Страници: 1 2 [3]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Русенската болница. Нещо интересно.  (Прочетена 23851 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4854Профил Ел. поща
« Отговор #30 -: август 29, 2017, 10:37:31 »

Интересното е, че под тази новина в Dir.bg се разгаря дискусия, която още в началото преминава от конкретния въпрос за болния западняк към проблематиката на теми като Другите за Русе и Русенски песимизъм. И за да не разпилявам мненията на участниците в няколко теми, реших да ги препубликувам тук, защото са интересен материал за размисъл, макар че по същество създавам офтопик. Мненията няма да коментирам - всеки да си решава доколко е съгласен с тях или не ги приема...В началото се коментира за кратко конкретният случай:

"Първоначално отказал да бъде хоспитализиран в болницата, като поискал да бъде транспортиран до Люксембург." !!! Човекът просто е наясно, че е попаднал на място, в което лекарите са с квалификация на виетнамски шамани. Впрочем, какво е PR на болнично заведение? Че ми стана странно.

Как какво? Такъв, привличащ клиенти.По-нататък дискусията придобива по-общ характер и, както си му е редът, почват неизбежните дърления "Русчук - Ески Заара".

ДА, в Русе има две Университетски болници и този факт не дава покой на старозагорската отрепка, защото в миризливата, панелна и крайно грозна стара загора болницата им фалира - единствената фалирала болница в Европа

Фалира щото хората са млади и здрави. А в РусИ има само пенсионери и инвалиди - рай за медицинските търгаши.

Младите роми (80% от цялото население) в старозагорско нямат нужда от лечение - те направо мрат отведнъж, като им дойде времето...

Как ги преброи тези 80% (които реално са 8%), или пак лудият Гошо от Утро пише глупости?

Къде има най-много цигани - 24chasa.bg   https://www.24chasa.bg/novini/article/5517371
"Области с по-висока концентрация на ромско население в абсолютен брой са още Стара Загора (24 018), Сливен (20 478) и Пазарджик (20 350)."

Цялото население е 350 хиляди, значи под 7% са роми, докато в Русе ромите и милета са 30% от населението.

Абе главанак, човекът по-горе ти е посочил линк и там ясно си пише, че ст.загора е циганизирана. Изследването е на 24 часа! Не случайно в ст.загора е пазара на цигански булки. Ти насреща му "вадиш" измислени цифрички без никакви източници...

Човекът (т.е. ти) е изпечен трол-провокатор на общинска хранилка, който ръси злоба и омраза към всичко и всеки. Да не говорим, че говориш пълни глупости и лъжи постоянно. 7% роми не правят една област циганизана. Русе е много по-циганизиран и турцизиран и така е още от времето на Митхад паша. Русенска област е с най-много роми-телефонни измамници в страната. Ром до ром е, особено в селата на юг от Русе.

Русе винаги е бил люлка на прогресивното! И през турското робство и през комунистическото робство! От Русе и т.н. русенски комитет започна демократичния процес в комунистическа България! Не ми се хвали със Ст.Загора щом почетни граждани на града са изроди като Леонид Брежнев, Валентина Терешкова!

Прогресивни са били турците и евреите в Русчук. В момента, в който се изнасят, Русчук моментално запада. Да си бяхте седяли при султана, още щеше да е развит град, а не последната дупка на кавала.

Май забравяш, че в Стара Загора работи единственият център за космически изследвания, а Терешкова е първата жена-космонавт, работила известно време там. Брежнев и Путин при визитите си винаги посещават града, заради огромните боеве от Руско-турската война.Тук продължава темата за русенската болница:

По партийни документи и със съответните рушвети са я обявили за "университетска", щото обучавала Айшетата от Делиормана на санитарство. Истински университетски болници има само в София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Плевен, където обучават лекари.

Става дума за обучение на медицински кадри. Никой не е казвал за лекари. Освен това, обучават се докторанти по медицински професии от много години.

Кадрите им е често едвам сричат на български, а преподавалите им са доказани некадърници, загубили отдавна доверието на русенци. Ясно е, че това е нищо повече от ПР акция на ГЕРБ в Русе, която няма капка връзка с реалността. Същата лудост е и в бургаската болница, наскоро самопровъзгласена за "университетска", откъдето куцо и сакато бяга да се лекува и ражда в Стара Загора, Варна и Сливен, защото след престой там излизаш или по-болен, или в ковчег.

Казваш от Бургас "бягат", за да се лекуват във фалиралата болница на ст.загора или в Сливен?! Не си добре... Те старозагорци бягат до Пловдив, че не могат да имат доверие на бивши ветеринари ... ти за Бургас ми говориш...

Няма такова нещо! В Пловдив всъщност здравеопазването е по-зле от Стара Загора. Лекарите са що-горе добри, но базата им е от соца, защото имат доста по-малко частни болници. Бургас и Русе определено са най-зле в медицина, защото нямат медицински университет, нямат традиции и хабилитиране, малко на брой лекари, които могат да се развиват само като занаятчии и търгаши в тези условия.Още в защита на старозагорската болница (от русенец-песимист - или реалист?) и едно обобщение защо не му върви на Русе...

Нищо не е фалирало. Защо пишеш по теми, по които нищо не знаеш? Или само си тролиш? В Стара Загора построиха 5-6 частни болници, които се опитват да издърпат лекарите и пациентите на четирите държавни болници (университетска, окръжна, транспортна и военна болници). Затова нарочно орязват пътеките на държавните болници чрез натиск върху Здравната каса, за да има повече лимити за частните болници и те да вземат бизнеса. Но така или иначе там базата е супер мащабна. Сравнено с Русе е 3-4 пъти по-голяма. Имат много лекари, специалисти, пациенти от цяла южна България, голяма конкуренция между болниците и сравнително високо качество за България. Тук сравнено с тях сме напълно изостанали. Даже на малкия пръст на Плевен не можем да стъпим. Да не говорим, че тези хиляди лекари от Стара Загора и Плевен могат спокойно да работят за 3000+ евро в западна Европа и да връщат парите в градовете си, да си строят болници и клиники, докато нашите русенски бачкатори и в България, и в чужбина са на дъното.

