впечатление, че вече във всички заведения в тоалетните има сапун, топла вода, хартия, и са в много добро състояние. Щото преди бяха кофти. И са безплатни почти навсякъде - освен при Вазата. Миналата година в Гърция ми направи впечатление, че са такива кенефите и се питах кога ли в България ще стане така. За радост, стана доста бързо. Дано и в другите неща бързо ги настигнем.

А пък на такситата в столицата, айде един месец никой да не им се качи и да ги видим дали пак такива ще си бъдат. То и без това смисъл никакъв няма - времето за придвижване е едно и също и с такси, и с автобус при тези задръствания. Ако можеше да се диша, с колело щеше да е най-бързо.

Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 18   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.163 секунди с 22 запитвания. (Pretty URLs adds 0.058s, 2q)

Google e прегледал тази страница май 20, 2012, 04:48:02