Анкета
Въпрос: Какво харесвате повече?
McDonalds - 19 (24.7%)
KFC - 19 (24.7%)
Баничка с боза - 22 (28.6%)
Друго българско - 10 (13%)
Друго чуждоземско Smiley - 4 (5.2%)
Всичко - 3 (3.9%)
Общ брой гласове: 74

Страници: 1 [2] 3 4 ... 15   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: McDonalds или KFC?  (Прочетена 147011 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035

*
Профил WWW
« Отговор #15 -: май 10, 2009, 10:14:22 »

Не просто се намираше винаги да се пише нещо относно двете заведения.
Активен

Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2415

Профил
« Отговор #16 -: септември 21, 2009, 04:54:44 »

Харесвам и двете.В McDonalds разнообразието е по-голямо,но пък в KFC имат някои много добри специалитети.
Дали ще се върнат отново в Русе?
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5186

Профил Ел. поща
« Отговор #17 -: септември 21, 2009, 05:23:42 »

Пази Боже! Roll Eyes
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #18 -: септември 21, 2009, 08:44:46 »

Е, чак пък, не е лошо да ги има, а пък нека всеки преценява дали да ходи Smiley Най-малкото е прекалено удобно за чужденците. Както примерно ти като отидеш в чужбина, първото място, за което се сещаш да хапнеш, е Mc Donald's - не за друго, а защото ти е познато.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #19 -: септември 22, 2009, 12:41:58 »

Пази Боже! Roll Eyes
Ортодокс,аз също съм патриот,но не мога да разбера какво толкова ти пречат тези вериги?Или смяташ,че облъчват хората с упадъчно кулинарно влияние?Всеки сам си преценява какво да яде.За мен те са разнообразие,освен това всеки уважаващ себе си град трябва да има подобни интернационални заведения,както казва Деян,най-малкото заради чужденците.
Нямам нищо против от време на време да си хапвам техните "боклуци". Cheesy
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #20 -: септември 22, 2009, 07:45:14 »

Реагирам така, защото ми е крайно неприятен този аспект на американизацията, изразяващ се в елементаризиране и принизяване на нивото в най-различни отношения. Аз например, ако съм в чужда страна, бих предпочел да опитам местната кухня (която, разбира се, не е в щатските вериги заведения) - първо, защото съм на гости именно в тази страна, и второ - тъкмо защото кулинарните шедьоври на хамериканците са ми достатъчно добре познати... Wink

Нейсе, запуши я!...
« Последна редакция: септември 22, 2009, 01:19:21 от Orthodox » Активен

Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3461

Профил
« Отговор #21 -: септември 22, 2009, 09:06:09 »

Хехе, добре познатият спор. Да видим ще отидат ли този път 2-3 страници или ще спрем дотук  Evil
Активен

Във форума се ражда истината.
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 774

Профил
« Отговор #22 -: септември 22, 2009, 12:03:02 »

Гледайте: Supersize Me и после ми разправяйте хубави работи за MacDonalds...

Мерси боку.
Активен

Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #23 -: септември 22, 2009, 01:28:10 »

Хехе, добре познатият спор. Да видим ще отидат ли този път 2-3 страници или ще спрем дотук  Evil

Е, аз съм казал - запуши я! Сиреч - млъквам. Но все пак не пропускам случаите да си кажа, че не приемам и не мога да приема някои "национални особености" на храненето и въобще на живота зад Атлантика, които масово превръщат хората в подобие на един добре познат животински вид, недолюбван от мюсюлманите... Grin
Активен

Ziggo
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 27

Профил WWW
« Отговор #24 -: септември 22, 2009, 01:31:42 »

Дреме ми за американизацията ... Ще ви кажа защо предпочитам да няма Макдоналдс в Русе. От 1999 до 2004 съм бил студент в Бургас и да ви кажа целият им централен площад беше осмърдян на мазнината с която се пържи в Макдоналдс. В Ню Йорк когато се разхождах в Манхатън ми беше направило същото впечатление ... вървиш си  по тротоара и те лъхат отстрани някви миризми ... цялата им вентилация изкарва миризмите направо на тротоара (говоря за всякакви вериги закусвални) , супер лошо впечатление правеше ... изглежда обаче това е нормално за американците. Да не говорим че обикновено и тротоарите пред тези заведения лепнеха и лъщяха от мазгоч. Абсолютно съм съгласен с Ортодокс ... последното което бих отишъл да ям в чужда държава е хабмургери от Макдоналдс. Не крия, че аз лично бях супер доволен когато закриха Макдоналдс в Русе. Не мисля че сме загубили колосален инвеститор предоставящ невероятни възможности за работа на пъпа на центъра. Хайде мерси, нямаме нужда от тях!
Активен

Око за око, паста за зъби
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #25 -: септември 23, 2009, 03:10:42 »

Реагирам така, защото ми е крайно неприятен този аспект на американизацията, изразяващ се в елементаризиране и принизяване на нивото в най-различни отношения. Аз например, ако съм в чужда страна, бих предпочел да опитам местната кухня (която, разбира се, не е в щатските вериги заведения) - първо, защото съм на гости именно в тази страна, и второ - тъкмо защото кулинарните шедьоври на хамериканците са ми достатъчно добре познати... Wink

Нейсе, запуши я!...

