Анкета
Въпрос: Какво харесвате повече?
McDonalds - 19 (24.7%)
KFC - 19 (24.7%)
Баничка с боза - 22 (28.6%)
Друго българско - 10 (13%)
Друго чуждоземско Smiley - 4 (5.2%)
Всичко - 3 (3.9%)
Общ брой гласове: 74

Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: McDonalds или KFC?  (Прочетена 147425 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5197

Профил Ел. поща
« Отговор #105 -: септември 22, 2013, 08:48:57 »

Напоследък ми хрумна една интересна мисъл, свързана с появата и успешната дейност на русенската верига Тирол. Щом те се оказаха едни добри имитатори на Събуей, което напълно устройва русенци, мисля (в края на краищата името ли е важното?), дали това няма да се окаже един добър начин да се запълни пазарната ниша (доколкото съществува) и на МакДоналдс (а защо не и на КейЕфСи, макар това да е по-малко вероятно) от друг техен качествен местен имитатор? В края на краищата клиентите не ядат търговската марка на заведението, а предлаганите в него продукти. А една местна верига може да внесе в някаква степен и национален акцент в асортимента си - няма лошо...
« Последна редакция: септември 22, 2013, 08:51:38 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2421

Профил
« Отговор #106 -: септември 22, 2013, 10:08:25 »

Най-добре е да има и международни вериги, и русенски имитатори. Но няма пазар за това в Русе...
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3465

Профил
« Отговор #107 -: септември 22, 2013, 10:28:53 »

... В края на краищата клиентите не ядат търговската марка на заведението, а предлаганите в него продукти...
Мале, да те чуе някой маркетолог...  Shocked
Активен

Във форума се ражда истината.
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #108 -: септември 22, 2013, 11:17:06 »

Ортодоксът се осланя на Божията промисъл и на добруването на Човешкия род, не на бръщолевенията на маркетолозите! Wink
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5197

Профил Ел. поща
« Отговор #109 -: септември 23, 2013, 12:19:51 »

Мале, да те чуе някой маркетолог...  Shocked

Е майната му на маркетолога!

За разлика от някои други, моят ум не е опитно поле за манипулаторите от маркетинга. Като вляза в два-три магазина, в крайна сметка ще предпочета този, който ми предлага оптималното за мен съотношение цена-качество и хич няма да ме вълнува какво пише на фасадата му... Grin
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Макс Демидж
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

Профил Ел. поща
« Отговор #110 -: септември 30, 2013, 10:22:17 »

Напоследък ми хрумна една интересна мисъл, свързана с появата и успешната дейност на русенската верига Тирол. Щом те се оказаха едни добри имитатори на Събуей, което напълно устройва русенци, мисля (в края на краищата името ли е важното?), дали това няма да се окаже един добър начин да се запълни пазарната ниша (доколкото съществува) и на МакДоналдс (а защо не и на КейЕфСи, макар това да е по-малко вероятно) от друг техен качествен местен имитатор? В края на краищата клиентите не ядат търговската марка на заведението, а предлаганите в него продукти. А една местна верига може да внесе в някаква степен и национален акцент в асортимента си - няма лошо...

Ами нали NPC Revolution се опита да имитира KFC. Беше на една педя разстояние да ги прави едно към едно, обаче не се получиха нещата според мен поради следните причини:
1. Питките на Subway са по-елементарни, те са обикновени франзели с по-мека кора, и са лесни за имитиране, но тези на KFC и Макдоналдс са доса по особени. А NPC Revolution правеше хамбургери с купени от хипермаркет питки които не са същите като на KFC и от там качеството на бургера пада доста в сравнение с този на KFC.
2. KFC бургерите са с много по-дебело филе месо от тия на NPC Revolution.
3. Мястото на заведението не е подходящо. Трябвало е някъде на центъра където има поток от хора.
4. При наличието на изброените по-горе неща NPC Revolution продаваше на цени равни и дори по-високи от тези в KFC.

