Live Web Cam Rousse

Live Web Cam Rousse => За форума => Темата е започната от: СкручЪ в ноември 10, 2008, 11:56:08Титла: Дреболийки
Публикувано от: СкручЪ в ноември 10, 2008, 11:56:08
Шефе, не може ли мода за закачените снимки да се бутне, така че да ги оразмерява ако цъкнеш в/у тях
П.П. Срам ме е да отварям цяла тема за такова дребно нещо, така че провъзгласявам тази тема за "Тема на дребните предложения" х)


Титла: Re: Дреболийки
Публикувано от: SW2FL в ноември 11, 2008, 07:09:10
Хм :) и мен ме дразни, но не съм се замислял за модче дето да се заеме по въпроса. Ще поровя :)

П.С. Порових :) май така е по-добре :) чакам отзиви.


Титла: Re: Дреболийки
Публикувано от: СкручЪ в ноември 11, 2008, 10:17:03
Идеално х)


Титла: Re: Дреболийки
Публикувано от: Linov в ноември 11, 2008, 10:36:29
Ооо, така е мн по-добре. Сега разбирам колко неудобно е било предното!  *DRINK*


Титла: Re: Дреболийки
Публикувано от: Orthodox в ноември 11, 2008, 02:30:54
Ето как с идеите на всички форумци и с усилията на админа (шапка му свалям!) форумът става все по-удобен за работа и приятен за окото. Сега остава и да го запълваме със стойностно съдържание... 8)


Титла: Re: Дреболийки
Публикувано от: mart0s в ноември 11, 2008, 09:04:03
Някой може ли да ми даде номера на Хеи-Русе, че днес на училище беше изключително студено и до края на седмицата няма да имаме парно?


Титла: Re: Дреболийки
Публикувано от: Orthodox в ноември 12, 2008, 02:18:34
А бе Марто, а бе човеко - тебе ли да уча, че си има Гугъл за тая работа?... ;) Само да знаеш, че ХЕИ вече от бая време се нарича РИОКОЗ (Регионална Инспекция за Опазване и Контрол на Общественото Здраве). После пишеш в гуглето едно "РИОКОЗ Русе" - и попадаш на нужната страничка, после кликваш "Адреси и контакти" - и си тук:

http://www.riokoz-ruse.com/address.php (http://www.riokoz-ruse.com/address.php)

Ха сега им дрънни един телефон и им кажи к'вото мислиш по въпроса... ;)

Впрочем, в това отношение си спомням един виц:

 - Ало, Енергото ли е?
- Ъъъ... не, тука е ВиК.
- Ааа... Е, нищо... и на вас да ви &§@ майката! :D


Титла: Re: Дреболийки
Публикувано от: Orthodox в ноември 12, 2008, 02:50:11
Ето още една дреболийка, която надали има какво да се дискутира, но е интересна като факт.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=303725 (http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=303725)

Многофункционална машина ще почиства тревата край релсите

Галина Тодорова
11 ноември 2008 14:28


ЖП секция Русе е единствената в страната, която разполага с уникална машина за почистване на гарови пространства, тревна растителност и дори да функционира като маневрен локомотив. Разработката е дело на русенската фирма “Комета”. Многофункционалната техника бе демонстрирана днес на русенската жп гара.

Машината е универсално самоходно средство, което може да се движи по жп релси и по шосе. Разполага с т.нар. механична ръка, на която може да се поставят различни приставки. Така техниката става приложима за почистване на храсти, сняг, тунели.

От ЖП секция Русе тя ще се използва и за да облекчи работата на кантонерите. Предварителни разчети показват, че ще намали наполовина разходите за разчистване на тревната растителност около жп релсите.

(http://dariknews.bg/uploads/news_images/200811/photo_big_303725.jpg)

Мой коментар: И това може да се разглежда като едно от "Първите места на русенци", макар и да няма мащаба и значимостта на първата кинопрожекция или първата ЖП линия у нас...


Титла: Re: Дреболийки
Публикувано от: deian в ноември 12, 2008, 07:31:23
Хора, знаете ли в кой раздел пишете и каква е темата? :P


Титла: Re: Дреболийки
Публикувано от: Orthodox в ноември 12, 2008, 09:23:53
Мда, май наистина недоразбрах автора на темата, и по-точно думите му: провъзгласявам тази тема за "Тема на дребните предложения". :-[ Сега си давам сметка, че "дребните предложения" всъщност са само за промени по форума с цел по-добрата му работа, а аз първоначално и доста прибързано го възприех като тема въобще за дребните съобщения, които не изискват особена дискусия, а е достатъчно да се узнаят от форумците. Прав си, Дидо - двата ми постинга тук и тоя на Марто по-скоро са за Общи приказки. Прощавайте, драги съфорумци - вече няма да правя така... ;) Но не си струва и да се местят нещата там - нека си останат тук като офтопик, без който не минава ни един форум по света...


