Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Заведенията в Русе
»
McDonalds или KFC?
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
Въпрос:
Какво харесвате повече?
McDonalds
19 (24.7%)
KFC
19 (24.7%)
Баничка с боза
22 (28.6%)
Друго българско
10 (13%)
Друго чуждоземско
4 (5.2%)
Всичко
3 (3.9%)
Общ брой гласове: 74
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
15
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: McDonalds или KFC? (Прочетена 149506 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Ziggo
Newbie
Неактивен
Публикации: 27
Re:McDonalds или KFC?
«
Отговор #30 -:
септември 30, 2009, 10:15:45 »
Цитат на: Русенец в септември 23, 2009, 03:10:42
Наистина не мога да ви разбера!
Първо,американизацията далеч не са някакви си хамбургери,кока-кола или джинси.Много по-сериозният аспект е налагането на ценностите им(политически,икономически,социални),често пъти насила,отколкото някакви чисто външни техни символи.Много са ми смешни "патриотите",когато хулят хамбургерите и бърбъна например.А и кой не носи джинси(дънки) и не пие кола?
Второ,има ситуации и ситуации.Последният път,когато бях в Букурещ и бързах,според вас трябваше да търся автентична румънска кръчма и да ям качамак ли?
Просто има случаи,например,когато не желаеш да опиташ местната кухня,било от предразсъдъци към местната хигиена,било от предразсъдъци към предполагаемия вкус на храната и големите вериги ти предоставят възможност да избереш позната,стандартизирана храна,с достатъчни гаранции от марката за хигиена и качество.
Трето,трябва да призная,че и аз съм усещал миризмите на бургаския МакДоналдс,но никога в Русе не съм усещал подобно нещо.Може би е въпрос на съобразителност при изграждането на вентилационната система,не знам.Освен това,ако тръгнем да разсъждаваме по този начин трябва да затворим и дюнерджийниците,и кебапчийниците и всички форми на бърза закуска,освен баничарниците,защото всички умирисват районите си на силни миризми.
Четвърто,не става дума за колосален инвеститор(въпреки че не е излишен),а просто за въпрос на избор.Аз бих искал да го имам този избор.А вас никой не ви кара насила да ги ядете,нали?Не виждам тогава защо ви пречат?
Моля те не ме карай да си отварям устата за американската "ценностна" система ... можем цял ден да спорим и да си говорим за политика, корпоративни интереси и т.н. И хайде да не копираме абсолютно всичко от американците, а само добрите неща. Определено смятам, че Кока-колата и хамбургерите не са от тях (ако не съм прав ми покажи един достоверен източник, че са полезни). Лошо ли ни е да виждаме по улицата добре изглеждащи момичета? В щатите съм се нагледал на тюфлеци и толупи. Не знам за вас, но на мен лично идеала ми за жена въобще не се вписва в определението барбарон.
Активен
Око за око, паста за зъби
Русенец
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2431
«
Отговор #31 -:
октомври 01, 2009, 01:02:41 »
Ziggo,ако не си разбрал,аз въобще не се прехласвам толкова по американската ценностна система.Може да звучи нескромно,но смятам,че съм долу-горе добре запознат,включително и с недостатъците.Сега,с кока-колата не почвай и ти,като комунистите едно време,които я изкарваха по-вредна и от цианкалий.
Полезна,вредна,всеки я пие(с изключение,както се разбра,на нашия съфорумник Фараша).
Пак ще се повторя.Става въпрос за избор.Ти искаш да си дебел-яж бургери до пръсване.Искаш да си слаб-само вода и въздух.Пълнолетни хора сме все пак.От ментори няма нужда.Е,не съм дебел,макар,че често ям бързи храни.Знам,че не е полезно,но всъщност не ми и пука.Който иска,да ги подминава.На мен тези заведения за бързо хранене не ми пречат.Мога да ги подмина,а мога и да вляза.Въпрос на избор.
А за дебелите жени сме на едно мнение.Но изборът отново преди всичко си е техен(на жените),ако искат да се тъпчат,щом не им пречи как изглеждат или има кой да ги харесва,да се тъпчат,ако искат да са слаби-да пазят диети.
За Русе е добре да има разнообразие.От повече глава не боли.Не бих отказал каквато и да е кухня,стига да ми харесва,и най-важното-да мога да си я позволя.
Активен
Ratatui
Newbie
Неактивен
Публикации: 15
«
Отговор #32 -:
октомври 17, 2009, 08:53:36 »
McDonalds или KFC - и двете вериги отвориха врати и еднакво не успяха в Русе.И на двете принципа на работа е един и същ, храната е еднакво вкусна но и вредна и водеща до затлъстяване.Същевременно идва прекалено скъпа за масовия клиент.Жалко, толкова красив град и толкова умишлено натикан в девета глуха.А е един от най аристократичните градове на България и заслужава много по вече.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2274
«
Отговор #33 -:
октомври 18, 2009, 12:18:08 »
?!?