Искренно се надявам да си коригират проблемите, ако вече не е късно, защото като външна визия, като опаковки, като пилешки филета, като салати, и като обслужване(поне в началото) не отстъпваха на KFC.
Активен
evgeni
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 65

Профил Ел. поща
« Отговор #111 -: октомври 01, 2013, 12:02:29 »

макс демидж доста си далеч от истината .  Това което казваш е така но то е само 8 % от истината за неуспеха на тези закусвални. Това което им липсва на имитаторите е мин. 20 годишен опит, не само хлебчета. Личи си че не си се занимавал с нещо подобно или ако си го правил бързо си фалирал и дори не знаеш защо дори.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #112 -: октомври 01, 2013, 09:26:27 »

И маркетинг...
Активен

Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #113 -: октомври 01, 2013, 10:27:47 »

За МкД последното инфо е че се очертава за средата на сл. година. Причината е пословична - забавени плащания. Информацията е от управителя на фирмата, която осигурява материалите. Кво да кажа освен - типично  Huh?
Активен

Макс Демидж
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

Профил Ел. поща
« Отговор #114 -: октомври 01, 2013, 08:21:43 »

макс демидж доста си далеч от истината .  Това което казваш е така но то е само 8 % от истината за неуспеха на тези закусвални. Това което им липсва на имитаторите е мин. 20 годишен опит, не само хлебчета. Личи си че не си се занимавал с нещо подобно или ако си го правил бързо си фалирал и дори не знаеш защо дори.

Аз не съм се занимавал, но пък съм добър физиономист, та ми направи впечатление че собственика на NPC Revolution и човека който беше управител на Макдоналдс във Варна преди години като съм посещавал ресторанта там са един и същ човек Smiley А мисля че съм го мяркал  и в KFC преди това. Точно от мястото на оригиналния опит идва! А и не ми е нужно да съм се занимавал за да констатирам разликите в продуктите на двете фирми, къде какво не достига за да е същото и да има успех в Русе. Знам на изуст характеристиките на KFC продуктите ,и в общи линии разликите между двете вериги са тези които съм описал плюс още няколко неща от по малка важност. Важното е че имаме верига която може да прави пилешките бон филета абсолютно същите като тези на KFC и има външна визия на ресторанта също толкова сполучлива, с излючение на оная траба в дясно дето грози малко Smiley
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 874

Профил
« Отговор #115 -: декември 17, 2014, 12:23:14 »

Диана Ганчева Райкова, Мениджър бизнес развитие - Сабуей България:
Цитат
Определено работим в посока отварянето на обект от веригата Сабуей и в гр.Русе, като процеса е свързан преди всичко с избора и одобрението на подходящ кандидат за франчайза на Сабуей. Надявам се в най-скоро време да имаме такъв и да продължим процеса с избора на подходяща локация във Вашия град и изграждането на ресторант.

"През изминалата година в България бяха открити още 5 обекта от веригата "Subway", включително първият обект в Стара Загора, като тенденцията е през следващата година тази бройка да се увеличава.

Според Иван Тодоров близките планове на компанията са свързани с Благоевград, Велико Търново, Русе и Плевен като  много добра възможност за развитието на марката."

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/12/16/2438643_sabuei_bulgariia_otbeliaza_nai-visoki_prodajbi_za/
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #116 -: януари 31, 2015, 02:30:38 »

McD отвориха и в Плевен.
Активен

Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035

*
Профил WWW
« Отговор #117 -: февруари 04, 2015, 11:26:12 »

Явно, че Aladin Foods ще отварят в Русе. Има билборд на изхода за Варна, както и се търсят работници за Русе в официалния им сайт и jobs-а. Остава да видим къде.
Активен

vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2970

Профил Ел. поща
« Отговор #118 -: февруари 04, 2015, 11:41:39 »

В Кауфланд на "Липник". На мястото на щанда с готвеното, срещу Дайхман. Вчера видях, че е опаковано.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #119 -: февруари 05, 2015, 08:25:34 »

Тия пък какви са? Дюнерджии някакви?
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.066 секунди с 27 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Google e прегледал тази страница септември 28, 2024, 07:52:47