Титла: Re: Дреболийки
Публикувано от: Orthodox в декември 08, 2008, 07:31:41
Ето от мен подсказване за някои дреболийки по превода на страницата с форумната статистика (http://www.ruseonline.info/smf/stats/), чакащи оправяне.

Първо, елементарна правописна грешка - най-долу, където е историята на форума, заглавието на колонката с месеците гласи СтаРистика по месеци. Е, не сме чак толкова одъртели, де - нито ние, нито форумът... ;)

Другото се отнася до начина на изписване на заглавията на различните статистики на страницата, онагледени с диаграми. Явно под влияние на оригиналните английски надписи, които разбираемо са били в западен стил (Най-много Време на Линия, Топ Създатели на Теми и т. н.) - с изписване на всички думи без предлозите и съюзите с главна буква, същото е направено и в българския превод. Ще си позволя да напомня, че в нашия език такова нещо не е прието и главните букви се слагат в началото на изречението, както и в началото на имената - лични на хора (антропоними) и животни, географски обекти (топоними), организации и още някъде, но не и във всяка дума на едно изречение. Това е неуместно и даже дразнещо, така че, админ, отдели някоя минутка да го оправиш - не са толкова много тия стрингове. Предполагам, че с превода на GUI-то се занимаваш основно ти, все пак... :)


Титла: Re: Дреболийки
Публикувано от: SW2FL в декември 08, 2008, 08:04:34
Ще поправя :)


Титла: Re: Дреболийки
Публикувано от: Orthodox в декември 08, 2008, 08:26:28
Благодарско за бързата реакция - повече на срещата... ;)


Титла: Re: Дреболийки
Публикувано от: SW2FL в декември 09, 2008, 01:21:40
Мисля, че пооправих това - онова ... но файловете са много разхвърляни :) ако има нещо останало, ще поправям :)


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Orthodox в март 26, 2009, 12:56:01
Админ, два въпроса...

Първо, защо така в някои собствени мнения има възможност за триене и редакция, а в други няма?

И второ, дали обявеният максимален размер от 5000КВ на прикачени файлове към постинг се отнася за единичен файл или сумарно за всичките към един постинг?

Благодаря предварително! :)


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: SW2FL в март 26, 2009, 07:11:31
Това с триенето и редакцията така и не мога да му разбера принципа:) Явно форума си има собствено мнение по въпроса:) По принцип идеята по документи е, че може да триеш собствено мнение до 48 часа след написването. Но съвсем очевидно е, че има изключения, които не са описани в официалната документация.
Максималния размер се отнася за постинг, ако е малко, мога да го увелича?


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Orthodox в март 26, 2009, 09:09:29
Мдаа, софтуер с характер, види се... ;) Е, всъщност не е голям проблем, нека си прави нещата както си знае. Единственото, за което ми е хрумвало да редактирам стари постинги, е някоя и друга неволна правописна грешчица, но нали съм си педант, сън не ме хваща от такъв "провал" пред цял свят... :D Но нищо - ще се примиря и ще призная, че и аз допускам грешки от време на време - за да не се правя на голяма работа. :)

Колкото пък до размера на файловете - не, не е потребно да го увеличаваш. Просто исках да съм наясно, че да си правя сметката при закачане на картинки. Обаче не е нужно да запълваме излишно дисковото пространство на хоста, защото за форума и снимка 1024 х 768 върши идеална работа - а е по-малка от 1 МВ. Иначе снимката от 8 МPix фотоапарат се получава 2-3, че и над 4 МВ според цветовата гама, но това тук не е изложба, все пак... ;D


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Orthodox в май 10, 2009, 11:36:07
Една статистическа дреболийка от мен. Когато преди близо две години се регистрирах тук - едно определено добро попадение, бях любопитен да погледна страницата с форумните статистики, за да преценя населеността и активността на форума в сравнение с други, в които съм имал или имам участие. Оттогава периодично поглеждам тези цифри, за да видя накъде вървим като общност, и ето какво излиза.