Активен
Islas Canarias
Newbie
Неактивен
Публикации: 5
«
Отговор #34 -:
октомври 18, 2009, 01:57:53 »
Цитат на: Ratatui в октомври 17, 2009, 08:53:36
Жалко, толкова красив град и толкова умишлено натикан в девета глуха.А е един от най аристократичните градове на България и заслужава много по вече.
Абсолютно съм съгласна.
По темата - аз предпочитам Burger King. И без това Маковете пред Бъргър Кинг са като суха паста пред сочна пържола. Ние от Русе не сме дорасли за "скъпоценните" им заведения още, ама пак добре, че сме били ние та да могат да си пишат менютата на разбираем за всички български език, а не на шопски диалект. Доколкото си спомням и двете вериги не можеха да се оплачат от липса на посетители в нашия град. Друг е въпросът какви сметки са си правели, ама нито те са Риц, нито пък в менюто им присъстват бели трюфели. Единствено в България ходенето в точно тези две заведения се приема като някакъв вид престиж или лукс едва ли не. Пълни измишльотини. Аз наблюдавам два Макдоналдс-а в един район на Тенерифе и така и си стоят празни, а ония поне могат да си го позволят не като тук. Там хората са фрашкани със страхотни сандвичи и ястия по собствените си заведения и много рядко се излъгват да посетят тези. Същата работа е горе-долу и в Лондон. Най-вкусно и най-пълно е в Burger King, това е. В крайна сметка единственото хубаво нещо с името Мак са компютрите на Епъл, а не някакви си бургери с чипс.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3480
«
Отговор #35 -:
октомври 18, 2009, 12:08:24 »
Абе да ти кажа в Лондон няма свободно място да седнеш в Макдоналдс, въпреки че те далеч не изглеждат като нашите - чисти, лъснати и с големи светещи реклами. Иначе другото, което си казала е много свежо
Активен
Във форума се ражда истината.
Искрен
Full Member
Неактивен
Публикации: 122
«
Отговор #36 -:
октомври 18, 2009, 03:52:29 »
Да , и аз съм фен на Burger King. Жалко, че в Русе нямаме. Дано да се поместят в някои от МОЛ-овете.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 5216
«
Отговор #37 -:
октомври 18, 2009, 05:19:07 »
Струва ми се, че и да се поместят, ще свършат аналогично на McD и KFC. Просто в манталитета, традициите и народопсихологията на българите посещаването на такива заведения не е твърде застъпено, да не говорим пък за приоритетно. На някого това може да му харесва, на друг - не, но това е положението. В някаква степен изключение в това отношение са софиянци, но те винаги са били "друга България". Лично на мен отсъствието на която и да е от споменатите тук вериги в Русе ни най-малко не ме притеснява и никоя от тях не ми липсва.
И затова ми е все тая ще дойде ли и къде ще се помести...
Активен
Четете и русенските теми във
форума на SkyscraperCity
!
Искрен
Full Member
Неактивен
Публикации: 122
«
Отговор #38 -:
октомври 18, 2009, 07:17:24 »
Може би ако пробваш един от бургерите с лук на Burger King ще ти се хареса. Хубавото месо и лука го доближават до българската кухня и традиционния пикантен вкус.
Иначе и аз не съм фен на McDonalds и техните така наречени "закуски". В KFC съм ял само веднъж -пилешки крилца. Бяха лютиви и това ми се понрави , а и цената им не беше висока.
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2035
«
Отговор #39 -:
октомври 18, 2009, 07:59:53 »
Не съм ял в Бургер Кинг, но съм чувал добри отзиви за него. Аз лично харесвам много КФС и специално Тауър Бургера им е много вкусен, но е факт, че там е може би най-скъпо от 3-те изброени вериги
Активен
www.kiss13.net
n00b
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #40 -:
октомври 19, 2009, 01:17:10 »
Имайте търпение, само още няколко месеца, докато отворят мегамола, там ще има и KFC, и McD.
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2035
«
Отговор #41 -:
октомври 19, 2009, 10:00:44 »
Те нямаше ли да са в Mall Rousse
Активен
www.kiss13.net
n00b
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #42 -:
октомври 19, 2009, 12:08:16 »
Твърде вероятно и там ще има.
Активен
rus4ukliy4e
Newbie
Неактивен
Публикации: 16
Dum spiro spero
«
Отговор #43 -:
декември 13, 2009, 11:20:11 »
Увеличават се феновете на Бъргър Кинг. И аз съм *за*
Активен
jorda
Sr. Member
Неактивен
Публикации: 447
«
Отговор #44 -:
февруари 09, 2010, 10:56:13 »
Ето и една експертна оценка
Поради достатъчно дългия ми престой в Щатите имах голямото "удоволствие" да се насладя на какви ли не вериги за бързо хранене. Точно тези обаче: Мак Доналдс, Бъргър Кинг И КФС са може би най- ниско разредните и евтини вериги. Не че другите са кой знае колко по-добри. Като беден млад студент съм се редял за промоциите от 5 бургера за долар или 5 чиизбургера за 1,50$. Също така при пътуванията ми на запад от Чикаго изборът на храна е сведен до минимум. Много гадни пици, мазнотии и Бургери, това е. Засега е това , след обед ще довърша "анализа"
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
15
Нагоре