Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Live Web Cam Rousse
»
Препоръки, идеи, мнения / Tips, ideas, opinions
»
За форума
»
Дреболийки
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
[
2
]
3
4
5
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Дреболийки (Прочетена 76524 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
SW2FL
Administrator
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1035
Re:Дреболийки
«
Отговор #15 -:
март 26, 2009, 07:11:31 »
Това с триенето и редакцията така и не мога да му разбера принципа:) Явно форума си има собствено мнение по въпроса:) По принцип идеята по документи е, че може да триеш собствено мнение до 48 часа след написването. Но съвсем очевидно е, че има изключения, които не са описани в официалната документация.
Максималния размер се отнася за постинг, ако е малко, мога да го увелича?
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 5216
«
Отговор #16 -:
март 26, 2009, 09:09:29 »
Мдаа, софтуер с характер, види се...
Е, всъщност не е голям проблем, нека си прави нещата както си знае. Единственото, за което ми е хрумвало да редактирам стари постинги, е някоя и друга неволна правописна грешчица, но нали съм си педант, сън не ме хваща от такъв "провал" пред цял свят...
Но нищо - ще се примиря и ще призная, че и аз допускам грешки от време на време - за да не се правя на голяма работа.
Колкото пък до размера на файловете - не, не е потребно да го увеличаваш. Просто исках да съм наясно, че да си правя сметката при закачане на картинки. Обаче не е нужно да запълваме излишно дисковото пространство на хоста, защото за форума и снимка 1024 х 768 върши идеална работа - а е по-малка от 1 МВ. Иначе снимката от 8 МPix фотоапарат се получава 2-3, че и над 4 МВ според цветовата гама, но това тук не е изложба, все пак...
Активен
Четете и русенските теми във
форума на SkyscraperCity
!
Orthodox
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #17 -:
май 10, 2009, 11:36:07 »
Една статистическа дреболийка от мен. Когато преди близо две години се регистрирах тук - едно определено добро попадение, бях любопитен да погледна страницата с форумните статистики, за да преценя населеността и активността на форума в сравнение с други, в които съм имал или имам участие. Оттогава периодично поглеждам тези цифри, за да видя накъде вървим като общност, и ето какво излиза.
Броят регистрации за един ден е изключително стабилен показател - тогава беше 1.05 средно за ден, сега е 1.06, а междувременно не се е променял с повече от 0.01 до 0.02. Тоест на практика всеки ден се регистрира по един нов форумец. Което значи, че при сегашния брой от 940 участника след около два месеца с голяма вероятност може да очакваме юбилейния 1000-ен член на форума. Надявам се да го поздравим подобаващо!
Другият много стабилен показател се оказа среднодневният брой теми, пускани във форума - преди две години беше 0.65, днес е 0.68, значи е нараствал много бавно и на практика и тогава, и сега измисляме средно 2 нови теми за 3 дни. Колкото - толкова! Значи, засега за толкова дава материал русенската действителност. Ако тя в бъдеще стане по-богата и динамична - и този показател ще расте...
Обаче това, което е радващо, е чувствително нарастналият среднодневен брой мнения, които публикуват форумците - от около 7 при регистрирането ми, днес той е почти 18, тоест има увеличение с близо 260%! Което ще рече, че форумците са засилили активността си, пишат с по-голям интерес и желание, което пък значи, че форумът е станал по-привлекателен и стимулиращ активното участие. А дали се чете повече или по-малко от непишещи регистрирани участници или гости - това е трудно да се разбере. По-важно е обаче поне от време на време тук да поглеждат и хора от Общината, което дава надежди поне част от обсъжданата проблематика на Русе да стига до хората, от които зависи решаването й, което би било главната практическа ценност на форума. Но не само това, разбира се...
«
Последна редакция: май 10, 2009, 11:39:22 от Orthodox
»
Активен
форума на SkyscraperCity
!