Броят регистрации за един ден е изключително стабилен показател - тогава беше 1.05 средно за ден, сега е 1.06, а междувременно не се е променял с повече от 0.01 до 0.02. Тоест на практика всеки ден се регистрира по един нов форумец. Което значи, че при сегашния брой от 940 участника след около два месеца с голяма вероятност може да очакваме юбилейния 1000-ен член на форума. Надявам се да го поздравим подобаващо! :)

Другият много стабилен показател се оказа среднодневният брой теми, пускани във форума - преди две години беше 0.65, днес е 0.68, значи е нараствал много бавно и на практика и тогава, и сега измисляме средно 2 нови теми за 3 дни. Колкото - толкова! Значи, засега за толкова дава материал русенската действителност. Ако тя в бъдеще стане по-богата и динамична - и този показател ще расте...

Обаче това, което е радващо, е чувствително нарастналият среднодневен брой мнения, които публикуват форумците - от около 7 при регистрирането ми, днес той е почти 18, тоест има увеличение с близо 260%! Което ще рече, че форумците са засилили активността си, пишат с по-голям интерес и желание, което пък значи, че форумът е станал по-привлекателен и стимулиращ активното участие. А дали се чете повече или по-малко от непишещи регистрирани участници или гости - това е трудно да се разбере. По-важно е обаче поне от време на време тук да поглеждат и хора от Общината, което дава надежди поне част от обсъжданата проблематика на Русе да стига до хората, от които зависи решаването й, което би било главната практическа ценност на форума. Но не само това, разбира се...


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Valentin_K в май 10, 2009, 11:47:47
Наистина е добре, че форума се разраства, но не си ли забелязъл, че повечето новорегистрирани потребители не са активни ?


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Orthodox в май 11, 2009, 03:09:39
Вярно е, че основното активно ядро си остана почти същото от времето на регистрирането ми насам, само дето членовете му постепенно взеха да пишат по-често. Надявам се обаче, че при постоянното, макар и бавно нарастване на общия брой регистрации към това активно ядро ще се добавят и нови редовно пишещи участници, и така интензивността на общуването ще нараства още повече, но не само благодарение на едни и същи добре познати никове... :)


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: mladen201 в май 18, 2009, 08:49:08
Наистина е добре, че форума се разраства, но не си ли забелязъл, че повечето новорегистрирани потребители не са активни ?
Да така е по добре ще е да се направи така че ако не си Online например 12 дена /или нещо такова/ автоматично да се изтриват!  ;)

/Това е просто моето мнение  ;) / 


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: di4ko в май 18, 2009, 09:25:43
ако не си Online например 12 дена /или нещо такова/ автоматично да се изтриват!  ;)

 
12 месеца може, ама 12 дена са малко.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Valentin_K в май 18, 2009, 09:25:59
12 дена са много малко.Ако отидеш на почивка кво прайваш.По-добре например месец-два.Но като цяло идеяата е добра и се ползва от много сайтове.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: mladen201 в май 18, 2009, 09:28:11
виж кво сам написал:12дена /или нещо такова/  :D


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: СкручЪ в май 18, 2009, 09:49:32
Обикновено принципа за редакцията е, че всички нови мнения могат да се редактират, а старите могат само ако са последни.
Не знам какво ви пречат неактивните потребители. Освен ако няма остър проблем с дисковото пространство не пречат, даже обратното - много или малко вдъхват респект. Плюс това някой от тях ако е имал някаква активност е станал част от форума.
П.П. По-разумно е автоматичното изтриване на неактивирани до 1 месец (примерно) акаунти.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Valentin_K в май 18, 2009, 11:37:02
Еми Младен е писал това и всички имаме това в превид
Цитат
автоматично да се изтриват!  ;)


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: СкручЪ в май 19, 2009, 06:33:47
Неактивирани, не неактивни.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: mladen201 в май 19, 2009, 09:51:52
И двата вида!Защо да стоят накакви дето на са влизали от 1-година?И тея на който им предстои да не влизат 1-година.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: mart0s в май 19, 2009, 10:27:54
И двата вида!Защо да стоят накакви дето на са влизали от 1-година?И тея на който им предстои да не влизат 1-година.
Млад си още, не се притеснявай за това... я кажи продаде ли цървулите  xD


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: mladen201 в май 19, 2009, 10:30:35
Още няма желаещи  :D


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: СкручЪ в май 19, 2009, 06:47:14
И двата вида!Защо да стоят накакви дето на са влизали от 1-година?И тея на който им предстои да не влизат 1-година.
Защото са част от форума, а форумът преди всичко е създаване на общество. Защото не пречат. Защо е грозно мненията им като останат като "Анонимен". Защото е възможно да се появят несъществуващи линкове към профили или линкове, сочещи към грешния профил (свързано е с поредния номер на всеки акаунт). И друго. Кажи защо да се трият?