Дреме ми за американизацията ... Ще ви кажа защо предпочитам да няма Макдоналдс в Русе. От 1999 до 2004 съм бил студент в Бургас и да ви кажа целият им централен площад беше осмърдян на мазнината с която се пържи в Макдоналдс. В Ню Йорк когато се разхождах в Манхатън ми беше направило същото впечатление ... вървиш си  по тротоара и те лъхат отстрани някви миризми ... цялата им вентилация изкарва миризмите направо на тротоара (говоря за всякакви вериги закусвални) , супер лошо впечатление правеше ... изглежда обаче това е нормално за американците. Да не говорим че обикновено и тротоарите пред тези заведения лепнеха и лъщяха от мазгоч. Абсолютно съм съгласен с Ортодокс ... последното което бих отишъл да ям в чужда държава е хабмургери от Макдоналдс. Не крия, че аз лично бях супер доволен когато закриха Макдоналдс в Русе. Не мисля че сме загубили колосален инвеститор предоставящ невероятни възможности за работа на пъпа на центъра. Хайде мерси, нямаме нужда от тях!
Наистина не мога да ви разбера!
Първо,американизацията далеч не са някакви си хамбургери,кока-кола или джинси.Много по-сериозният аспект е налагането на ценностите им(политически,икономически,социални),често пъти насила,отколкото някакви чисто външни техни символи.Много са ми смешни "патриотите",когато хулят хамбургерите и бърбъна например.А и кой не носи джинси(дънки) и не пие кола?
Второ,има ситуации и ситуации.Последният път,когато бях в Букурещ и бързах,според вас трябваше да търся автентична румънска кръчма и да ям качамак ли? Roll Eyes CheesyПросто има случаи,например,когато не желаеш да опиташ местната кухня,било от предразсъдъци към местната хигиена,било от предразсъдъци към предполагаемия вкус на храната и големите вериги ти предоставят възможност да избереш позната,стандартизирана храна,с достатъчни гаранции от марката за хигиена и качество.
Трето,трябва да призная,че и аз съм усещал миризмите на бургаския МакДоналдс,но никога в Русе не съм усещал подобно нещо.Може би е въпрос на съобразителност при изграждането на вентилационната система,не знам.Освен това,ако тръгнем да разсъждаваме по този начин трябва да затворим и дюнерджийниците,и кебапчийниците и всички форми на бърза закуска,освен баничарниците,защото всички умирисват районите си на силни миризми.
Четвърто,не става дума за колосален инвеститор(въпреки че не е излишен),а просто за въпрос на избор.Аз бих искал да го имам този избор.А вас никой не ви кара насила да ги ядете,нали?Не виждам тогава защо ви пречат?
« Последна редакция: септември 23, 2009, 03:54:25 от Русенец » Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1431

Профил
« Отговор #26 -: септември 23, 2009, 09:08:17 »

А и кой не носи джинси(дънки) и не пие кола?

Ами аз нося дънки, но не пия кола Embarrassed
Объркващо нали? Много ли съм зле?

В спора не влизам - мисля, че Деян го е казал достатъчно просто, ясно и балансирано преди няколко мнения.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #27 -: септември 23, 2009, 04:39:05 »

За колата мога да ти простя,но ако и бърбън не пиеш,тогава нищо не може да ти помогне! Cheesy
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #28 -: септември 23, 2009, 09:14:08 »

А и кой не носи джинси(дънки) и не пие кола?

Аз пък съм още по-странен екземпляр - пия кола (макар и рядко), но пък не нося и никога не съм носил дънки. Не приемам работните гащи, измислени от евреина Леви Строс, да бъдат ежедневното ми облекло. No, sir! Thanks! Панталоните ме устройват напълно, пък и да не забравяме за оня виц, в който се споменаваше как едни специфично мъжки части на тялото се превръщат от дънките в трънки... Wink
Активен

Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035

*
Профил WWW
« Отговор #29 -: септември 23, 2009, 11:22:25 »

Аз пък нося само дънки (освен ако не играя футбол де  Cheesy). Не съм фен на тези разпуснати като човали дрехи. Но и не харесвам дрехите, които са се впили в мен, като пиявица. Както се вика "Средна хубост"  Cheesy А иначе пия кола много рядко, а алкохол изобщо не пия. Карам си на Фанта и Капи вишна  Cheesy
Активен

Страници: 1 [2] 3 4 ... 15   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.056 секунди с 27 запитвания. (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)

Google e прегледал тази страница август 30, 2024, 02:50:48