Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: УМБАЛ "Медика"  (Прочетена 6251 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Русенец
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2033


Профил Ел. поща
« -: август 30, 2019, 04:43:22 »


Тъй като в Русе имаме два болници, като "Медика" последните години доста се разви, отварям тема за новините и впечатленията, свързани с нея.

УМБАЛ "Медика" с нов паркинг, зелен парк и пети етажСамо за шест години от създаването си и преобразуването си в университетска многопрофилна болница, в „Медика Русе“ вече функционират повече от 20 отделения, оборудвани със съвременна техника, отговаряща на последните медицински стандарти. Бързият темп на развитие е съпътстван и провокиран от привличане на редица специалисти на световно ниво, като проф. д-р Огнян Хаджийски – пластичен хирург, проф. д-р Стефан Станчев – ортопед, доц. д-р Славомир Кондов – неврохирург и д-р Надя Панчева - инвазивен кардиолог.

Развитието и увеличаването на дейността на „Медика“ през годините води до нова организация на диагностично-лечебната дейност, както и разширяване на материално-техническата базата. Това налага надстрояване на съществуващата сграда с още един етаж (пети), който е в процес на изграждане. В него ще се поместят 4 възлови за болницата отделения. Предстоят и още разширения.

В плановете за реконструкция, с цел подобряване на грижата и комфорта на пациентите и посетителите ще бъдат проектирани и изградени 3 паркинг зони с общо над 100 паркоместа. 2 нови обслужващи улици за автомобили със специално предназначение. Ще бъде облагороден и преустроен парка в западната част на сградата с алеи, беседки, пейки, кошчета за смет, Старите дървета ще бъдат отстранени и засадени нови.Необходимостта района да се преустрои в съответствие с нуждите на жилищния комплекс и в съответствие с изискванията за функциониране на здравното заведение даде идея на ръководството на Лечебни заведения „Медика“ да започне изграждане на една територия, съдържаща модерна комуникационна инфраструктура, както и рехабилитирани озеленени площи със съвременна визия, обусловена от нови кътове за почивка, осветление, поливни системи, видеонаблюдение, придаващо високо екологично значение за целия жилищен район.

Процедурата по реализиране на реконструкциите започна със сключване на договор с Община Русе, с който лечебното заведение се ангажира безвъзмездно с всички дейности, свързани с проектиране и изграждане на предвидените обекти, като те ще бъдат дарени.

АРЕНА
http://www.arenamedia.net/news.php?newsandpromotion_id=38968&fbclid=IwAR0piztkS7Z-4aAZKzDysM81vSUWHqZNwsifMI2AulQXsutD8luMED-ff3s

Share this topic on DiggShare this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on Twitter

Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.278 секунди с 26 запитвания. (Pretty URLs adds 0.009s, 2q)

Google e прегледал тази страница ноември 15, 2020, 08:06:36