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: mladen201 в май 19, 2009, 08:32:09
С теб спорих и за цигарите не ми се занимава с глупости  :-\


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Linov в май 20, 2009, 12:55:25
Вальо, айде стига с тея постове, дето са от по една усмивка. Очаквам някъде, където има нова публикация, да прочета интересно мнение на някой съфорумник, а не да намеря някоя глупава имотиконка. Като ще пишеш - пиши! Стига си трупал брой мнения за статистиката на форума.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Valentin_K в май 20, 2009, 09:39:10
Добре де съжелявам.Вече няма да се повтори.Този пост го махам и вече няма да слагам такива обещавам  :-X


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: СкручЪ в май 20, 2009, 02:15:50
С теб спорих и за цигарите не ми се занимава с глупости  :-\
Извинявай, че не съм от твоята класа. Ако все пак решиш да направиш мен, гнидата, щастлив, би ли споделил защо точно да се трият неактивните потребители?
П.П. Голям съм инат.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Orthodox в май 20, 2009, 05:39:50
Вальо, айде стига с тея постове, дето са от по една усмивка. Очаквам някъде, където има нова публикация, да прочета интересно мнение на някой съфорумник, а не да намеря някоя глупава имотиконка. Като ще пишеш - пиши! Стига си трупал брой мнения за статистиката на форума.

Не че и аз не съм го правил, де :-[- просто така, да изразя отношение или емоция, породена от предишния постинг, но Росен си е прав, че е неуместно и подвеждащо. Аз сам се дразня, когато другите го правят, така че подобно на Вальо се заричам да не пращам вече такива постове-емоции-емотикони... ;D


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Кристин в май 26, 2009, 04:37:14
Абе не знаех къде да пиша, ама я тука...
Имам проблем с галерията. Опитвам се вече половин час да кача две снимки, уж започват да се качват, не знам защо спира и показва, че албума е празен...
В мен ли е проблема или в сайта???
Просто не мога да си кача снимките.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: di4ko в май 26, 2009, 04:52:17
при мене работи ,качих една снимка пробно сега. Да не са много големи снимките ,Пробвай една по една ако са големи,че не помня колко е ограничението


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Кристин в май 26, 2009, 10:28:59
Пробвах. А и не са толкова големи.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: SW2FL в май 27, 2009, 10:32:39
хм ... Ей сега записах една снимка в твоята папка .. без проблеми ... да не би да е бавен нет-а?
Има и друг вариант за качване на снимки, да видим дали ще мога да го опиша :)
1. отиваш на "Добавете Елементи"
2. цъкаш на менюто Windows "Publishing Wizard"
3. отваряш този линк "Download [install_registry.reg]"
3. инсталираш си reg файла които се изтегли
4. След като се инсталира, отваряш папката със снимките си на локалния си компютър, в ляво в менюто "File and Folder Tasks" отиваш на "Publish this folder to the Web"
5. От там на сетне мисля че може да се оправиш :) Ако пак не ще - пиши.

П.П. Снимката която съм ти сложил в албума може да я махнеш :)


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Кристин в май 27, 2009, 02:56:38
Готово.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: СкручЪ в юли 03, 2009, 03:16:41
"Бъдещ Календар (http://i84.servimg.com/u/f84/12/14/34/63/byde6t10.jpg)"?!


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Valentin_K в декември 26, 2011, 01:19:50
Има ли някакъв начин да се уголеми панела или шрифта с текста за Личните съобщения, горе вдясно? Поне аз адски трудно забелязвам ако имам лично съобщение и понякога отговорите ми закъсняват с дни и седмици.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Zihuatanejo в декември 26, 2011, 02:06:26
Това е добра предложение. Може и някоя ярка иконка да се сложи да "свети" като има ново съобщение.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: SW2FL в декември 26, 2011, 09:51:51
Ще потърся някой плъгин :) сигурно има.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: deian в декември 26, 2011, 07:49:56
А защо просто не си включиш pop-up прозореца при ново лично съобщение? Няма как да не го забележиш, нали?


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: SW2FL в декември 30, 2011, 10:46:51
Вече при получаване на  лично съобщение излиза един ред над темите и пише колко съобщения общо имате и колко от тях са нови :)


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Orthodox в декември 30, 2011, 11:54:14
Благодарности, админ - още една придобивка за форумците! Само да участваха по-активно в дискусиите... ???