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2035
«
Отговор #18 -:
май 10, 2009, 11:47:47 »
Наистина е добре, че форума се разраства, но не си ли забелязъл, че повечето новорегистрирани потребители не са активни ?
Активен
www.kiss13.net
Orthodox
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #19 -:
май 11, 2009, 03:09:39 »
Вярно е, че основното активно ядро си остана почти същото от времето на регистрирането ми насам, само дето членовете му постепенно взеха да пишат по-често. Надявам се обаче, че при постоянното, макар и бавно нарастване на общия брой регистрации към това активно ядро ще се добавят и нови редовно пишещи участници, и така интензивността на общуването ще нараства още повече, но не само благодарение на едни и същи добре познати никове...
Активен
форума на SkyscraperCity
!
mladen201
Гост
«
Отговор #20 -:
май 18, 2009, 08:49:08 »
Цитат на: valio0611 в май 10, 2009, 11:47:47
Наистина е добре, че форума се разраства, но не си ли забелязъл, че повечето новорегистрирани потребители не са активни ?
Да така е по добре ще е да се направи така че ако не си Online например 12 дена /или нещо такова/ автоматично да се изтриват!
/Това е просто моето мнение
/
Активен
di4ko
Hero Member
Неактивен
Публикации: 704
«
Отговор #21 -:
май 18, 2009, 09:25:43 »
Цитат на: SrK*Man1ak в май 18, 2009, 08:49:08
ако не си Online например 12 дена /или нещо такова/ автоматично да се изтриват!
12 месеца може, ама 12 дена са малко.
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #22 -:
май 18, 2009, 09:25:59 »
12 дена са много малко.Ако отидеш на почивка кво прайваш.По-добре например месец-два.Но като цяло идеяата е добра и се ползва от много сайтове.
Активен
www.kiss13.net
mladen201
Гост
«
Отговор #23 -:
май 18, 2009, 09:28:11 »
виж кво сам написал:12дена /или нещо такова/
Активен
СкручЪ
Sr. Member
Неактивен
Публикации: 444
Защото съм пич ;]
«
Отговор #24 -:
май 18, 2009, 09:49:32 »
Обикновено принципа за редакцията е, че всички нови мнения могат да се редактират, а старите могат само ако са последни.
Не знам какво ви пречат неактивните потребители. Освен ако няма остър проблем с дисковото пространство не пречат, даже обратното - много или малко вдъхват респект. Плюс това някой от тях ако е имал някаква активност е станал част от форума.
П.П. По-разумно е автоматичното изтриване на неактивирани до 1 месец (примерно) акаунти.
«
Последна редакция: май 18, 2009, 09:51:33 от СкручЪ
»
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #25 -:
май 18, 2009, 11:37:02 »
Еми Младен е писал това и всички имаме това в превид
Цитат
автоматично да се изтриват!
Активен
www.kiss13.net
СкручЪ
Sr. Member
Неактивен
Публикации: 444
Защото съм пич ;]
«
Отговор #26 -:
май 19, 2009, 06:33:47 »
Неактивирани, не неактивни.
Активен
mladen201
Гост
«
Отговор #27 -:
май 19, 2009, 09:51:52 »
И двата вида!Защо да стоят накакви дето на са влизали от 1-година?И тея на който им предстои да не влизат 1-година.
Активен
mart0s
Hero Member
Неактивен
Публикации: 805
«
Отговор #28 -:
май 19, 2009, 10:27:54 »
Цитат на: SrK*Man1ak в май 19, 2009, 09:51:52
И двата вида!Защо да стоят накакви дето на са влизали от 1-година?И тея на който им предстои да не влизат 1-година.
Млад си още, не се притеснявай за това... я кажи продаде ли цървулите xD
Активен
mladen201
Гост
«
Отговор #29 -:
май 19, 2009, 10:30:35 »
Още няма желаещи
Активен
Страници:
1