Голямото изоставане на Русе от другите градове се дължи на слабопродуктивната му икономика и неконкунрентното образование на русенци. Навремето в града имаше нелош машиностроителен институт с традиции, а те го обезцениха, заради алчността си за бърза печалба от модерни специалности, за които няма работа в града. Сега не могат да запълнят и 25% от местата за инженери, а приетите са на ниво помощно училище.И накрая нещо в стил "старозагорски песимизъм" (имало и такъв... Smiley). Следва лична нападка от старозагорец и контранападка от русенец...

ст.загора е пародия на населено място в България. Веднага "впечатлява" излъгалите се да я посетят със следните "забележителности":
1. Грозна, сива, очукана и безлична панелна архитектура.
2. Огромен брой цигани по улиците - не случайно пазара на цигански булки е в това селище, както и единственото селище с правилник за движение на каруци.
3. Фалирала болница, фалирала опера, фалирали магазини, фалирали фирми - опита на Кълвача газ се оказа неуспешен заради самото населено място.
4. селището ст.загора винаги се е развивало покрай полезните изкопаеми - първоначално това е малките количества желязна руда, а към днешна дата това са лигнитните въглища, които вече са отречени и скоро предстои да се сложи край на този силно неекологичен бизнес.
5. Селището от подножието на Ахмак баир е създадено в безводен район - често имаме режим на водата и масова практика е старозагорските жители да ходят некъпани.

Пак Георги Христов - Мазното не си е пил хапчетата! Все друг му виновен на него - 2 пъти по-големите градове, русенските граждани, централната власт, само той не се вижда в огледалото каква гротеска е.

Защо ни занимаваш със смешни и жалки населени места, които нито ги има на картата с прогнозата за времето, нито присъстват в новините от България тук в ДИР.БГ??? Човекът съвсем разбираемо ти обяснява, какво е положението днес в западналата и обезлюдена ст.загора, която към днешна дата надали наброява повече от 70 хил. жители, от които 80% са чистокръвни роми. Какъв е този Христов, дето пак ти е виновен?!И те така...

Все си умираме да доказваме кой е по-по-най, а истината е, че като цяло в България нещата не са розови. А това, че при едни било малко по-добре, а другаде малко по-зле, не променя картинката съществено. Но на Ганю му дай да се джафка и с пяна на устата да убеждава другите, че той е голямата работа и е винаги прав, вместо да направи нещо според силите си, та положението наистина да се променя към по-добро...
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2829


Профил Ел. поща
« Отговор #31 -: август 30, 2017, 10:00:17 »

Те и румънците, ако го закъсат здравословно на наша територия, гледат да се приберат с двеста. Какво остава за гражданин на Люксембург? Няма защо да се залъгваме, здравеопазването ни е на ниско ниво, като изключим известни проблясъци в определени болници и при определени екипи от специалисти. Много път има да извървим...

Дано гостът се стабилизира бързо и да си се прибере у дома.
Активен
Русенец
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2193


Профил
« Отговор #32 -: септември 20, 2017, 02:41:14 »

Игнат Канев дари 500 000 лева за детското отделение на болницата.
http://rousse.dir.bg/news.php?id=26376731

Да е жив и здрав и да помага още на града в образованието и здравеопазването!
Активен
Русенец
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2193


Профил
« Отговор #33 -: ноември 23, 2017, 08:49:24 »

Зелена светлина за името Канев на УМБАЛ РусеУниверситетска болница Русе ще носи името „Канев“ по фамилията на големия дарител Игнат Канев и неговото семейство. Общинските съветници решиха представителите на общината в Управителния съвет на Университетска многопрофилна болница за активно лечение - д-р Севдалин Ангелов, д-р Ервин Чакърян и д-р Милко Борисов, да подкрепят направеното предложение.

Общото събрание на акционерите е насрочено за 7 декември, когато ще се гласува новото име. Министерството на здравеопазването е дало положително становище за промяната и негов представител ще участва в събранието.

Идеята се роди след решението на Игнат Канев да помогне за ново Детско отделение в болницата. Благодарение на дарените от фондация "Семейство Канев." 500 000 лева, сега децата се лекуват в модерна, уютна и цветна педиатрия, която беше открита през септември в присъствието на Игнат Канев и съпругата му Диди. Преди това пак с 20 000 лева от фондация "Канев" за най-малките пациенти беше направена детска площадка в болничния двор.
http://www.arenamedia.net/news.php?newsandpromotion_id=33764
Активен
bgdimitrov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 606Профил
« Отговор #34 -: декември 14, 2020, 02:52:12 »

Стартира инициатива за събиране на средства за закупуване на апарат за рековалесцентна плазма в Русе. Началото бе след изказване на д-р Теодора Константинова по време на днешното онлайн заседание на Общинския съвет в Русе. Важно условие е апаратът да бъде в Русе, тъй като той може да се окаже най-силното оръжие на медиците в борбата срещу COVID-19.

http://www.arenamedia.net/news.php?newsandpromotion_id=43145&fbclid=IwAR0gyNtu8V_SXkhG1UNnK7GAT0iE1PG20VbHi7Gftqv_V22zqWzb0PgPt7s
Активен
Страници: 1 2 [3]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.119 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.006s, 2q)

Google e прегледал тази страница юни 23, 2022, 01:21:16