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Valentin_K в декември 31, 2011, 12:15:58
Супер! Мерси много за бързата реакция! :)


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: SW2FL в декември 31, 2011, 12:57:10
Благодарности, админ - още една придобивка за форумците! Само да участваха по-активно в дискусиите... ???

Много хора гледат .. но само толкова. Проблема, според мен, е че липсват интересни теми в града. Но това ние няма как да променим :( . Когато беше данданията с моловете имаше пик в обсъжданите теми, а сега просто хората не намират какво да обсъждат ... Надявам се това да се промени все пак :)


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Русенец в декември 31, 2011, 01:59:12
Проблема, според мен, е че липсват интересни теми в града.
Именно!
Няма как да сравняваме времето на "бума" отпреди 3,4,5 години със сегашния застой. Че то аз като си спомня 2009, когато се включих, какво беше - обсъждаха се не просто молове, а ситита, небостъргачи, жилищни комплекси от затворен тип, предградия, население от 500 хил. души, трамваи, въжени линии над Дунава... :D
Има и още нещо - повечето материали и снимки за миналото на Русе също се поизчерпаха. А те даваха повод за много интерес и съответно дискусии.

Но така или иначе, този форум продължава да е най-доброто място, което един човек със сериозни интереси към града може да намери. :)


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Zihuatanejo в април 17, 2013, 11:11:32
От известно време само зареждането на заглавната страница ми отнема близо 1 минута?!? При вас има ли подобни проблеми?


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Linov в април 18, 2013, 09:39:22
Да. По-навътре пак е бавно.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: vesel в април 20, 2013, 07:53:06
И при мен е бавничко  8)


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Valentin_K в април 21, 2013, 11:05:12
Аз пък не съм имал проблеми със зареждането.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: emo_rub4ev в май 06, 2013, 08:36:00
И при мен зарежда ужасно бавно. Не само началната страница, но и целия форум. Що така ?  >:(


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Русенец в май 06, 2013, 11:04:37
Хайде като сте почнали - и при мен е така.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Orthodox в май 06, 2013, 11:59:17
Същата история е и при мен - от поне две седмици вече. :(

Явно, "повредата не е в нашия телевизор"... ;)


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Linov в май 07, 2013, 10:55:57
Хмм, на лап топа нa жената обаче няма проблеми.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: svetlin74 в май 16, 2013, 10:57:33
Достъпа до форума беше "труден" през последните няколко седмици - посещавам го 1-2 пъти на ден, "туден" в смисъл бавно зарежда.
Такъв беше и тази сутрин, когато го достъпих от офиса. Сега обаче, когато го заредих от дома - е "на 6". Вероятно е оправен.

fyi в офиса и у дома съм на Нетуоркс.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: vesel в май 18, 2013, 11:37:47
И при мен лети в момента  :D


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Orthodox в май 20, 2013, 09:35:04
Не зная, не зная... В последно време и при мен се зареждаше нормално бързо, но ето че като влизах преди малко, пак началната страница се отвори за близо минута. >:(


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Orthodox в декември 04, 2013, 02:49:00
Камене, къде изчезна напоследък намигащият емотикон? Вършеше чудесна работа в много постинги...

(Затова пък открай време има два еднакви "тъжни", независимо, че първият е наречен "angry", като се посочи с мишока...)


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: SW2FL в декември 04, 2013, 08:23:29
Хм .. втория по редичката намига  ;)
Да не би да е имало и друг? А двата тъжните ще ги разделя :)


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: vesel в август 31, 2020, 05:15:18
От известно време началната страница ми излиза частично с някакви символи. И през браузъра на телефона е същото.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Русенец в август 31, 2020, 09:34:55
И при мен, но само от телефон.


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: Orthodox в август 31, 2020, 10:40:57
Същата картинка е и при мен. Повредата определено не е в моя "телевизор", защото и на служебния комп е същото. Нещо се е оплескало с кодировката, но вероятно админът няма вече много време да се занимава с проблемите на форума...


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: vesel в август 31, 2020, 11:50:59
Какво да се прави, шепа хора сме  :D
Поздрави за админа и за останалите тук  *DRINK*


Титла: Re:Дреболийки
Публикувано от: SW2FL в октомври 21, 2020, 02:02:45
 *DRINK*

:) Търся някой, знаещ, да нагласи форума и сайта в крак с времето :) че всичко е на поне 15 години :) ... и иии вече си личи ...